Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, זו כבר שאלה של סטטיסטיקה.

האם שווה לי לשלם אלפי/עשרות אלפי שקלים (במספר שנות תקופת האחריות כתלות ברכב ואורכה) בשביל הסיכוי X שאני אזדקק לרצון טוב ברכב חדש. 

בכל אופן, זה ממש לא שחור לבן כפי שהוצג בהודעה שציטטתי. בטח שלא מטפלים ביבואן בשביל אחריות, אלא בשביל "רצון טוב", שמעניין לדעת כמה הוא משתלם לעומת לטפל כל השנים במוסך מורשה מוצלח וזול יותר. כל אחד ושיקוליו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בתאריך 23.6.2022 בשעה 10:36, RK כתב:

אתם מנסים להיות צודקים ולא חכמים, זאת הבעיה. אתם עם רכב מיוחד, דרישות מיוחדות, ומנסים בשם החוק להכפיף מוסך כללי גנרי שאין לו ידע, יכולת ורצון לטפל ברכב מיוחד, לדרישות שלכם. אז יהיה מפקח, ויענישו את המוסכניקים הסוררים והרעים - לכם זה לא יפתור את הבעיה ורוב הסיכויים שגם אם המוסך האמור היה מבצע, העבודה לא הייתה להיט, ואני עדין.

תתחילו מלמצוא מוסך מתאים, ואני בטוח שאז לא תהיה שום בעיה. 

אוסיף לזה רק שגם עם רכב הכי נפוץ והכי שגרתי שיש, אני לא רוצה שהמוסך יעובד על הרכב שלי בחוסר רצון כשהוא מרגיש שהוא לא מרוויח עלי מספיק, אלא רק בגלל שמכוח החוק אילצו אותו לבצע את העבודה הזו. 

לכן כל החלקים שאני קונה בעצמי אני גם מרכיב בעצמי, אם יש משהו שגדול עלי ואני הולך למסך, שהמוסך יספק את החלקים, שיפתרנס, רק שיעשה עבודה נורמלית. 

לא רוצה לתת את האוטו שלי למישהו שלא רוצה לטפל בו בתנאים מסויימים, גם אם החוק מחייב. 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

זה בדיוק העניין. לא מבין חוק שמנסה לכפות על בעלי מקצוע להתקשר בעסקאות שהם לא מעוניינים בהן, ולא מבין צרכנים שמוכנים לכפות עסקה על בעל מקצוע. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 30 דקות, RK כתב:

הגישה שלי בינתיים מוכיחה עצמה כמוצלחת, אין לי שום בעיה להביא חלקים משלי למוסך ואני מקבל שירות מקצועי ומחירים נוחים ממכונאים שהפכו לחברים (ובמה שאני יכול, במקצוע שלי, עוזר להם באהבה). הגישה שלך היא לכפות עליהם עסקאות רעות. כל מה שיצא מזה הוא העלאת מחירים וחיפוש איפה להשחיל אותך מצדם, וחוסר אמון טוטאלי מהצד שלך ופחד כל פעם שתיכנס למוסך. בעיני זאת לא צורה לעשות עסקים.

אני, אישית, לא מחפש חברים ולא מחפש טובות. אני מעדיף לעשות עסקאות או לקבל שירות בצורה שקופה, עם צורת חישוב עלויות שקופה ובהתאם לחוקים ונוהלים. זאת לא כפיה, זאת דרישה של החוק ואני רוצה לקבל את מה שמגיע לי על פי החוק.
אם העסק של המוסכניק מחזיק רק בזכות העמלות על החלפים שהוא מוכר, כנראה שהוא בעסק הלא נכון.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 23 דקות, ניקו פ. כתב:

טוב, זו כבר שאלה של סטטיסטיקה.

