Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה אם מחשב הרכב מזהה סל"ד גבוה מדי ומעלה הילוך אוטומטית

בירידה ארוכה לעיתים אני מוריד הילוכים אבל אם הורדתי "יותר מדי" מחשב הרכב מתקן אוטומטית להילוך הנכון כך שלא יגרם נזק

פורסם

כל המכוניות האוטומטיות מתייחסות לבחירת ההילוך של הנהג כהמלצה וזה בדיוק מה שמעצבן בהן.

פות"ש, אל תפחד, אתה לא תהרוס כלום. אם אתה משתמש בהילוכים נכון אתה תרגיש שהרכב נוסע בצורה חלקה ומאוזנת.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 20.2.2022 בשעה 20:08, moshe1990 כתב:
בתאריך 20.2.2022 בשעה 19:14, dani12 כתב:

נתחיל מהפשוט  אין בארץ ירידות כאלו שיגרמו לבלמים שלך להשרף ולרכב לעוף לתהום , רוב הנהגים המוחלט (כולל אישתי) בכלל לא מודעים שיש עוד הילוכים חוץ מ D ו R מכניסים ל D ונוסעים מ A ל B ללא משחקים בהילוכים גם בערים כמו נצרת או חיפה יצרני הרכב דאגו לזה . מקסימום תבקר במוסך ותחליף בלמים באופן יותר תדיר מה שכן שים רפידות איכותיות ודיקים גם לא סיניים.

ועכשיו היותר  פשוט רכב אוטומט פשוט לא יתן לך להחליף הילוך לא מתאים ולא משנה מה תעשה . 

יש הרבה שאוהבים לשחק אותה שלוטים ולכן משחקים בהילוכים.

חבל רק שהרכב של משפחת אטיאס ז"ל לא ידע את זה.

התשובה לדעתי היא היא, שכשאתה נכנס מראש לירידה ארוכה, בעיקר עם התפתלויות, לדאוג שלא תגיע להילוך 5 או 6. אצלך, שים 3. בידני של פעם היית שם 3. זה יחזק את השליטה ברכב ובטיחותי יותר, רק תזכור להחזיר ל-D בסוף הירידה. 

בירידות קצרות זה לא נחוץ ובכל מקרה לא מדובר על "להתעסק" בהילוכים. אם זה רכב חדש יחסית יש טיפטרוניק ושות' שמיועדים לזה.

אני שם לב שהרכב שלי אכן מוריד הילוך בירידות ארוכות ולא מגיע להילוכים גבוהים מעצמו, איך הוא עושה את זה אין לי מושג!

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

שאלתי קודם, ואני חוזר: באיזה רכב ובאיזה תיבה מדובר?

יש הבדל בשימוש בין פלנטרית, רציפה או רובוטית. והאם מדובר בתיבה "חכמה" שמזהה ירידה ומגבילה את ההילוכים.

אישית, גם בירידות לא ארוכות מדי - כמו פרויד או נחל גיבורים - סד"ג 1-2 ק"מ) אני מרגיש יותר בטוח כאשר אני מגדיר הילוך (או, בתיבה פלנטרית רגילה, מגביל את ההילוך הגבוה ביותר). מה שכן, אני מקפיד להפעיל את ההגבלה כאשר אני במהירות הרצויה, ובמידת הצורך מוסיף בלימות קצרות ולעתים מוריד הילוך נוסף. כשהיו לי מכוניות עם תיבות פלנטריות 4 מצבים הייתי מגביל לשלישי (או מפעיל O/D off, זה אותו דבר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, Jack457 כתב:

חבל רק שהרכב של משפחת אטיאס ז"ל לא ידע את זה.

התשובה לדעתי היא היא, שכשאתה נכנס מראש לירידה ארוכה, בעיקר עם התפתלויות, לדאוג שלא תגיע להילוך 5 או 6. אצלך, שים 3. בידני של פעם היית שם 3. זה יחזק את השליטה ברכב ובטיחותי יותר, רק תזכור להחזיר ל-D בסוף הירידה. 

בירידות קצרות זה לא נחוץ ובכל מקרה לא מדובר על "להתעסק" בהילוכים. אם זה רכב חדש יחסית יש טיפטרוניק ושות' שמיועדים לזה.

אני שם לב שהרכב שלי אכן מוריד הילוך בירידות ארוכות ולא מגיע להילוכים גבוהים מעצמו, איך הוא עושה את זה אין לי מושג!

ברכבים מסוימים כמו גם אצלי ישנו חיישן  שתפקידו לחוש מתי הרכב נוטה בזוית כלפי מטה  כמו בירידה למשל ואז מחשב הרכב אוטומטית מוריד הילוך אשר עולה חזרה עם ההתיישרות 

פורסם

אף רכב ואף רכיב לא שווים חיי בנאדם!

