Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, ProCC כתב:

לא הבנתי , מוסך זה רק בשביל פילטר שמן ושמן ?

מה עם בדיקה של המתלים , חופשים , עדכון מחשב , בדיקה כללית , ברקסים ,  אחד לשנה הרכב צריך לעבור בדיקה 

לפני טסט .

הבדיקות שאתה מדבר עליהן לרוב יזכו להתייחסות אם הבעלים מלין על בעיה כלשהי או מכוון את המוסך באופן יזום לכיוון אותם מכלולים (או אם הרכב נקרא ל RECALL), לפחות על סמך הנסיון שלי. כשהרכב שלי הזדעזע בבלימה באיזור ה 50 קמ"ש בגלל צלחות שהתעוותו, כשהגעתי למורשה לצורך ביצוע טיפול העניין זכה להתייחסות רק בגלל שאני העלתי אותו.

בשנתיים-שלוש הראשונות (עד לטסט הראשון, if you will) ובהינתן נסועה שפויה ולא כזו של 30K+ בשנה מה הטיפול לרכב חשמלי אמור לכסות, אם בכלל? ההשערה שלי היא שכלום ושום דבר.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

כל יבואן קובע מרווח טיפולים

טסלה - 100 אלף

איואיס - 50 אלף

יונדאי/קיה 30 אלף

Mg חשמלית - 24 אלף

גילי - 15 אלף

סקודה - 15 אלף

זה למיטב ידיעתי׳ אשמח לתיקונים/ השלמות

• רעיון גרוע 1
פורסם

אי אפשר ליפות את הטיפולים כל 15K (וגם לא כל 24K או 30K) ק"מ בבדיקת בולמים ובלמים,

זה נטו הכנסה של יד היבואן לכיס שלך פעם נוספת,

בולמים ברכב סטנדרטי מחליפים פעם ב100K ק"מ++ אם בכלל, חיזוקי ברגים? גם במרבית הטיפולים השוטפים לא עושים,
בלמים? ברכב חשמלי אני מניח ילכו פעם ב50K ויש כאלו שמחזיקים הרבה יותר זמן...
קירור? מתי בפעם האחרונה שנכסתי למוסכי היבואן (ואני מטפל רק ביבואן) גם בטויוטה וגם בקיה מישהו נגע במערכת הקרור - אף פעם גם לא בטיפול 150K בוורסו שהייתה שלי...

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Gavrik כתב:

למיטב ידיעתי כדי למכור רכבים בארץ חייב שתהיה רשות כלשהי שמוגדרת כיבואן.

אולי טסלה ישראל מוגדרת יבואן. בכל מקרה קונים ומקבלים שירות ישירות מהחברה ולא ממשה ובניו בע''מ. לטוב ולרע

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם
לפני 3 שעות, llaavvii כתב:

אי אפשר ליפות את הטיפולים כל 15K (וגם לא כל 24K או 30K) ק"מ בבדיקת בולמים ובלמים,

בולמים ברכב סטנדרטי מחליפים פעם ב100K ק"מ++ אם בכלל, חיזוקי ברגים? גם במרבית הטיפולים השוטפים לא עושים,
קירור? מתי בפעם האחרונה שנכסתי למוסכי היבואן (ואני מטפל רק ביבואן) גם בטויוטה וגם בקיה מישהו נגע במערכת הקרור - אף פעם גם לא בטיפול 150K בוורסו שהייתה שלי...

נתת את הסמך ניסיון שלך והחלטת שכל הרכבים מתנהגים ככה , מספר MG שראיתי לפני שבוע , נזילת קירור מהמחבר של הצינור לגוף של הבטרייה

בלמים שהולכים ב18,000 , ברגי מתלים משוחררים , עידכוני תוכנה , לא רואה למה רכב חשמלי או לא , לא יכנס לבדיקה פעם בשנה בעלות של 400-600 ש"ח לבדיקת תקינות מערכת

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם
לפני 31 דקות, ProCC כתב:

נתת את הסמך ניסיון שלך והחלטת שכל הרכבים מתנהגים ככה , מספר MG שראיתי לפני שבוע , נזילת קירור מהמחבר של הצינור לגוף של הבטרייה

