Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גילי, נסה להכנס לחנות הירקות הקרובה לביתך ולבקש תפוחי זהב.

תקווה שהוא לא גרוזיני...

דניאל.

אני גר בשוהם, סביר להניח שהמוכר לא יבין את מה שאני רוצה כי אני לא אומר "כזה כאילו" בסוף מישפט...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אני גר בשוהם, סביר להניח שהמוכר לא יבין את מה שאני רוצה כי אני לא אומר "כזה כאילו" בסוף מישפט...

גילי

יש מצב שלא יבין(תרתי משמע)

פורסם

אין מה לעשות

ברגע שהנוער הפסיק לקרוא והתחיל לבהות בטמבלויזיה (שאגב - אין לי ולא תהיה אף פעם)-כמו מומיות

-הבנת הנקרא וההבעה ירדה פלאים כמו גם הכתיבה הנכונה.

עם יד על הלב,מי מנוי היום לספריה - ולא של הוידאו השכונתי?

פעם בבתי ספר היו משקיעים בתלמידים-מלמדים עברית כמו שצריך

לפני כעשור,נכנסה שיטה דבילית למשרד ה"חינוך" - שיטת ההמחשה - שהוכחה ככישלון חרוץ בכל העולם.

אבל בישראל כמובן יודעים יותר טוב מכולם.

עד שהודו כאן שהשיטה הזאת גרועה היה כבר מאוחר מידי ודורות של תלמידים הפכו לעילגים.

אם מישהו חושב שהמצאתי את זה - יש מחקר שלם שזו המסקנה שלו.

ונסיים בדוגמא אישית

הילד שלי התקשה בכתיבה בכיתה א'.

דחפתי לו ספרים כמעט בכח.

היום אחרי שנה וחצי - אין לו שגיאות כמעט בכלל-רמת ההבעה עלתה פלאים וגם הבנת הנקרא

(ולא-הוא לא רואה טלויזיה ולא קורא את הרפתקאות פוקימון 7 באי הזעם או משהו כזה..)

פורסם
אין מה לעשות. ברגע שהנוער הפסיק לקרוא והתחיל לבהות בטמבלויזיה (שאגב - אין לי ולא תהיה אף פעם) הבנת הנקרא וההבעה ירדה פלאים כמו גם הכתיבה הנכונה.

ונסיים בדוגמא אישית. הילד שלי התקשה בכתיבה בכיתה א'. דחפתי לו ספרים כמעט בכח.

היום אחרי שנה וחצי - אין לו שגיאות כמעט בכלל-רמת ההבעה עלתה פלאים וגם הבנת הנקרא

(ולא-הוא לא רואה טלויזיה ולא קורא את הרפתקאות פוקימון 7 באי הזעם או משהו כזה..)

כדברי חנניה רייכמן ז"ל - מכל תרופה, לפי כמות, יש להבריא ויש למות.

טלביזיה, ובמיוחד בשילוב עם וידאו (או DVD) הם אמצעי המחשה אור קולי מדהים. הפתיח של ניקוי ראש המיתולוגי כלל ריחוף של דמויות של מוזה (אלות בדרגה נמוכה מהמיתולוגיה היונית, שהיו אחראיות לאומנויות שונות כמו ריקוד, שירה וכדומה). לך תסביר לילד בן 4 מהי מוזה. אבל באמצעות הקפאה של תמונה מוקלטת של התוכנית ניתן היה לפתח את המודעות ולנהל שיחה שלמה, להרחיב אותה לחיפוש באנציקלופדיה וכדומה.

אצל הצעירים שלי לפחות, טלביזיה היא אמצעי אדיר להשגת ידע. נכון, הוא שיטחי, אבל תמיד ניתן להרחיבו ולהעמיקו לאחר שהסקרנות התעוררה. חוץ מזה, לדעתי (הבלתי מוסמכת) העין והמוח משתפרים בהטמעת מידע בחשיפה קצרה. יש גם את התרומה האדירה של ממשק אור-קולי בכל הקשור ללימוד שפות זרות, ולומדי הספרדית (בעקבות מבול הטלה נובלות) יעידו.

לדעתי, כמו בתחומים רבים, השילוב המנצח הוא הליכה בשביל הזהב - טלביזיה במידה, וקריאה (ואינטרנט) בצידה.

יוסי

פורסם

סליחה שלא הייתי מובן

טלויזיה התכוונתי במובן הערוצים למיניהם.

המסך המרובע קיים אצלי ואכן הוא מחובר ל DVD ווידאו.

הילדים מקבלים סינון של תכנים

ובשעות קבועות מראש.

אני מנסה לחזור לחינוך של שנות ה 70/80 שלדעתי היה בין המוצלחים.

(משה תעלה הבייתה כבר חושך)

מגיעים הבייתה

שיעורים

שעה שעתיים של "משחקי שכונה" עם כל הילדים בחוץ.

שעה של סרט מעניין

אמבטיה

לישון.

ועוד עובדה אישית

כשהילדים שלי הולכים למשפחה - ששם יש כבלים/לויין - הם מסתכלים כמה דקות או אולי חצי שעה אבל תמיד כשאני שואל אותם אם זה היה מעניין,הם אומרים שלא במיוחד..

פורסם

אייל, יש לך ילד כה גדול..? :-o

עד הלום הייתי משוכנע שהינך צעיר בהרבה.

ואתה צודק בהחלט.

