Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שידוכים פועלים בכל חברה - אבל בצורות שונות. אף פעם לא קיבלת מספר טלפון דרך חבר? דרך מישהי מהעבודה שמשדכת את הבת שלה או האחיינית שלה או החברות שלה בת שלה? במקרה זה לא מבצעים חקירה מקדימה בסגנון החרדי, כיוון שבסופו של דבר ה"שידוך" נועד להפגיש את הזוג בפעם הראשונה, ומשם הזוג מחליט אם להתקדם או לא, והפרמטרים אם להתקדם או לא תלויים בזוג עצמו ולא בציפיות מבחוץ, שלא פעם יש להן תפקיד מהסוג של קידום מעמד חברתי או כלכלי של המשפחה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 233
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Derish כתב:

שפורשים מהמשחק כמו כמגיא.

לא פרשתי. הבנתי שאין טעם לבזבז זמן על האפליקציות האלה. אחת הסיבות למה אני הולך לאוניברסיטה היא בשביל לייצר מסגרת חברתית ארוכת טווח שניתן לבנות בתוכה קשרים חברתיים. לא בטוח בכלל שיצא לי מזה משהו, אבל זו הכוונה. עדיף על לשבת כל היום עם הטלפון ולעשות swipe left or right. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

האמת הפורום מסגרת חברתית עבורי. בעבודה אני יושב לבד במשרד ואין לי עם מי לדבר. לכן אני שורץ כאן הרבה. 

• מעניין 1
פורסם

גם לך תדע, אולי ״יבגניפ״ היא בעצם דוגמנית תחתונים שבוחנת אותך דרך הפורום כל הזמן הזה בתור בעל פוטנציאלי? תחזיק מעמד, עוד כמה פוסטים ואתה שם.

• מצחיק 3
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Benor כתב:

ומניין לך שהשידוכים מוצלחים, ושהזוגות שבעי רצון ?

שביעות רצון זה לחלשים. אם הרב אמר שהשידוך מוצלח - אז השידוך מוצלח. כמו ברוסיה סובייטית.

לפני 4 שעות, ChemGuy85 כתב:

לא פרשתי. הבנתי שאין טעם לבזבז זמן על האפליקציות האלה. אחת הסיבות למה אני הולך לאוניברסיטה היא בשביל לייצר מסגרת חברתית ארוכת טווח שניתן לבנות בתוכה קשרים חברתיים.

התכוונתי שפרשת מהאפליקציות. לגבי האוניברסיטה - אני מקווה שחזרת לשם בתור מרצה/מתרגל הפעם, אחרת אתה עומד לגלות שזה בערך אותו שוק בשר כמו בטינדר. כך לפחות שמעתי מחבריי שלמדו בארץ.

'איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו'. 🙂

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, sperial כתב:

שידוכים פועלים בכל חברה - אבל בצורות שונות. אף פעם לא קיבלת מספר טלפון דרך חבר? דרך מישהי מהעבודה שמשדכת את הבת שלה או האחיינית שלה או החברות שלה בת שלה? במקרה זה לא מבצעים חקירה מקדימה בסגנון החרדי, כיוון שבסופו של דבר ה"שידוך" נועד להפגיש את הזוג בפעם הראשונה, ומשם הזוג מחליט אם להתקדם או לא, והפרמטרים אם להתקדם או לא תלויים בזוג עצמו ולא בציפיות מבחוץ, שלא פעם יש להן תפקיד מהסוג של קידום מעמד חברתי או כלכלי של המשפחה. 

אני לא כל כך מבין בשידוכים בעולם החרדי אז אולי אני טועה, אבל לא נראה לי שההשוואה שלך נכונה.

שאני מקבל טלפון מחבר אני יכול לסרב,  אול להתקדם ולעצור מתי אני מרגיש שמיציתי. הבחירה היא אצלי.

בשידוך בעולם החרדי לעומת זאת , פחות ניתן לסרב, פחות ניתן לעצור באמצע התהליך. עקב צפיות הקהילה בה אתה חי,  והלחץ משני המשפחות.

