Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה ידוע, שהדורות האחרונים שכתבו את העברית כראות עינם.

אבל בפורום לא מדובר רק על פיסוק, אלא לרוב שגיאות כתיב, אין ספק שיהיה יותר נעים לקרוא הודעות מפוסקות כמו שצריך ובטח ללא שגיאות כתיב (ואני לא מדבר על אלו שבהיסח הדעת טעו באות/מילה אחת בפסקה שלמה, יש כאן חברים שצריך מפענח מקצועי בשביל להבין מה הם רוצים).

אני לא מדבר על זה שחברי הפורום צריכים לכתוב בפורמט רישמי, אבל להשתדל שיהיה קצת "סדר" בהודעה לפני הלחיצה על "פרסם תגובה", יחסוך הרבה עבודה למנהלים, והפורום יהיה הרבה יותר נעים לעין.

Finger's gonna kill me.

פורסם

מה רע בפורמט רשמי?

הרי ידוע שחברי הפורום נהנים מאוד מהפורמט הבא:

לכבוד

חברי הפורום

בכבוד רב,

אלמוני פ.

:wink:

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

גם במטמ' ובכל שאר תחומי החיים,אבל זה כבר ויכוח אחר לגמרי

אני גם יכול להגיד מה הבעיה פה הרי נאמר בכתבה שהניקוד כבר לא נכון

ואני שואל אלא מה?????? (אתם רואים לא כולם :)) הרי את הניקוד מלמדים רק במוסדות להשכלה גבוה

אבל בלי שום קשר אני חושב שלכל סימן פיסוק יש את השימוש הפשוט שלו, ואם כולם ישתמשו אפילו אם רק בנק' בסוף מישפט, ופסיק בין מעבר בין נושא לנושא הכל יהיה פשוט יותר

(קוריוז קטן: אני הייתי חייב ללמוד את מהותם של סימני הפיסוק בדרך הקשה תוך כדי איום להרחקה מהפורום, כמו שאתם רואים אני עדיין כאן, ואני ישמח אם אף מנהל לא יתייחס ברצינות מרובה לקוריוז)

אגב מי שאוהב את הרישמיות שיבושם לו (אני אישית נורא מעריך אנשים כאלו שלא מתעצלים לישמור על תבנית הכל הודעה שלהם)

ומי שלא לפחות שידאג שההודעה שלו תיהיה נורמלית

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

אולי קשור חלקית - רצ"ב הצעה למחקר בנושא השפעת ההשתתפות בפורומים וכתיבה באינטרנט בכלל על רמת הכתיבה:

http://www.passig.com/pic/MAProposalShagan(1)(1).htm

מעניין מה יהיו תוצאותיו של המחקר.

אני מאמין שעצם העובדה שהדור הנוכחי מתבטא בכתב הרבה יותר מהדורות הקודמים וברמה יומיומית, יכולה להיות מנוף להרמת רמת הביטוי ולהקפיץ את המישלב היומיומי למעלה.

אין צורך לציין, ששיפור שכזה יבוא לידי ביטוי רק כאשר הכתיבה היא בפורומים בהם המנהלים הם דיקטטורה טרוריסטית מופלאה של נוטרי השפה העברית. :twisted:

פורסם

האם למישהו יצא לקרוא ספר מלפני 40 שנה?

חוויה... אם ניתן אותו לבן 17 טיפוסי, סביר להניח שהוא לא יבין שמדובר בעיברית כלל...

סיגנון הכתיבה מישתנה וקיצורים ו"סלנג" הופכים למילים של ממש...

לדוגמא תפוזים... פעם היו רושמים את זב תפוחי זהב, ואחרי זה תפוז"ים...

סיגנון הכתיבה נהיה לקוניו קצר, מנסים להעביר כמה שיותר אינפורמציה בכמה שפחות מילים...

מעניין מה יהיה עוד 20 שנה? יכתבו ברשת"בים?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גילי, נסה להכנס לחנות הירות הקרובה לביתך ולבקש תפוחי זהב.

תקווה שהוא לא גרוזיני...

בכל מקרה הפורום משפר את יכולתם של רבים בכתיבה.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

שמתם, לב, שפתאום, כולם, פה, התחילו, לכתוב, עם, סימני, ניקוד?!

אני בטוח שהמוכר הגרוזיני לא יבין מה זה, באופן אישי הרבה זמן לא ירדתי על איזה תפו"ז טוב :)

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

למען האמת, מאז שאני כותב בפורום אני מנסה לפסק.

ככול שהזמן עובר ואני כותב יותר הודעות, אני שם לב שזה מתחיל להשתרש בי, אני כותב גם בפורמים אחרים ששם לא מקפידים כמו פה על פיסוק ואני כן מפסק.

אני מדבר באי סי קיו ומפסק.

בקיצור, בזכות המשטר הדקטטורי הזה אני מפסק ! (לא רגליים, משפטים!)

האמת שאני חייב להודות, הפורום נראה נעים יותר לקריאה והרבה יותר מקצועי מפורומים שכותבים בהם בשגיאות כתיב וללא פיסוק.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
שמתם, לב, שפתאום, כולם, פה, התחילו, לכתוב, עם, סימני, ניקוד?!

אני בטוח שהמוכר הגרוזיני לא יבין מה זה, באופן אישי הרבה זמן לא ירדתי על איזה תפו"ז טוב :)

זה לא "פתאום", זה פשוט אתה ששמת לב רק עכשיו שקיים כזה דבר... :-P

Finger's gonna kill me.

• תוכן חדש...