Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך נסיעה שגרתית, לאחר פנייה שמאלה ברמזור הגעתי לכביש דו-סטרי, הרכב שלפני מאט ובלי לאותת יורד למפרץ בשולי הכביש. אני ממתין כמספר שניות כשמאחורי תור של רכבים חלקם עומדים באמצע הצומת בצורה מסוכנת, אני ממשיך בנסיעתי ישר קדימה כאשר לפתע הרכב שירד למפרץ מחליט לבצע פניית פרסה מבלי לאותת, מבלי לבדוק שהשטח פנוי ופוגע לי בכל הצד הימני של הרכב בצורה חמורה.

הרכב הפוגע הוא רכב חברה מחברת השכרה, לאחר החלפת פרטים והתחלת תהליך בין חברת הביטוח שלי לחברת ההשכרה מקבלים הודעה טלפונית שהנהג הפוגע מודה באשמה ויש אות ירוק לתיקון הרכב. חברת ההשכרה אפילו שלחה מטעמה שמאי שאישר את התיקון במוסך טרם הביצוע. לאחר תיקון הרכב והמתנה של כמעט חודשיים וחצי לתשלום הנזק על ידי חברת ההשכרה, מתקבלת הודעה מטעם חברת ההשכרה כי החליטו לחזור בהם ולא לשלם את הנזק.

עומדות בפני 2 אפשרויות:

1. לתבוע את הביטוח המקיף שלי עם כל המשמעויות שבדבר, ולתת לחברת הביטוח שלי להתנהל מול חברת ההשכרה.
  2. לתבוע אישית את הנהג שפגע בי בבית משפט לתביעות קטנות ובינתיים לשאת בהוצאות הנזק בעצמי.

אני בטוח בצדקתי ויש עדים לתאונה. אני מחליט ללכת על האפשרות השנייה

יש לי 3 שאלות:

1. האם ייתכן מצב שבו נהג מודה באשמה וחברת ההשכרה מחליטה על דעת עצמה שלא לשלם את הנזק, או שהתהליך חייב להיות בהוראת הנהג עצמו?
  2. האם בפנייה לבית משפט, אני תובע רק את הנהג הפוגע או גם את חברת ההשכרה? והאם יכול לקרות שאני תובע אותו והוא יפיל את האשמה על חברת ההשכרה והתהליכים יכולים להתעכב?
  3. במצב היפותטי, שבו השופט מכריע שלא לטובתי – האם עדיין אוכל לתבוע את חברת הביטוח שלי? האם יש התיישנות למקרה?

תודה לעונים

פורסם (נערך)

יש לך ייצוג משפטי כחלק מהפוליסה.

דבר עם העו"ד המטפל בתביעה מהצד שלך, תבקש ממנו לכתוב מכתב חריף לצד הפוגע, כולל תיעוד כמובן של כל מה שיש כולל תאריכים (בתאריך ... הודה הפוגע, בתאריך ... נשלח שמאי מטעם הפוגע, בתאריך ... התקבל אישור לתיקון וכו'). 

חשוב לציין שישנם מספר עדים למקרה... 

לגבי השאלות ששאלת, אני לא משפטן ואין לי ניסיון בתביעה של חברת השכרה.

תמיד חשבתי שחברת השכרה לא תתעסק יותר מדי ופשוט תחייב את הלקוח אם הוא לא מכוסה, ואם כן אז היא מבוטחת.

למיטב הבנתי אתה תובע את בעל הרכב, כי הוא זה שצריך להיות מכוסה בביטוח. כלומר את חברת ההשכרה.

אם החברה מתנערת לכל הפחות הם צריכים להגיד לך שהשוכר אינו מכוסה ואתה מוזמן לתבוע אותו. 

לדעתי לא משנה מה, תמיד תוכל לתבוע את חברת הביטוח שלך. בשביל זה יש לך ביטוח מקיף.

עכשיו ניחוש, חברת ההשכרה היא שלמה?