אמי גם הכריחה אותי לקרוא ספרונים, והגעתי למצב שבהגיעי לכיתה א' ידעתי קרוא וכתוב עברית ואנגלית, בעוד שרוב חבריי לכיתה בקושי ידעו לדבר.

אמנם לצערי איבדתי את העניין לחלוטין בספרים, וכיום איני קורא כלל.

רמתי היום בעברית גבוהה יחסית לרוב מכריי בגיל הזה, אך לדעתי היא בהחלט טעונה שיפור, ומאוד מצער אותי לראות שיחסית הרמה שלי גבוהה ביותר - ישנם הרבה מאוד ילדים בגילי שבקושי יבינו את הודעותיי בפורום.

בפסיכומטרי אמנם פרקי העברית היו החלשים ביותר, והציון בהם הוא 105 מתוך 625 כללי, אך לדעתי אין זה מהווה אינדיקציה ממשית היות ואם הייתי שוקד על שינון אוצר המילים הציון לבטח היה גבוה בהרבה, וחושבני שאוצר מילים הוא לא המדד העיקרי לקביעת רמת השפה.

סבורני גם שאם לבני הנוער היו צרכים להתבטא רמתם הייתה משתפרת, וכמובן שכוונתי היא לא לתכנת ה-ICQ ודומיה, אלא במקומות בהם נדרשת רמת התבטאות גבוהה משום שאז הם היו משתדלים לשפר את רמתם או לפחות ליישם את הידע שברשותם.

הפורום הוא בהחלט דוגמא טובה לכך - אני רושם ומתבטא ברמה גבוהה ע"מ להתאים עצמי לרמה הגבוהה שבפורום נכבד זה.

הערה בנוגע לטלויזיה - אין בה שום פסול, אך הכל תלוי במה צופים הגוזלים.

למזלי הרב, כשהייתי קטן והייתי רואה תכניות מצוירות ומטגנות מוח הייתי מגיב בדיוק כמו היום - איכס, לא מעניין, וכו'. בזכות זה הייתי מבלה את זמני בצפייה בתכניות וסרטים באנגלית ותודות לכך רמתי באנגלית היא גבוהה מאוד.

למעשה, כפי שציינת בנוגע למנוי לספריה - אולם לי אישית אין מנוי, אך לאמי יש וניצלתי אותו לא מזמן ע"מ לקרוא ספר באנגלית, היות וחושבני שהוא יתרום לי יותר בהעלאת רמת האנגלית שלי.

אז אני אומר בלב שלם שלדעתי אתה צודק בהחלט בכפייה עדינה על ילדך לקריאה, הדבר יניב לו רק טוב, וגם ניתן להוסיף טלוויזיה, אך עם בחינת הנצפה וסינון התכניות המתאימות בלבד.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אל תזקינני נא

צעיר הנני ונושק לשתים ושלושים שנה.

אמנם שללי רב הוא וכולל 4 ילדים אשר הבכיר בהם הוא בן 7

אולם מרגיש אני כבן תשחורת צעיר שאך זה סיים את חוק למודיו.

ואם נחזור לישראל 2005

אז אתה צודק בעניין ה טלויזיה

הבעיה היא

שלא מצאתי שם תכנים אלא משהו שטוח רדוד מכוער ונוטף כסף.

למעט ערוץ ההיסטוריה ונשיונאל ג'יאוגראפיק.(ואולי ערוץ הופ.)

אבל בשביל 2 הערוצים האלו אני לא מוכן לשלם הון כל חודש.

עד שיהיה משהו חינוכי בגועל נפש שנקרא הטלויזיה הישראלית - הילדים שלי ימשיכו לצפות בקלטות ויקראו ספרים

ושומו שמיים-גם ישחקו בחוץ על אמת..

(ד"א הילדים שלי לא יודעים אפילו איך מדליקים את המחשב.

זה מוקדם מידי לטעמי לפוצץ להם את המוח.)

פורסם

איפה הימים שאחרי בית הספר היינו יורדים לשכונה לבעוט לשער.

היום אני רואה את בני דודים שלי בני 10 בערך, כל היום עם קלפים של דראגון בול ורואים את כל הסרטים היפאנים ששורפים להם את המוח בטלויזיה, כל הפוקימון הזה.

גם אני הייתי רואה טלויזיה כשהייתי ילד, אבל יש גבול מסוים. פעם היו תכנים הרבה יותר טובים כמו "בלי סודות" ו"פרפר נחמד", היום כל הסדרות מבוססות על רייטינג ומשחקי כוח.

ראיתי בחדשות בשעה 8 את ההתנפלות על הארגנטינאים האלה מהמורדים, רציתי להקיא ממש! מה הם כבר עשו שמגיע להם כל הכבוד הזה ממדינה שלמה, סיקור, מעריצים. אני כנראה אף פעם לא אבין את זה.

יש לי כוכבים בחיים שלי שאני מעריץ אותם. אבל צריך לקחת דברים בפרופורציות.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
סליחה שלא הייתי מובן

טלויזיה התכוונתי במובן הערוצים למיניהם.

המסך המרובע קיים אצלי ואכן הוא מחובר ל DVD ווידאו.

..

אה, כבר הבהלת אותי...

חשבתי שה BX שתתה לך את כל החשבון בנק לשנים הבאות, כך שלא תוכל לקנות טלויזיה... :wink:

ואפרופו שגיאות כתיב, בתור אחד שלומד באקדמיה , מספר שגיאות הכתיב והשפה בחומר מודפס רשמי, ואף בספרים רשמיים של המוסד האקדמי המכובד בו אני לומד, גובלים בשערורייה.:?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...