Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המים האדום חדש לי.

מחזיר אותי הרבה הרבה שנים לאחור - אני הולך הבית.

רק מראה כמה חשוב המבחן בהבעה עברית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אותי הדברים האלה מוציאים מדעתי מאז שאני זוכר את עצמי. חונכתי להשתמש בלשון תקנית. אז אין ספק שבדיבור יש הרבה גליצ'ים, אבל בכתיבה אני משתדל לדייק. 

הבעיה שלי בכתיבה אחרת - לא גדלתי עם מקלדת ביד כך שעם השנים פיתחתי מנהגי הקלדה פסולים, ובטלפון זה עוד יותר גרוע.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שפה זה דבר חי. אין ערך בלחימה או עצבים סביב זה. בטח לא כשמדובר בשפה שהמציאו מחדש, פחות או יותר.

אבל גם בשפות אחרות, זה לא שהאנגלית של היום זהה לזו של שייקספיר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אין ספק. אבל יש גם גבול להתעללות בשפה. השכלול והשקלול, השמאל והסמול, ובודאי "הולך הבית" ו"שלוש דפים".

פורסם
לפני 1 שעה, יבגניפ כתב:

שפה זה דבר חי. אין ערך בלחימה או עצבים סביב זה... זה לא שהאנגלית של היום זהה לזו של שייקספיר.

שפה כדבר חי זה להגיד על משהו שהוא 'אש' או לאמר 'יש מצב' במקום אולי, או להתחיל 'לקחת החלטות' במקום לקבל אותן או לכתוב brb ו-lol... דברים שאולי מעצבנים אותי אבל הם בסה"כ התפתחות טבעית.

להגיד משוכלל במקום משוקלל, אני ילך במקום אלך, השכרתי אוטו במקום שכרתי, לכתוב גורג וושינגטון במקום ג'ורג', ובאנגלית - לרשום I might of במקום I might have - כל אלו ביטויים של עילגות ואינטלקט נמוך, כמובן בהנחה ומדובר בשפת האם שלך. אז נכון שיש אנשים שהצליחו בחיים ובעסקים גם בהיותם עילגים, אבל זה איתות מאד ברור לסביבה על סוג האדם שאתה וסוג האינטראקציות שאפשר לקיים איתך, ושום תירוץ של 'שפה חיה' לא יעזור פה.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, halperin96 כתב:

המהדרין ירשמו 0מול.

אני מתנצל על שגיאת ההקלדה.

לפני 7 שעות, Derish כתב:

שפה כדבר חי זה להגיד על משהו שהוא 'אש' או לאמר 'יש מצב' במקום אולי, או להתחיל 'לקחת החלטות' במקום לקבל אותן או לכתוב brb ו-lol... דברים שאולי מעצבנים אותי אבל הם בסה"כ התפתחות טבעית.

להגיד משוכלל במקום משוקלל, אני ילך במקום אלך, השכרתי אוטו במקום שכרתי, לכתוב גורג וושינגטון במקום ג'ורג', ובאנגלית - לרשום I might of במקום I might have - כל אלו ביטויים של עילגות ואינטלקט נמוך, כמובן בהנחה ומדובר בשפת האם שלך. אז נכון שיש אנשים שהצליחו בחיים ובעסקים גם בהיותם עילגים, אבל זה איתות מאד ברור לסביבה על סוג האדם שאתה וסוג האינטראקציות שאפשר לקיים איתך, ושום תירוץ של 'שפה חיה' לא יעזור פה.

צריך להבחין גם בין שפת דיבור לשפה כתובה. במקרה של "שקלול" לעומת "שכלול" מדובר במילים בעלות משמעות שונה ואפילו הגייתן שונה. 

בפורום אנחנו באיזה מקום באמצע הדרך בין השפה הכתובה למדוברת. זה בסדר, כל עוד המשמעות ברורה, ולא מדובר בשגיאה כל כך עקבית. ויש בינינו דיסלקטיים ודיסגרפיים וכל מיני לקויות אחרות (לעצמי אמציא את האבחנה dystyping, למרות שמדובר בשילוב של מיומנות של נרכשה כראוי עם איזה נטיה להגיב מהר מדי). המקרים שדריש הזכיר מתרחשים בפורום מספר פעמים ביום, וזה מוגזם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 9 שעות, Derish כתב:

בגדול גם לי זה צורם.

בקטן בטח גם לי ולך יש שגיאות. פעם איזה חבר פורם כתב לי בהודעה פרטית שהוא שם לב שאני כותב "גבוהה" ולא "גבוה". אפילו לא שמתי לב לזה עד אותו הרגע.

השכרתי ושכרתי? סביר להניח שבזה אני מבלבל כל הזמן. 

ובכלל, יכול להיות שבעוד 50 שנה "אני ילך" ולא "אלך" יהפוך לתקני, כי בגדול זה חסר משמעות.

אבל אני לא חושב שאתה צריך לדאוג. אם נחייה עוד 50 שנה והשפה תשתנה, נמצא לנו סיבה אחרת להיות מתנשאים :)

• מצחיק 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...