Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום לכולם,

הייתה לי עד לפני יומיים סיטרואן קקטוס ידנית טורבו 2016. לצערי, הרכב עבר תאונה והושבת, אז אני בחיפושי אחר יורש.

ההעדפות שלי:

רכב נוח ולא צפוף מדי, שמיועד בעיקר לנסיעות בינעירוניות. מעדיף לא מקונצרן פולקסוואגן, אבל מוכן "להתפשר". עדיפות דרמטית לגיר ידני, אלא אם אין ברירה.

בגדול, ממש אהבתי את הקקטוס וכרגע אני מחפש משהו שיהיה דומה מבחינת הגודל, עם ביצועים ורמת בטיחות שלא יורדים ממנו. אשמח גם אם הרכב לא ייראה בנאלי מדי.

עם זאת, היו לקקטוס מגרעות שלמדתי שאני ממש לא אוהב:

קודם כל, היה דיליי בהשמעת מוזיקה בבלוטות' מהטלפון. זה שיגע אותי וזה על הגבול של דיל-ברייקר מבחינתי; דבר שני, המזגן נשלט דרך מסך מגע - סופר לא פרקטי, וברכב הבא צריכים להיות כפתורים אמתיים. אפשר גם לוותר על המסך לגמרי; דבר שלישי - הקטע המטופש שאין מד סל"ד וטמפרטורה.

מבחינת תקציב - מוגדר כרגע 45 אלף, ואפשר למתוח אותו בעוד 5000+- אם יהיה משהו שממש יצדיק את זה.

תודה מראש לעוזרים,

דניאל

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

שוב פונה לעזרת הפורום, אחרי שיטוטים בלוחות יד2 וקריאת ביקורות.

אשמח להמלצות על דגמים שעומדים בפרמטרים הבאים:

1. ביצועים לפחות כמו של הקקטוס (טורבו, 110 כ"ס, 21 קג"מ).

2. רמת בטיחות לפחות כמו של הקקטוס.

3. עדיף מאוד ידני, אך אפשר גם אוטומט (אם הוא מתנהג סביר).

4. כמה שיותר שקט בתוך תא הנוסעים, או לחילופין משהו שיהיה פתיר עם תוספות פשוטות.

5. נוחות נסיעה סבירה, בגודל של לפחות סופר מיני, עדיפות להאצ'בק, עדיף רכב גבוה.

6. תקציב - עדיין 45-50 אלף.

הרכבים שחשבתי עליהם:

איביזה - כל מה שמצאתי היה נחות מהקקטוס מבחינת ביצועים.

אופל קורסה - כנל

אופל אסטרה - כל מה שהתאים - חרג מהתקציב.

פיאט 500x - ממש נדלקתי עליה, אך גם היא חורגת מהתקציב, ולא בטוח כמה אוהב את נוחות הנסיעה (לפי ביקורות). אם אמצא אחת באזור שלי ואראה שהיא נוחה - אנסה להתמקד בחיפוש.

רנו קפצור - גם, חורגת מהתקציב אלא אם עברה הרבה בימיה.

פיזו 2008 - אני שומע מיותר ויותר מקורות ראשונים שהיא לא נוחה. אני מניח שאצטרך לנסות בעצמי. מה גם שכל מה שראיתי היו עם מנוע זהה לקקטוס, עם משקל עודף, כך שאני מניח שהביצועים יהיו נחותים יותר.

קל לראות שאני כרגע יורה לכל הכיוונים,  אשמח גם למיקוד וגם לדגמים נוספים שיוכלו להתאים לדרישות.

שוב תודה מראש, 

דניאל

פורסם

קקטוס? תכלס היא דיי תואמת לדרישות שלך.

2008 דיי דומה לקקטוס בגלל שהיא בנויה על אותה הפלטפורמה רק שהיא פחות "מיוחדת" (יש מד סל"ד ומזגן מכאני רגיל) וגרסאת הטורבו מגיעה עם גיר אוטומטי בלבד.

מה עם c4/308? יותר נוחה ושקטה מהקקטוס עם אותו המנוע רק גרסה חזקה יותר (130 כ"ס) וגיר אוטומטי רגיל.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

שוב שלום,

מיותר לפתוח שרשור חדש באותו הנושא למרות הזמן שעבר.

בכל מקרה, המשכתי בחיפושי אחר רכב ופישטתי את הדרישות. בשלושת השבועות האחרונים הייתי עם מאזדה 2 מהביטוח, ודווקא מצא חן בעיני הגודל המצומצם יותר.

לפיכך, כרגע אני מתרכז בשני רכבים שנכנסים בתקציב (שאקווה להשאיר מתחת ל-45 אלף): C4 ו-208 (ירדתי לבינתיים מה-2008). ה-500X שרציתי נסחרת מעל מה שאני מוכן להוציא, אבל עדיין לא נשללה לחלוטין.

