Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל חברי הפורום היקרים,

לאחרונה גמלה בליבי ההחלטה להתחיל ולהתעניין בלימודים האקדמיים. במקרה שלי, העניין הופך קצת מסובך עקב המחסור בבגרות ועוד שיקולים נוספים שאשתף:

תחילה, כמה פרטים עליי כלקדמן;

בגדול גדול, לצערי מהיסודי צברתי פער לימודי מסוים מסיבות כאלו ואחרות. דבר שהקשה על התפקוד בתיכון, בנוסף על כך שבית הספר בו הייתי קידש את המצטיינים וזרק את החלשים, דבר שהוביל לכך שאין ברשותי תעודת בגרות (כמובן שגם קיימת אשמה שלי וזה לא הנושא שהכי עניין אותי באותו הזמן). לא לפני זמן רב סיימתי את שירותי הצבאי במלואו, תחילה כלוחם בחטיבת הצנחנים ובשלב מסוים בשירות עד סיומו כגובניק מן המניין (מסיבות כלכליות).

כבר מס' שנים לא מועט (מגיל 18), אני עובד בחברה העוסקת בתחום מסוים תחת ELCO. מלמטה עד למעלה, עם סיום השירות הצבאי, הגיע הקידום המשמעותי וכיום אני מנהל את אחד מסניפי הרשת בהצלחה ויש תחתיי כ-50-60 עובדים.  אופרציה מורכבת ולא פשוטה. רכב, תנאים טובים לשלב הזה בחיים ולמען הסר ספק, לא מובן מאליו שאת התפקיד הנ"ל מאייש "ילד" לאחר שירות צבאי. אני נטע זר בכל הקשור לפלח הגילאים, אך אני נותן את כל כולי ומוכיח את יכולותיי.

מכאן, קיים הרצון להמשיך ולהתפתח במהירות ולא להישאר במקום (בדיוק כפי שכיום אני נמצא בסביבת ניהול שאינה נורמלית לגילי, כי הגיל אינו פקטור לטעמי), התחלתי לפשפש סביב לימודים אקדמיים במקצועות מנהל עסקים השונים, מאחר ואני מבין ומניח שמהמקום שאני נמצא בו, יהיה קשה לשאוף למקום גבוה יותר ללא תואר אקדמי (לא בהכרח לצורך התקדמות בחברה עצמה).

1. לצערי הידע שלי בנושא אפסי. חלק מהאוניברסיטאות מאפשרות מכינות לחסרי תעודת בגרות (כדוגמת בר אילן, האקדמית אונו וכו'), אך לא מפרטים ברמה הדרושה, מה נלמד בדיוק... להשיג אותם משימה לא פשוטה בכלל.

2. אני לא באמת "סגור" על מנהל עסקים, אך זה הנושא שהכי קורץ לי, חושב שמתאים לי ופחות מצריך יכולות מתמטיות גבוהות במיוחד (להבנתי)

3. בחלק מהאוניברסיטאות ראיתי שבחלקם לומדים מנהל עסקים (M.B.A) ובחלקם ראיתי מנהל עסקים (B.A), אשמח אם תעשו לי סדר בהבדלים ובכלל בכל הקשור לתואר הנ"ל

4. להבנתי לימודי מנהל עסקים מגיעים עם התמחות כלשהי - משאבי אנוש / כלכלה / מערכות מידע וכו'. מה ההתמחות הכי פרקטית? כלכלה מעניין אותי וקורץ, קורא כלכליסט ודה מרקר, אך מתקשה מאוד במתמטיקה מאחורי זה

5. מוסד לימודים מומלץ. נכון לכרגע, חשבתי על הבינתחומי, בר אילן והאקדמית אונו. למיטב ידיעתי שלושתן מציעות מכינות לחסרי תעודת בגרות. השיקול לא צריך להיות כספי. העיקר לצאת עם תואר ברמת קושי סבירה במוסד מכובד

6. ארצה להמשיך בעבודתי תוך כדי לימודים. השעות בעבודה גמישות וכמנהל אני קובע אותם לעצמי, לכן יש עדיפות משמעותית ללימודי ערב ואף אפשרות לשישי בבוקר

7. אומנם אין ברשתי תעודת בגרות מלאה, אך יש ברשותי בגרות באנגלית (4 יח"ל) בציון גבוה וגיאוגרפיה (5 יח"ל) בציון גבוה. בלשון והבעה אין לדוגמה, אך אני חושב שהוכחתי את יכולות הכתיבה שלי (גם כן בית ספר).

