Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למרות שעם המספרים אי-אפשר להתווכח, אהממממ... עוקפת את טויוטה... אהממממ..

מספר 1 בשווי כרגע, אבל לא הזוי להניח שמספר 1 גם באפשרות של המשקיעים לישון קצת פחות טוב בלילה שלא לומר לאבד את המכנסיים וקצת יותר אם הדברים לא ילכו כל-כך בכיוון הרצוי בעיקר שבסביבה נמצא מר א. מאסק, גאון מהחומר שפסיכיאטרים בונים ממנו ארמונות, שבמו פיו צייץ לפני חודש שמחיר המניה גבוה מידי - ואולי הוא לא, אבל בטסלה הכל - מהתאוצה ועד גרף המניה (למעלה או למטה) - נראה ומרגיש כמו טיל, אז לא בטוח שמספר 1 בשווי רלוונטי לטסלה כפי שהוא רלוונטי לחברות אחרות.

בטוח שהוא לא רלוונטי למדיניות השקעה, שלי לפחות. אישית, לא מרגיש בנוח לשבת כרגע על רכבת הרים כזו.

image.png.911a6bae43338c456d26f011010949f0.png

The older you get, the better you used to be

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, GTאי כתב:

זה רק מראה את ההבדל בין האופן שבו השוק מתמחר חברות סטארט-אפ {פוטנציאל רווח} לעומת חברות תעשיה מסורתיות

זה לא באמת המקרה. טסלה היא (כבר) לא סטארט-אפ, ואין שום סיכוי שהיא תייצר יותר רווח מטויוטה בכל טווח זמן סביר, אלא אם האמריקאים יפציצו מפעלים של טויוטה בנשק גרעיני.

זה סתם הייפ פשוט במקרה הזה, חברה עם פרופיל תקשורתי גבוה, מנכ"ל כוכב ומוצר שמרגיש עתידני.

וזה לא שהרכבים של טסלה גרועים, די להיפך, פשוט הנתונים הכספיים שלה לא קרובים להצדיק את השווי המפלצתי הזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 15 דקות, pooh-bear כתב:

ואין שום סיכוי שהיא תייצר יותר רווח מטויוטה בכל טווח זמן סביר

זה רחוק מלהיות המדד היחיד או העיקרי לקביעת ערך של מניה. טסלה בכלל לא מנסה לייצר יותר רווח מטויוטה, את כל הרווחים שלה היא משקיעה במחקר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

השאלה היא האם טסלה תהיה רווחית כמו טויוטה בזמן כלשהו (שרלוונטי עבורך כמשקיע, לא בעוד 500 שנה). אם לא, ואתה לא באמת רואה תשואה מההשקעה הזו, אין לך סיבה (כלכלית) להשקיע.

או בקיצור, קנית היום טסלה? מחיר מציאה, ירדה מתחת ל-1,000$

אני מסכים איתך

פורסם

אם היינו מנהלים את השיחה הזאת בדיוק לפני שנה, כשמניית טסלה הייתה שווה בין 200 ל-250 דולר, יש לי תחושה שהיית אומר בדיוק את אותו הדבר - כלומר נותן לי עצה לא לרכוש את המניה בגלל שהחברה אינה רווחית, בגלל שטויוטה מוכרים יותר רכבים או בגלל שתיכף יגיע יצרן גדול וימחק את טסלה מהמפה.

אני אומר את זה בגלל ששום דבר מהותי לא השתנה בטסלה מהשנה שעברה ועד היום, ואנשים שטוענים שטסלה אינה השקעה טובה היו גם בשנה שעברה.

אם הייתי מתעלם מאותה עצה לכאורה וקונה מניה של טסלה, הייתי מרוויח יותר מ-300% בשנה.  

אם הייתי רוכש מניות של טויוטה, הייתי עושה אחוזים בודדים וגם זה בקושי.

כשקונים מניה זה תמיד לזמן מוגבל. יום יגיע ותמכור. כל מה שמעניין זה כמה המניה תעשה בזמן הזה.

אני בהחלט רואה סיבה כלכלית מדוע ההשקעה בטסלה הוכיחה את עצמה עד כה.

• רעיון טוב! 1

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אם היית יכול לחזור 20 שנים אחורה, היו המון מניות שהיית יכול להגיד עליהן בדיוק אותו דבר. שנתיים אח"כ, כנראה לא היית חושב שהן השקעה מוצלחת.

דוקא העובדה שלא הרבה השתנה, אבל המניה קפצה פי 4-5 (לדבריך, לא בדקתי) הופכת את טסלה של היום להשקעה פחות מוצלחת פי כמה, לא?

