Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

אני רוצה להתקין דשא סינטטי ב"בחצר" (שטח משותף מוזנח בעורף של הבניין שלא בשימוש של אף אחד, בניינים רבים מסביב עשו דברים דומים). רוצה לעשות פינה קטנה ונחמדה שאפשר יהיה לשבת בה בכיף עם כוס קפה (ולתת לכלב להשתזף, הוא מת על זה). תמונות להמחשה של השטח (בספויילר בשביל שלא יהרוס את העמוד):

ספוילר

l9Qqrip.jpg

VJxpKwk.jpg

XIlrmli.jpg

סימנתי את השטח המיועד, זה יוצא בערך 3x4 מטר (יספיק?). המזגן שרואים בתמונה הראשונה הוא ההתחלה של המרפסת של השכנים, המרפסת היותר קרובה היא שלי.

מה שחשבתי לעשות:

• לשים סוג כלשהו של גדר ב"קו" שמפריד בין שתי המרפסות (הקו הצהוב בתמונה הראשונה) - גדר במבוק? יתדות? מה יכול להתאים פה?
  • יהיו מדרגות לירידה מהמרפסת למטה (יש כבר סורג-דלת)
  • להתקין בשטח המסומן (כאמור 3x4) דשא סינטטי. אני יכול בתכלס "להתרחב" עוד, אבל נראה לי שזה קצת מיותר (בשטח שמתחת למרפסת לדוגמה אני לא רואה טעם להתקין כי בלאו הכי אי אפשר לשבת שם, כנ"ל בשטח הקטן מצד שמאל של הסימון בין המרפסת למדרגות. המדרגות האלה הן לחדר אשפה/מחסן (הפחים מזמן לא שם), בתכלס אין לחדר הזה שום שימוש ואף אחד לא ניגש לשם בכלל. גם פה אני יכול לגנוב עוד כמטר עד למדרגות מהצד החיצוני (או בכלל להתפרע ולהגיע על לגדר החיה, מעדיף שלא), אבל לא רואה כמה תועלת יהיה בזה, במיוחד אם מישהו יזכר פתאום בחדר הזה וירצה לגשת אליו - יהיה יותר קל אם הוא יהיה "נפרד" מהשטח עם הדשא.
  • לשים סוג של חוצץ בקו של המדרגות (הקו הכחול בתמונה הראשונה) בין הדשא לשאר החצר - אדניות? אשמח לעיצות.
  • הבניין בוודאות יעבור פינוי בינוי ב-5 שנים הקרובות (במקרה הרע), ככה שההשקעה צריכה להיות בהתאם (לא להתפרע אבל גם לא משהו שיהרס אחרי חצי שנה. בקיצור מקסימום VFM).

לגבי ההתקנה של הדשא עצמו - הבנתי שהשלבים הם:

1. להכין את האדמה. בהינתן סוג האדמה שרואים בתמונה, מעבר להוצאת עשבים ומכשולים (בלי שימוש בראונדאפ כי הבנתי שזה מיותר), מה זה בדיוק אומר? אין לי מהדק אדמה, יש דרך לעשות את זה פחות מקצועי? לעבור עם קרש בניין אולי?
  2. שכבה של שומשום של 3 ס"מ, הידוק כמה שניתן (האם יש צורך לעשות שיפוע לצד החיצוני לדוגמה ע"מ ליצור ניקוז מים?)
  3. התקנה של פלריג
  4. התקנה של משטח הדשא עצמו (כמובן שבשלב הזה והקודם עם מסמרי אל-חלד ארוכים)
  5. יותר שאלה מאשר שלב - יש/צריך משהו שתוחם את הדשא?

מעבר לשאלות הנ"ל, אשמח לכל עזרה והכוונה גם מבחינת החומרים - סוג דשא מומלץ בהתאם לשימוש שציינתי, ואיפה ניתן לרכוש את החומרים באיזור המרכז (ספציפית לשומשום - אפשרי לקנות שקים נפרדים ולא בלה שלמה? ואיך מחשבים כמה חומר צריך? נראה שפספתי את זה).

המון שאלות, אשמח לתשובות 😀 תודה!

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם (נערך)

שטח משותף? אתה חייב לקבל הסכמת השכנים. בלי זה מדובר גם בבעיה משפטית וגם במתכון למלחמות שכנים. אולי לנסות להפוך את זה לפרוייקט של כל הבניין.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא שאל איך מיישמים דשא סינטטי. שיקולי כיבושי שטחים זה שלו בלבד.

לגופו של עניין אני לא חושב שאפשר ליישם כמו שצריך בלי מהדק. לאורך זמן האדמה תשקע.

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כדי להדק את האדמה לפני הנחת המשטחים, אתה יכול לגלגל על הקרקע חבית מלאה מים או בלון גז כבד.

• רעיון טוב! 1

סלע

פורסם

רעיון טוב! אז בקיצור, להשקיע כמה שאפשר בהידוק טוב של האדמה (אם לא באופן מקצועי עם ג'בקה אז עם משהו אחר).

שטח משותף? אתה חייב לקבל הסכמת השכנים. בלי זה מדובר גם בבעיה משפטית וגם במתכון למלחמות שכנים. אולי לנסות להפוך את זה לפרוייקט של כל הבניין.

אם אתנהל by the book יש יותר סיכוי שיתחילו בפינוי של הבניין לפני שאוכל להניח פיסת דשא אחת. ה"שטח" הזה לא מעניין אף אחד בבניין (סה"כ 8 דיירים, רובם בשכירות, עם מי שלא אני ביחסים טובים). סה"כ רוצה לעשות פינה נחמדה לשבת בה בכיף מתחת לשמיים, לא לארגן בה חאפלות או לעשות בה על האש פעמיים בשבוע (בכל זאת, לא מדובר בבניין יוקרה בת"א [emoji1787]). לא משהו שאמור להפריע לאף שכן, מלבד אולי צרות עין, ועם זה אני יכול להתמודד (תרתי משמע).

ובחזרה לנושא - אם מישהו מכיר מקום שאפשר לקנות בו חומרים באיזור המרכז/שרון, אשמח לשמוע.

פורסם (נערך)

יש שלל עסקים שמוכרים דשא סינתטי במרכז. בשרון בכלל יש עשרות משתלות, לא מכיר אישית אף אחת מהן כך שאינני יכול להמליץ.

אני מבקר לא מעט ב"כלבו לגן", מושב נחלים, מיקום נוח ויש להם מלאי טוב וזמין של שלל סוגי דשא.

יש להם אפילו אתר סביר, תוכל לחפור בו קצת כדי לקבל מושג על המחירים: https://www.kolbogan.co.il/דשא-סינטטי

(גלול למטה)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

יש לי משטח דשא סינתטי לא גדול, פחות מ-50 מ"ר, והגנן עבד די קשה כדי להכין אותו. לא הייתי נוכח כך שאיני יכול להתיחס לתהליך, אבל כעת, אחרי 7 שנים, יש שקיעה מסויימת (כמה ס"מ, יחסית לשביל גרנוליט) וגם הדשא המלאכותי עצמו מתחיל להתבלות, אני כבר התחלתי לחשוב על החלפה לפני שנה - שנתיים אבל אשתי מעדיפה לדחות זאת, אז אם לא תהיה לנו חתונה על הדשא כנראה שהוא יגיע לגיל 9-10.

דרך אגב, מבחינת כלי עבודה, אני ממליץ מאד על שואב עלים, שזה בעצם שואב אבק גס שמיועד לגינה. מכשיר מתוצרת Einhell עלה לי משהו כמו 250-300 ש"ח ועושה עבודה מצויינת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...