אגב אתה יכול לבקש מהמוסך שתיקן הארכה של הפדיון בגלל בעיות עם הצד הפוגע, ולהשאיר להם צ'ק ביטחון. לפעמים מסכימים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

כאמור, מגיע לך סיוע משפטי כחלק מהפוליסה.

1. כן. מותר לחברת ההשכרה לא להודות באשמה למרות שהנהג הודה. אך וודאי שזה יכריע לטובתך בבימ''ש ואף לפני כן בהתדיינות ביניכם.

2. אתה תובע את שניהם. שניהם נושאים באחריות חוקית (הנהג ובעל הרכב).

3. עד 3 שנים אתה יכול לפתוח תביעה בביטוח. גם אם הפסדת במשפט. כדאי לדווח לביטוח בינתיים ולומר להם שבינתיים אתה לא מעוניין להפעיל את הפוליסה.

הפעולה המקובלת יותר במקרים אלו היא לתבוע את הביטוח שלך, ואז לתבוע מהפוגעים את עלות ההשתתפות העצמית ועליית הפרמיה העתידית.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הזוי

מה נכתב במכתב הדחיה של חברת ההשכרע

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה לעונים.

לגבי סיוע משפטי, נאמר לי כי לא מגיע לי מהפוליסה אלא רק במקרים פליליים.

במכתב הדחיה נאמר כי הייתה חוסר תשומת לב שלי לנעשה בכביש...

פורסם
בתאריך 26.6.2021 בשעה 17:03, VertigoBell כתב:

במהלך נסיעה שגרתית, לאחר פנייה שמאלה ברמזור הגעתי לכביש דו-סטרי, הרכב שלפני מאט ובלי לאותת יורד למפרץ בשולי הכביש. אני ממתין כמספר שניות כשמאחורי תור של רכבים חלקם עומדים באמצע הצומת בצורה מסוכנת, אני ממשיך בנסיעתי ישר קדימה כאשר לפתע הרכב שירד למפרץ מחליט לבצע פניית פרסה מבלי לאותת, מבלי לבדוק שהשטח פנוי ופוגע לי בכל הצד הימני של הרכב בצורה חמורה.

יבהיר האדון המכובד מדוע החלטת לעצור כאשר רכב ההשכרה ירד למפרץ

הרכב הפוגע הוא רכב חברה מחברת השכרה, לאחר החלפת פרטים והתחלת תהליך בין חברת הביטוח שלי לחברת ההשכרה מקבלים הודעה טלפונית שהנהג הפוגע מודה באשמה ויש אות ירוק לתיקון הרכב.

מי קיבל את ההודעה הטל]פונית? האם הוקלטה?

חברת ההשכרה אפילו שלחה מטעמה שמאי שאישר את התיקון במוסך טרם הביצוע. לאחר תיקון הרכב והמתנה של כמעט חודשיים וחצי לתשלום הנזק על ידי חברת ההשכרה, מתקבלת הודעה מטעם חברת ההשכרה כי החליטו לחזור בהם ולא לשלם את הנזק.

האם יש בידך את הדוח של השמאי מטעם חברת ההשכרה. 

עומדות בפני 2 אפשרויות:

1. לתבוע את הביטוח המקיף שלי עם כל המשמעויות שבדבר, ולתת לחברת הביטוח שלי להתנהל מול חברת ההשכרה.
  2. לתבוע אישית את הנהג שפגע בי בבית משפט לתביעות קטנות ובינתיים לשאת בהוצאות הנזק בעצמי.

אני בטוח בצדקתי ויש עדים לתאונה. אני מחליט ללכת על האפשרות השנייה

יש לי 3 שאלות:

1. האם ייתכן מצב שבו נהג מודה באשמה וחברת ההשכרה מחליטה על דעת עצמה שלא לשלם את הנזק, או שהתהליך חייב להיות בהוראת הנהג עצמו?
  2. האם בפנייה לבית משפט, אני תובע רק את הנהג הפוגע או גם את חברת ההשכרה? והאם יכול לקרות שאני תובע אותו והוא יפיל את האשמה על חברת ההשכרה והתהליכים יכולים להתעכב?
  3. במצב היפותטי, שבו השופט מכריע שלא לטובתי – האם עדיין אוכל לתבוע את חברת הביטוח שלי? האם יש התיישנות למקרה?

