Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי גם ככה המחשב הנייד לא ממש נייד.

הוא 99% מהזמן בבית.

בעבודה שלי/של אישתי יש מחשב אחר.

רכשנו נייד כי לא בא לי שהמחשב יתפוס לי תמיד פינה. ככה מתי שמתחשק לי אני מקפל למגירה.

אם המצב אצלך דומה.

לא רואה צורך לחשוב על כך חבר לשקע תמיד ושכח.

(אצלי זה לנובו בן כמעט 7 שנים.

הסוללה מחזיקה כשעתיים במצב הנוכחי. כך שכנראה זה לא ממש פגע בה)

.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הפתרון של סוללה חליפית בזול כבר לא עובד.

זוכר איך לפני 15 שנה הייתי מסתובב עם hp mobile workstation  וextended battery pack חיצוני. איזה משקל.

בלנובו הנוכחי, ששוקל שליש מזה, הסוללה כבר מולחמת ללוח ולא טריוויאלי להחליף אותה. לזכותה ייאמר שהיא עובדת הרבה זמן.

למחשב compaq העתיק עם יציאה סריאלית שאני משתמש לדיאגנוסטיקה באמת קניתי סוללה מעליאקספרס.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, amosbmw כתב:

בלנובו הנוכחי, ששוקל שליש מזה, הסוללה כבר מולחמת ללוח ולא טריוויאלי להחליף אותה. לזכותה ייאמר שהיא עובדת הרבה זמן.

זה כבר מפגר, כאילו בכוונה בנו את המחשב בצורה חד פעמית (סוללה זה בד"כ הדבר הראשון שמת).

בסוף עוד יבנו מחשבים שמורכבים בהדבקה (בעצם כבר יש, הsurface). הבעיה שגם אם תחרוש את ifixit לפני שאתה קונה מחשב, זה לא יעזור, כי כולם יעשו ככה, כמו שקורה היום עם סמארטפונים. פעם היה גלקסי שאפשר לפרק ולהרכיב אותו כמו AK47, היום כבר אין כאלה.

אצלי בדל זה היה עניין של לפתוח כמה ברגים ולהחליף את הסוללה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

האמת שלא פתחתי את הברגים בלנובו. סתם הנחתי שמשום שהסוללה לא נשלפת חיצונית אז היא מולחמת. אולי מספיק לפתוח ואז אפשר להחליף בלי הלחמה.

במחשבים קודמים, הsim היה תמיד מאחורי הסוללה הנשלפת, על מנת שלא תוכל להחליף אותו בלי להוציא את הסוללה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש המלצה על סוללה ל-Thinkpad בן 4? ניסיתי להזמין מאתר ישראלי, אפילו לא נעשה ניסיון לחייב את כרטיס האשראי שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תכתוב את דגם המכשיר בעליאקספרס.

רק שים לב שהם שולחים סוללות בexelot כי אסור לשלוח סוללות בדואר רגיל.

עמוס

פורסם
לפני 32 דקות, amosbmw כתב:

האמת שלא פתחתי את הברגים בלנובו. סתם הנחתי שמשום שהסוללה לא נשלפת חיצונית אז היא מולחמת. אולי מספיק לפתוח ואז אפשר להחליף בלי הלחמה.

רוב המחשבים הניידים כיום הם ללא הסוללה הנשלפת כמו שהיה פעם אבל בהחלט אפשר להחליף את הסוללה.

פותחים מס' ברגים, ואפשר להחליף את הסוללה.

• אהבתי 1

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

סוללה זה בד"כ הדבר הראשון שמת

בימינו עם הטכנולוגיות סוללה הנוכחיות - האורך חיים שלהם כבר באמת ארוך מאוד. אתה תראה מחשבים גם מ2014-2015 שהחיי סוללה שלהם עדיין סבירים.

המחיר ששילמנו על זה בעבר זה עוד ערימת מחברים שהם פוטנציאל לצרות , מחיר גבוהה יותר ומשקל משמעותית יותר גבוהה.

בנוסף אם תסתכל על יעילות לעומת גודל ומשקל סוללות - המעבר לתאים שטוחים גם שיפר את המצב.

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

פעם היה גלקסי שאפשר לפרק ולהרכיב אותו כמו AK47, היום כבר אין כאלה

לפני כשעה, amosbmw כתב:

במחשבים קודמים, הsim היה תמיד מאחורי הסוללה הנשלפת

אך הנוסטלגיה , מה שקיבלנו בתמורה זה מכשירים דקים יותר משמעותית , סוללות עדיפות בהרבה מבחינת קיבולת , גוף פלאפון שלא מתפרק בנפילה ראשונה ומתפזר על הריצפה, אפשר להחליף סימים בלי להתחיל לפרק את המכשיר או בכלל לכבות אותו ומכשירים אטומים למים.

עבור מכשיר שרוב האנשים מחליפים לפני שהסוללה נהיית בעייתית זה נראה לי tradeoff אחלה.

• רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה שהשתפר באופן ניכר הוא צריכת הזרם של הלפטופים. אני לא חושב שהיה שיפור ניכר בטכנולוגיה של הסוללות (יחס בין נפח/משקל לקיבולת חשמלית).

• אהבתי 1
:turn-l:
פורסם

כמו שכבר אמרו, הטעינה של פחות או יותר כל מכשיר מודרני מופעל סוללה היא מבוקרת. או שהיא עובדת או בשיטת Trickle charge שמפסיקה "לדחוף" חשמל אלא מטפטפת רק מספיק כדי לשמר את הסוללה על 100% טעינה (שגם זה לא טעינה מלאה ברוב המקרים כדי שהיא לא תתפוצץ), או שהיא (כמו בווינדוס) מאפשרת ירידה עד X% ואז טוענת שוב.

לא רק זה, אלא - גם כמו שאמרו - הדיפולט בווינדוס הוא שבעבודה על סוללה, המחשב עובר* למצב חסכון בחשמל מה שפוגם מהותית בביצועים, גם במשימות פשוטות כמו פתיחת תוכנות, שמירת קבצים, חישובים באקסל וכו'. מקבוקים למיטב זכרוני הם בין המחשבים היחידים שבהם הביצועים על סוללה לא מוגדרים להיחתך דרסטית. במעבדים של AMD (שוב, למיטב זכרוני) המצב הוא הכי חמור. 

*מוגדר בדיפולט לעבור. ניתן כמובן בקלות להגדיר שהביצועים יישארו זהים. 

בקיצור, אם אתה ונוח לך לעבוד איתו מחובר לחשמל, תחבר לחשמל.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני כשעה, פבל כתב:

בקיצור, אם אתה ונוח לך לעבוד איתו מחובר לחשמל, תחבר לחשמל.

זה גם מה שאני אומר, לא צריך את כל הvoodoo הזה, במקרה הכי גרוע הסוללה תמות, אז תחליף

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 6 שעות, yuvk כתב:

מה שהשתפר באופן ניכר הוא צריכת הזרם של הלפטופים. אני לא חושב שהיה שיפור ניכר בטכנולוגיה של הסוללות (יחס בין נפח/משקל לקיבולת חשמלית).

לא מדויק בכלל

כתבה מ2015 באחד מהריענוני סוללות שאפל עשו בזמנו:

https://www.wired.com/2015/03/apples-new-battery-tech/amp

היו עוג כמה התקדמויות דומות וכמובן שכל היצרנים לאט לאט מתקדמים גם.

גם מחזורי הטעינה עולים עם השנים.

בהחלט יש שיפור מתמיד בנושא.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

גיליתי לא מזמן שמחשבים ניידים עם סוללה נשלפת יכולים לעבוד בלי הסוללה בכלל, רק מחיבור לחשמל.

אז יש מצב כשאתה מחובר לחשמל, אתה בכלל לא משתמש בסוללה ואז אתה בעצם מאריך את החיים שלה.

הבקר כמובן דואג לא להטעין אותה כל הזמן ואולי גם נותן לכמה אחוזים לרדת (אם ניתקת) לפני שהוא מטעין שוב.

פורסם
לפני 7 שעות, Liviur כתב:

בהחלט יש שיפור מתמיד בנושא.

במק M1, הסוללה בכלל לא יורדת כשהוא במצב שינה. בכלל, ביצועי הסוללה טובים מאוד. יש לו בערך 10 שעות on screen על טעינה מלאה בבהירות גבוהה, שזה מאוד מרשים, למחשב קטן ודק. לגירסת ה-Pro בכלל יש זמן סוללה מצויין.

אולי זה רק עניין של זמן עד שמעבדי ARM יהיו גם זמינים ל-Windows ואז כבר נראה שיפור כזה, שיהפוך את עניין הסוללה ללא בעייתי בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש פה הרבה הסתמכות עיוורת על בקר הטעינה ומה שלא יהיה, זה דבר שגוי לעשות.

נכון שהמחשבים הרבה פחות טיפשים מפעם, אבל סוללת ליתיום היא סוללת ליתיום- יש לה מתח נומינלי, וככל שרחוקים יותר מהמתח הזה (גם למעלה וגם למטה) יש שינויים בכימיה בתוך הסוללה.

התשובה הקצרה:

עבודה עם חיבור רציף לחשמל היא בדיוק כמו אחסנה של הסוללה. סוללות ליתיום לא מאחסנים ב 100%- זה מקצר להן את החיים. לא כמו פעם, ופריקה פה ושם תשפר את המצב, אבל עדיין.

בכל המחשבים החדשים יש אפשרות להגבלת טעינה. הגבלה ל 60% תמקסם את חיי הסוללה לאורך זמן, הגבלה ל 80% זו פשרה טובה בין "אני רוצה מספיק סוללה כדי להתנתק מהשקע בלי חרדת טעינה" ללשמור על הסוללה בריאה לאורך זמן.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...