Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קצת רקע - לפני חודש מכרתי בצער את הפיג'ו 206xs שרכשתי בעצתכם לפני 7 שנים וסיפקה את כל אשר הבטיחה. 

נשארנו עם רכב אחד (מאזדה לנטיס 2004) כאשר אשתי והתינוק שבדרך כבר לא מוכנים לנסוע ברכב ישן, לא בטיחותי שאי אפשר לסמוך עליו ב100% (אני סומך עליו, היא קצת פחות). 

בקיצור, עכשיו צריך לקנות רכב אוטומטי חדש והכיוון הוא משפחתית שתשאר הרכב היחיד בבית. 

הדרישות בסדר חשיבות יורד: 

1. רכב לא מבאס - לא רוצה להתבאס כל פעם שאני נכנס לאוטו או יוצא ממנו (הלנטיס קצת מבאסת מבחינתי). 

2.בטיחות - מבחינתי זו הסיבה העיקרית לשדרוג. 

3.אמינות- בזכות ה206, קצת מיציתי לתקן דברים לבד והבילוי במוסכים הוא לא הבילוי האהוב עלי. 

4.נוחות כי כיף כשנוח. 

5. צריכת דלק - נסוע של 15-20 אלף קילומטר בשנה. 

המחיר שבכותרת (60k) הוא יותר בייסליין, יש גמישות לא קטנה עבור רכב ששווה את זה. 

הכוונה להחזיק את הרכב לפחות 5 שנים. בתיאוריה אני רואה אותו כרכב הלא חשמלי האחרון שלי. 

שני הרכבים שכרגע הם המועמדים העיקריים: 

פיג'ו 308 שנת 2018 (בתקווה):

יתרונות: מנוע טורבו עם מומנט איפה שצריך, מערכות בטיחות מתקדמות (בעיקר בדגמי 2018 והלאה), חלל פנים גדול, לא נהגתי ברכב אבל יצא לי לנהוג ב208 והיא נחמדה לנהיגה, זול יחסית לשנתון. 

חסרונות:  קשה למצוא רכב שלא מליסינג והרכבים בליסינג עברו 70-80 אלף ק"מ - חושש הבלאי מואץ ותחזוקה לקויה, בנוסף המנוע המתוחכם כנראה רגיש יותר. 

הסיפור עם הטיימינג לא מוסיף שקט נפשי למרות שאם אני מוצא דגם 2018 אז אמור להיות בסדר. שוק עתידי מאוד חלש (בעיה של אני העתידי, כך שזה משנע). 

לא מת על המראה של הסטיישן, מצד שני, מרגיש לי מטופש לשלם יותר ולקבל פחות בגרסת ההצ'בק (האם יש לה יתרונות מלבד המראה?). 

מאזדה 3 שנת 2016-2017:

יתרונות: לפי השמועה- מהנה לנהיגה (לא יצא לי לנהוג), אמינות של טכנולוגיה ותיקה ומוכחת (מאמין שתהיה פחות רגישה לתחזוקת ליסינג), שפע של רכבים גם בשוק הפרטי, לא מכיר מחלות נפוצות לדגם ומאמין שיהיה אמין יותר לאורך זמן בגלל הטכנולוגיה המוכחת, שוק עתידי חזק, רכב יפה. 

חסרונות: לא מרווח בפנים, אין מערכות בטיחות מתקדמות ככל הידוע לי (רק מובילאיי), מנוע חזק אך המומנט פחות זמין, פחות חסכוני בדלק, יקר יחסית לשנתון. 

עוד שני רכבים שעלו בדעתי אבל לא עלו לשלב הגמר: 

פורד פוקוס - כנראה הכי מהנה לנהיגה. ירדה בגלל חלל פנימי מצומצם, מנוע שאמינותו בספק, זללן דלק, אין מערכות בטיחות מתקדמות. 

סקודה אוקטביה- הרכב היחיד ברשימה שנהגתי בו הרבה, אוטו מצויין בהכל אך לא מהנה לנהיגה כלל. חשש מdsg. 

אשמח לתוספות, תיקונים, המלצות, דעות וגם הצעות לרכבים נוספים שאולי פספסתי. 

עריכה אחרונה על ידי YURI
פורסם

נראה שהמאזדה עונה יותר לצרכיך לפי סדר העדיפויות שמנית.

אנסה לענות בהתאמה:

1. רכב לא מבאס - לטעמי לפחות המאזדה ממש לא מבאסת, עשויה היטב עם חומרים טובים ואיכות הרכבה טובה לסגמנט.