שאלה 1 בד"כ לא אבל כנראה שחברת ההשכרה שיכנעה את הנהג ברכבה שהוא לא מבין את החוק ושלמעשה אתה הוא האשם.

שאלה 2 תובע את שניהם

שאלה 3 אתה מיידע את חברת הביטוח שלך עכשיו שקרתה תאונה ואם הפסדת יש לך זמן של שלוש שנים מיום התאונה לתבוע את חברת הביטוח שלך

תודה לעונים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לפני 5 שעות, ישה כתב:

1. הרכב לפני בלם עד כמעט עצירה (ממש ככה באמצע הכביש אחרי פנייה) ונראה לא בטוח - ככל הנראה טעה בדרך, האטתי כדי לבחון מה המצב איתו וכשהוא החליט לזוז הצידה למפרץ המשכתי בנסיעה. לאחר שסיימנו עם החלפת הפטרים הרכב גם אכן עשה פרסה והסתמן שרצה לעשות זאת קודם לכן.

2. כן ההודעה מוקלטת ואף יש לי סרטון של התאונה + כמו שרשמתי, עדים. 

3. לא, השמאי מצד חברת ההשכרה לא הגיש דו"ח משלו. הוא הגיע אחרי השמאי שלנו (לפני תחילת התיקון) ונתן אישור לבעל המוסך לתקן את הרכב. בעל המוסך מוכן לבוא להעיד על כך גם כן. 

לגבי את מי אני תובע, המצב טיפה יותר מסובך.. למעשה הנהג הפוגע הוא הבן של שוכר הרכב. אז האם במקרה כזה אני צריך לתבוע את שלושתם? כלומר את הנהג, השוכר ואת חברת ההשכרה? 

פורסם (נערך)

אם הבן לא רשום בחוזה ההשכרה כנהג נוסף הוא נוהג ללא רשות בעל הרכב והוא לא מכוסה בביטוח.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה שרשם tza הגיוני, וכנראה לכן החברה מתנערת ממך. ממליץ שוב לפנות ליעוץ משפטי של הביטוח שלך שהם יתבעו תפוגע.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 21 שעות, VertigoBell כתב:

תודה לעונים.

לגבי סיוע משפטי, נאמר לי כי לא מגיע לי מהפוליסה אלא רק במקרים פליליים.

במכתב הדחיה נאמר כי הייתה חוסר תשומת לב שלי לנעשה בכביש...

לפני 12 שעות, tza כתב:

אם הבן לא רשום בחוזה ההשכרה כנהג נוסף הוא נוהג ללא רשות בעל הרכב והוא לא מכוסה בביטוח.

מה הקשר בין התשובה המוכחלת שזו הסיבה  לדחיה לסיבה שאתה רושם

• רעיון טוב! 1

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אתה צודק, ולכן לא כתבתי כמו בהודעה אחרי שזה הסיבה שחברת ההשכרה מתנערת.

כתבתי את זה בתגובה לשאלה האחרונה של פות"ש בהודעה מעלי:

לפני 16 שעות, VertigoBell כתב:

לגבי את מי אני תובע, המצב טיפה יותר מסובך.. למעשה הנהג הפוגע הוא הבן של שוכר הרכב. אז האם במקרה כזה אני צריך לתבוע את שלושתם? כלומר את הנהג, השוכר ואת חברת ההשכרה? 

פורסם (נערך)

תובע את שלושתם.

שלושתם אחראים חוקית על הרכב בעת התאונה.

אכן יש פוליסות שמגבילות ייעוץ משפטי למקרים פליליים בלבד?

בדוק בפוליסה....

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...