Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי קיה נירו 2018 שאני צריך לעשות לה טיפול שנתי שוטף אחרי 62K קילומטרים. במוסך יבואן נתנו הצעת מחיר עם שמן 0W-30 אבל נאמר לי אחרי זה על ידי אנשים שהוא ממש כמו מים ולא בטוח שמתאים באמת לרכב ושצריך 4W-30 או 5W-30, אבל אותם אנשים הם לא מהיבואן. איך אני יכול לדעת מה באמת מתאים?

פורסם

לבדוק מה רשום בספר אחזקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 דקות, yulianx כתב:

לבדוק מה רשום בספר אחזקה.

אני לא בטוח שאני מסתכל במקום הנכון אבל אולי תדע לאשר לי?

מצאתי את ספר הרכב באתר של קיה:

https://kia-israel.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ספר-רכב-Kia_Niro_Facelift.pdf

ושם בעמוד 662 אני חושב שזה המידע הרלוונטי ולפי זה אני לא בטוח אם אני צריך 5W-30? כי אם כן אז למה ביבואן הציעו לי 0W-30?

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, Buki כתב:

הספר בשורה שמתחת לטבלה ממליץ על 5W30, גם 0W30 מתאים. 

שים לב גם לתקן ACEA A5/B5. 

אני לא בטוח מה התקן אומר.

ואם בסופו של דבר אם יש לי בחירה בין השמנים, כן עדיף לי ללכת על ה-5W-30? אני לא יודע אם ללכת על המקום הכי קרוב אלי שנתן את ההצעה עם ה-0 או למוסך שהוא גם של היבואן רק בסניף אחר שרחוק יותר אבל נתן את ההצעה עם ה-5W-30

עריכה אחרונה על ידי מחפשרכב2
פורסם
לפני 5 דקות, מחפשרכב2 כתב:

אני לא בטוח מה התקן אומר.

אתה לא צריך לדעת מה התקן אומר. 

תוודא שעל הבקבוק שלו שממלאים לך מופוע A5/B5. 

תכלס לא משנה אם זה 5W30 או 0W30. 

התמונה לדוגמה, ככה מופיע תקן השמן. 

4l-helix-ultra-a5-b5-0w-30-high-version2-1.thumb.jpeg.d1c69e1c00e4c416d7e636db4a27e6dc.jpeg

פורסם

ורק עוד משהו קטן.. קיבלתי הצעות מ-3 מוסכי יבואן וכל אחד נתן לי הצעות אחרות שחוץ מסוג השמן שדיברנו עליו גם היו עוד שני הבדלים עיקריים שבהצעה עם הכי הרבה דברים שקיבלתי הופיע גם נוזל מפעיל מצמד DOT 3 ומסיר פיח.. האם שני הדברים האלה חשובים?

פורסם

בספר רכב שהורדת יש מפקט טיפול (עמוד 548). מופיע שם להחליף נוזל מפעיל מצמד בטיפול 60 אלף אז כן צריך להחליף. 

מסיר פיח לא צריך. 

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 30.9.2021 בשעה 13:57, Buki כתב:

הספר בשורה שמתחת לטבלה ממליץ על 5W30, גם 0W30 מתאים. 

שים לב גם לתקן ACEA A5/B5. 

היי.. אצלי מופיע בספר הרכב של הנירו 2019 לשים בתקן c2 מוזר..

אגב, בטיפול שמו את זה..

חשובה לי דעתך בבקשה

IMG-20230914-WA0001.jpeg

פורסם

זה לא C2 וגם לא A5/B5. 

זה לא מה שהיצרן דורש. 

לענות על השאלה מה יקרה אם ממשיכים לנסוע עם השמן הזה עד הטיפול הבא והאם צריך לרוץ להחליף לשמן בתקן הנכון, אני לא יודע. 

• תוכן חדש...