8. עבודה לאחר התואר. חלק אומרים פרקטי, חלק אומרים תואר כללי שלא נותן כלום. היכן ניתן באמת להשתלב? שמעתי דברים וראיתי מקרים טובים, אבל מצד שני גם כאלו שמנגבים איתו את הרצפה. תלוי במי אתה?

המחסור בתעודת הבגרות אינו משקף את יכולותיי. בין אם הניהוליות, החשיבה האסטרטגית, התבטאות ויכולות הכתיבה. הלוואי ותתגלה אקדמיה כלשהי שיכולה להכיר בזה ולא "לזרוק אותי"...

השלמת בגרויות לא כ"כ באה בחשבון מבחינתי כי אני לא רואה שום סיבה לחזור אחורה וללמוד היסטוריה ותנ"ך. לא מעניין, לא עוזר ומעצבן. (אוהב היסטוריה, אל דאגה).

אשמח לכל עצה, עזרה והמלצה בקשר למה שכתבתי ומה שלא כתבתי.

תרגישו חופשי לשאול, להציע כיוונים נוספים ללימודים ועוד

אעריך מאוד, תודה!!!

עריכה אחרונה על ידי BarM
  • תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע איפה אתה גר. יש במכללת רופין תואר ראשון במנעס למנהלים. לימודי ערב שלישי אחה"צ ושישי בוקר. ללא בגרות לדעתי צריך להיות מעל גיל 30 וצריך מכינה קצרה. בן כמה אתה?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

BA - תואר ראשון, בדר״כ בפקולטות של רוח, חברה ומנהל עסקים.

MBA - תואר שני במנהל עסקים.

ברוב האוניברסיטאות תואר במנע״ס מגיע במסלול דו-חוגי - שלצידו אתה לומד חוג אחר (יכול להיות כל דבר כמעט, מכלכלה ועד החוג ללימודי אפריקה).

השאלות העיקריות:

1. כמה זמן אתה מוכן להשקיע בשבוע לטובת הקדם לימודים?

2. האם אתה אדם שיכול ללמוד לבד (במתכונת של אוניבסיטה פתוחה) או שאתה חייב מסגרת של כיתה?

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R

.We apologise for the inconvenience

פורסם
לפני 52 דקות, Charge כתב:

עשיתי מסלול דומה מאוד לשלך, צור קשר בפרטי ואסביר לך בשמחה.

אני אשמח לשמוע על כך

לפני 7 דקות, ST12345 כתב:

לא יודע איפה אתה גר. יש במכללת רופין תואר ראשון במנעס למנהלים. לימודי ערב שלישי אחה"צ ושישי בוקר. ללא בגרות לדעתי צריך להיות מעל גיל 30 וצריך מכינה קצרה. בן כמה אתה?

רחוק מאוד מגיל 30. מניח שאם יש משהו לבני 30 ומעלה, יהיה גם ומטה (לפי מה שראיתי במקומות אחרים)

לפני 2 דקות, Asaf-R כתב:

BA - תואר ראשון, בדר״כ בפקולטות של רוח, חברה ומנהל עסקים.

MBA - תואר שני במנהל עסקים.

השאלה העיקרית כמה זמן אתה מוכן להשקיע בשבוע לטובת הקדם לימודים.

הבנתי... B.A זה פשוט תואר ראשון במנהל עסקים

זה תלוי, אם יש צורך בשלושה ימים כשאחד מהם זה שישי בבוקר - מקובל. או יומיים במהלך השבוע (ערב / בוקר, לא קריטי)

פורסם

אני אתן את השני סנט שלי.

