Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

אני צריך להחליף רכב ואני אקנה יד שניה בן 3-4 שנים.

עקב העליה המטורפת במחירי הדלק אני חושב על היברידית או היברידית פלאגין (כנראה קאיה נירו), אבל לא ברור לי עד כמה זה כדאי.

בתור התחלה המחיר שלהן גבוה בכ-10,000 שקל מרכב בנזין מקביל. בנוסף, מדברים על זה שבקרוב יהיה מיסוי על המכוניות האלו לפי קילומטרים וזה נעלם גדול כי לא יודעים עדיין מה יהיה גובה המס ומתי הוא יתחיל.

אני עלול לקנות את האוטו לפי חישוב מסויים ולגלות בסוף שהוא לא יותר זול מרכב בנזין.

בקיצור, אם אני לא רוצה חשמלית מלאה והשיקול שלי הוא חיסכון בדלק, האם בכלל כדאי היברידי/פלגאין או שאין פה בכלל שום חיסכון ?

תודה

פורסם
לפני 6 שעות, Michael01 כתב:

אם אתה נוסע הרבה אולי זה משתלם.

אתה יכול להכין קובץ אקסל פשוט ולחשב.

+1

אני עם קורולה היברידית למעלה משנה. בנסיעה משולבת (70% בין עירוני) עומד על צריכה קבועה של 1:22.2.

המיסוי עליו מדובר נוגע בעיקר להגדלת מיסי קנייה על מכוניות חשמליות. אנחנו רחוקים מאגרות נסועה (אם בכלל יוטלו).

מנגד מחירי הדלק בעלייה מתמדת כך שכאן הוודאות לחסכון ברורה.

פורסם

לימדו אותי שבתחשיב כלכלי אין אפשרות לצפות כ"כ רחוק כי יש כ" כהרבה שינויים שא"א לקחת בחשבון ולכן צריך להתייחס למצב העכשוי. המצב הוא שזה יצא חסכוני ואין מס על חשמל שנראה לעין.

פורסם

חבר מחזיק נירו פלאג אין, חסכונית מאוד ולדעתי זאת אופציה מצוינת שנהנת משני העולמות.

גם לנסוע על חשמל, אך לא להיות מוגבל בק"מ כי יש מנוע בנזין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

+1 לנירו פלאג אין (אני נוסע כבר שנה ו5 חודשים על אחת כזו),
למעט תא מטען קטן יחסית (אבל מספק) אחלה רכב ואם אתה טוען את הסוללה היא חסכונית להדהים.

פורסם

נעלם, כשמו כן הוא,

אבל תכלס הכל תלוי בכמות הנסועה השנתית,

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן,

אני באותה התלבטות בדיוק כמוך לגבי קניית רכב היברידי/פלאג אין באותו גיל (3-4 שנים).

מפחיד אותי קצת עניין הסוללה, קראתי פה ושם על זה שאם הסוללה הולכת אז מדובר על הוצאה מכובד של כמה אלפים אם לא יותר מ-10 אלף.

מה דעתכם בנושא?

פורסם (נערך)

ברוב ההיברידיות הסוללה מחזיקה יותר מ 3-4 שנים, אבל כמובן לכל כלל יש יוצאים מן הכלל. גם לטויוטה וגם ליונדאי/קיה יש תכנית להארכת אחריות לסוללה ההיברידית - מומלץ מאוד לדעתי לשלם את הכמה מאות שקלים לשנה ובמקרה הצורך לקבל את החלפת הסוללה במסגרת האחריות

עריכה אחרונה על ידי motior

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...