Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה נחשב ירק או פרי?

קנאביס נחשב לירק

לפני שעה, SlowRide כתב:

בן אדם מביא בטיסה מהודו לארץ אצבע חשיש מוסלקת בתחת, הוא יבואן או עבריין?

איזה חשיש?

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חשיש ששמים בבראוניז.

זה בעצם שרף של הצמח אז זה לא נחשב ירק?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

זה נחשב ירק או פרי?

יש שו"ת מפורסם של הרדב"ז

ציטוט

אבל עלי הקנבוס הנקרא קנב אוכלין אותו במצרים ומשכר ואומרים שהוא משמח ואוכלין אותו חי כמות שהוא ויש מקומות שעושין ממנו בגדים כמו שעושים מן הפשתן.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

בן אדם מביא בטיסה מהודו לארץ אצבע חשיש מוסלקת בתחת, הוא יבואן או עבריין?

הוא אידיוט.

לא חסר פה חשיש או דברים אחרים שהוא יכול לדחוף לעצמו לתחת.

• מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כל מה שיש לו גרעין זה פרי על פי הגדרה בוטנית.

אז סלט ירקות ישראלי, זה בעצם סלט פירות 

עגבנייה זה פרי, מלפפון זה פרי, פלפל זה פרי וכו..

גזר זה שורש

פטרייה זה נבג

ולעניין, בתור בן של חקלאי כבר 45 שנה, אולם קיבוצניק, אבל חקלאי שהוא בין הראשונים בארץ שעשה הסבה מפרדס רגיל לאורגני, וגם אחראי על 400 דונם שקדים, כן בפרוש התוצרת סוג א'  הולכת ליצוא. פירות הדר בכלל, יפן מתים עליהם. הפומלית(אחד הפיתוחים הישראלים הטובים) זה להיט שם. ולארץ בעיקר נשאר תפוזים למיץ למשל.

וזה עוד במשק אורגני, שיכול להשיג מחירים יותר גבוהים. שקדים למשל לא משתלם לגדל אורגני.

אבא שלי עדיין מעדיף להיות בפרדס למרגלות ההר כל יום מאשר לשבת באיזה משרד.

אבל מתקשה לראות מי ימשיך את זה, וחבל   

• אהבתי 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

יופי לירון, וכנראה שהסחורה סוג .... שנשארת בארץ נמכרת במחיר דומה למחיר שבו נמכרת הסוג א' שמכרו לייצוא?

אני מזמין פירות וירקות מפירות השמש/כרמלה/נוי השדה, בפירוש משלם הרבה יותר מאשר בסופר ויותר מאשר ירקן ממוצע, אבל לפחות מקבל סחורה מעולה שמחזיקה אפילו שבועיים במקרר (ואשכרה ירקות ופירות עם טעם)

פורסם

רשמתי בפירות הדר, הרבה הולך לתעשיית המיץ.

שוב מדובר על פרדס אורגני, צריכת המזון האורגני בארץ הוא נמוך לאין שיעור מאירופה למשל. 

החקלאי הוא הראשון בשרשרת, המחירים בסופר, לא מגיעים מהחקלאי בשטח.

הכי טוב זה כמה אדניות במרפסת, לגדל לעצמך דברים. כמו לטפל באוטו לבד עם חלקים שאתה קנית.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אין ספק. תגדל עגבניות יצאו לך קטנות ומכוערות אבל בטעם שאין דברים כאלה, מתחיל להבין את אייל שני

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אה נזכרתי בעוד משהו. מעבר לסחורה שמיועדת לייצוא יש גם סחורה שמיועדת למסעדות ולמלונות שתיהיה עדיפה על הסחורה מהסופר ולעיתים גם מהסחורה שניתן לקנות מהמשק ישירות. למסעדות/מלונות יש את יתרון הכמות וגם לפחות גורם אחת פחות בשרשרת האספקה. בנוסף הם מוכנים לשלם פרימיום עבור סחורה טובה. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
בתאריך 1.2.2022 בשעה 18:49, borsood כתב:

יש שו"ת מפורסם של הרדב"ז

כבר אז התמודדו עם השאלה.

יש תשובה מה מברכים לפני העישון?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שזה משהו שאני זוכר מימי בית הספר. זה כמו שאתה טועם משהו, אז לא צריך לברך.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 שעות, לירון .ה. כתב:

פומלית(אחד הפיתוחים הישראלים הטובים)

זה אולי נושא לשירשור אחר אבל כשאתה גר מחוץ לישראל לתקופה ארוכה פתאום הרבה מהסיפורים ששמעת על גאווה ציונית מתבררים כלא לגמרי מדוייקים

פומלית

ההכלאה נרשמה כפטנט של אוניברסיטת קליפורניה בשנת 1981

The oroblanco was patented by the University of California in 1981 after its development by Robert Soost and James W. Cameron[3][4][5][6][7] at that university's citrus experiment station in RiversideCalifornia.[8] The nine-year project began in 1958 and led to a series of test plantings before a successful variation was refined.[2]

וגם עגבניית שרי

לאחר מספר הכלאות בין זני עגבניות שרי הגיע ספרקס לתוצאה משביעת רצון ובראשית שנות השמונים הרשת החלה לגדל ולמכור את הזן המסחרי הראשון של עגבניות שרי באנגליהספרדקפריסין, ולאחר זמן מה גם בדרום אפריקה.

• מעניין 1
פורסם
לפני 40 דקות, Rשף כתב:

לאחר מספר הכלאות בין זני עגבניות שרי הגיע ספרקס לתוצאה משביעת רצון ובראשית שנות השמונים הרשת החלה לגדל ולמכור את הזן המסחרי הראשון של עגבניות שרי באנגליהספרדקפריסין, ולאחר זמן מה גם בדרום אפריקה.

לא ממש אכפת לי מי המציא את עגבנית השרי, אבל סיקרנת אותי, אז הלכתי למקור וגיליתי שהבאת ציטוט חלקי בלבד.

image.thumb.png.ceb9c76000c006cd2d45b0036c51aecd.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...