Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, hondacivic02es כתב:

רציתי לשאול האם חלק מהכיוון הספציפי הזה (או כל כיוון של מערכת לאחר התקנה) כולל גם נגיעה בקרוסאוברים? או שאין כ"כ מה לגעת שם מבחינת כיוונים ?

אתה מתכוון לקרוסאוברים במגברים?

אם יש dsp אז נהוג להשאיר את הקרוסים במגברים על פלאט (flat)

• מעניין 1

-

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, BEEKER כתב:

הפוך אם יש קרוסאובר במגבר אתה משאיר אותו מנוטרל, ואחכ מפעיל קרוסאובר דרך הDSP שבו יש לך שליטה על סוג הפילטר על בסלופ על נקודת החיתוך המדויקת וכו וכו׳

וכן בכיוון מקצועי המכוון גם משנה לך את נקודות החיתוך הוא משנה הכל

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

פורסם
לפני 11 שעות, BEEKER כתב:

הכוונה הייתה לקרוסים שהם חלק מהקומפוננט.

פורסם

קרוס שקשור לקומפוננט אין מה להתעסק בו יותר מידי . אם אתה משתמש בdsp אז אין צורך להשתמש בקרוס של הרמקולים

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • אהבתי 1

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם

בכל מקרה,

כיוון של מערכת צריך להיעשות בצורה בסיסית בגמר ההתקנה על ידי המתקין או המאזין,

זה כיוון בזמן קצר שאמור להביא את המערכת לתוצאה טובה, ולתת לבעל הרכב פריסט אחד או שניים, שמהם אפשר ולהתחיל לכוון באופן עצמאי.

לדעתי המאזין צריך להכיר את הציוד שלו, ובטח את הdsp שרכש והתקין ברכבו.

לכן כיוון בתשלום אמור להיות השלב האחרון במערכת, לאחר שהסתיימו כל ההתקנות (כולל איטום, בניות ושאר ירקות), ורק לאחר שבעל הרכב, התנסה מעט עם הפרוססור כך שיש לו נקודה להשוואה, האם עשו לו כיוון נכון?

או שמא זה כיוון שנשמע "טוב" למתקין?.

דבר נוסף, הבדיקה של כיוון של מערכת ברכב, צריכה להיות עם טרקים מסוגים שונים, כולל קטעים טכניים.

הנה דוגמה לcd בדיקה ותיק 

קטע מעניין מתחיל בדקה 6:25

לפני 11 דקות, hondacivic02es כתב:

הכוונה שלי הייתה לקרוסים של מגבר שנהוג להשאיר אותם על מצב פלאט (מנוטרלים).

אם אתה משתמש בקרוסים של הקומפוננט (שנקראים קרוסים פאסיביים) אז ברור שצריך לשנות אותם

אולם, אם אתה עובד אקטיבי מלא, אז אין קרוסים פאסיביים

דרך אגב, רוב האנשים בוחרים לא להשתמש בקרוסים הפאסיביים שבאים עם הקומפוננט, אבל זה לא אומר שזה הדבר הנכון ביותר.

חשוב לדעת שיש גם אפשרות אחרת והיא לעבוד עם קרוסים פאסיביים + dsp. זו שיטה יותר מסובכת אבל יש לה יתרונות משלה מכיוון שdsp צריך ךעבוד פחות קשה בזמן אמת,

וניתן להגיע לתוצאות יפות מאוד מכיוון שהקרוסים הפאסיביים שסיפקה החברה, מאפשרים חיתוך מדוייק בתדר מדוייק אותו קבעה החברה, כולל הגנה על טויטר

• אהבתי 1

-

פורסם
לפני 12 שעות, hondacivic02es כתב:

רציתי לשאול האם חלק מהכיוון הספציפי הזה (או כל כיוון של מערכת לאחר התקנה) כולל גם נגיעה בקרוסאוברים? או שאין כ"כ מה לגעת שם מבחינת כיוונים ?