קודם כל אל תיהיה תקוע בתפיסה של דור ההורים שלנו שתואר זה חשוב. במיוחד תואר לשם התואר זה מהלך אידיוטי שעולה כסף, זמן ולא נותן יותר מנייר לנגב איתו את ה***.

אם אתה הולך ללמוד תלמד משהו שיתן לך כלים מסויימים, לעשות תואר במדעי הדשא רק בשביל לומר ״אני אדם משכיל״ זה לא נותן כלום חוץ מטפיחה לאגו.

או שתלך לעשות תואר (או לימודים אחרים) שיקדמו אותך, או שחבל לבזבז את הזמן.

הדור שלי (אני מניח שאני יותר צעיר ממך לפי התיאור, אני מחצי השני של שנות העשרים), כבר התחיל להבין שהמנטרה הזו של ״לך תעשה תואר זה חשוב״ היא לא נכונה.

אתה צריך להסתכל על זה כהשקעה שבצידה תשואה, אם ההשקעה הזו לא תניב תשואה למה להשקיע זמן וכסף?

אז השאלה שלי אליך היא כזו: האם יש לימודים שכן יוכלו לקדם אותך? מקצועית, תפיסתית? תתן לך אופציה לחלוש על תחומים רבים יותר בתחוםפ העיסוק? אם כן לך על זה. אם לא? תתמקד בלהראות את היכולות שלך וליצור רשת קשרים טובה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 33 דקות, wa11a כתב:

אני אתן את השני סנט שלי.

קודם כל אל תיהיה תקוע בתפיסה של דור ההורים שלנו שתואר זה חשוב. במיוחד תואר לשם התואר זה מהלך אידיוטי שעולה כסף, זמן ולא נותן יותר מנייר לנגב איתו את ה***.

אם אתה הולך ללמוד תלמד משהו שיתן לך כלים מסויימים, לעשות תואר במדעי הדשא רק בשביל לומר ״אני אדם משכיל״ זה לא נותן כלום חוץ מטפיחה לאגו.

או שתלך לעשות תואר (או לימודים אחרים) שיקדמו אותך, או שחבל לבזבז את הזמן.

הדור שלי (אני מניח שאני יותר צעיר ממך לפי התיאור, אני מחצי השני של שנות העשרים), כבר התחיל להבין שהמנטרה הזו של ״לך תעשה תואר זה חשוב״ היא לא נכונה.

אתה צריך להסתכל על זה כהשקעה שבצידה תשואה, אם ההשקעה הזו לא תניב תשואה למה להשקיע זמן וכסף?

אז השאלה שלי אליך היא כזו: האם יש לימודים שכן יוכלו לקדם אותך? מקצועית, תפיסתית? תתן לך אופציה לחלוש על תחומים רבים יותר בתחוםפ העיסוק? אם כן לך על זה. אם לא? תתמקד בלהראות את היכולות שלך וליצור רשת קשרים טובה.

אני ממש לא תקוע ידידי, והלוואי והדרך להצלחה הייתה מוארת אליי גם ללא התואר. אני מסכים איתך לגמרי, אך זה חד משמעית לצורך התקדמות אישית בתחום וקבלה של ארגז כלים להתקדמות בחברה / בחיים / להתברג בחברה אחרת בעמדת ניהול כלשהי. אני לא חושב שאתה צעיר ממני, אני בן 22 בסה"כ :). אין ספק שהלימודים הללו יכולים (מקווה) לקדם אותי מקצועית, בנוגע לתשואה... זה כבר שאלה יותר מורכבת שאני גם אשמח לקבל עליה תשובה

פורסם
לפני 43 דקות, wa11a כתב:

במיוחד תואר לשם התואר זה מהלך אידיוטי שעולה כסף, זמן ולא נותן יותר מנייר לנגב איתו את ה***.