כדי לסגור את הפינה הזו, חפש מניה בשם wins, שעלתה ביומיים האחרונים מ-7.5 ל-50. וזה כמה ימים אחרי שהיא קיבלה התראה מנאסד"ק על מחיקה בגלל שהיא לא הגישה דוח שנתי בזמן. האם זו השקעה טובה? היית קונה את המניה הזו?

אני מסכים איתך

פורסם

תאכל'ס מישהו יודע כמה כסף יש בקופת המוזמנים של טסלה לעומת VAG ?

אל תספרו לי סיפורי השקעה בפיתוח כי גם מרצדס וגם VAG משקיעים סכומי עתק בפיתוח.

איזה כייף לי :)

פורסם

אל תדאג, לוואג ולטויוטה יש יותר.

טסלה בקושי מכרה 400K רכבים ב 2019. טויוטה על 10 ומשהו מיליון. וכמו שרבים זוכרים פה, VAG "לא רחוקה"  מטויוטה במכירות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני שואל את עצמי את מי זה מעניין מהו שווי השוק של טסלה לדעתי אם תשאל בסביבה הקרובה שלך כנראה את אף אחד.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, מרק10 כתב:

תאכל'ס מישהו יודע כמה כסף יש בקופת המוזמנים של טסלה לעומת VAG ?

אל תספרו לי סיפורי השקעה בפיתוח כי גם מרצדס וגם VAG משקיעים סכומי עתק בפיתוח.

זה נתון שמשתנה כל הזמן והוא לא ממש מדד להשוואה. בשורה התחתונה, המשקיעים ב-VAG קיבלו השנה דיבידנד של 5.65 אירו למניה, טסלה מעולם לא חילקה דיבידנד. למשקיע הקטן זה לא ממש מפריע ואם הוא רכש לפני עשור מניות של החברה ומוכר עכשיו בשיא, הוא עשה רווח יפה מאוד ועבורו זו מניה מצוינת. למשקיע המוסדי מצד שני זה פחות אטרקטיבי כי הם לא יכולים למכור מניות כמו משקיע קטן. בשורת הרווח, טויוטה עם כ- 19 מיליארד דולר, קבוצת VAG (רק מכוניות) כ-15 מיליארד דולר וטסלה סיימה את 2019 בהפסד (שוב). מצד שני, טסלה בהחלט מציגה שיפור בביצועים שלה ואפשר לומר שהשנים הקרובות זה המבחן האמיתי של המותג שכן השוק הולך להיות מוצף בדגמים חשמליים וזה יכול לעשות טוב גם למותג מבחינת לקוחות שעד היום לא חשבו על לרכוש רכב חשמלי (למרות שאף אחד לא יודע עוד מה ההשפעה על שוק זה של המגפה בכל הקשור להטבות ממשלתיות שהן משמעותיות מאוד ליצרני רכב חשמלי). 

זה כבר לא ממש משנה מה העתיד של המותג הזה, הוא תמיד ייזכר כמותג שהפך את הרכב החשמלי לרלוונטי ובעיקר לנחשק ועל זה מגיע למאסק שאפו ענק כראשון שהבין שאם זה מוצר יקר, אז נשווק אותו למי שיכול להרשות לעצמו. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם

אין שום קשר בין שווי השוק של חברה לבין הביצועים העיסקיים שלה, יש מניות שעולות בגלל פוטנציאל, כך חלק נכבד מתחם ההייטק ששווי חברות רבות בו שלא מראות רווח של סנט, לעיתים מזומנות דווקא הפסדים מגיע למיליארדים, נדמה לי שגם טסלה שם. 

פורסם

מעבר לשווי מניה הגבוה ולעובדה המשעשעת שזה מרגיז את "הטסלה אנטגוניסט", @מרק10, אני חושב שזה מוצר עם הסקס אפיל הכי גבוה שיש, לא בהכרח מעיד על איכות אבל בטח על המחיר. 

פורסם

לא מבין מה בדיוק מעניין בלפתוח אשכול על כול פיפס של טסלה שממש לא מעניין 99.875 מחברי הפורום. אולי נתחיל לפתוח אשכול בכול פעם שאילון מאסק משחרר מהיישבן גזים רעילים בסביבה ציבורית מבלי שעבר מבחן פליטת מזהמים בשטח ציבורי.

פורסם

לא מבין מה הקטע שלך בלהכנס ולתקוף באובססיביות אנשים על כל פיפס שהם מעזים לדבר עליו שכנראה מעניין אותם אבל לא מעניין אותך.

ממש משטרת המחשבות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

דווקא מעניין מאוד..
אמנם 50% מהעניין מגיע מהעצבים של מרק10, אבל אשמח מאוד לקבל הרבה מידע ועידכונים יומיים על פעילות טסלה בארץ ובעולם.

• משעמם 1

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...