אהלן HONDACIVIC למערכת עם קרוסוברים פאסיבים לפי מה שאני יודע לא עושים כיוון עם DSP, גם לא צריך להוסיף DSP. זאת מאחר שקרוסאוברים עצמם מסננים ו/או מוגדרים מראש על ידי יצרן הרמקולים. רק שאתה עובד אקטיבי צריך לעשות כיוון כזה עם DSP. כיוון המגברים LP וכיוון HP זה דבר אחר. יש כאלה שמוסיפים DSP למערכת המקורים, זה מוסיף שיפור קטן, דומה לאקוליזר. זאת דעתי בלבד. בהצלחה לך.

לפני 43 דקות, BEEKER כתב:

בכל מקרה,

כיוון של מערכת צריך להיעשות בצורה בסיסית בגמר ההתקנה על ידי המתקין או המאזין,

זה כיוון בזמן קצר שאמור להביא את המערכת לתוצאה טובה, ולתת לבעל הרכב פריסט אחד או שניים, שמהם אפשר ולהתחיל לכוון באופן עצמאי.

לדעתי המאזין צריך להכיר את הציוד שלו, ובטח את הdsp שרכש והתקין ברכבו.

לכן כיוון בתשלום אמור להיות השלב האחרון במערכת, לאחר שהסתיימו כל ההתקנות (כולל איטום, בניות ושאר ירקות), ורק לאחר שבעל הרכב, התנסה מעט עם הפרוססור כך שיש לו נקודה להשוואה, האם עשו לו כיוון נכון?

או שמא זה כיוון שנשמע "טוב" למתקין?.

דבר נוסף, הבדיקה של כיוון של מערכת ברכב, צריכה להיות עם טרקים מסוגים שונים, כולל קטעים טכניים.

הנה דוגמה לcd בדיקה ותיק 

קטע מעניין מתחיל בדקה 6:25

הכוונה שלי הייתה לקרוסים של מגבר שנהוג להשאיר אותם על מצב פלאט (מנוטרלים).

אם אתה משתמש בקרוסים של הקומפוננט (שנקראים קרוסים פאסיביים) אז ברור שצריך לשנות אותם

אולם, אם אתה עובד אקטיבי מלא, אז אין קרוסים פאסיביים

דרך אגב, רוב האנשים בוחרים לא להשתמש בקרוסים הפאסיביים שבאים עם הקומפוננט, אבל זה לא אומר שזה הדבר הנכון ביותר.

חשוב לדעת שיש גם אפשרות אחרת והיא לעבוד עם קרוסים פאסיביים + dsp. זו שיטה יותר מסובכת אבל יש לה יתרונות משלה מכיוון שdsp צריך ךעבוד פחות קשה בזמן אמת,

וניתן להגיע לתוצאות יפות מאוד מכיוון שהקרוסים הפאסיביים שסיפקה החברה, מאפשרים חיתוך מדוייק בתדר מדוייק אותו קבעה החברה, כולל הגנה על טויטר

אתה צודק BEEKER שאפשר לחיות עם קרוסורים פסיבים. אבל הם מוגבלים על ידי היצרן של הרמקולים, לכן התוצאה תהיה בהתאם. חשוב לדעת איך רוצים בעלי מערכת הסטריאו ברכב לעבוד. פסיבי או אקטיבי ? ברור שכל יתר הדברים שצינתה בקשר ליסודות של בניה נכון בהחלט.

לפני 10 שעות, kalmangar כתב:

הפוך אם יש קרוסאובר במגבר אתה משאיר אותו מנוטרל, ואחכ מפעיל קרוסאובר דרך הDSP שבו יש לך שליטה על סוג הפילטר על בסלופ על נקודת החיתוך המדויקת וכו וכו׳

וכן בכיוון מקצועי המכוון גם משנה לך את נקודות החיתוך הוא משנה הכל

אין אליך KALMANGAR תמיד צודק חבר יקר ! כמה ידע יש לך באמת מדהים. אוהב לקרוא את הפוסטים והתגובות שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, Dani Cohen כתב:

למערכת עם קרוסוברים פאסיבים לפי מה שאני יודע לא עושים כיוון עם DSP, גם לא צריך להוסיף DSP

ניתן להוסיף dsp גם למערכת עם קרוסים פאסיביים.

זו בניה מעט יותר מסובכת למתקין.

זה קיים גם בקומפוננטים שמגיעים עם קרוסים מחולקים (כמו בחלק מhertz).