עד שתידרש לתואר כדי לסמן וי באיזה טופס. בין אם זה קבלה לעבודה או הגירה או לך תדע.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 46 דקות, BarM כתב:

אני ממש לא תקוע ידידי, והלוואי והדרך להצלחה הייתה מוארת אליי גם ללא התואר. אני מסכים איתך לגמרי, אך זה חד משמעית לצורך התקדמות אישית בתחום וקבלה של ארגז כלים להתקדמות בחברה / בחיים / להתברג בחברה אחרת בעמדת ניהול כלשהי. אני לא חושב שאתה צעיר ממני, אני בן 22 בסה"כ :). אין ספק שהלימודים הללו יכולים (מקווה) לקדם אותי מקצועית, בנוגע לתשואה... זה כבר שאלה יותר מורכבת שאני גם אשמח לקבל עליה תשובה

לפני 39 דקות, David32 כתב:

עד שתידרש לתואר כדי לסמן וי באיזה טופס. בין אם זה קבלה לעבודה או הגירה או לך תדע.

הגירה אולי.

לגבי קבלה לעבודה לאט לאט גם בחברות מבינים את זה. אפילו במטה הסייבר הממשלתי הפסיקו עם תואר כדרישת סף וזה מחלחל לעוד מקומות.

בכל אופן זה הכל בחירה בין חלופות עם יתרונות וחסרונות. במקרה שלי אם הייתי הולך להיות סטודנט 3 שנים הייתי מפסיד יותר מידי כסף מכדי להפוך את זה למשתלם. 

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

אני קצת חולק על ואל11ה, אבל המפתח הוא בציפיות שלך מהקריירה שלך.

אתה בן 22, והמחשבה שלך צריכה להיות בטווח של 30-40-50 שנה. איזה כלים עליך לרכוש כעת, כאשר אתה צעיר, נמרץ, עם תפיסה מהירה ועדיין בלי יותר מדי מחוייבויות. האם להשקיע בהשכלה, ואם כן - איזה? האם להתחיל המסלול שיביא להקמת עסק? האם מצבך האישי והכלכלי כעת מאפשר לך לקחת פסק זמן לצורך הלימודים? כל אלה שיקולים שעליך לשקול כעת.

אתה לא הראשון ולא השני שלא הקדיש עצמו ללימודים בגיל 16, ועכשיו צריך לסגור את הפער. יש מספר דרכים שאמנה (ואולי יש עוד  שאיני מכיר):

1. השלמת בגרויות. צריך לבדוק מה יש לך ומה הדרישות למסלול ולמוסד המעניינים אותך, ולכוון יותר גבוה, שכן הקבלה ללימודים מבוססת על תחרות מול מועמדים אחרים, ולעתים בשנתון שלך הם יותר טובים מאשר בשנים קודמות.

2. מכינה קדם אקדמית. קיימת באוניברסיטאות (איני יודע לגבי מכללות). לימודים מרוכזים וקשים של חצי שנה עד שנה. יכולים להיות תחליף חלקי או מלא להשלמת בגרות.

3. האוניברסיטה הפתוחה, בלי או עם אפיק מעבר למוסד מסורתי. מסלול קשה, אבל מדלג על בעיית הבגרויות.

וכדי לסבך את העניין יש דבר שנקרא מבחן פסיכומטרי, בעל משקל רב בקבלה ללימודים אקדמיים, ובעצמו מצריך הכנה לא קצרה, ולבחור כמוך סביר שגם צורך לגשת יותר מפעם אחת.

לגבי מסלול הלימודים - חשוב מה תרצה לעשות בעתיד. הוא יכול להיות מסלול אקדמי, אבל גם לימודי תעודה, למשל הנדסאות. כמובן שלתואר אקדמי יתרונות באפשרוחות קידום במסלולים מסויימים, אבל השלב הראשון - הלימודים עצמם - יותר תובעני וממושך. יש מקצועות בהם כלל לא תוכל לעסוק בלי תואר בהם.

ודבר אחרון - אתה לא מכיר אפילו את התארים. אז, בקצרה, תואר עם האות B הוא תואר אקדמי ראשון,  האות M מסמלת תואר שני והאות D תואר שלישי (דוקטוראט). יש על זה הרבה וריאציות לפי הדיסציפלינה ולפי המוסד.

