Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שקניתי את הלפטופ החדש, בעזרת העצות הטובות שקבלתי כאן (תודה!) , שאלה שלא הגעתי למסקנה ברורה- האם בכל עם שהטענת הבטריה של הלפטופ מגיע ל100% והבטריה בהתאם מלאה במלואה צריך להמשיך להשאיר את השקע מחובר לחשמל באופן קבוע או להוציא עד שיתרוקן ואז לחבר שוב עד שיתמלא וחוזר חלילה עוד ועוד (כך אני נוהג)? 

אני זוכר איך לפני מספר שנים הבטריה של הפלאפון שלי נפגמה והסבירו לי לאחר שהחליפו אותה לאחת חדשה שזה בגלל שהיא נשארה אחרי שהתמלאה בחשמל , אולי במחשבים זה אחרת? אולי יש מנגנון מניעה? 

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא שונה מטלפון  אבל בהרבה לפטופים ניתן לכוון את הטעינה לאחוז אקראי סביב ה 80% . ככה שהטעינה נעצרת קודם  לא חשוב מה. יש גם שבב ניהול טעינה יותר חכם. הגעת ל 100 ? תמתין ל 50

פורסם
לפני שעה, yb כתב:

אז אחרי שקניתי את הלפטופ החדש, בעזרת העצות הטובות שקבלתי כאן (תודה!) , שאלה שלא הגעתי למסקנה ברורה- האם בכל עם שהטענת הבטריה של הלפטופ מגיע ל100% והבטריה בהתאם מלאה במלואה צריך להמשיך להשאיר את השקע מחובר לחשמל באופן קבוע או להוציא עד שיתרוקן ואז לחבר שוב עד שיתמלא וחוזר חלילה עוד ועוד (כך אני נוהג)? 

אני זוכר איך לפני מספר שנים הבטריה של הפלאפון שלי נפגמה והסבירו לי לאחר שהחליפו אותה לאחת חדשה שזה בגלל שהיא נשארה אחרי שהתמלאה בחשמל , אולי במחשבים זה אחרת? אולי יש מנגנון מניעה? 

לא יודע איזו מערכת הפעלה יש לך. אבל. אציל הלנובו מגיע ל100 אחוז. מפסיק להטעין. שהסוללה ב95 אחוז.

מטעין את הסוללה. וחוזזר על עצמו. בגלל שאצלי מחובר רוב הזמן לחשמל. לוקח לו. שבוע להגיעה.

מ95 אחוז. ל100 אחוז.

אני לא יודע אם זה קשור לביוס. או למערכת הפעלה.

מציע קודם לחבר לחשמל. ולעקוב אחרי הטעינה.

אצלי זה חלונות 10.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

למיטב ידיעתי זה לא בריא למכשיר. 

סוללה נוצרה בתכנון של טעינה ואז פריקה. שימוש בזמן החיבור לחשמל גורם לטעינות קצרות (יורד מ-100 ל-99 ומתחיל לטעון שוב, אל תתפוס אותי על המספר המדוייק), שזה הרבה מחזורי טעינה+הסוללה מתחממת+היעילות שלה נפגמת.

כך לפחות אני מבין את זה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מצטרף להמלצה של ברווז.

בנוסף לכך, לא להמתין שהסוללה תפרק לחלוטין, אלא להטעין אותה לפני (פריקה מוחלטת של הסוללה גם כן פוגעת בה).

פורסם

אצלי רוב הזמן מחובר לחשמל והדל שלי בן 4 עם סוללה שמחזיקה מצויין. עוד דל בן 8 וגם בו אותו הדבר.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

טווח הטעינה האופטימלי ללפטופ שלך הוא ~ 30% - 80% אם תשאר בטווח הזה אתה תאריך את חיי הסוללה.

יש יצרנים שמוסיפים תוכנה המאפשרת לך להגביל את הטעינה לאחוז מסויים לדוגמה 50-60% ,

ככה ההלפטופ יכול להיות מחובר לחשמל לפרקי זמן ארוכים ולמזער את הנזק לסוללה.

עוד גורם שמקצר את חיי הסוללה - חום גבוה או נמוך(פחות רלוונטי לישראל),

לכן אם יש לך אפשרות וזמן להטעין את הסוללה לא ב-FAST CHARGING אז עדיף!

• אהבתי 1

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

אצלי רוב הזמן מחובר לחשמל והדל שלי בן 4 עם סוללה שמחזיקה מצויין. עוד דל בן 8 וגם בו אותו הדבר.

סבבה.

לגמרי לא מומלץ.

היו לי גם מחשבים שתפעלתי ככה שנים, אבל זו טעות. אם רב הזמן המחשב מחובר, לא שמים לב שהסוללה מתדרדרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז מה כן מומלץ? לעשות כל הזמן מחזורי פריקה וטעינה? הסוללה תידרדר הרבה יותר. אלא אם כן הוא יקפיד לעשות מחזורים קצרים שלא פורקים וטוענים עד הסוף, אבל זה כבר "לעבוד בזה".

הנסיון שלי הוא חיבור קבוע לחשמל ואם אפשר הגבלת הטעינה ל50-60% (לדל ולנובו יש תוכנות לזה.ל-hp לפחות בסדרות הנמוכות אין וזה כבר סיבה לא לקנות ).

שומר את הסוללה לאורך שנים ארוכות.

פורסם

ניהול הטעינה היום מבוקר לחלוטין על ידי תוכנה,

כל מה שקשור לענייני פריקה וטעינה מנוהל על ידי המחשב לבד, בעצמו.