במיוחד שמדובר בשידוכים בין משפחות מיוחסות בקהילה.

עריכה אחרונה על ידי Bob Ross
לפני 16 שעות, Transporter כתב:

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

פורסם
לפני 11 שעות, Benor כתב:

ומניין לך שהשידוכים מוצלחים, ושהזוגות שבעי רצון ?

בתוך עמי אנכי יושב. ומתוך מאות החברים שהיו לי בבחרותי (אז הייתי חברותי במיוחד :) ) רובם נשואים ומאושרים בכיף. גם היום אני משמש בתפקיד בכמה קהילות במקום מגורי ואני רואה בעיניי. עדיין אין לי יכולות רנטגן אבל אוזניים (רגשיות למדיי לצערי) ועיניים ומה שאני רואה שהרוב נהנים ועושים חיים! כמובן שיש כמה שפירקו את החבילה אבל האחוז הוא יחסית נמוך ואחוז הנשואים / תקרא לזה מערכת זוגית משמעותית גבוהה מאוד. השערה גסה למעלה מ90%

לפני 2 שעות, Derish כתב:

שביעות רצון זה לחלשים. אם הרב אמר שהשידוך מוצלח - אז השידוך מוצלח. כמו ברוסיה סובייטית.

התכוונתי שפרשת מהאפליקציות. לגבי האוניברסיטה - אני מקווה שחזרת לשם בתור מרצה/מתרגל הפעם, אחרת אתה עומד לגלות שזה בערך אותו שוק בשר כמו בטינדר. כך לפחות שמעתי מחבריי שלמדו בארץ.

'איחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו'. 🙂

לגבי שביעות הרצון והרב- בציבור הספרדי והליטאי (שביחד הם רוב של 2/3 לפחות בציבור החרדי על "כל" תתי הקבוצות הקיימות) זה קשקוש מוחלט אף אחד לא "קובע" לך או מחליט לך עם מי להיפגש ועם מי להתחתן ומתי להתגרש. טבעי שבחורים צעירים ממשפחות בריאות נעזרים בהורים שלהם ואו ברבנים שלהם אם יש התלבטות, כמו כל אחד אחר. לגבי ציבורים אחרים אין לי כל כך מושג.

וטבעי ובריא עוד יותר שהנישואין נתקלים בבעיה מנסים ככל האפשר לנסות ליישר את ההדורים על ידי בעלי מקצוע. הכי קל בעולם לזרוק בן/ת זוג ולפרק מסגרות על כל שטות. אבל שמבינים את העיקרון ומתכוננים אליו לפני שנישואין זה כיף גדול אבל בית ספר להתפשרות וויתור. והגישה לא מה אני מקבל במערכת הזוגית אלא מה אני נותן. העסק ברוב המקרים באנשים בוגרים ובריאים בנפשם עולה יפה.

לפני כשעה, Bob Ross כתב:

אני לא כל כך מבין בשידוכים בעולם החרדי אז אולי אני טועה, אבל לא נראה לי שההשוואה שלך נכונה.

שאני מקבל טלפון מחבר אני יכול לסרב,  אול להתקדם ולעצור מתי אני מרגיש שמיציתי. הבחירה היא אצלי.

בשידוך בעולם החרדי לעומת זאת , פחות ניתן לסרב, פחות ניתן לעצור באמצע התהליך. עקב צפיות הקהילה בה אתה חי,  והלחץ משני המשפחות.

במיוחד שמדובר בשידוכים בין משפחות מיוחסות בקהילה.

