Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שאלה קטנה לגבי תחולתו של סעיף 14 במקרה ספציפי.

אם התחלתי לעבוד במקום העבודה לפני שנת 2008, ובוצעו מאז ומתמיד הפרשות מלאות של כל פיצויי הפיטורין לביטוח המנהלים. איני חתום על סעיף 14.

במידה ואני מתפטר בדין מפוטר, האם המעסיק צריך לבצע השלמת פיצויים גם לתקופה שאחרי 2008 למרות שהפקיד בהתאם להיתר הכללי?

למיטב הבנתי כן, כיוון שתחילת העבודה ותחילת ההפרשות היו לפני חוק פנסיה חובה וההיתר הכללי, ולא נחתם שום שינוי במהלך השנים שמנסה להחיל את סעיף 14 או הפרשות לפי ההיתר הכללי.

מצאתי רק מקור אחד ברשת שמתייחס לנושא ותומך בדעתי.

יש למישהו מושג?

אולי יש למישהו המלצה לעו"ד טוב לענייני עבודה שיכול לתת תשובה נחרצת?

תודה

פורסם

אני לא הייתי חתום על סעיף 14, לפני שנה התפטרתי מסיבות הקבועות בחוק כדין זכאי לפיצוי פיטורים, המעסיק השלים לי כספים כנדרש לסכום שהיה צבור בקופת הפיצויים.

פורסם

למיטב ידעתי אם אתה מתפטר בדין מפוטר ואינך חתום על סעיף 14 המעסיק צריך לתת לך את המשכורת האחרונה כפול מספר שנות עבודה.

פורסם

לפי מה שנאמר לי בעבר מה שהופקד פטור מהשלמות אבל מה שבידי המעסיק חייב השלמה.
יש הבדלים בצווי הרחבה שונים לענפים שונים. מציע לך להתייעץ עם ההסתדרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לי נאמר אז שזה תופס לכל מה שמופקד על שם העובד.

היעוץ בא אליי כמעסיק ולא כעובד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דיברתי היום עם עורך דין ועם יועץ פנסיוני שמתמחה גם בזה.

עורל הדין טען שיש אפשרות להחיל סעיף 14 על כל ההפרשות שמבוצעות לפי נספח ההרחבה לפנסיה חובה. הסכם מיטיב שעליו זה לא חל נתון לפרשנות ולא תמיד פשוט לטעון.

היועץ הפנסיוני אמר שרוב הסיכויים שלא חל, וגם אם כן, רק עד גובה השכר הממוצע במשק.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• תוכן חדש...