ניתן לשלב כמובן גם  השהיות זמן, time alignment, או EQ, בדיוק כמו במערכת רגילה.

ברור שהשיטה הזו דורשת יותר מאמץ, והיא מעט יותר מסובכת להתקנה, אבל זו שיטה מצויינת שמשלבת יתרונות של עבודה פאסיבית עם יתרונות של DSP.

יש קרוסים פאסיביים שחותכים עם סלופ 18db, זה לא משהו ששייך רק לdsp.

• רעיון טוב! 1

-

פורסם

אם יש קרוסים פסיבים - כדאי לבדוק איזה פיצ'רים יש בהם 

אם יש בקרוסים הפסיביים אפשרות של הנחתה לטוויטר - אז בטוויטר שמאל תכוון אותו למשל על מינוס 3 בעוד את הקרוס של טוויטר ימין תשאיר על אפס. 

אם הקרוס למשל חותך ב12 דיבי את המידבאסים - תנסה להפוך להם את הקטביות. 

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קרוס פאסיבי זו יחידה שיודעת לחתוך תדרים בצורה מדוייקת.

מי שתכנן ובנה זה היצרן של הקומפוננט,

והוא כנראה מבין דבר או שניים בביצועים של הרמקול שלו.

חיתוך בdsp נותן יתרונות של גמישות (נקודת חיתוך שונה או סלופ שונה),

אבל שימוש בקרוס פאסיבי מאפשר להוריד עומס מהdsp שזה תמיד דבר חיובי  בנוסף לכך

כפי שאדי @lanosforce כתב קרוס פאסיבי בד"כ כולל הנחתה או פילטרים אחרים  וכמובן הפיכת פאזה חשמלית

זה יותר מסובך להתקנה, זה בטוח

אבל יש לזה יתרונות

-

פורסם

סהכ אנחנו מדברים כאן על פילטר IIR כאשר מדובר בקרוס אקטיבי - כוח העיבוד שנדרש לזה בשביל DSP בין יומינו הוא ממש מזערי. 

קרוס אקטיבי אם כבר חוסך את העומס שהקרוס הפסיבי מפיל על המגבר וקרוס אקטיבי הוא חיתוך הרבה יותר מדוייק היות והוא אינו תלוי בהתנגדות הרמקול ולסירוגין גם חוסך עומס מהמגבר היות והקרוס הפסיבי חותך אחרי המגבר ולכן המגבר עדיין מגביר תחום תדרים הרבה יותר רחב - ובנוסף לכך הקרוס הפסיבי גם צורך חלק מההספק שהמגבר מספק. 

אז מעבר לקרוס אקטיבי אתה גם שולח תחום תדרים יותר צר אל המגבר מלחתכילה וגם חוסך ממנו לספק דרישה לפחות אלמנטים אל כוון הרמקול. 

זה שהיצרן מתאים את הקרוס הפסיבי מתוך ידיעת האלמנט - אין עוררין על כך אבל מספיק שיש לך המלצות יצרן לחיתוך אקטיבי או שאתה כבר בעל מספיק ידע ונסיון איך לחתוך אלמנט אקטיבי ויש לך את היכולת לפנות ערוץ הגברה לכל אלמנט בסט - אתה כבר נמצא במערכת שיקולים שונה. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 30 דקות, lanosforce כתב:

שאתה כבר בעל מספיק ידע ונסיון איך לחתוך אלמנט אקטיבי

אין ספק שצריך להתנסות לבד,

לכן קשה להתחבר לעניין של "מכוונים מערכות בתשלום".

תמיד יש את הספק שהחובב אודיו בעצמו היה מצליח להגיע לתוצאה טובה יותר מאשר "מכוון מערכות" עם שמיעה אחרת  והדרך הנכונה היא הניסיון העצמי.

-

פורסם
לפני 6 שעות, BEEKER כתב:

אין ספק שצריך להתנסות לבד,

לכן קשה להתחבר לעניין של "מכוונים מערכות בתשלום".

תמיד יש את הספק שהחובב אודיו בעצמו היה מצליח להגיע לתוצאה טובה יותר מאשר "מכוון מערכות" עם שמיעה אחרת  והדרך הנכונה היא הניסיון העצמי.

