Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שוב, את התואר צריך בשביל לסמן וי בחיים בטפסים מסויימים. זה שבמערך הסייבר של ישראל, או בהייטק הבינו שאין צורך - זה לא אומר שבשאר העולם אין צורך.

הסימון וי הזה נותן אקסטרא נקודות בכול מיני דברים.

או שהתואר דרוש לצורך עבודות מחקר בתחומים מסויימים.

או שאפשר ללכת ללמוד מתוך עיניין.

אבל נחוץ הוא כן, ברוב המקרים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 2 שעות, ChemGuy85 כתב:

הכתבה הזאת בול בשבילך

תירשם ל-14 ימי ניסיון בחינם ותקרא אותה

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5742380,00.html

לצערי בארץ עדיין לא מסתכלים לעומק על יכולות אישיות אלא מה כתוב לך בקורות חיים תחת הכותרת של לימודים

לפחות בסינון הראשוני

אני בטוח שיש לא מעט אנשים שמצאו את עצמם בשלב מסוים בחיים עושים מליונים מסטארט אפ או שנפלו על איזה ג'וב שסידר אותם, אבל אני לא חושב שאני בעל מזל כזה 😬

פורסם (נערך)

עדכון:

לאחר שיחה ארוכה מול הבינתחומי עם יועצת לימודים מאוד נחמדה, דרישות הסף עומדות על ציון משוכלל של מינימום 85 בבגרויות לשם קבלה למכינה, ומציון משוכלל של 100 ומעלה ניתן להתקבל ללא מכינה ופסיכומטרי. כמו כן, על מנת לדלג על קורס במתמטיקה שיש לעבור, צריך לפחות 4 יח"ל מתמטיקה בציון 80 ומעלה.

מבאס נורא, במיוחד לאחר שנאמר כאן שאולי תהיה דרך כלשהי בבינתחומי כן להשתלב בלימודים (מכינה) ללא תעודת בגרות. פסיכומטרי מאוד לא רלוונטי כי גם בציון פסיכומטרי גבוה, הצורך בתעודת בגרות בציון גבוה הוא דרישת סף.

עריכה אחרונה על ידי Ragnar
פורסם

~

מצטער לשמוע שהמצב השתנה. כנראה שהכיוון האופטימלי כעת הוא השלמת בגרות מינימלית באופן עצמאי (דרך מכינה או קורס לבחירתך) ואז לימודים בחו"ל - מרחוק או עם רילוקיישן (יחסית קל לביצוע עם ויזת סטודנט).

• מבאס 1
פורסם
לפני 9 שעות, ChemGuy85 כתב:

החיסרון של הבינתחומי הוא בעלויות שכר לימוד 130 - 170 אלף בבינתחומי מול 30-40 אלף לתואר בבר אילן

אם להיות מדויקים - סביב ה120 מול סביב ה45 בתואר ראשון.

זה עדיין הבדל לא מבוטל - אבל תקרא גם את החלק השני שציינתי - סביב ה50% מהתלמידים על מלגות כאלו ואחרות שבפועל מצמצמים קרוב ל50% מהשכר לימוד אם לא יותר. שווה לחקור את הנושא לפני שפוסלים על זה.

לפני 8 שעות, יבגניפ כתב:

הבינתחומי זו אוניברסיטה פרטית בגדול. לא זוכר אם הסדירו לחלוטין את התהליך או לא, אבל זה בכל מקרה הכיוון.

הם קיבלו את האישור מהמל״ג כבר ונותנים תארים כל הדרך לתואר שלישי כולל תארי מחקר.

הם רצו לשנות את השם לאוניברסיטה על שם רייכמן ועל זה עשו להם בעיות. אבל הם אוניברסיטה פרטית כבר משנה שעברה לזכרוני.

לפני 6 שעות, Ragnar כתב:

@Liviur שמעת גם על בוגרים שהתברגו בחברות בתחומי הניהול שלהם ולאו דווקא הקימו עסק עצמאי? (זה הכיוון)

למה אתה חושב שכבר מאוחר לחקור באשר לשנה הבאה? (אוקטובר 2021) הנחתי שזה מספיק זמן מראש לתכנן

בהחלט מכיר אנשים שהתברגו בחברות בינלאומיות בארץ ובחו״ל.

לגבי הרשמה אתה חד וחלק מאחר. המועדי רישום הרגילים נסגרים ברוב המוסדות בסביבות מרץ!

