Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש לקנות רכב שיהיה מספיק נוח לזוג עם שתי ילדים קטנים (הגדול שנתיים וקצת הקטן עוד לא נולד), וגם שיהיה אפשר להוביל בו כלי נגינה ועדיין לא יהיה צריך להתחיל לפרק כיסאות של הילדים מהמקום. בעיקרון חשבתי לשים כיסא אחד מקדימה, וכיסא אחד מאחורה, ואז אפשר לקפל שני מושבים. (בעתיד אני בונה על זה שהגדול יעבור לבוסטר וזה פחות מסובך לפרק.).

אני לא רוצה סטיישן גדול מדי (לא יכול להסתבך עם חניות איפה שאני גר), ולכן חשבתי על סקודה רפיד סטיישן או רנו קליאו סטיישן. בנוסף הציעו לי לבדוק על הסוזוקי קרוס. כרגע יש לי הזדמנות לרכוש קליאו (סטיישן 2019 דיזל), אבל אם יש מינוסים משמעותיים אחכה עוד קצת עד שאמצא משהו יותר טוב.

אשמח לתובנות, בדגש גם על הקליאו-שמעתי על בעיות שעלולות לצוץ בגיר, ובעיקר זה מדאיג אותי. ואמינות בכלל.

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לסקודה ראפיד ספייסבק שהיא איפשהו בין סטיישן להאצ'בק. קח בחשבון שהמושב האחורי שלה מרווח בהרבה משל הקליאו, היא מאובזרת מהקליאו ואם מדובר ב-1.4 היא גם חזקה יותר. נוחות הנסיעה שלה לא מצטיינת אבל תא הנוסעים מרווח ל-4, תא המטען שימושי ובעיני היא נראית לא רע.

במקרה הזה גם הגיר בסקודה וגם זה של הרנו לא מבריקים. אני מכיר יותר את זה של סקודה ויודע שהיום קל יותר לתחזק ולתקן אותו, ויש לא מעט מוסכים מתמחים.

הרוב המכריע של קליאו סטיישן דיזל היו רכבי טכנאים בחברות ליסינג ועברו חיים לא קלים אז כדאי לבדוק היטב את ההיסטוריה ואת הבעלות המקורית.

פורסם

תודה על התשובה,

באמת התכוונתי לספייסבק.

הקליאו ששמתי עליה עין עם קילומטראז די נמוך (בערך 60 לשלוש שנים). מה הכוונה לתחזק את הגיר? יש טיפולים מיוחדים שצריך לעשות?

ואם יש רעיונות לעוד רכבים שיכולים להתאים לצרכים האלו כמובן אשמח לשמוע

פורסם

גירים רובוטיים כפולי מצמדים סובלים משחיקת מצמדים גבוהה יותר בנסיעות עירוניות ובתנאי עומס ופקקים. אני מכיר גם כמה מקרים של מחשבי גיר של רנו ששבקו והצריכו החלפה בעלות של כמה אלפי שקלים. אבל שוב, אני נוהג כבר שנים בוואגיות אז אני מכיר יותר טוב את הגיר של הסקודה.

לפחות לגבי הסקודה אין שגרת טיפולים לגיר אבל כדאי להימנע ממצבים של נסיעה שבה אתה מתגלגל קדימה עם רגל על הברקס משום שבמצב הזה הרכב במצב של חצי קלאץ'.

בעיקרון מי שקרובה יותר לקליאו סטיישן היא סקודה פביה ספייס שגם יכולה להיות אפשרות עבורך. יש גם סיאט איביזה סטיישן שתהיה זולה יותר.

אם תציין תקציב והעדפות נוספות יהיה קל יותר לכוון אותך. יש מיקרוואנים כמו הונדה ג'אז, טיוטה ספייס וורסו, סיטרואן C3 פיקאסו, וניסאן נוט שגם יכולים להיות פתרון שימושי לדרישות שלך.

פורסם

תודה רבה.

תקציב- בין 60-70.

העדפות:

1.גודל סטיישן בינוני ומרווח

2.אמינות (צמצום כמות הפעמים שאצטרך ללכת למוסך)

3.חיסכון בדלק.

בסדר הזה. כמובן שבטיחות. המראה+האביזרים (מולטימדיה וכדו') בעדיפות אחרונה.

פורסם
לפני 18 שעות, נעם101 כתב:

תודה על התשובה,

באמת התכוונתי לספייסבק.

הקליאו ששמתי עליה עין עם קילומטראז די נמוך (בערך 60 לשלוש שנים). מה הכוונה לתחזק את הגיר? יש טיפולים מיוחדים שצריך לעשות?

ואם יש רעיונות לעוד רכבים שיכולים להתאים לצרכים האלו כמובן אשמח לשמוע

צריך לדעת לנהוג נכון עם הגיר של הקליאו ואז הוא אחלה רכב נהגתי על כזה תקופה נוחות הרבה יותר מהסקודה וחסכונית פחד!!

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 8.6.2022 בשעה 18:49, איש שמח כתב:

צריך לדעת לנהוג נכון עם הגיר של הקליאו ואז הוא אחלה רכב נהגתי על כזה תקופה נוחות הרבה יותר מהסקודה וחסכונית פחד!!

איך זה לנהוג נכון על קליאו?

פורסם

אם הדרישה היא להסיע ילד עם שני מושבים מקופלים - צריך לבדוק משהו הרבה יותר בסיסי - כיסא ממוצע, שקשור באיזופיקס, לדעתי בולט הצידה ולא בטוח שמאפשר לקפל שני מושבים.

פורסם

קליאו סטיישן זה רכב שכל הטכנאים בארץ בחברות הגדולות חרשו עליו. לא יודע כמה יש כאלה במצב סביר בכלל. 

יכול לאמר בתור מי שעבד בחברת השכרה/ליסינג שהחכירה את הקליאו סטיישן הזאת לחברות שדווקא לא זכורות לי תקלות גיר איתה אבל בשלב מסויים כשהתיישנו כן היו לה תקלות. 

הרכב אמין בבסיסו אבל עבר חיים קשים בארץ. 

פורסם
בתאריך 9.12.2023 בשעה 09:47, Doron_Z כתב:

קליאו סטיישן זה רכב שכל הטכנאים בארץ בחברות הגדולות חרשו עליו. לא יודע כמה יש כאלה במצב סביר בכלל. 

יכול לאמר בתור מי שעבד בחברת השכרה/ליסינג שהחכירה את הקליאו סטיישן הזאת לחברות שדווקא לא זכורות לי תקלות גיר איתה אבל בשלב מסויים כשהתיישנו כן היו לה תקלות. 

הרכב אמין בבסיסו אבל עבר חיים קשים בארץ. 

אילו תקלות ומתי הכוונה 'מתיישן'?

פורסם

יכול לשתף שרכשתי קליאו 18 סטיישן דיזל

מאוד מאוד מרוצה ממנה

חסכונית מאוד

כעת אני רוצה למכור אותה לרגל התרחבות המשפחה

פורסם

כדאי להכניס לרשימה את סקודה סקאלה, המחליפה של ראפיד.

היא מאוד מרווחת, איכותית ובמיוחד מאובזרת יותר באבזור בטיוחות אקטיבי: בלימת חירום, תיקון סטייה מנתיב ובקרת שיוט אדפטיבית.

יש לה מולטימדיה מעולה עם קישוריות ואפילו צמד המושבים הקדמיים ניתמים לכיוונון הגובה ותמיכת גב תחתון.

• תוכן חדש...