בדרך כלל לימודי תואר שני מיועדים לבעלי תואר ראשון באותו תחום, או תחום קרוב. MBA יוצא מכלל זה, הוא מיועד להרחבת אופקים לבעלי תואר ראשון ממגוון תחומים.

@wa11aאתה מדבר על כך שהלימודים היו פוגעים בך כלכלית, אני מכיר אנשים שחוסר תואר אקדמי תקע אותם ולא אפשר קידום שלהם. כל אחד לפי יכולותיו והמסלול בו עובד. וזה בכלל בלי להתייחס לכלים שלימודים אקדמיים נותנים לך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 24 דקות, sperial כתב:

@wa11aאתה מדבר על כך שהלימודים היו פוגעים בך כלכלית, אני מכיר אנשים שחוסר תואר אקדמי תקע אותם ולא אפשר קידום שלהם. כל אחד לפי יכולותיו והמסלול בו עובד. וזה בכלל בלי להתייחס לכלים שלימודים אקדמיים נותנים לך.

אני לא נתתי לו תשובה חותכת ל ״אל תלמד זה לא כדאי״. התגובה שלי הייתה. יותר ״תלמד רק מה שמשתלם לך ללמוד״ והתשובה לזה היא שונה אצל כל אדם.

טצלי ספציפית הם היו בעיקר פוגעים כלכלית, זה לא אומר שזה נכון עבור פותח השרשור.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

מסכים לגמרי, חוץ ממה שהייתי מוריד את הפגיעה הכלכלית. אולי בוער בו הרצון לעסוק בתחום שאינו מוביל כלכלית. אני גם לא יודע עד כמה המסלול הנוכחי שלו מוצלח מבחינה זו.

אני תמיד חוזר לבחור שלפני כמה שנים שאל כאן על לימודי הנדסה, השאיפה שלו היתה שכר של 7,000 ש"ח בחודש. לכל כחד ציפיות שונות, ואולי כפ סבלנות לגבי פיתוח הקריירה.

וכמובן, כיוון שמדובר בבן 22, לא התייחסתי ללימודים בשביל הנשמה או בשביל שינוי מסלול.

• מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 31 דקות, Derish כתב:

כנ"ל, נכנסתי לאקדמיה בגיל 29 כך שהמצב היה אפילו יותר חמור. יש הרבה חומר לכסות וחבל לשחוק את המקלדת, צור קשר בפרטי אם תרצה עוד חו"ד.

אם תרצה עזרה ממשית במציאת עבודה מתאימה עבורך ולא דיון פילוסופי נוסף באורך הגלות צור קשר בפרטי.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני כשעה, wa11a כתב:

הגירה אולי.

לגבי קבלה לעבודה לאט לאט גם בחברות מבינים את זה. אפילו במטה הסייבר הממשלתי הפסיקו עם תואר כדרישת סף וזה מחלחל לעוד מקומות.

בכל אופן זה הכל בחירה בין חלופות עם יתרונות וחסרונות. במקרה שלי אם הייתי הולך להיות סטודנט 3 שנים הייתי מפסיד יותר מידי כסף מכדי להפוך את זה למשתלם. 

לצערי אני לא רואה יכולת ממשית כיום להתקדם מעבר לרמה מסוימת בתוך חברה ללא תואר אקדמאי, ולבטח שלא להיכנס לחברה לעמדת ניהול ללא תואר מהסוג הזה

לא ברור לי מה היתרונות והחסרונות, אבל אני לא רוצה לרוץ במקום. אני יודע שאני יכול יותר, להרוויח יותר, ליהנות יותר 

לפני כשעה, Derish כתב:

כנ"ל, נכנסתי לאקדמיה בגיל 29 כך שהמצב היה אפילו יותר חמור. יש הרבה חומר לכסות וחבל לשחוק את המקלדת, צור קשר בפרטי אם תרצה עוד חו"ד.

אני אשמח

לפני כשעה, sperial כתב:

אני קצת חולק על ואל11ה, אבל המפתח הוא בציפיות שלך מהקריירה שלך.

