Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסתי לתחנת דלק לצורך שטיפה, על זה דיון אחר.

בעודי מחכה לשאיפה, ראיתי רכב אופל מתקרב לאיזור השטיפה. לא זיהיתי בדיוק את הדגם, נראה כמו אחד החדשים עם המנועים של psa. ביקש מהמפעיל שיבדוק לו שמן. ישר קלטתי שמשהו עקום.

הנהג טען שנדלקה לו נורה שחסר שמן.

המתדלק הלך להביא לו שמן. מדובר היה כנראה במנוע 1.2 psa ממה שקלטתי.  בכל מקרה, גם מנועי הטורבו של אופל GM עצמם דורשים שמן מיוחד וגם מנועי 1.2 PSA דורשים שמן עוד יותר ספציפי.

אמרתי לבעל הרכב שלא יהיה להם כנראה שמן מתאים. הביאו לו פרסטון 10w40 בטח חצי סינטטי.

הנהג, שזה רכב ליסינג או חברה שלו, אמר לי ''אני ממלא קצת כי חסר ויש עוד מעט גם ככה טיפול ''.

אמרתי לו שיבדוק כמה חסר ואם זה רק קצת עדיף לנסוע ככה עוד יום ולהגיע למוסך אמיתי.

אמרתי לו שהטורבו שלו בסכנה, שזה שמן לא מתאים, ושעודף שמן יפוצץ לו את המנוע. לא הזיז לו. אמר שלא רוצה שיגידו שנסע עם חוסר שמן.

אמרתי לו ''סע למוסך''. אמר שזה ליסינג...

אמרתי למתדלק/מפעיל שטיפה שזה שמן לא נכון ולא ישים לו. שניהם שמו עלי קצוץ.

מילא אם היה מדובר על איזה 5w30 סביר סינטטי מלא, אבל דחפו /בחר לקנות את הכי זול שמתאים לרכבים ישנים.

איכשהוא יצא לי לדבר על זה עם האחראי ליסינג אצלנו, אמר לי ''מה אתה מתערב? '', אמר לי שכל מי שמתקשר אליו בשעות העבודה הוא מוצא לו פתרון ושכולם יודעים שלא שמים שמן בתחנת דלק.

מה אתם הייתם עושים בסיטואציה כזאת?

מה לדעתכם מתדלק סביר היה אמור לעשות? לא מבין איך מתדלק לא מפחד לחטוף תביעה על שמן לא נכון.

מה בעל רכב סביר היה עושה?

פורסם

אצלי בחברה הוספתי לנוהל רכב שלא משלימים שמן/ נוזל קירור/ שמן גיר/ שמן הגה/ נוזל בלם בתחנת דלק ואם יש צורך לשוחח איתי או עם חברת הליסינג.
בנוסף, מצויין בנוהל שאם עקב השלמת נוזלים בתחנת דלק יגרם נזק - עלות הנזק במלואה תחול על העובד.
אין לי מקרים כאלה והאמת - גם אם אראה מקרה של מישהו זר בתחנת דלק לא אעיר על כך. מי שמשלים נוזלים בתחנת דלק לא יקשיב בכל מקרה והעובד של התחנה גם לא יקשיב כי זאת הפרמיה שלו.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כהייתי מעיר לו שלדעתי לא כדאי לו לערבב שמן אחר בניגוד להוראות היצרן אבל זהו. לא מנסה לשכנע אותו מעבר לזה. הוא איש בוגר ואם יגרם נזק למנוע זה יהיה באחריותו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

השאלה היא כזאת - אם המתדלק הוא זה שבוחר את השמן וגם ממלא אותו - יש לו אחריות גדולה מאוד פה.

אם הנהג בחר את השמן לבד, זה עניין אחר.

נניח נכנסתם לתחנת דלק - שאלו אתכם סולר או בנזין? עניתם תשובה שגויה. אחריות שלכם ולא של המתדלק. אבל אם מישהו צעק לכם ליד - זה דלק לא נכון!

לא מבין מאיפה יש למתדלק ביציים להמשיך בפעולה כזאת.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

אפשר לצרף את השרשור לכל מי ששואל "למה לא לקנות רכב ליסינג ?"

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 32 דקות, KipodYam כתב:

אמרתי לו ''סע למוסך''. אמר שזה ליסינג...

אמרתי למתדלק/מפעיל שטיפה שזה שמן לא נכון ולא ישים לו. שניהם שמו עלי קצוץ.

יותר ממה שהעגל רוצה לינוק, הפרה רוצה להניק.

אם זה לא מעניין את הנהג, שיהיה לו לבריאות.

