Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציינתי שמדובר במבצע "חבר", ההנחה שם מסיבית, לא פחות וכאמור מביאה את האוטו לטריטוריית המחיר של מזדה 3. הפוקוס נשארת זולה יותר, זה נכון, אבל הפז'ו כבר לא רחוקה מאוד ממנה. 

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

148 אלף זה המחיר ל-308GT אבל הוא יד 1 אפס ק"מ

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני גם חושב שהפיג'ו תהיה האופציה הכי מעניינת ובטוחה, אך יקרה, אבל שוב, אם התקציב מאפשר, ולא צריך את המרווח והטכנולוגיה שיש בפוקוס אז לדעתי הgt תהיה האופציה הכי טובה, ואפילו גם מבחינת דינמיות וטכנולוגיה ה308GT קרובה מאוד, בנוסף תספק לך גג פנורמי, מנוע בהמה, ופנים הרכב הרבה יותר מעניין, ואולי גם שוק, אני לפחות אם הייתי מוצא אחת למכירה בחודשיים שחיפשתי הייתי חוטף, ומאמין שיש עוד כמוני.

פורסם

ה 308gt הגיע לארץ לפני שנה וקצת סהכ משלוח אחד של כמה עשרות מכוניות .תומחרה גבוהה ולא נתנו הנחות מכרו עשרות בודדות ונתקעו אם השארית כבר מעל שנה ועכשיו מוכרים בזול יחסית מיד 1 0 קמ.במידה והיו נותנים את המחיר מהתחלה היו מוכרים יותר ואני אולי הייתי בינהם.בקיצור בארץ זה יהיה רכב נדיר.גילוי נאות בסוף קניתי פוקוס st line וחושב שעשיתי עסקה טובה יותר.

פורסם

מעניין שאף אחד לא ממליץ על הסיוויק 1.5T.. אז..
אני הבעלים של אחת - כמעט שלוש שנים על הכביש,
מאוד נהנה מהרכב, יש הכל - מראה (מאוד אינדיבידואלי), כוח, יציבות על הכביש, טכנולוגיה ומערכות בטיחות, גימור פנימי ברמה גבוהה מהמשפחתומטית הממוצעת, כמו גם אמינות גבוהה - לפחות אצלי.

פחות טוב - נוחות נסיעה (הרכב יחסית קשיח, אם כי המושבים מצויינים בעיני), תיבת הילוכים CVT מסרסת למדי, לא חסכונית מדי בדלק (אבל פחות מעניין אותי), רמת גימור עם גג פנורמי עולה הון ואין דגמים כאלה במלאי כמעט אף פעם, אין ניטור שטחים מתים אם לא לוקחים דגם שיקר בקטע לא ברור.

למען הסר ספק:

לא עושה ימי מסלול וכאלה אבל, אני נהג עם "רגל כבדה" יחסית, בעיקר באוטוסטרדות (כמובן מבלי לסכן את הזולת).

אני חושב שה-308GT נפלאה (נהגתי על GT אחת ועל GTI כך שאני מבין את ההבדל) - רמת הרכבה משובחת, גג פנורמי יפהפה, המון כוח והתנהגות נפלאה.
אבל מבחינת סחירות לא יודע איך היא תהיה כשיגיע הזמן למכור אותה, ומבעס שזה דגם יוצא שהגיע באיחור מבחינתי.

ה-ST LINE נחמדה ממש (ישבתי בה רק בסוכנות), אבל לא מתקרבת בכלל לרמות הגימור הפנימיות של הסיוויק וה-308.
מבחינת כסף? כמו שרשמו לפני, אחת העסקאות הכי משתלמות שיש כרגע.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הפוקוס לא מתקרבת לרמת הגימור של הסיוויק? אם הייתה אומר את זה על ה308 או ה3 הייתי מבין, הסיוויק ממש לא הכי איכותית מבחינה זו ועשיתי נסיעת מבחן עליה לפני כשנה, מה שכן איכות ההרכבה מעולה ועדיפה על זו של הפוקוס, מעבר לזה לא רואה יתרון, נכון הסיוויק מעולה אני אהבתי, בסוף לא קניתי בגלל נושא דילול השמן והחלפת השמן כל כ7500 ק"מ, אך לא חושב שיש לה מה לחפש מול הSTLINE והGT.

• אהבתי 1
פורסם

אני ממשיך לשמוע על נושא דילול השמן אבל אף אחד פה לא הצליח לתת סימוכין בנושא ממקור רישמי או חצי רישמי. כרגע זה נשמע כמי אגדה אורבנית שתפסה תאוצה משיקולים שונים ומשונים.

במוסכי היבואן לא שמעו על כך ומסרבים להחליף שמן לא לפי שגרת הטיפולים גם אם בעל הרכב מתעקש על כך.

שליתי את אבא שלי עם הסיוויק שלו והם גיחכו בעדינות ושלחו אותו לבזבז את הכסף שלו במקום אחר.

עד לרגע שבו יראו לי סימוכין אמיתיים לתופעה לכאורה הזו היא בגדר אגדה אורבנית כמו חד קרן דרקונים ורודים ומירי רגב תפתור את בעיית התחבורה בישראל

פורסם

בהקשר לשתי התגובות האחרונות :-)
לא חוויתי בעיות שמן (או אחרות), היבואן התמודד היטב עם כל שאלה ותקלה מינורית שהיתה לי ברכב (הכל תחת אחריות),
אני באמת חושב שרמת הגימור של הפוקוס לא קרובה לרמת הגימור, ההרכבה והחומרים של הסיוויק, מהיכרות עם שתיהן,
אני מסכים שה-308 הכי ,איכותית, ברמת החומרים וההרכבה.

