Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

מבקש המלצה לדגמים מתאימים לרכב שני למשפחה. אנחנו גרים באיזור הצפון כך שיש הרבה עליות וירידות ואנחנו צריכים רכב חזק שיכול לסחוב טוב(מה שנקרא סוס עבודה). הרכב לא צריך להיות גדול אבל כן כזה שיאפשר נסיעה נעימה כי אשתי תיסע בו כל יום 35-40 דקות לכל כיוון לעבודה.

מחפשים רכבים בתקציב עד 20K, פחות חשוב אבזור אבל כן שיהיה אמין כי הנסיעה היא בכבישים לא מדהימים(אבל ללא פקקים). 

אשמח להמלצה על דגמים ספציפים שיכולים להיות מתאימים וגם באופן כללי האם כדאי ללכת על מיני, סופר מיני או משפחתית או אולי בכלל משהו אחר.

פורסם

בגדול, רכבי מיני יהיו חלשים יותר מסופר מיני. חסרון בשבילך.

בגדול, משפחתיות בתקציב נתון יהיו ישנות יותר/מוצלחות פחות מסופר מיני בתקציב זהה.

אם זה רכב שני שישמש רק את אשתך, נשמע הגיוני לכוון לסופר מיני.

גיר ידני או אוטומט?

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

אשתי היא בעד אוטומט אבל אם אני אבין שהמחיר והכל יותר משתלם בידני וזה יהיה אוטו נח לנסיעה אולי אני אקח אותו והיא תקח את האוטו המשפחתי שלנו. יש לנו כרגע פיג'ו 308 SW 2016. אני אוהב את הרכב הזה ואיך שהוא נוסע למרות שיש לי בעיה עכשיו איתו והוא צריך מוסך. 

פורסם

אם ידני אופציה באזור ה 25 אלף אפשר לחפש פיגו 208 ידנית, לא חזקה במיוחד אבל נוחה, נראית טוב, מרווח סביר מאחור, מנוע גמיש.

סקודה פאביה/ איביזה יהיו עם ביצועים די טובים, מנוע 1.4 אמין.

אפשר לנסות לחפש רנו קליאו ידנית 0.9 טורבו אבל בתקציב מעט גדול יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם הדרישה העיקרית היא כוח, אפשרויות אלו עלולות להיות מעט חלשות.

אולי עדיף 208 אוטומטית עם מנוע 1.2 מוגדש (כמו ב- 308 רק עם הספק מוחלש).

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yulianx כתב:

מתעלק עם שאלה שאולי תעניין לא רק אותי, מה לגבי מנועי 1.6 כמו באיביזה SC של אותן שנים? אמינות דלק וכח בהשוואה ל1.4.

עריכה אחרונה על ידי Iwind
פורסם
אם ידני אופציה באזור ה 25 אלף אפשר לחפש פיגו 208 ידנית, לא חזקה במיוחד אבל נוחה, נראית טוב, מרווח סביר מאחור, מנוע גמיש.
אפשר לנסות לחפש רנו קליאו ידנית 0.9 טורבו אבל בתקציב מעט גדול יותר.

דווקא הנראות פחות חשובה וגם זה לא צריך להיות מרווח מי יודע כי זה אוטו רק לאדם אחד. חשוב רק שאצל הנהג יהיה נח ושהרכב יסחוב טוב בעליות.

Sent from my iPhone using Tapatalk
פורסם
לפני שעה, GR8Day כתב:

אם הדרישה העיקרית היא כוח, אפשרויות אלו עלולות להיות מעט חלשות.

אולי עדיף 208 אוטומטית עם מנוע 1.2 מוגדש (כמו ב- 308 רק עם הספק מוחלש).

התקציב שלו 20 אלף, אין 1.2 טורבו בכזה תקציב.

מנועי ה 1.4 סוחבים בסדר, ה1.6 עוד יותר טוב אם כי רוב הרכבים יהיו דווקא עם 1.4.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם סופר מיני אטמוספרית (וידנית) עם 80-90 כוח סוס תתמודד בגבורה עם כל עליה, פשוט בהילוך שלישי או רביעי ולא בהילוך חמישי. לא צריך לחיות בשנות ה80 עם קרבורטור ומנועי 1600 שהפיקו בקושי 60 כוח סוס.

לשאלתך הייתי מחפש מזדה 2 כרכב אוטומט. באופציות הידניות פיאסטה, 208 או סוויפט.

פורסם

אני מצטרף להמלצה על 208 או רנו קליאו עם גיר ידני.

הן היחידות עם מנועים מודרניים  גמישים שמספקים מומנט בסל"ד נמוך יחסית וגמישות מנוע טובה. זה דיי מורגש לידי ביטוי בעליות כשאתה לא צריך לשמור על המנוע שלך ב4500 סל"ד+ כדי להתמודד איתה.

בנוסף גם הקליאו וגם ה208 דיי מודניות ויש להן היתרונות אחרים על רכבים אחרים שמיושנים יותר באותה קבוצה. (פיאסטה, איביזה, סוויפט, מאזדה 2 וכו...)

• מעניין 1
  • תוכן חדש...