בלמים שהולכים ב18,000 , ברגי מתלים משוחררים , עידכוני תוכנה , לא רואה למה רכב חשמלי או לא , לא יכנס לבדיקה פעם בשנה בעלות של 400-600 ש"ח לבדיקת תקינות מערכת

ראית את זה למספר רכבים? זה מעניין אני מכיר "אישית" 2 רכבי MG חשמליים, שניהם חצו את ה30K ק"מ בלמים מקוריים ובמצב מצויין ללא שום בעיות קרור,
אני חושב שעברו אצלי עשרות רבות של כלי רכב (הכוונה כמובן בבעלותי ליותר מכמה חודשים) ובמקביל אני כבר מ98 כמעט רצוף עם ליסינג וואלה ברובם המוחלט בטיפולים שוטפים לא נוגעים מעבר למה שהאחיות מחייבת (וגם זה שהרכב חדש הם לא נוגעים).

פורסם
לפני 17 שעות, nev כתב:

חייבים למלא את זה. מקורי מהיצרן כמובן.

נכנסתי לקישור, מה זה??

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

ממליץ לכל מי שמדיר את רכבו מהמוסכים, בין אם הוא חשמלי או לא. אחריות או לא.

באופן תקופתי (לכל הפחות אחת לשנה)  לפרק את הגלגלים, לבדוק את מצב הצמיגים מכל צידיהם ואת מערכת הבלמים.

לא יודעים לעשות את זה? היבואן/חברת הליסינג או @Gopher אמר שאין צורך?

אין לכם כוח?

אז אל תעשו ואל תלכו למוסך. העיקר שחסכתם 600 שח.

נסיעה טובה.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קודם כל ה-600 ש"ח האלה יכולים בקלות גם להגיע ל-1,600 ש"ח ביענו "טיפולים גדולים", כיד הדמיון הטובה (אני נשאר בנושא השרשור, רכב חשמלי) של יבואנים חמדנים. את הקשקוש הזה צריך להרוג כשהוא קטן.

בדיקת צמיגים היא הכרחית ומובנת מאליה, לא צריך להיכנס לטיפול אצל היבואן בשביל זה, נכנסים לצמיגן אמין.

לגבי מערכת הבלמים, יש סנסורים והתראות מחשב. כשמגיע הזמן להחליף רפידות מחליפים.

לפני 4 שעות, llaavvii כתב:

קירור? מתי בפעם האחרונה שנכנסתי למוסכי היבואן (ואני מטפל רק ביבואן) גם בטויוטה וגם בקיה מישהו נגע במערכת הקירור - אף פעם גם לא בטיפול 150K בוורסו שהייתה שלי...

אני מתחבר לזה.

את החשמלית הראשונה שלי, i3, אני מתחזק לפי הוראות היצרן, כלומר פעם בשנתיים החלפת נוזל בלמים ופילטר מזגן (את הפילטר החלפתי לבד ואת נוזל הבלמים אצל מוסך מורשה ב-100 ש"ח). 

החשמלית השנייה, איוניק 5, קיבלה 3 "טיפולים" חינם מהיבואן אז לא אלחם נגד זה למרות בזבוז הזמן. אם היא תישאר אצלי מעבר ל-3 שנים אתחזק אותה למופת לפי הוראות היצרן כמו את הבימר, וזה ממש לא אומר מוסך מורשה כל 15K.

הנ"ל על דעתי בלבד ואני לא מכונאי. כל אחד על אחריותו.

• רעיון טוב! 3

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

גילוי נאות, בנוסף לפורום, אני עובד גם בקבוצת כדורי, יבואנית סקייוול לישראל. אז קחו כל מה שאני כותב בערבון מוגבל.

לפני 15 שעות, _DownLoaD_ כתב:

את המשכורת שלך מיסו ב 3 מיסים שונים: מס הכנסה, דמי בריאות וביטוח לאומי.

הלכת לסוכנות וקנית רכב שממוסה 100% מס ושילמת עוד 17 מע"מ, ואל תשכח גם את אגרת השקר, סליחה הרישוי של עוד 2,000 שקלים. .