יש רישום מאוחר (פחות מקומות , לפעמים תנאי קבלה קשיחים יותר) סביבות מאי / יוני. אני יודע שהבינתחומי ממשיך קצת אחרי זה - אבל אם אתה צריך מכינה - אתה עומד לפספס את תאריכי הרישום - אתה צריך להתחיל להרים טלפונים ולשבת על זה אתמול!

לפני 6 שעות, ChemGuy85 כתב:

תואר במנהל עסקים זה סלט של כל מיני קורסים לא קשים במיוחד שאמורים לתת לך הבנה כללית כיצד ארגון עובד. תואר בכלכלה זה תואר יותר קשה ו-"יוקרתי", אבל לדעתי 99% מהידע שתקבל בתואר בכלכלה לא רלוונטי כלל לשוק העבודה. מדובר באוסף של כל מיני תיאוריות כלכליות שרובן המוחלט מנותקות לחלוטין מהמציאות. 

חפש התמחות שתיתן לך כלים לקרוא דוחות כספיים, תמחור, דיני עבודה ומיסוי. אלה הכלים השימושים באמת בניהול עסק.

מדויק! אני יכול לספר שבבין תחומי בקטע הזה - לפחות בזמני - אפילו אם לקחת מדעי מחשב - חלק מהקורסים הכללים המדטורים היו: מיקרו ומאקרו כלכלה , דיני חוזים , שיווק , הקורסי אנגלית היו אחד שהתמקד בקריאה יעילה והשני שהתמקד בכתיבה עסקית + יכולות הצגה מול קהל. אלו היו אחלה קורסים להבין קצת איך דברים עובדים.

לפני 6 שעות, ChemGuy85 כתב:

אין פחות מ-2-3 ימי לימוד בשבוע אם אתה רוצה להשלים תואר במסגרת 3-4 שנים.

גם זה מדויק, הייתי מסתכן ואומר שזה יצריך גם סמסטר קיץ או שניים.

לפני 34 דקות, Derish כתב:

רילוקיישן (יחסית קל לביצוע עם ויזת סטודנט).

חשוב לציין - בחלק מהמדינות זה עניין יקר מאוד! ובחלק מהמדינות זה לא מוביל לאופציה להגירה, נותן שנה שנתיים לעבוד אח״כ אבל אם לא קורה משהו יוצא דופן (וברוב המקרים זה לא קורה - יש לזה עלות גבוהה למעסיק ותנאים קשיחים) - אתה תחזור לארץ בסופו של דבר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

@Liviurכפי שציינתי בתגובה למעלה, לבינתיים הבינתחומי ירד מהפרק לדאבוני הרב משום שדרישות הקבלה שלהם גבוהות משחשבתי ומצריכות שאשלים את כל תעודת הבגרות בציונים מאוד גבוהים

פורסם

זה יהיה נכון לכל מוסד שמכבד את עצמו. אתה צריך להקדיש לפחות שנה, וקרוב לודאי שנתיים, רק ללימודי ההכנה (בגרות\מכינה ופסיכומטרי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, David32 כתב:

זה שבמערך הסייבר של ישראל, או בהייטק הבינו שאין צורך

אפילו זה לא נכון.

זה אולי לא דרישה על הקבלה - אבל בהצלחה לעבור חלק מהמבחני קבלה בלי זה. (במיוחד בחברות הגדולות , ובטח אם אתה רוצה תפקידים מסוימים , רילוקיישן וכו).

זה לא אומר שאי אפשר בלי - אפשר - מכיר אנשים שעשו חייל וגם עברו לחו״ל אם רצו - פשוט כמה שאתה צריך להיות טוב - עולה מאוד. משמעותית, ויש תקרות זכוכית.

לפני 31 דקות, Ragnar כתב:

משום שדרישות הקבלה שלהם גבוהות משחשבתי ומצריכות שאשלים את כל תעודת הבגרות בציונים מאוד גבוהים

דרישות הקבלה עם מכינה האמת נמוכות מאוד ממה שציינת. 85 ממוצע משוכלל (שאתה צריך להבין איך זה מחושב - זה לא פשוט כל הציונים ביחד ומחלקים לפי מספר היחידות - יש מקצועות שכוללים בונוסים רציניים - לדוגמא הממוצע המשוכלל שלי קרוב ל110 , וזה גם לא בגלל שהייתי תלמיד של מאיות - רחוק מזה - פשוט על הציון במתמטיקה ופיסיקה בפקולטות שהלכתי היה 25-30 נקודות בונוס לחישוב ועל אנגלית ומחשבים היה 20 - ובמקצועות האלו היו לי ציונים לא רעים + היו הרבה יחידות)

כדאי לך לעבור על הנוסחאות לסכם משוכלל ולראות כמה / אם באמת אתה כזה רחוק עם השלמת בגרויות. אל תשכח שהשלמת בגרויות זה לא כמו לעשות אותן בתיכון.