חבר ושכח ואל תתעסק עם זה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אבל ניהול טעינה לא יודע אם אתה לפני נסיעה ארוכה וצריך את כל הסוללה או שאתה מתכנן לעבוד מחובר ו- 50% מצויין לך. אז הבקר ישלוט על קצב הטעינה אבל יגיע ל95-100% טעינה שזה לא בריא אם המחשב הולך להישאר מחובר לאורך זמן. לכן יש את התוכנות להגבלת הטעינה.

פורסם

רוב מערכות ההפעלה עובדות ככה שביצועי המעבד והמסך מונמכים בעבודה עם סוללה, ובעבודה עם חשמל הם על מקסימום. ניתן להגדיר את זה בדיוק.

בעבר זה השפיע גם על מהירות התגובה של הכונן הקשיח, אבל היום עם SSD זה לא משנה.

לכן, במשך 26 שנה שאני משתמש בלפטופים - בבית או במשרד מחבר לחשמל על מנת לקבל ביצועים טובים ככל האפשר.

וכשאני יוצא לשטח עם המחשב (כמעט כל יום) אני בכל מקרה צריך סוללה על 100%, כי אני עובד איתו הרבה במקומות ללא חשמל. לא הרגשתי שום בעיה עם זה. וכשביצועי הסוללה מתחילים לרדת בצורה מורגשת, זה בדרך כלל מגיע יחד עם הזמן להחליף ללפטופ חדש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 18 דקות, amosbmw כתב:

רוב מערכות ההפעלה עובדות ככה שביצועי המעבד והמסך מונמכים בעבודה עם סוללה, ובעבודה עם חשמל הם על מקסימום. ניתן להגדיר את זה בדיוק.

יש ניידים שאפשר להגדיר בדיוק ויש כאלו שהיצרן מאפשר ביצועי מקסימום רק בחיבור לחשמל. לרב השימושים של רב האנשים, אם המעבד לא עובד במקסימום, זה לא משנה, אבל זה שאתה לא מקבל בהירות מסך מקסימלית, זה יכול לעצבן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 שעות, ברווז כתב:

מיטב ידיעתי זה לא בריא למכשיר. 

סוללה נוצרה בתכנון של טעינה ואז פריקה. שימוש בזמן החיבור לחשמל גורם לטעינות קצרות (יורד מ-100 ל-99 ומתחיל לטעון שוב, אל תתפוס אותי על המספר המדוייק), שזה הרבה מחזורי טעינה+הסוללה מתחממת+היעילות שלה נפגמת.

כך לפחות אני מבין את זה. 

אתה מתייחס לזה כאילו המטענים הם מטענים טיפשים ובמטען ובמחשב אין בקר טעינה.

זה לא המצב.

לפני 3 שעות, hans כתב:

ניהול הטעינה היום מבוקר לחלוטין על ידי תוכנה,

כל מה שקשור לענייני פריקה וטעינה מנוהל על ידי המחשב לבד, בעצמו.

זו התשובה הנכונה - לרוב יש בקר גם ברמת המחשב וגם ברמת המטען.

לפני 49 דקות, amosbmw כתב:

וזו עוד נקודה קריטית. בהרבה פעמים זה מכבה כרטיס מסך חיצוני אם יש 2 ואין מסך חיצוני מחובר ומנמיך את התדר המקסימלי של המעבד.

בקיצר אתה מתייחס למחשב כמטען טיפש - בעוד היום אפילו ברוב הפלאפונים יש בקר גם בצד של המטען וגם בצד של המחשב כשצד המחשב נשלט בתוכנה וערוך להארכת חיי הסוללה.

אתה יכול להיות רגוע - זה לא מחשבים ניידים מלפני 10-15 שנה שאתה צריך להתעסק בזה - פשוט תעבוד איתו מחובר. לעבוד איתו לא מחובר סתם לא יעיל ויוסיף מחזורי טעינה ויקצר את זמן הסוללה.

אתה רוצה להיות ״סופר צדיק״ והמחשב שלך לא עושה את זה אוטומטית ? (מערכת הפעלה לרוב אחראית) - פעם בשבוע שבועיים - תעבוד איתו שעה לא מחובר ותחזיר למטען אח״כ.

מקים והסדרות הגבוהות של דל עושות את זה אוטומטית (ואפילו אייפונים...).

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

תעשה מה שנוח לך וזהו, העיקר אל תתן לסוללה להיפרק לגמרי.

מקסימום תחליף כל כמה שנים לסוללה תחליפית מעליאקספרס ב100 ומשהו שקל (אם הלוח אם/מסך במחשב לא ימותו קודם).

יש לי דל ווסטרו מודל 2017, הסוללה מתה אחרי שנתיים בדיוק מהסיבה הזאת (המחשב שכב הרבה זמן בלי שימוש), אז הזמנתי סוללה, והיא טובה לעוד כמה שנים, מחזיקה אפילו יותר זמן מהסוללה המקורית.

לפני 18 שעות, yb כתב:

אני זוכר איך לפני מספר שנים הבטריה של הפלאפון שלי נפגמה והסבירו לי לאחר שהחליפו אותה לאחת חדשה שזה בגלל שהיא נשארה אחרי שהתמלאה בחשמל

מקווה שלא חזרת לאותו "גאון" שאמר לך את זה.

בטלפון יש מנגנון טעינה עם מעגל הגנה שמפסיק את הטעינה כשזה מגיע למשהו כמו 95%. לא סגור אם זה חומרתי או ברמת מערכת הפעלה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...