בירידה תלולה וארוכה יש לשמור על הילוך נמוך ולא לרכב על דוושת הבלם - בטח כשיש שלט שמתריע על כך! ובמקרה של סכנה להוריד הילוכים בלי לחשוב על נזק לרכב!

איך לעשות זאת ובאיזה הילוך? זה כבר עניין של ניסיון.

אם מגיעים לירידה במהירות גבוהה צריך להאט עם הבלם, להוריד מהירות וסל"ד ואז להוריד הילוכים אחד אחרי השני לפי תנאי הדרך.

אם אתה מתחיל ירידה ממהירות נמוכה שהתיבה גם כך תהיה בהילוך נמוך - כבר אז לנעול את ההילוך ואז לא תצטרך להוריד שוב..

כך תשמור על חיי הנוסעים, וגם על הרכב.

• רעיון טוב! 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
בתאריך 20.2.2022 בשעה 20:08, moshe1990 כתב:

אתה אומר לא להתעסק בהילוכים?

רק בירידות ארוכות(מספיק להוריד הילוך אחד בדרך כלל) או "להיות מוכן להאצות" ואז מורידים הילוך גם כן. אין יותר מידי מה לעתסק אם זה.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 20.2.2022 בשעה 22:15, Buki כתב:

ב 10 קמ"ש לא צריך להיעזר בהילוכים, גם לא ב 20.

שימוש בהילוכים יעיל בירידות ארוכות שירדים במהירות גבוהה. 90-100. אז במקום לשבת על הבלמים כל הירידה אפשר להוריד מ D ל 3 ולבלום לסירוגין. 

תגיד לL לא כדאי להוריד ?

בתאריך 22.2.2022 בשעה 15:39, sperial כתב:

שאלתי קודם, ואני חוזר: באיזה רכב ובאיזה תיבה מדובר?

יש הבדל בשימוש בין פלנטרית, רציפה או רובוטית. והאם מדובר בתיבה "חכמה" שמזהה ירידה ומגבילה את ההילוכים.

אישית, גם בירידות לא ארוכות מדי - כמו פרויד או נחל גיבורים - סד"ג 1-2 ק"מ) אני מרגיש יותר בטוח כאשר אני מגדיר הילוך (או, בתיבה פלנטרית רגילה, מגביל את ההילוך הגבוה ביותר). מה שכן, אני מקפיד להפעיל את ההגבלה כאשר אני במהירות הרצויה, ובמידת הצורך מוסיף בלימות קצרות ולעתים מוריד הילוך נוסף. כשהיו לי מכוניות עם תיבות פלנטריות 4 מצבים הייתי מגביל לשלישי (או מפעיל O/D off, זה אותו דבר).

יש לי טויטה קורולה 2012 מה אומר?

פורסם

לא מכיר את הקורולה הזו, אז איני יכול לעזור לך.

מכל מקום, "L" פירושו low, והוא שריד מהימים בהם לתיבה אוטומטית היו רק שני מצבים (השני הוא "D", קיצור של "drive"). כיום לתיבות הפלנטריות 4 הילוכים ויותר, אז נוספו מצבים כמו 2 או 3 או O/D off שבעצם מבטל את ההילוך העליון. אז אם תקבע "L" תאלץ את התיבה להשאר הראשון, מה שלא רצוי אלא במצבים נדירים, שאיני זוכר שנתקלתי בהם מעולם. בתיבות 4 מצבים בד"כ מספיק לקבוע 3 (או O/D off), בתיבות עם יותר מצבים צריך לעתים לרדת ב-2 ולעתים ב-3 מהעליון. ברכב שלי יש תיבה רציפה 7 מצבים, בירידות ארוכות אני נוהג לקבוע 5 ולהוסיף מדי פעם בלימות קצרות, כאלה שלא מחממות את הבלמים יתר על המידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 22.2.2022 בשעה 21:41, nit_zan כתב:

ברכבים מסוימים כמו גם אצלי ישנו חיישן  שתפקידו לחוש מתי הרכב נוטה בזוית כלפי מטה  כמו בירידה למשל ואז מחשב הרכב אוטומטית מוריד הילוך אשר עולה חזרה עם ההתיישרות 

מקרה אטיאס היה מקרה מצער של כשל בבלמים וגם שום הילוך לא היה עוזר להם , בארץ יש מילוני מכוניות ובעוד מלא מקומות ורוב הנהגים חוץ מ D ו P ו R לא מכירים משהו אחר , וחות ממקרה אחד לא שמעו עוד משהו שקרוב לזה , הבלמים כנראה  בנויים לזה 

• תוכן חדש...