Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריכה רגעית לא מעניינת אף אחד.

הבהמה שלי מדווחת לפעמים על צריכה רגעית של 1 ל-20 כשבא לה, במציאות זה אוטו שלא עושה פחות מ-1:9.5.

בפעם המיליון - יש רק שיטה אחת אמינה למדידת צריכת דלק - התחלה מיכל מלא + איפוס ספידומטר + נסיעה + מילוי מלא + חישוב נסועה / ליטר. ואז לחזור על זה שוב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מסתכל על צריכות דלק פר נסיעה ואני לא צריך הסבר איך לבדוק צריכת דלק.

צריכת הדלק המדודה אצלי במשאבה על פניי כ-6000 ק"מ היא 1:20~.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 16 שעות, dorsht כתב:

היצרן לא מצהיר על 1:30 כמה שאני זוכר.

ואיך בדיוק 1:18 עם קורולה רגילה? תיכנס לפקקים למשל ונדבר. אולי בבינעירוני אתה מקבל את זה.

@SuperBamba לשאלתך:

מניסיון עם קורולה היברידית צריכת הדלק המשולבת (כוללת פקקים במרכז, נסיעות בכביש 6, נסיעות בכבישי המרכז ונסיעות בעיר במרכז) אני מקבל בסביבות 1:20.

מחוץ לעיר תמיד עם בקרת שיוט אדפטיבית, יש מצב שזה טיפה הורס את צריכת הדלק אבל לא ברמה שאכפת לי.

בהינתן האמירה הזאת, דווקא מסתבר שהיא לא מתאימה לי בכלל(?), שכן 60-70 אחוז שלי היא בכביש 6 עם בקרת שיוט אדפטיבית. אם שם אני אחסוך, אני ארגיש חסכון ניכר. אם שם יהיה הבזבוז הלך עליי

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 3 שעות, SuperBamba כתב:

בהינתן האמירה הזאת, דווקא מסתבר שהיא לא מתאימה לי בכלל(?), שכן 60-70 אחוז שלי היא בכביש 6 עם בקרת שיוט אדפטיבית. אם שם אני אחסוך, אני ארגיש חסכון ניכר. אם שם יהיה הבזבוז הלך עליי

גם אצלי הנסועה היא דומה לשלך מבחינת האופי.

כשאני נוסע על כביש 6 לרוב זה בשישי או שבת כשאין ממש פקקים.

עם פקקים דווקא אתה תראה מספרים יותר יפים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הבעיה הנוספת היא שהקורולה היחידה שיש היום היא הסדאן. מרכב שעבורי לא בא בחשבון. יש לי העדפה להאצב׳ק או ליפטבק (סקודות למיניהן)

פורסם

יש גם סטיישן שנראית לא רע.

אני שוב אומר שאם אתה באמת רוצה קורולה האצ' סור לסוכנות טויוטה הקרובה למקום מגורייך ותגיד שאתה יודע שנכנסים רכבים כאלה למלאי מדי פעם ואתה מעוניין ספציפית בהאצ' ושם מקדמה ברגע שנכנסת אחת כזאת. לאחרונה כמה בודדות כאלה שהגיעו הועברו ל-0 ק"מ.

פורסם

או אולי בייבוא מקביל.

פורסם

בחזרה לפג׳ו. האמת שאני בלבט קשה. מצד אחד האוטו נותן ברמת האבזור כל מה שאני רוצה. מצד שני אני חושש מהעובדה שסולר יולר יקר מבנזין, לא מפוקח ובהתחשב בנסועה שלי (שלא משנה כמה שאני אתאר אותה, בסוף יהיה קשה לדייק בה פה בכתב) אני עלול לצאת דווקא בקנס ולא בחסכון.

נוסף על כך ירידת ערך וגורמים אחרים. מרגיש שמצד אחד זה לא בהכרח הדבר הנכון כלכלית לעשות ומצד שני אחרי תקופה עם הארונה היא גם מרגישה לי לא כלכלית ושאני באיזשהוא גבול מאוד דק בין שני אלה ולכן קשה לראות בבירור משהו עדיף לכאן או לכאן

פורסם

אולי שווה לך לרכוש דלקן סולר \ כרטיס תדלוק ? כשנצמדים לחברה אחת, מקבלים מחיר משאבה מינוס X ואז זה בדרך כלל מתאזן. למשל מחיר משאבה לסולר בפז הוא כ 18 ש"ח כאשר בפועל משלמים אצלנו בערך מחיר משאבה מינוס 11.5 ש"ח.

אם אתה עוסק מורשה אז בסולר יש זיכוי על מע"מ וגם על בלו.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

למה לא היונדאי אלנטרה חדשה והיברידית? עושה 1/21 בד"כ ובנהיגה פרועה 1/19. חבר שקיבל מהעבודה ממש מרוצה שלא נכנס לתדלק כל יומיים והרכב מהנה לנהיגה עם כל מה שצריך. שווה לעשות נסיעת מבחן לפחות

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 24 דקות, Michazzz כתב:

למה לא היונדאי אלנטרה חדשה והיברידית? עושה 1/21 בד"כ ובנהיגה פרועה 1/19. חבר שקיבל מהעבודה ממש מרוצה שלא נכנס לתדלק כל יומיים והרכב מהנה לנהיגה עם כל מה שצריך. שווה לעשות נסיעת מבחן לפחות

משתדל להמנע מסדאנים ולדעתי מדובר באחד הרכבים המכוערים שמסתובבים היום על הכביש. אמנם אעשה את הבדיקה בכ״מ אבל מדובר בסגמנט שונה לחלוטין שאם אשקול אותו, זה מחזיר לדיון גם את הטויוטה קורולה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

מנוע חסכוני, רכב מרווח יחסית, הרבה שיכלולים, הרבה מערכות בטיחות. תעדכן

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

העפתי מבט. אין ספק שהרכב חסכוני וייתן שקט מהבחינה הזאת (לפחות ברמת הדאגה מדיזל)  אבל מבחינת הגימור (אבזור ואיכות) נראה שהוא לא נותן פייט אמיתי ל3008 שהוא ״הרבה יותר אוטו״

• תוכן חדש...