Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לפני כחודש קניתי רכב יונדאי סנטה פה בנזין 2011.

עד עכשיו היו לי רק מכוניות משפחתיות/ מיני ידניות. כשהייתי מתקרב ל-3.5 בסל"ד המנוע היה משמיע לי שאני צריך להרגע עם הגז.. (אני גר בים המלח ורוב הנסיעות שלי לירושלים אז הרכב עובד די קשה וצריך ללחוץ קצת בשביל לעלות במהירות נורמאלית). 

עכשיו לראשונה עם הסנטה פה אני מרגיש שהרכב מאיץ בקלות ובלי מאמץ מיוחד. עד שאני מגיע ל-4 סל"ד אני בכלל לא שומע אותו עובד וגם בין ה-4-5 הוא לא נשמע שהוא נחנק. 

השאלה אם בכל מקרה כמו שהייתי רגיל רצוי אף פעם לא לעבור את ה3.5 סל"ד בשביל לשמור על תקינות המנוע או שאם הוא לא נשמע ומרגיש מתאמץ מידי אין בעיה? 

תודה לעונים. 

פורסם
לפני 11 שעות, נחמ כתב:

המנוע היה משמיע לי שאני צריך להרגע עם הגז

לא מחליפים הילוך לפי רעש מנוע. הרעש הוא תולדה של מספר גורמים, שחלקם בכלל לא קשורים לביצועים שלו (סוג המנוע, בידוד הרכב...).

מחליפים הילוך תפקוד הנוע ואופי הנסיעה.

התפקוד שונה ממנו למונע וצריך ללמוד להכיר את טווח הסל״ד המיטבי לכל רכב. 

אופי הנסיעה שונה לפי פרמטרים חיצוניים (נסיעה עירונית מול שיוט בכביש פתוח, עליה חדה או ירידה ארוכה...), ולפי אופי הנהג וצרכיו (נהג נמרץ או אחד שמעדיף לחסוך דלק).

בקיצור, המספר הנומינלי של הסל״ד, וודאי שרעש המנוע, הם לא הפרמטרים לפיהם מחליפים הילוך.

פורסם

המנוע מרעיש אותו דבר ואף חזק יותר,  זה רכב ברמה גבוהה  יותר ממכוניות שהיו לך מקודם, יש לו בידוד רעשים טוב יותר ואתה פשוט לא שומע את המנוע. 

תן לגיר להעביר הילוכים מתי שהוא "רואה לנכון" ואל תתרגש מ 4500 סל"ד

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...