צר לי BEEKER שאני נאלץ לכתוב, שלמרות שאני חובב אודיו וכמוני יש אנשים רבים ( בדוק מעשרות שיחות ) אני בעד מכוון מקצועי כמו רודי !! לא רק שהוא לדעתי האישית מומחה בתחום הכיוונים, אלא שיש לו ציוד רב, מקצועי,  שהוא לדעתי חובה לבצע כיווני DSP ולבדוק תגובות רמקולים !! רודי נכנס לרכבי עם 2 מזוודות ציוד, בנוסף למחשב האישי, וחשוב יותר עם ניסיון רב שנים שצבר בתחום. אין אפשרות לחובב פשוט כמוני, להגיע לתוצאה ולו חלקית כמו מכוון מקצוען !! רודי מקצוען בתחום שלו ואני שמח ומאושר שפגשתי אדם כמהו !  

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 דקות, Dani Cohen כתב:

אין אפשרות לחובב פשוט כמוני, להגיע לתוצאה ולו חלקית כמו מכוון מקצוען

אני דווקא חושב שחובב כמוך יוכל להגיע לתוצאות מדהימות.

זה עניין של ניסוי וטעיה וזה חלק מהתהליך,

יכול להיות שמכוון בתשלום זה סוג של "קיצור דרך" כמו במשחק לוח של סולמות ומגלשות,

אבל אין מניעה שכל חובב אודיו יגיע לתוצאות טובות ברכבו שלו.

דרך אגב, אני אישית נעזרתי @kalmangar שייעץ לי לגבי ציוד מדידה ומיקרופון (במחיר מעולה מחו"ל), כך שגם ציוד הוא נגיש וקל.

בכל מקרה שמח מאוד שסיימת את שלב הבניה והכיוונים  עברת דרך בהחלט ארוכה.

• אהבתי 1

-

פורסם
לפני 1 דקה, BEEKER כתב:

אני דווקא חושב שחובב כמוך יוכל להגיע לתוצאות מדהימות.

זה עניין של ניסוי וטעיה וזה חלק מהתהליך,

יכול להיות שמכוון בתשלום זה סוג של "קיצור דרך" כמו במשחק לוח של סולמות ומגלשות,

אבל אין מניעה שכל חובב אודיו יגיע לתוצאות טובות ברכבו שלו.

דרך אגב, אני אישית נעזרתי @kalmangar שייעץ לי לגבי ציוד מדידה ומיקרופון (במחיר מעולה מחו"ל), כך שגם ציוד הוא נגיש וקל.

בכל מקרה שמח מאוד שסיימת את שלב הבניה והכיוונים  עברת דרך בהחלט ארוכה.

תודה BEEKER על הפירגון. אני אוהב לקרוא את הפוסטים המלומדים שלך, מנסה לפעול לפי מה שאתה כותב, כמובן עם שינויים לפי הדעה שלי. כן, כבר כתבתי שיש לא מעט חברים בפורום ( גם כתבתי את שמם ) שאני קורא תמיד את הפוסטים והתגובות המלומדות שלהם !

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני הלכתי לבדוק על רמקולים חדשים והפלא ופלא, דני כהן גם שם מולי,

אז יצא ששמעתי את המערכת שלו, מכוונת מאוד מאוד מאוד טוב, רודי הפתיע אותי בדרכ באס עדין הפעם טוב יפה, בנוסף באס בא מקדימה!

במה במרכז, מיד אצלו זה החיסרון לפעמים הוא נחנק בשירים מסוימים, כן כנראה שהוא הנקודת תורפה של המערכת...

היה חסר לי קצת פירוט בגבוהים טיפה טיפה אבל כיוון מעולה מעולה, 

בכנות לא יודע אם אני יכול לכוון ככה ביום אחד עוד? הבן אדם יודע תעבודה.

עריכה אחרונה על ידי kalmangar
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

-KIA RIO 2014 HATCHBACK-

HU: Mosconi Amas-96k Optical Out-> DSP: Helix Pro MK2 -> Amp: Zapco Z-150.6 AP

Front: Scanspeak 16W/4531G06 + Hybrid Audio X3-CP + Hybrid Audio X1

Sub: 2x UnderSeat JL-AUDIO ACP108LG-W3v3

• תוכן חדש...