אתה בן 22, והמחשבה שלך צריכה להיות בטווח של 30-40-50 שנה. איזה כלים עליך לרכוש כעת, כאשר אתה צעיר, נמרץ, עם תפיסה מהירה ועדיין בלי יותר מדי מחוייבויות. האם להשקיע בהשכלה, ואם כן - איזה? האם להתחיל המסלול שיביא להקמת עסק? האם מצבך האישי והכלכלי כעת מאפשר לך לקחת פסק זמן לצורך הלימודים? כל אלה שיקולים שעליך לשקול כעת.

אתה לא הראשון ולא השני שלא הקדיש עצמו ללימודים בגיל 16, ועכשיו צריך לסגור את הפער. יש מספר דרכים שאמנה (ואולי יש עוד  שאיני מכיר):

1. השלמת בגרויות. צריך לבדוק מה יש לך ומה הדרישות למסלול ולמוסד המעניינים אותך, ולכוון יותר גבוה, שכן הקבלה ללימודים מבוססת על תחרות מול מועמדים אחרים, ולעתים בשנתון שלך הם יותר טובים מאשר בשנים קודמות.

2. מכינה קדם אקדמית. קיימת באוניברסיטאות (איני יודע לגבי מכללות). לימודים מרוכזים וקשים של חצי שנה עד שנה. יכולים להיות תחליף חלקי או מלא להשלמת בגרות.

3. האוניברסיטה הפתוחה, בלי או עם אפיק מעבר למוסד מסורתי. מסלול קשה, אבל מדלג על בעיית הבגרויות.

וכדי לסבך את העניין יש דבר שנקרא מבחן פסיכומטרי, בעל משקל רב בקבלה ללימודים אקדמיים, ובעצמו מצריך הכנה לא קצרה, ולבחור כמוך סביר שגם צורך לגשת יותר מפעם אחת.

לגבי מסלול הלימודים - חשוב מה תרצה לעשות בעתיד. הוא יכול להיות מסלול אקדמי, אבל גם לימודי תעודה, למשל הנדסאות. כמובן שלתואר אקדמי יתרונות באפשרוחות קידום במסלולים מסויימים, אבל השלב הראשון - הלימודים עצמם - יותר תובעני וממושך. יש מקצועות בהם כלל לא תוכל לעסוק בלי תואר בהם.

ודבר אחרון - אתה לא מכיר אפילו את התארים. אז, בקצרה, תואר עם האות B הוא תואר אקדמי ראשון,  האות M מסמלת תואר שני והאות D תואר שלישי (דוקטוראט). יש על זה הרבה וריאציות לפי הדיסציפלינה ולפי המוסד.

בדרך כלל לימודי תואר שני מיועדים לבעלי תואר ראשון באותו תחום, או תחום קרוב. MBA יוצא מכלל זה, הוא מיועד להרחבת אופקים לבעלי תואר ראשון ממגוון תחומים.

למען הסר ספק אין בי רצון כלשהו להקים עסק בעצמי ולא לכך גם נועד הכיוון של מנהל עסקים. בגדול, החשיבה היא להתברג בעמדת ניהול בחברה גדולה

1. אני לא רואה את השלמת הבגרויות כאופציה יעילה משום שעליי יהיה להשלים תעודת בגרות כמעט שלמה, שזה אומר המון מקצועות - שממש לא רלוונטים למה שאני צריך היום.

אופציה גם יקרה וארוכה...

3. למיטב ידיעתי בפתוחה אתה די מלמד ואחראי על עצמך, הלוא כך? אם כן, זה קצת בעייתי עבורי, כי ללמוד לבד די קשה לי, והייתי רוצה את המורה או המרצה שישבו ויעזרו לי, ושיעורים כמובן

בנוגע לפסיכומטרי אני מוותר מראש כי אני לא רואה את עצמי צולח את המתמטיקה ובכלל את הרמה של המבחן הזה עם הפער הלימודי שקיים אצלי כיום

לפני 37 דקות, sperial כתב:

מסכים לגמרי, חוץ ממה שהייתי מוריד את הפגיעה הכלכלית. אולי בוער בו הרצון לעסוק בתחום שאינו מוביל כלכלית. אני גם לא יודע עד כמה המסלול הנוכחי שלו מוצלח מבחינה זו.