אתה בקורס של פעם פעמיים בשבוע איפה שמרביצים בך באינטנסיביות את כל החומר בכמה חודשים עם מיקוד של בדיוק מה אתה צריך בתכלס. זה מאוד שונה.

אתה בן 22 - שנה - זה כלום.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

רבותי, אין ממוצע משוכלל. מה זה מובילאיי 😉?

הממוצע משוקלל, מלשון משקל - לכל ציון משקל שונה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Ragnar כתב:

עדכון:

לאחר שיחה ארוכה מול הבינתחומי עם יועצת לימודים מאוד נחמדה, דרישות הסף עומדות על ציון משוכלל של מינימום 85 בבגרויות לשם קבלה למכינה, ומציון משוכלל של 100 ומעלה ניתן להתקבל ללא מכינה ופסיכומטרי. כמו כן, על מנת לדלג על קורס במתמטיקה שיש לעבור, צריך לפחות 4 יח"ל מתמטיקה בציון 80 ומעלה.

מבאס נורא, במיוחד לאחר שנאמר כאן שאולי תהיה דרך כלשהי בבינתחומי כן להשתלב בלימודים (מכינה) ללא תעודת בגרות. פסיכומטרי מאוד לא רלוונטי כי גם בציון פסיכומטרי גבוה, הצורך בתעודת בגרות בציון גבוה הוא דרישת סף.

אין לך סיבה להתבאס ולהרים ידיים. ציון משוקלל של 100 ומעלה אתה משיג בקלות ע"י הרחבה תנ"ך, ספרות והיסטוריה ל-5 יחידות בציון טוב. תנצל את 2021 בהשלמה ושיפור בגרויות. באוקטובר 2021 אתה על ספסל הלימודים בגיל 23. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לפני 1 שעה, sperial כתב:

הממוצע משוקלל, מלשון משקל - לכל ציון משקל שונה.

אני עולה חדש ויורד חדש :)

עברית קשה שפה... עברית אני קטן

(או במילים אחרות - תודה על התיקון)

Then dying is forgetting

פורסם

הטעות הזו משגעת אותי. היא מופיעה בפורום לפחות 60 פעם ביום, בדרך כלל בהקשר של מחירון הרכב.

פורסם
לפני 10 שעות, Ragnar כתב:

חבר'ה, תודה רבה לכולם

אחת השאלות הכי חשובות בשרשרות לא נענתה ואשמח לדעתכם:

תואר במנהל עסקים להבנתי מגיע עם התמחות בנושא כלשהו; משאבי אנוש, מערכות מידע, כלכלה, שיווק ופרסום ועוד ועוד

מה השילוב המנצח שיכול לתת את הכלים הכי פרקטים להצלחה בארגון

ברור לי ששילוב התואר עם כלכלה זה שילוב מנצח, אך הרמה המתמטית תהיה גובה גם כן ככל הנראה

זה תלוי מאד בארגון ובתפקיד שאתה מכוון אליו (סמנכ״ל משאבי אנוש, סמנכ״ל מערכות מידע, סמנכ״ל שיווק...) לתואר ראשון כלכלה תתן לך את הרקע הכי טוב לתואר שני (שזה באמת מה שאתה צריך)

אני מבין שיש לך חשש גדול ממתמטיקה מאז כיתה ד'.

אני מציע שבשלב זה אולי תתחיל להתמקד בפסיכומטרי שאותו אתה צריך לעשות בכל מקרה. הלימוד השונה מאד לפסיכומטרי כנראה יוציא לך את החשש הזה, ובמקרה הכי גרוע ולא סביר תצטרך לחשב מסלול מחדש לפני שתתרוצץ במסלולים  שלא רלוונטיים לך.

בגילך היכולות הלימודיות מאד משתנות משנה לשנה ומה שהיה אולי נכון בגיל התיכון לא תמיד נכון בגילך. על יסודי אין מה לדבר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

~

לדעתי ממוצע משוכלל בטל בשישים לעומת אזכורי האופניים החשמליות, הרכב שהשכרתי, והחביב עליי - מים אדום. אלו רק כמה מהסיבות שבגינן אני כבר שנים משתדל לא לצאת מהאוף.

• תוכן חדש...