2.בטיחות - מבחינתי זו הסיבה העיקרית לשדרוג - שתיהן בעלות ציון בטיחות זהה במבחני EURONCAP. מאמיןי שעניין מע' העזר בפיג'ו יותר עדכניות, אך לא יכול להעיד על כך מידיעה ודאית.

3.אמינות- המאזדה כנראה שתהיה אמינה יותר. זה לא שהפיג'ו לא אמינה, פשוט מנוע טורבו רגיש יותר. זה הסעיף שבגללו הבנתי שהנטיה למאזדה עבורך נכונה יותר.

4.נוחות כי כיף כשנוח - חד משמעית, ללא עוררין פיג'ו (בגרסת הסטיישן - ההאצ'בק לדעתי ברמת הנוחות של המאזדה או מאוד קרובה לה)

5. צריכת דלק - נסוע של 15-20 אלף קילומטר בשנה - עניין של תוואי נסיעה ורגל עצבנית. יש מצב שבעיר עם רגל עצבנית או עליות הפיג'ו תהיה אפילו פחות חסכונית מהמאזדה.

מנית את האמינות מעל נוחות == מאזדה.

באופן אישי - אני הייתי מעדיף את הפיג'ו. מנוע שמח מאוד, ייחודיות בתא נוסעים, נוחות (סטיישן)... לא אגזים אם אקבע שבקטגוריה שלה גרסת הסטיישן נוחה יותר (ולרוב בפער) מכל שאר המתמודדות. יש לה שלדה קלילה והגה חד ומדוייק ובאופן כללי, פשוט כייף של רכב. 

פורסם

מציע לשקול אופל אסטרה מהדגם האחרון. דגמי אנג'וי פלוס ומעלה הגיעו עם מערכות בטיחות מקוריות, כאשר גם האנג'וי (כולל הסטיישן) קיבלו אותן איפשהו ב-2017-2018.

בנוסף לא הייתי שולל אוטו עם DSG. היום די זול לתקן תקלות, גם כאשר הן מופיעות, והן מופיעות הרבה פחות. גם אם תניח תיקון לגיר ב-4,000 ש"ח, רובו אם לא כולו יתקזז על פני שלוש שנים, לאור תצרוכת הדלק העדיפה. ואם כבר VAG הייתי מסתכל על לאון 1.2 סטיישן או ג'טה 1.4 שזולות מהאוקטביה.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

למיטב זכרוני ל-308 סטיישן אחרי מתיחת הפנים נוספה מערכת לתיקון סטייה מנתיב הנסיעה אבל אין בלימה אוטונומית לכן הרכב מגיע עם מובילאיי.

במאזדה זה תלוי ברמת האבזור. בכל הרכבים יש מערכת בלימה אוטונומית במהירות עירונית (אני חושב שעד 30 קמ"ש). בקומפורט וספיריט יש גם מערכת התרעה על סטייה מנתיב הנסיעה.

שתיהן נוחות ומהנות בעיני, כל אחת עושה את זה קצת אחרת. הפיג'ו מעניקה תמורה גבוהה יותר למחיר.

אם אתה מחפש אופציות נוספות אז סיאט לאון סטיישן נמכרת במחירים אטרקטיביים ומאובזרת לא רע אך לא כוללת מערכות בטיחות אקטיביות. המחירים זולים משל ההאצ'בק. לגבי DSG, היום הוא מפגין אמינות טובה משמעותית ואני אישית נהנה מאופי הפעולה שלו.

פורסם

308 2018 עם מערכות בטיחות מתקדמות היא יצור די נדיר, נמכרו בודדות כאלו. הזקנות יותר, מרביתן בוגרות ליסינג עם קילומטארז' גבוה והעדר מוחלט של מערכות בטיחות למעט מובילאיי. כך שהשאלה אם היא עדיפה על המזדה או לא, נשארת אקדמית. המזדה לא ממש מרווחת ולא ממש נוחה בנסיעה. אבל יש אלטרנטיבות לא פחות מתאימות, אם כי חדוות הנהיגה בהן די מוגבלת. בסביבת התקציב שלך אפשר לחפש ולמצוא אולי קיה פורטה, מכונית מצוינת למשפחה עם מרווח פנים ומטען טובים. 

פורסם

למשפחה עם תינוק (ואפילו שניים) המאזדה מספיקה בהחלט ואיכות הנסיעה בעיקר מושפעת מהדגם שתיבחר, ובכל מקרה לא משנה איזה דגם תיבחר היא תהיה הרבה יותר נוחה מהלנטיס הנוכחית (ובפער עצום)

החיסרון/יתרון של המאזדה הוא שוק חזק מאד שמשחק לרעתך כשאתה קונה אבל משחק לטובתך כשאתה מוכר.