תראה זה גם לא בניארי כן? התייחסנו לזה.
בא לך להתאמץ ולחסוך? אם קנית ברקסים והחלפת במוסך אחר חסכת לא מעט כסף ואף אחד לא יוכל לעשות לך בעיה על אחריות/רצון טוב.
את כל הוויכוח התחלתי כי החסכון בהחלפת שמן+פילטר שמן הוא זניח...
יש אולי פגיעה באגו כי שמים לך שמן נחות במחיר כפול, אבל כל עוד יש לו תקן מתאים לרכב זה לא באמת ישנה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 21 דקות, Boltik כתב:

אני, אישית, לא מחפש חברים ולא מחפש טובות. אני מעדיף לעשות עסקאות או לקבל שירות בצורה שקופה, עם צורת חישוב עלויות שקופה ובהתאם לחוקים ונוהלים. זאת לא כפיה, זאת דרישה של החוק ואני רוצה לקבל את מה שמגיע לי על פי החוק.
אם העסק של המוסכניק מחזיק רק בזכות העמלות על החלפים שהוא מוכר, כנראה שהוא בעסק הלא נכון.

בגלל התפיסה הזאת בדיוק אתה כותב כאן פוסטים עצבניים ולא מקבל את מה שאתה רוצה, בעוד אצלי כל התעסקות עם המכונית היא כיף חיים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 29 דקות, Boltik כתב:

תתפלא אבל המוסכים גוזרים קופון יפה על חלקי חילוף בעיקר על חלקים OEM שקיים בארץ ספק שמוכר רק למוסכים.

אל תקנה את הסיפורים "אני מפסיד עלייך" כי כבר קיבלת הנחה אוטומטית של 10 אחוז.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 26 דקות, RK כתב:

בגלל התפיסה הזאת בדיוק אתה כותב כאן פוסטים עצבניים ולא מקבל את מה שאתה רוצה, בעוד אצלי כל התעסקות עם המכונית היא כיף חיים.

בוא נקפיד לשמור על נושא הדיון ולא לדון על המשתתפים עצמם.

לפני 19 דקות, מרק10 כתב:

תתפלא אבל המוסכים גוזרים קופון יפה על חלקי חילוף בעיקר על חלקים OEM שקיים בארץ ספק שמוכר רק למוסכים.

אין לי ספק. 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Boltik כתב:

ברור שזה מחזיק בגלל זה.
נגיד למסעדה, אתה בא עם פסטה בריליה, שמנת ופטריות טריות בשקית ומבקש שיכינו לך אלפרדו? לא, כי מסעדה לא מרוויחה על תשלום לפי שעה ל"שירותי בישול".
היא מרוויחה גם מזה שהיא לוקחת מרכיבים שעולים לה X ומוכרת לך ב10X, ואם אתה בא עם בקבוק יין מהבית אתה תשלם "דמי חליצה".
כך גם מוסך. הוא מרוויח על העבודה ועל החלקים, זה המודל שלו. על זה הוקם העסק.
עכשיו אתה רוצה לשנות לו את המודל ואז אתה בא בטענות של "חביבי המודל שלך דפוק והחוק אומר שאתה חייב לי". אין בעיה, יקח את השעתון שלו ויכפיל אותו. יוסיף לך "עמלת חליצת פילטר", "עמלת חליצת פלאגים", "עמלת חליצת רפידות" וכו'...

ביקשת הסכימו? אחלה. אני אומר כל הכבוד.
ביקשת לא הסכימו? זכותם (למרות החוק).

יש מספיק מוסכים שיסכימו עם חוק או בלי חוק ויש מוסכים שלא יסכימו מכל מני סיבות, אחת מהן זה שזה לא כלכלי להם כי המודל שלהם מניח משהו מסויים, והם לא רוצים או לא יכולים לשנות אותו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, RK כתב:

לא הבנתי איך הבנת את זה ממני. ההיפך, אתה צריך לחפש את זה שיעשה עבודה טובה על רכבים מיוחדים. לרוב אלה מוסכים מתמחים, בד"כ קטנים ו"משפחתיים" יותר, במקרים רבים עם בעלים שבעצמם בקטע של רכבים מיוחדים, ולרוב גם יתפתחו איתם יחסים יותר פתוחים וחופשיים מאשר, למשל, עם מוסך מורשה שפעם בשנה אתה מגיע לשם לעשות טיפול השחלה.