אני תמיד חוזר לבחור שלפני כמה שנים שאל כאן על לימודי הנדסה, השאיפה שלו היתה שכר של 7,000 ש"ח בחודש. לכל כחד ציפיות שונות, ואולי כפ סבלנות לגבי פיתוח הקריירה.

וכמובן, כיוון שמדובר בבן 22, לא התייחסתי ללימודים בשביל הנשמה או בשביל שינוי מסלול.

מאוד בוער בי הרצון לעסוק בתחום שמוביל כלכלית ואני שואף לרמת חיים מסוימים (גם כיום אני מרוויח יותר מ-7 אלף בחודש, זה כסף קטן)

אבל - אינני רואה את עצמי לצערי לומד את מקצועות ההנדסה השונים או הנדסת תכנה, א' כי זה לא ממש מעניין אותי כנראה, וב' כי אני לא חושב שיש לי את הרמה המתמטית הדרושה לתחום

לפני 36 דקות, מרק10 כתב:

אם תרצה עזרה ממשית במציאת עבודה מתאימה עבורך ולא דיון פילוסופי נוסף באורך הגלות צור קשר בפרטי.

נפטפט

פורסם

מכל מה שתיארת* לימודים בפתוחה יכולים להתאים לך בול. העניין של "ללמוד לבד" בפתוחה הוא די מיתוס, יש הרצאות מוקלטות, יש סיכומים (בטח אם זה תואר נפוץ כמו מנהל עסקים), יש גם הרצאות פרונטליות ויש שעות קבלה של המרצה (וגם תגבורים אם אני לא טועה). מציע לך לנסות לקחת קורס בסיסי אחד, לראות מי נגד מי, אם יתאים לך אז מעולה ותוכל להמשיך שם את התואר, ואם לא, בסבירות גבוהה תוכל לקבל פטור על הקורס הספציפי הזה בכל מוסד קדמי אחר (אבל תוודא את זה מראש).

*"ללמוד לבד די קשה לי" - ברור לך שבכל מוסד אקדמי תצטרך להשקיע לפחות 70% מהזמן בלמידה לבד, כן? אין פה קסמים. זה גם יקנה לך מיומנות מאוד חשובה להמשך הקריירה.

נ.ב - תוציא מהלקסיקון משפטים כמו "אני לא חושב שיש לי..." "אני לא רואה את עצמי צולח...". אבל לגמרי. אם בגיל 15 היית אומר לעצמך "אני לא רואה את עצמי מנהל 50 עובדים בגיל 25", אז תאמין לי - זה באמת לא היה קורה.

פורסם (נערך)

בחור, בשביל ללמוד עליך לשבת על התחת ולהתאמץ. להקדיש את זמנך ומרצך. אין קיצורי דרך. בלי פסיכומטרי ובגרות או מכינה אין קבלה ללימודים, לפחות לא בגילך.

אז עליך להחליט: או להתקע בבינוניות או להשקיע. באמצע יש אפשרות ללימודים שאינם אקדמיים, גם הם ישאירו אותך עם תקרת זכוכית.

מציע לך להכנס לאתרי האוניברסיטאות והמכללות ולקרוא על המסלולים המוצעים ותנאי הקבלה. ברור שמדובר במקדם מכירות, אבל, בכל זאת, תוכל להכיר את האפשרויות העומדות בפניך.

דרך אגב, 4 יחידות באנגלית זה מעט. ללימודים אקדמיים תזקק ל-5 (או השלמה במסגרת האוניברסיטה). מתמטיקה בהתאם למסלול הלימודים. אתה רוצה ללמוד מנהל עסקים - תצטרך ללמוד הסתברות  וסטטיסטיקה, מקצועות מתמטיים לא קלים. אני לא אומר שאי אפשר להתגבר עליהם, אבל זה מצריך השקעה גם אצל אנשים על יכולת מתמטית טבעית, בודאי אצל מי שאינו כזה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...