אותה התשובה, דרך אגב, גם אם זה רכב פרטי. אנשים רבים שאני מכיר, לא אוהבים לקבל עצות דווקא בנושאים שהם לא מבינים, אז שיקפצו לי ושישלמו על האטימות שלהם.

בעיני יש גבול לכמה אפשר להיות אדם טוב שמנסה לעזור.

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תשמע מגיע לך ממש כל הכבוד - באמת אזרח למופת (לא בצחוק)
אבל אם הבן אדם מתעקש ממש שלא מעניין אותו אז אין מה לעשות ולמרות שזה קשה צריך להשלים עם זה....

לגבי המתדלק - הוא תמיד יכול להגיד שהלקוח בחר את הדלק ולך תוכיח אחרת.

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, KipodYam כתב:

כלום. הסיכוי שמישהו שממלא שמן בתחנת דלק יקשיב לעצות של אדם זר הוא אפסי.

למרות זאת, אני מאוד מעריך ומעודד אותך להמשיך להיות השומרוני הטוב ולנסות לעזור לאנשים.
אם זה לא מביא לך עצבים ויהיה לך סיפוק מאדם אחד שעזרת לו, דיינו.

ציטוט

מה לדעתכם מתדלק סביר היה אמור לעשות? לא מבין איך מתדלק לא מפחד לחטוף תביעה על שמן לא נכון.

מה ההגדרה של מתדלק סביר?
אם זה אדם שעובד בשירות תחנת דלק ומתחייב למקסם את הרווחים שלה אז המתדלק עשה בידיוק מה שצריך לעשות.

בן אדם ערכי אמור לעשות משהו אחר.

ציטוט

מה בעל רכב סביר היה עושה?

בעל רכב סביר אמור לטפל ברכב רק אצל האנשים המוסמכים לכך. מתדלק לא עונה על ההגדרה הזו.

לפני כשעה, vladclar כתב:

אפשר לצרף את השרשור לכל מי ששואל "למה לא לקנות רכב ליסינג ?"

בהחלט.

עריכה אחרונה על ידי luigiconteabateg
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 2 שעות, KipodYam כתב:

לא מבין מאיפה יש למתדלק ביציים להמשיך בפעולה כזאת.

רוב הרווח של תחנות הדלק זה לא ממכירת דלק שמחירו בפיקוח אלא ממכירת שמנים, חנויות הנוחות וכו'. העובדים מתוגמלים בהתאם והעובד פשוט דואג לקופון שהוא יגזור ממכירת השמן.

פורסם
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

בדיוק מה שאמר @שביט.

אחרי מאות מקרים שהערתי לאנשים, ובדיוק 0 מתוכם אשכרה פעלו לפי העצה הזו, פשוט הפסקתי. הסטטיסטיקה לא לטובתם.

אנשים לא משקללים במוח שלהם בכלל את האספקט של שמנים שונים, הם רואים ש"חסר שמן" אז הם צריכים "להוסיף שמן". זהו. זה חד ממדי. זה כמו ש"הלכו הצמיגים" אז "מחליפים צמיגים". אף אחד לא מתעכב שניה על "איזה". 

במיוחד במקרה של רכב ליסינג וטיפול שמתקרב - אם הוא יגיע עם נורה דולקת לטיפול, ישאלו שאלות. לזה שהוא ישים שמן שונה ויסע איתו חודש-חודשיים -שנה וחצי העובדים במוסך של חברת הליסינג לא ישימו לב כשיחליפו שמן בטיפול (כנראה גם לשמן מאותה איכות שהוא שם בתחנת הדלק).

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

כותרת מטעה.

ל"בעל הרכב" פשוט לא איכפת. מה תעשה?

בוא נשאל כך - ראית מכונית עם חוסר אדיר בלחץ אוויר בצמיג. הערת לנהג. והוא הראה לך אצבע. מה תעשה?

יש כל כך הרבה דברים לא תקינים שמסכנים חיים מבחינת תחזוקה בסיסית שעוברים באדישות רשלנית - אז עניין השמן זה אחד המקרים הלא מעניינים. והלא מפתיעים.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 9 דקות, מיץ פטל כתב:

יש כל כך הרבה דברים לא תקינים שמסכנים חיים מבחינת תחזוקה בסיסית שעוברים באדישות רשלנית - אז עניין השמן זה אחד המקרים הלא מעניינים. והלא מפתיעים.

ממש כך.

הערתי לבעל רכב על נורות אחוריים לא תקינים. נסע בלי אורות כלל מאחור, גם ללא נורות בלמים.

שבועיים אחרי ראיתי אותו - אותו הדבר... :roll: :screwy:

• מבאס 1
  • תוכן חדש...