אם יהיה מפקח, חוק זה חוק, ויעלו מחירים בהתאם. החוק הזה רע, ומהווה התערבות בוטה מדי בחופש העיסוק, בלי כל תכלית ראויה בצדו.

הגישה שלי בינתיים מוכיחה עצמה כמוצלחת, אין לי שום בעיה להביא חלקים משלי למוסך ואני מקבל שירות מקצועי ומחירים נוחים ממכונאים שהפכו לחברים (ובמה שאני יכול, במקצוע שלי, עוזר להם באהבה). הגישה שלך היא לכפות עליהם עסקאות רעות. כל מה שיצא מזה הוא העלאת מחירים וחיפוש איפה להשחיל אותך מצדם, וחוסר אמון טוטאלי מהצד שלך ופחד כל פעם שתיכנס למוסך. בעיני זאת לא צורה לעשות עסקים.

לפי מה שאתה רושם  - מוסכניק שלך הפך להיות "חבר " אבל בכל זאת אתה מביא חלקים שלך למוסך . אז למה אתה מביא חלקים למוסך ?

הגיון אומר שבכל זאת אתה לא מאמין בחבר שלך ובכל זאת יודע שהוא ישכיל לך אבל טיפה פחות.

אם אתה מביא חלקים למוסך אז אתה כבר  בעד החוק הזה ואתה כן היית רוצה לקבל שירות טוב וחוק אמור לתת לך גיבוי. בא לא נשכח שמחיר שעה גם כך מספיק גבוה ואף אחת לא עושה את זה בהתנדבות.

פורסם (נערך)

אולי הוא מביא חלקים למוסך כי המוסך משתמש בחלק X שהוא אחלה, אבל הוא משוגע ורוצה חלק אחר, חלק Y שהוא טוב יותר.
המוסך שלו לא יתחיל להסתובב בחנויות חלקים ולקנות את חלקים Y, Z, A. הוא משתמש בחלקים ובספקים שלו, אבל זה לקוח שהוא אוהב אז הוא מסכים כי הוא עדיין מרוויח.
אולי החלק פשוט עולה לו חצי מחיר המוסך מקבל את זה בהבנה וזורם איתו כי הוא לקוח שהוא מחבב?

איך הגעת לזה שהוא לא סומך על המוסך?

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

אולי הוא מביא חלקים למוסך כי המוסך משתמש בחלק X שהוא אחלה, אבל הוא משוגע ורוצה חלק אחר, חלק Y שהוא טוב יותר.
המוסך שלו לא יתחיל להסתובב בחנויות חלקים ולקנות את חלקים Y, Z, A. הוא משתמש בחלקים ובספקים שלו, אבל זה לקוח שהוא אוהב אז הוא מסכים כי הוא עדיין מרוויח.
למה כל דבר אתה לוקח לכיוון של לא סומך/ירמו אותי/ישקרו לי.

זאת בדיוק הסיבה (לגבי להביא חלקי חילוף שלך)שאני רשמתי מקודם.

לא בגלל החיסון אלה מה שגם אתה רשמת.

אז איפה הבעיה ?

פורסם
לפני 29 דקות, Boltik כתב:

בוא נקפיד לשמור על נושא הדיון ולא לדון על המשתתפים עצמם.

הכוונה מן הסתם לא אליך באופן אישי, אלא על התפיסה אותה אתה מייצג. בעיני היא לא מביאה לשום דבר חיובי. תעמוד על זכותך לפי החוק? שעתון העבודה יעלה, שכרך יצא בהפסדך. זה עד כדי כך פשוט.

