Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אם אני עוצר את הרכב כמה זמן ברמזור,או עצירה לכמה דקות,ואני רוצה לשלב לN ולהרים אמברקס זה בסדר או שזה הורס? (שמעתי דעה שזה לא טוב)

ושאלה שנייה: האם שאני מתחיל נסיעה ואני צריך רוורס כדאי לשלב קודם לN ואחרי זה R ?

תודה לכל העונים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. תעצור ברמזור בD. זה לא הורס לעמוד בN אבל אתה צריך להיות עם הילוך משולב לפי כללי הנהיגה.
2. אומרים שכדאי לחכות שניה על N ואחרי זה להעביר לR, אבל לא חושב שזה קריטי אם לא תחכה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם מרים הנדברקס  חייב נוטרל כי כשאתה בדרייב הרכב מחבר את המנוע לגלגל ומנסה ליסוע ואז גורם לשחיקה וצריכת דלק כפולה בערך חוץ מזה שזה פחות בטיחותי כי יש לך מנוע שנלחם בהנדברקס.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

1. תעצור ברמזור בD. זה לא הורס לעמוד בN אבל אתה צריך להיות עם הילוך משולב לפי כללי הנהיגה.
2. אומרים שכדאי לחכות שניה על N ואחרי זה להעביר לR, אבל לא חושב שזה קריטי אם לא תחכה.

פשוט אני שואל כי אחרי הp אני ישר עובר קודם לR 

פורסם
לפני 8 דקות, moshe1990 כתב:

פשוט אני שואל כי אחרי הp אני ישר עובר קודם לR

תוך כדי ביצוע פעולה עדיף לחכות עוד שניה כדי לא לבלבל את הגיר ולעצור אותו באמצע הפעולה.

מדובר על שמירת הגיר לטווח ארוך וזה אקסטרה זהירות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, David2540 כתב:

אם מרים הנדברקס  חייב נוטרל כי כשאתה בדרייב הרכב מחבר את המנוע לגלגל ומנסה ליסוע

לא בהכרח נכון.  תיבות אוטומטיות מודרניות, לפחות חלקן, מעבירות לניוטרל בעמידה גם כשאתה ב D.

פורסם (נערך)

למה לחכות על N לפני R אם כבר עברת לR בדרך לN?

לא שמעתי על שום סיבה לחכות על N לפני... אני חושב שאתם מתבלבלים והכוונה היא לעצירה מלאה לפני שמעבירים לרוורס.

@david2540, איך המצב שאתה מרים אמברקס ושם על D שונה מהמצב שאתה עם ברקס ושם D מבחינת שחיקה ודלק? בשני המצבים הגיר מנסה להתקדם קדימה ולא מצליח אז הצריכת דלק שלו היא אוטו דבר ואין שחיקה לברקסים כי אין תנועה. "שחיקה" לגיר קיימת בשני המצבים בדיוק אותו דבר.

השאלה אם להעביר לניוטרל ברמזור תלויה באיזה רכב יש לך, בגיר פלנטרי הממיר מומנט תמיד עובד ומנסה לגרום לרכב להתקדם קדימה אז בתאוריה תחסוך טיפ טיפה דלק ובלאי אבל מדובר על כמות באמת מזערית. הדבר הזה נכון גם לתמסורת רציפה (CVT) שיש בה ממיר מומנט.

אם יש לך גיר כפול מצמדים (DCT) או רובוטי שאתה על הברקס ואפילו אם אתה בD אין שום הבדל בין המצב הזה ללשים על ניוטרל כי הקלאצים לא משתלבים במילא אז שם אין פואנטה לעשות דבר כזה.

עריכה אחרונה על ידי Shab00
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אצלי ברכב, יש פיצ'ר של Auto Hold, שמחזיק את אותו הלחץ על הבלמים כאשר אתה מכניס אותם עד הסוף בשבילך ואתה יכול להוריד את הרגל מדוושת הבלם בעצירות ברמזור.

מעבר לכך, מדובר בפיצ'ר בטיחותי. אם חיישן המהירות ב-ABS מזהה הדרדרות בזמן שזה קורה - הוא מגביר את הלחץ עד עצירה מוחלטת. 

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 3 שעות, Shab00 כתב:

@david2540, איך המצב שאתה מרים אמברקס ושם על D שונה מהמצב שאתה עם ברקס ושם D מבחינת שחיקה ודלק? בשני המצבים הגיר מנסה להתקדם קדימה ולא מצליח אז הצריכת דלק שלו היא אוטו דבר ואין שחיקה לברקסים כי אין תנועה. "שחיקה" לגיר קיימת בשני המצבים בדיוק אותו דבר.

.

אתה צודק שאין הבדל אם הרגל על הברקס לבין הנדברקס מורם. התכוונתי יחסיתלמצב נוטרל.

ברוב הרכבים אין אופציה לראות צריכת דלק נוכחית בעצירה אבל באלה שכן קיים (פורד) ניתן לראות שזה משמעותי מאוד.

פורסם

בפורד פיאסטה שלי הצריכת דלק בניוטרל היא 0.6 ליטר לשעה ובD זה 1.0 .

זה נשמע המון אבל תחשב כמה זמן בחודש אתה מבלה עומד בדרייב? במצטבר בוא נגזים נגיד שעה? חסכת 0.4 ליטר משמע חסכת 2.5 שקל בחודש.

עכשיו בוא נעבור לבעיה אחרת, קודם כל אתה יותר בסיכון להדרדר, הבלאי שאתה חוסך מלעמוד עם הממיר מומנט אתה מחזיר בחזרה ואולי יותר בלהכניס ולנתק אותו מפעולה במכה (שגם מורגשת אצל הנוסעים) הרבה יותר פעמים ביום ממה שהוא אמור, ואם יש לך רכב היברידי אני לא יודע איך הוא מגיב לרעיון הזה מבחינת טעינה ושימוש בסוללה.

במידה ומסיבה כלשהי כמו רכב מילוט של שוד בנק אתה צריך לעמוד דקות שלמות ביום מונע בלי לזוז אפילו לא קצת אז כן שים בניוטרל עדיף, אבל על 5 שניות עד לחילוף רמזור זה מיותר לדעתי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, David2540 כתב:

תוך כדי ביצוע פעולה עדיף לחכות עוד שניה כדי לא לבלבל את הגיר ולעצור אותו באמצע הפעולה.

מדובר על שמירת הגיר לטווח ארוך וזה אקסטרה זהירות.

אז להעביר לN שאני עושה רוורס, או שכבר R זה על הדרך אז לא צריך N ואז R?

פורסם (נערך)

הרכב שלי אם אני מכבה את הרכב לא נסגר אוטומטי המראות

אז אני לוחץ על הכפתור כל פעם

איזה מישהו שמוכר דברים של רכבים אמר לי לא להתעסק בזה כי זה קשור למנוע של הווישרים (משהו כזה)

כדאי שלא או כן?

ותגידו אפשר לסגור את המראות עם היד שלי(אפילו שהם חשמליים) 

או שזה יהרוס?

תודה לעונים

עריכה אחרונה על ידי moshe1990
פורסם

שלום חברים

אור לבן בכללי יותר יפה לדעתי

אבל האם שווה להחליף פנסים קדמיים ללד לבן

או שיש בזה חסרונות?

ואולי עדיף שלא?

תודה ..

פורסם

תשאר בתחום של מה שמקורי ברכב - החלפה לנורות שונות (למשל - מהלוגן ללד) לא חוקית ועלולה לגרום סינוור למי שבא ממול.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...