בכל מקרה אני לא ממליץ ללכת על דגם האקטיב למרות המחיר הנמוך ולכן בשביל המאזדה תתצתרך לעלות בתקציב.

טסלה 3 2022

פורסם

מוזמן לקרוא:

אם יש שאלות, מוזמן לשאול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

@YURI לא אכנס לדיון על הדגמם הספציפיים. אבל כאשר אתה מדבר על "בטיחות" מן הסתם אתה מתכוון למבחני EuroNCAP.

בעניין הזה שים לב לכמה דברים:

1. המבחנים והניקוד משתנים עם השנים. ב-2016 היתה מהפיכה, כאשר שניים מבין חמשת הכוכבים מוקדשים למערכות הבטיחות החדשות. רכב שב-2015 קיבל 5 כובבים, אבל היה חסר מערכות כמו בלימה אוטונומית קיבל ב-2016 רק 3 כוכבים.

2. בדרך כלל נבחנים רכבים ברמת אבזור הבטיחות הנמוכה ביותר הנמכרת באירופה. לעתים נבחנים גם רכבים עם "חבילת אבזור בטיחות נוספת". מה שמביא אותי לסעיף השלישי:

3. בקריאת המבחנים אין להסתפק במספר הכוכבים אלא לקרוא את הדוח המלא - מה שמפורסם הוא לא יותר מ-2 עמודים - ולשים לב לפרטים שחשובים לך. למשל - מעכשיו בטיחות ילדים במושב האחורי, שעד כה יכולת כמעט להתעלם ממנה,  הופכת לפרט חשוב. כמוכן שים לב לאבזור בדגם שנבדק (ואפילו למבנה גוף הרכב - האצ' מול סטיישן מול סדאן) - לעתים הם שונים מהדגמים או רמות הגימור שנמכרים בארץ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כיוון מעט אחר , VW גטה, רכב משפחתי מרווח מאוד , מחיר מאוד נוח כמשומש , איכותי מאוד ודי מהנה לנהיגה.

היה לי כרכב ליסינג , קרוב ל 90K ק"מ ללא בעיות מיוחדות מעבר לכיול גיר.

ממליץ בהחלט.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תודה רבה על כל התגובות

ללא ספק סיפקתם הרבה מידע חדש עבורי והארתם כמה נקודות. 

כמובן שאני ממשיך להתלבט אבח עכשיו עם יותר מידע. 

בהחלט הוספתי את הג'טה כאופציה נוספת.. 

עכשיו נשאר להמשיך לשבות את הראש... 

פורסם (נערך)

לדעתי לא כדאי לך לפסוח על הוואגיות רק בגלל ה- DSG. השמועות עליו הפכו אותו לנורא הרבה יותר ממה שהוא באמת. תיקון של 3 אלף ש"ח כל 100 אלף ק"מ זה מאוד זניח אם משקללים את זה יחד עם כלל עלויות האחזקה לתקופה כלכך ארוכה. תוסיף על כך שהטיפולים ברכבים האלה לא יקרים בכלל, וקיימים הסדרי פשרה שמקלים ומוזילים עוד יותר.

בקיצור, כבעלים של סיאט לאון אני לא יכול שלא להמליץ לך עליה. מבחינת חווית נהיגה וגם אבזור (ברמת גימור FR), לדעתי היא עדיפה על האלטרנטיבות שלך.

עריכה אחרונה על ידי motek
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

המאזדה 2.0 מתנהגת יותר טוב מהלאון fr, ההגה כיף יותר ויותר איכותית מביפנים. 

בתור אחד שיש לו 2.0 ולכל החברים יש ספיריט/fr.... 

האמינות של מאזדה מעל. 

הדבר היחיד שעדיף בלאון 1.8 טורבו זה שהיא חזקה יותר. 

עדיפה היא לא,מי שמחפש יותר כח בקו ישר זה אחלה אופציה. 

אם אתה מחליף קלאצים כל 100 אלף או שאתה נוסע מאוד רגוע/עירוני. 

החברים שלי(אנחנו בני 20...אוהבים לנסוע)החלפת קלאצים ממוצעת היא ב40 אלף קמ. והלך כבר לחבר פעמיים מח גיר בשנתיים. 

האמינות עדיין לא שם...הוציא בשנתיים משהו כמו 10 אלף על בלאי. 

אני הוצאתי 0 שקל על בלאי בשנתיים.(לא מחשיב טיפולים כמובן) 

הלאןן אחלה,המאזדה אחלה,את היונדאי הייתי מוריד אם מחפש טיפה מעבר לרכב שנוסע ממקום למקום. 