האימרה שלך על המודל העסקי של המוסך מראה בעיקר על אי הבנה בניהול עסקים. העסק, כל עסק, נבנה על מודל מסוים. כרגע החוק מתערב התערבות גסה במודל העסקי עליו קמו אלפי עסקים. לאותם עסקים יש שתי ברירות - להפר את החוק, או לייקר את השירות הנוסף. כך או אחרת, אתה (לאו דווקא אתה בולטיק, אלא כל לקוח) ישא בשינוי המודל העסקי כי נחש מה, עסק אמור להרוויח. עסק אמור להרוויח כמה שיותר. לא כמה שנוח ללקוח לשלם, אלא כמה שיותר. לא טיפה יותר מההוצאות. כמה שיותר. עסק צריך להרוויח, אחרת אין לו זכות קיום. זה לא פילנתרופיה, זה לא עמותה. זה עסק למטרות רווח. 

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, alechko01 כתב:

זאת בדיוק הסיבה (לגבי להביא חלקי חילוף שלך)שאני רשמתי מקודם.

לא בגלל החיסון אלה מה שגם אתה רשמת.

אז איפה הבעיה ?

תראה אני לא סנגור של סנגור כן? הבעיה שאתה מניח כל מני הנחות לגביו או לגבי מה דעתו על החוק.
הוא עושה את מה שהוא עושה מסיבותיו שלו וכי המוסכניק שלו זורם איתו. הוא לא עושה את זה כי הוא בעד החוק או בזכות החוק.
אם לא היה זורם איתו הוא היה מחליף מוסך או משלם עוד שקלים.
בחוק הוא כנראה לא היה מנפנף למרות שזה לא יעלה לו כסף.

עכשיו עזוב נכון לא נכון. חוק טוב או לא טוב.
אתה באמת חושב שזה רעיון חכם להכריח מוסכניק לעבוד בתנאים שלך על רכב שאתה אוהב?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 8 דקות, alechko01 כתב:

לפי מה שאתה רושם  - מוסכניק שלך הפך להיות "חבר " אבל בכל זאת אתה מביא חלקים שלך למוסך . אז למה אתה מביא חלקים למוסך ?

הגיון אומר שבכל זאת אתה לא מאמין בחבר שלך ובכל זאת יודע שהוא ישכיל לך אבל טיפה פחות.

אם אתה מביא חלקים למוסך אז אתה כבר  בעד החוק הזה ואתה כן היית רוצה לקבל שירות טוב וחוק אמור לתת לך גיבוי. בא לא נשכח שמחיר שעה גם כך מספיק גבוה ואף אחת לא עושה את זה בהתנדבות.

ראה מה שכתב פרקש להלן. זה בדיוק זה. אני לא רוצה לשגע אותו אחר היציאות שלי, לכן אני מקל עליו ובא אליו עם סט מוכן, זה הכל. יש לי כמה מוסכניקים חברים, זאת התנהלות עם אחד מהם, עם אחרים אחרת, והכל בהתאם לנסיבות. שום דבר לא נעשה בהנחתה או התקלה, הכל בתיאום מראש וברוח טובה, זה לא יכול לעבוד אחרת. לגבי יחסי לחוק כבר אמרתי - אני ממש לא בעדו. לדעתי התערבות בסידור העבודה בין לקוח לבעל מקצוע לא יכולה לבוא מכח חוק, אלא בהסכמה בלבד.

אם אני לא סומך על מוסך אני לא אכנס אליו מלכתחילה. אם אני לא מסוגל, רגע אחרי שלקחו ממני את המפתח, לצאת מהמוסך וללכת לענייני בלי לשבת למכונאי על הראש, האוטו שלי לא יטופל שם.

לפני 6 דקות, farkash7 כתב:

אולי החלק פשוט עולה לו חצי מחיר המוסך מקבל את זה בהבנה וזורם איתו כי הוא לקוח שהוא מחבב?

איך הגעת לזה שהוא לא סומך על המוסך?

לפני 5 דקות, farkash7 כתב:

בחוק הוא כנראה לא היה מנפנף למרות שזה לא יעלה לו כסף.

אני מנפנף בחוק רק כשמשלמים לי על זה.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...