מאזדה בליגה משלה בכל נושא הגימור והחומרים, מדהימים, רק חבל שיש להם מנועים מלפני עידן ועידנים בארץ.

פורסם (נערך)

^

מסכים איתך לגבי איכות ההרכבה , אך מהיכרות עם שני הרכבים, לסיוויק יש את איכות החומרים והמולטימדיה הכי פשוטים שיצא לי להכיר לאחרונה, וזה ממש מורגש, נראה לי שאתה מתבלבל עם הפוקוס הישנה כנראה.

Roycohen1979

אל תהיה נאייב,

לא חסר ברשת פורומים שטחנו את הסיפור הזה ותלונות לגבי זה, 

בנוסף למה המחשב מתריע על החלפת שמן כל כ8000 ק"מ, עם כל הכבוד, מבחינתי זה דיל ברייקר, לא קניתי אופנוע אלא רכב ועוד משפחתי.

המוסך מסרב לדבר בדיוק כמו PSA עם הרצועה המתפוררת, מסרבים מסרבים אך הבעיה קיימת ובועטת.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

מחשב הרכב של אבא שלי מעולם לא התריע על החלפת שמן לפני זמן הטיפול.

כמו שזה נראה גם המגיב מעלי לא ״זכה״ לקבל התראה כזו וכל גם הסיוויק של חבר מהעבודה.

מדוע המחשב מתריע ? למי הוא התריע ? האם ראית/ פגשת/ שמעת על מישהו כזה בארץ ?

פורסם

יש במחשב של הרכב התרעה על טיפולי A ו-B, 
טיפול A מתייחס בדרך כלל לשמן שיש להחליף והוא מגיע כל X ק"מ.
לא טיפול יקר מדי.

פורסם
לפני 12 דקות, Roycohen1979 כתב:

מחשב הרכב של אבא שלי מעולם לא התריע על החלפת שמן לפני זמן הטיפול.

כמו שזה נראה גם המגיב מעלי לא ״זכה״ לקבל התראה כזו וכל גם הסיוויק של חבר מהעבודה.

מדוע המחשב מתריע ? למי הוא התריע ? האם ראית/ פגשת/ שמעת על מישהו כזה בארץ ?

מציע לך להתחיל לחפש אפילו כאן בפורום אתה תמצא ותבין על מה שאני מדבר, וכן, אני נתקלתי בזה כבר, ראיתי את זה במו עיני בסיוויק 1.5T שהיתה עם 8000 ק"מ, לא יודע מתי נדלקה הנורה, אך הבנתי מהסוכן בהונדה כאשר עשיתי את נסיעת המבחן שזו התראה לפני 3000 ק"מ לזמן שנדרש להחליף כבר את השמן.

ואני לא מדבר על יקר או לא, אצלי בפוקוס בכלל הדרישה לטפל כל שנתיים או 30K, אך אני לא מתכוון לעבור שנה בלי החלפת שמן יזומה, בשביל השקט הנפשי ושמירה על המנוע, אך זה שנה, לא כל כמה חודשים שממש לא בא בחשבון, ומה יקרה אם תהיה לי שנה עמוסת נסיעות שזה קורה לי לפעמים, ואז מגיע ל24K בשנה, אז אצטרך להחליף שמן 3 פעמים בשנה?!

הסיוויק מכונית באמת טובה, נוחה יחסית, מהנה יחסית (יחסית בגלל הגיר הרציף שקצת מקלקל), אמינה אם מחליפים את השמן בזמן, ובטיחותית, אך יש לה כמה חסרונות שיהיו דיל ברייקר לחלק מהמתעניינים, מולטימדיה ממש מיושנת, איכות החומרים נמוכה בבירור מהמתחרים, הגיר הרציף, ונושא החלפת השמן התכופה, והיא כבר לא מודרנית כמו המתחרות, אם פות"ש יכול לחיות עם החסרונות האלה, אז מדובר ברכב מעניין.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כבר קראתי את התכתובות בפורום, נתקלתי גם בבעיה מחו"ל רק למנועי הונדה שהולכים לארצות הברית (יצור בסין ולא באנגליה) ולהם קוד מנוע שונה והספק שונה.

כל המדובר היה עד לפני 2018 ובמדינות כמו קנדה ומקומות בהן מזג האויר קר באופן יוצא דופן.

כמו שזה נראה הונדה טיפלו בבעיה כיוון שאין שום סימוכין לכך מאז אותו שנתון.

בסופו של דבר לא כל ההונדות צריכות החלפת שמן מוקדמת אלא מדובר בדבר כנראה נדיר שקשור גם לאופי הנהיגה ברכב אלא אולי אולי יש מקרים מעטים.

פורסם (נערך)

SROOL

נהגת בפיג'ו ?

דרך אגב - הפיג'ו נמכרת עכשיו בכ 151K  , אבל - אתה יד 2 .

זו עסקת 0 ק"מ בגלל שהרכבים יושבים פה מפברואר.

כשאתה יד 2 ומי שיקנה ממך כבר יד 3, קצת נהיה בעייתי.

אבל נעשה נסיעת מבחן, נראה

עריכה אחרונה על ידי gabby164

גבי 164

• תוכן חדש...