Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם!

אני מחפש את הנ"ל.

הרכב קיה ריו 2017 1.4 בנזין, מנוע G4FA.

לפי מה שראיתי כאן זה נראה שרשרת ולא רצועה.

בקוריאה פלקון לא הצלחתי למצוא את המק"ט (ע"פ מס' רכב).

אשמח לעזרה!

פורסם

מי אמר שצריך להחליף את השרשרת ומדוע ? 

בד"כ השרשרת לא מוחלפת,אלא אם הרכב הוזנח,טופל בשמנים לא ראויים ונעשה נזק לשרשרת או שהמנוע עבר 250,000++ כמוט במאזדה 3 דור 1 של דוד שלי לשעבר,שם הרכב נעצר,נגרר למוסך והתברר שהשרשרת הלכה לעולמה ולא נגרם נזק למנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שרשרת. 

מה אתה מעניין ללמוד? אם אתה לא צריך לקנות שרשרת, אפשר ללמוד עליה גם ללא המק"ט. 

פשוט תשאל מה אתה רוצה לדעת. 

פורסם

עכשיו שהבנתי שאין צורך החלפה,

עיקר השאלה היא מה הם היתרונות של שרשרת/רצועה? ועל פי מה קובע היצרן? (כל יצרן יש לו עדיפות לזה או לזה או תלוי בגודל המנוע) דברים כללים.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Buki כתב:

כן השרשרת משומנת על ידי שמן מנוע. 

ולכן,יש להקפיד על שימוש בשמן מנוע,בדיוק לפי הרשום בספר הרכב, העומד בדרישות היצרן מבחינת צמיגות ותקן.

שימוש בשמן לא נכון/לא מתאים יקצר את חיי השרשרת (יהרוס אותה או את המותחן שלה-מה שקרה לחבר טוב ב I30 שהרס מנוע מוקדם מהצפוי כי השתמש בשמנים לא מתאימים) ואז יגיעו צרות צרורות.

לפני 7 שעות, FROGIE כתב:

עכשיו שהבנתי שאין צורך החלפה,

עיקר השאלה היא מה הם היתרונות של שרשרת/רצועה? ועל פי מה קובע היצרן? (כל יצרן יש לו עדיפות לזה או לזה או תלוי בגודל המנוע) דברים כללים.

תחזוקה מונעת/שוטפת לא נדרשת ברוב המכריע של הרכבים,בהם מותקנת שרשרת תזמון בניגוד לרצועה,שאותה נדרש להחליף כל יצרן ומרווח הטיפול שלו (יש רכבים שב 60,000 קמ יש כאלו שממליצים על 90,000 ויש כאלו על 120,000).

כיוון שרצועת התזמון עשויה מגומי,ההחלפה מתבצעת כל X ק"מ או Y שנים עפ"י הרשום בספר הרכב.

נניח,שהרכבלא הספיק עדיין לעבור 120,000 אבל עברו יותר מ 5 שנים- יש ללכת למוסך לפחות לבדוק רצועה ומי שלא רוצה להסתכן גם יחליף אותה.

כמובן,שלכל כלל יש יוצא מן הכלל כמו בעיה,במנועי הטורבו  של קונצרן ואג (2009-11) שם היתה מחלה של שרשראות תזמון שקפצו בגלל מותחן שהתפרק (מנועי CDA 1800 בעיקר) והוביל את הרכב אחר כבוד לשיפוץ מנוע כללי/החלפת מנוע.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...