אמנם אני לא חושש מצרפתיות, ואני כבר מכיר את המנוע של ה-208 בנזין, אך עדיין עלו לי מספר שאלות בקשר לאמינות הרכבים ואני מנסה להבין אם פספסתי משהו בחיפושים בפורום אודותיהם.

לגבי ה-C4:

1. מעבר לעניין רצועת הטיימינג עד 2017 - ישנן עוד מחלות ידועות או ריקולים שאני צריך לשים לב אליהם? בעיקר מדאיג אותי הגיר האוטומטי, שאני לא יודע עליו כלום.

2. בנוסף, לאחר שיחה עם מוכרת, היא ציינה בפניי שבשנה השניה של הרכב על הכביש, בעקבות תקלת יצור הלך המנוע והוחלף בחדש על-ידי היבואן. כששאלתי אודות הריקול האחרון על רצועת הטיימינג, היא לא כל כך זכרה במה מדובר. בכל מקרה, האם עניין החלפת המנוע צריך להיות דיל ברייקר אוטומטי? האם זה סיכון שכדאי לקחת (או סיכון בכלל)? כמובן, אסע לראות את הרכב, לעבור על ההיסטוריה שלו בעצמי כדי לקבל תמונה ברורה יותר וגם אתייעץ עם מוסך, אך עדיין אשמח לתובנות בנושא.

לגבי ה-208:

3. הכה בי שיש גם גרסת דיזל! מן הידוע לי, ככלל דיזל הם יותר אמינים ועמידים ממנועי בנזין, האם גם ב-208 המצב דומה? עד כה הסתכלתי רק על אקזמפלרים עם קילומטראזים נמוכים (מנועי בזנין; מתחת ל-50K קמ), אך מה ייחשב לקילומטראז נמוך בדיזל? 100K זה סביר וצפוי להיות לא בעייתי (בהנחה שטופל כראוי)?

4. ראיתי שהייתה תקלה עם האוראה במנועי הדיזל, שבמקרים רבים טופלה במסגרת האחריות. האם המיכלים החדשים הם מקט חדש ולא בעייתי יותר (מעבר לסביר)? או שזה משהו שמתקלקל אחת לכמה זמן וזה מצטרף להוצאות הידועות על הרכב?

5. האם שגרת הטיפולים והאחזקה של גרסת הדיזל יקרה מגרסת הבנזין? אני אמנם אשמח לתוספת המומנט של הדיזל, אבל לא בא לי לגלות שהרכב הרבה יותר יקר לאחזקה (למרות החסכון בדלק).

לגבי ה-500X:

6. אין עליה הרבה מידע בפורום, האם ישנן בעיות ידועות או תקלות שכיחות ויקרות במיוחד? כמו כן, הבנתי שהגיר רובוטי, אך בשיחה עם מוכר כלשהו הוא התעקש שהגיר בגרסה שלו פלנטרי. האם החל משנה מסוימת או רמת אבזור, התיבה שונה? האם ככלל התיבות ברכב הזה אמינות?

באופן כללי, אם יש הערות או תובנות אודות שני הרכבים האלה (או אחרים שיכולים להתאים), אשמח לשמוע.

שוב, תודה רבה מראש!

פורסם (נערך)

הגיר ב-C4 הוא אותו אייסין שישה הילוכים של שאר הקונצרן, ללא בעיות ידועות. בכלל, מלבד רצועת התזמון, אני לא מכיר בעיות גורפות אחרות ב-C4. לא יודע להגיד לגבי החלפת מנוע - אם זה נעשה נכון (והרכב נוסע כמה שנים אחרי ההחלפה ללא תקלות) כנראה שהסיכון נמוך יחסית, אבל קשה לכמת את זה.

סתם הצעה מאוד נדירה: כבר תקופה מתפרסמת 508 ידנית (אחרי מתיחת הפנים, עם מנוע ה-165 הסביר יותר לתחזוקה) כאן: https://www.yad2.co.il/s/c/utb6git7. אם אתה לוקח בחשבון שזה רכב שיהיה מאוד קשה למכור אח"כ, את הגודל שלו ואת העובדה שתצטרך לנהל מו"מ קשוח עם המוכר (לטעמי אין שום סיבה לשלם את הסכום שהוא מבקש, אפילו לא קרוב), מדובר באחד הרכבים הנוחים והמרווחים עם גיר ידני שתמצא היום, מה שדי מתחבר להגדרה המקורית שלך. כמובן שאני לא מכיר את הרכב הספציפי או את המוכר בשום צורה ואני לא ממליץ עליו ספציפית.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...