רוצה יותר כח בקו ישר?הוואג יענו על זה. 

רוצה יותר בשאר הדברים?לך על המאזדה.

פורסם

^

אני שומע שיש הרבה כאלה שמחליפים מצמדים על ימין ועל שמאל,

ואני מת להבין איך ריבונו של עולם אתם נוהגים,

אני ללא ספק מעדיף גיר פלנטרי על רובוטי, אך לי לפחות מניסיון עם גירים רובוטיים על קורולה, 2 אוקטביות, גולף, פיג'ו 108, סקודה סופרב, אני יכול להגיד לך שהשד בסופו של דבר לא כזה נורא,

בכוונה לא הזכרתי רכב אחד שזה ה301, כי שם באמת סבלתי מהגיר המטופש שלהם והחלפתי מצמדים אחרי 60K, אך כל השאר עברו את ה100K ק"מ בקלות על מצמד מקורי, למעט 2 שעדיין לא הגיעו ל100, ה108 שהיא עם 50K היום אך המצמד מקורי ומרגיש כמו חדש, וסופרב 60K מצמד מקורי וגם נוסע כחדש.

היחידה שבאמת התחילה להראות בעיות בגיר היתה האוקטביה 2014, אך זה כאשר הרכב עבד על סביב ה120K ק"מ אם אני זוכר נכון.

• מעניין 1
פורסם

לתגובה מעלי...

איך אתה נוסע?נוסעים לכיף ונוסעים מהר....צריכת דלק לא מעניינת.

עושים מהנתיב הימין מסלול כי הוא ריק...תמיד...

10 אלף בלאי בשנתיים רק לגיר ברכב יחסית חדש זה לא תקין,בטח לא ברכב עממי.

אני בטוח שזה קשור גם לנהג,רכבים אצל ילדים בגיל 20 עובדים יותר קשה בדרכ...והמאזדות פשוט לא נהרסות,ואם כן תושבת מנוע וכריות בולם קדמיות וזהו בגדול.

אבל מנסיון אישי ושל המון חברים,יש הבדל גדול באמינות.

חוץ מקו ישר וזה שאפשר לעשות סטייג,המאזדה עדיפה בכל השאר...

יש מצב שזה נשמע שאני משוחד כי יש לי מאזדה,אבל הרכב הבא יהיה וואג פשוט עם תיבה רטובה...אז זה לא משוחד. 

באמת לא מוצא היגיון לקחת לאון 1.8 על מאזדה. שניהם הרי לא ספורטביות עוד שנייה בקו ישר לא שווה את זה.

פורסם

שתיהן ולא שניהם.

אני לא מבין את ההתלבטות מהמאזדה, הייתה להורים שלי כזו וצברתי עליה לא מעט קילומטרים, זמינות הכוח פחות טובה ממנועי טורבו והאמינות לא כזו להיט כמו שאתה מתאר. 

אמנם לא היו בעיות במכלולי המנוע והגיר, אבל ביחס לרכב חדש לגמרי, הוא בילה לא מעט במוסך על כל מיני בעיות קטנות ומציקות. לא רוצה לדעת מה יקרה כשהבעיות האלו יחזרו כשהרכב לא יהיה במסגרת האחריות ויצטרכו לשלם על זה כסף, כמו למשל בעיית האטימה של המראות החשמליות, שגורמת למראות לא להיפתח כראוי. דברים שלא קורים אפילו ברנו מגאן III בת 7 שיש לחבר. גם מערכת הבטיחות לא 100%, היא מושפעת מניקיון השמשה ומהשמש. לא פעם ולא פעמיים באמצע נסיעה, נדלק לי "אורגן אורות" בלוח השעונים וכל המערכות יצאו זמנית משימוש.

חבל שמאזדה לא השכילו להשתמש בראדר במקום במצלמה עבור הבלימה האוטונומית וחבל שלא מצאו איכשהו דרך לעקוף את הלכלוך והשמש. אחרי הכול זה לא תרחיש כזה נדיר.

זו אולי לא בעיית אמינות, אבל יש פה איזושהי בעיה ב-Design של המערכת.

אם חבר שלך הוציא 10 אלף ש"ח בשנתיים על אחזקת רכב, אני אשער שהרכב לא תוחזק כראוי או שהוא "קורע" אותו. לפי התיאור שלך ההסבר השני כנראה נכון.

אני חושב שעל כל המכוניות שהיו לי (3 + הנוכחית), במצטבר, לא הוצאתי כל כך הרבה כסף על תחזוקה (ב-10 שנים עוד מעט).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...