תראה עברתי את המסלול הזה בעצמי סירבתי לפני ובאמצע תהליך (וגם סירבו לי...) אין לחץ משתי המשפחות ולו מהסיבה שברוב השידוכים אין ממש היכרות מוקדמת בין המשפחות (בציבור הליטאי והספרדי שעליו נסובה הודעתי) כן יש לחץ חברתי לסיים עם זה ביגלאים האלו מה שגורם לאלו שחולמים/חוששים/פילוסופים/ביישנים/מכוערים:) לקפוץ למים. ןלעשות את מה שהם יעשו במקרה הטוב עוד 10 שנים רק עם מבחר רב יותר ופחות קבעון מחשבתי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 15 דקות, yd b-4 כתב:

בתוך עמי אנכי יושב. ומתוך מאות החברים שהיו לי בבחרותי (אז הייתי חברותי במיוחד :) ) רובם נשואים ומאושרים בכיף. גם היום אני משמש בתפקיד בכמה קהילות במקום מגורי ואני רואה בעיניי. עדיין אין לי יכולות רנטגן אבל אוזניים (רגשיות למדיי לצערי) ועיניים ומה שאני רואה שהרוב נהנים ועושים חיים! כמובן שיש כמה שפירקו את החבילה אבל האחוז הוא יחסית נמוך ואחוז הנשואים / תקרא לזה מערכת זוגית משמעותית גבוהה מאוד. השערה גסה למעלה מ90%

לגבי שביעות הרצון והרב- בציבור הספרדי והליטאי (שביחד הם רוב של 2/3 לפחות בציבור החרדי על "כל" תתי הקבוצות הקיימות) זה קשקוש מוחלט אף אחד לא "קובע" לך או מחליט לך עם מי להיפגש ועם מי להתחתן ומתי להתגרש. טבעי שבחורים צעירים ממשפחות בריאות נעזרים בהורים שלהם ואו ברבנים שלהם אם יש התלבטות, כמו כל אחד אחר. לגבי ציבורים אחרים אין לי כל כך מושג.

וטבעי ובריא עוד יותר שהנישואין נתקלים בבעיה מנסים ככל האפשר לנסות ליישר את ההדורים על ידי בעלי מקצוע. הכי קל בעולם לזרוק בן/ת זוג ולפרק מסגרות על כל שטות. אבל שמבינים את העיקרון ומתכוננים אליו לפני שנישואין זה כיף גדול אבל בית ספר להתפשרות וויתור. והגישה לא מה אני מקבל במערכת הזוגית אלא מה אני נותן. העסק ברוב המקרים באנשים בוגרים ובריאים בנפשם עולה יפה.

תראה עברתי את המסלול הזה בעצמי סירבתי לפני ובאמצע תהליך (וגם סירבו לי...) אין לחץ משתי המשפחות ולו מהסיבה שברוב השידוכים אין ממש היכרות מוקדמת בין המשפחות (בציבור הליטאי והספרדי שעליו נסובה הודעתי) כן יש לחץ חברתי לסיים עם זה ביגלאים האלו מה שגורם לאלו שחולמים/חוששים/פילוסופים/ביישנים/מכוערים:) לקפוץ למים. ןלעשות את מה שהם יעשו במקרה הטוב עוד 10 שנים רק עם מבחר רב יותר ופחות קבעון מחשבתי.

מעניין מאוד, תודה.

• אהבתי 1
לפני 16 שעות, Transporter כתב:

אתה לא מקבל שום זרע בפה אני לא יודע מה אתה עושה עם המקל

פורסם
לפני 7 שעות, ChemGuy85 כתב:

לא פרשתי. הבנתי שאין טעם לבזבז זמן על האפליקציות האלה. אחת הסיבות למה אני הולך לאוניברסיטה היא בשביל לייצר מסגרת חברתית ארוכת טווח שניתן לבנות בתוכה קשרים חברתיים. לא בטוח בכלל שיצא לי מזה משהו, אבל זו הכוונה. עדיף על לשבת כל היום עם הטלפון ולעשות swipe left or right. 

בנימה קצת אישית (אבל אני יודע שיש לך עור של פיל אז מקווה שלא תיפגע)

תנסה להיות קצת פחות "חכם", ולדעתי מדוייק יותר לומר קצת פחות "יודע"

תהיה פתוח גם להקשיב, אבל באמת, מכל הלב (לא רק האוזן). אני בטוח שדי מהר תמצא אחלה בת זוג.

לא חסר לך כלום חוץ מקצת "לא לדעת כל דבר" וקצת אוזן.