ומה שמדאיג אותך זה 800 שקל פעם בשנה!???? 

ושלא תחשוב לרגע, אני ממש לא מצדיק את הייבואן, אבל זה הקש ששבר את גב הגמל!?

רכב חשמלי ממוסה ב-10% ולא 100% (עד תקרה מסוימת, אבל האישיו הוא לא הדיוק אלא העיקרון)

אגרת הרישוי היא לא 2,000 שקלים אלא 530.

דרך הפריזמה הזו, כן 800 שקל זה לא מעט כסף.

לפני 15 שעות, ProCC כתב:

לא הבנתי , מוסך זה רק בשביל פילטר שמן ושמן ?

מה עם בדיקה של המתלים , חופשים , עדכון מחשב , בדיקה כללית , ברקסים ,  אחד לשנה הרכב צריך לעבור בדיקה 

לפני טסט .

רכב חדש, אין טסט 3 שנים.

לפני 13 שעות, gollu כתב:

כל יבואן קובע מרווח טיפולים

טסלה - 100 אלף

איואיס - 50 אלף

יונדאי/קיה 30 אלף

Mg חשמלית - 24 אלף

גילי - 15 אלף

סקודה - 15 אלף

זה למיטב ידיעתי׳ אשמח לתיקונים/ השלמות

סקייוול ET5 - כל 40 אלף/שנתיים.

לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אם זה ככה, אז זאת תעודת עניות גדולה לרכבים החשמליים הסינים. 

לכוווווולם? 

בוא, במצב רגיל זאת לא הייתה אפילו תעודת עניות לדגם הספציפי. שיט האפנס.

ובאופן כללי לגבי הנושא. אני לא יודע להעיד על יבואנים אחרים, אבל אנחנו - יחד עם היצרן - קיבלנו החלטה להחמיר ולדרוש טיפול כל 40K או שנתיים כי מדובר בדגם חדש שעדיין לא נצבר לגביו ניסיון מספיק רחב באשר להתנהגות של מכלולים שונים בתנאי נהיגה ומזג אוויר שונים. אז כל הטיפולים שיבוצעו לרכבים מתועדים ונשלחים חזרה ליצרן יחד עם ניתוח ומסקנות שלנו, ובעתיד יש סיכוי שהמרווחים יגדלו בהתאם לתוצאות של הטיפולים הנוכחיים. מין הסתם ברור לכל המעורבים שהרוכשים של הרכב לא צריכים "לבלוע" את הניסויים שלנו, אז אצלנו לפחות שני הטיפולים הראשונים הם בחינם (אח"כ כ-1000 ש"ח לכל טיפול). בכל טיפול אצלנו מחליפים שמן "גיר" (ה...תיבת הפחתה או איך שלא קוראים לזה), נוזל קירור סוללה, נוזל בלמים ופילטר מזגן.

אצל יבואנים אחרים אני לא סגור על בדיוק מה ה"מתכון" של הטיפולים ומה הסיבות מאחוריו. הבנתי (ויכול להיות שאני טועה, זה לא מידע רשמי) שטסלה לא דורשים שום טיפול, אבל ממליצים להגיע לבדיקה ורוטציה של צמיגים פעם בתקופה כלשהי (לא זוכר אם זה היה שנה או 30K או מה); אייווייז דורשים טיפול כל 100K או 3 שנים (עלות של כ-2800 ש"ח אם אני זוכר נכון); יונדאי דורשים כל שנה/15 אבל נותנים שלוש שנים חינם (ולא יודע מה העלות אחרי זה).

אלה, ממה שאני יודע, ה"יוצא דופן", עד כמה שאני זוכר, סקודה וג'ילי דורשים כל שנה/15 ומחירי הטיפולים עד כמה שאני זוכר הם די דומים למחירים של טיפולים ברכבי בנזין.

• רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 12 דקות, פבל כתב:

בכל טיפול אצלנו מחליפים שמן "גיר" (ה...תיבת הפחתה או איך שלא קוראים לזה), נוזל קירור סוללה, נוזל בלמים ופילטר מזגן.

Holy maintenance overkill , batman!

• תוכן חדש...