בהצלחה באוניברסיטה. גם של החיים וגם של המל"ל.

• מעניין 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 59 דקות, yd b-4 כתב:

לגבי שביעות הרצון והרב- בציבור הספרדי והליטאי אף אחד לא "קובע" לך או מחליט לך עם מי להיפגש ועם מי להתחתן ומתי להתגרש.

הכוונה שלי הייתה שאין לאנשים הצעירים האלה בסיס להשוואה או הבנה שאפשר לעשות דברים אחרת, אז מקשיבים לרב (או לכל זקן שבט אחר) ומקבלים את מה שהוא אומר כעובדה. בדיוק כמו שבברה"מ הקשבנו לשליט העליון שאמר לנו מה טוב ומה רע, זה לא שהייתה לנו אופציה לגור כמה שנים במדינה מערבית ולהחליט בעצמנו עד כמה אנו 'שבעי רצון' שם.

פורסם

בלי להיות פילוסוף גדול.

מה נחשב בסיס להשוואה אצלך. אתה אישית הספקת להכיר לעומק כל תזה על צורת החיים האידיאלית לפני שביססת את חייך? מניח שלא. שוב מניח ברשותך שהבנת איפה היה לך רע (בריה"מ לצורך הדוגמא) ואיפה טוב לך ( מלא זאת בעצמך) וכך ביססת את חייך.

ובקיצור מי שטוב לו בחיים אין צורך לחייב אותו "לראות את הדברים בצורה שונה" כי אין לזה סוף.

מי שטוב לו בציבור החרדי ושם עולמו! ייעוץ עם רב לצורך העניין, תפור לו. הוא לא אמור לסבול! אם לא מתאים לו ויש לא מעט כאלה . הוא עושה סוויץ' והופ הוא כל דבר אחר חוץ מחרדי.

הבהרה: אין כאן נסיון ויכוח/הסברה על דת/חילוניות. זה לא היה הנושא וזה גם לא הפלטפורמה. התייחסתי נטו לאיך אדם אמור למדוד את אושרו. מה שאני טוען שזה לפי אמות המידה של עצמו, שנגזרות מהחברה שהוא נמצא בה (כן, אין סתירה). וזה לא משנה אם זה ערבי, סקנדינבי, הודי, חרדי או חבר גרינפיס העיקרון זהה.

פורסם

השני סנט שלי על האתרים והאפליקציות האלו:

במשך 10 השנים שבהן הייתי פעיל ושלחתי אלפי הודעות רק חזרו אלי כמה עשרות.

זה הגיע למצב שהתקשרתי לתמיכה הטכנית של אחד האתרים כדי לברר אם יש בעיה כלשהי שבגללה אני לא מקבל תגובות.

סך הכל יצאו לי אולי 7 דייטים משם, ורובם של בחורות שלא התאימו לי בכלל.

אבל יום אחד הייתי אחרי זוגיות של שנה (לא דרך האתרים), התחלתי לגשש שם והכנסתי מישהי ל"לשלוח הודעה אחר כך".

היא ראתה את זה וכתבה לי.

נפגשנו כמה ימים אחר כך והנה, 7 שנים מאוחר יותר, אנחנו נשואים והקמנו משפחה.

כן, האפליקציות והאתרים הם מתסכלים כי מקבלים מעט תגובות ויש גם לא מעט פרופילים מזויפים או של בחורות שרואות את זה כספורט ולא מתכוונות לפגוש אף אחד, אבל לפעמים יש מזל.

ולנושא המקורי של השרשור:

אני לא סובל עבודות שאין בהן סיפוק או צוות טוב.

אני יכול לעבוד במקום אם יש בוס טוב, או אם העבודה מספקת (בגלל זה אני מורה) אבל אם אין, גם הכסף לא יחזיק אותי במקום אחד תקופה ארוכה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מעניין באמת כמה פרופילים מזוייפים יש באתרים האלה. זוכרים את הפריצה לאשלי מדיסון שגילו שמתוך מיליוני גולשים רשומים רק איזה 12,000 אלף היו נשים? 

• תוכן חדש...