Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

עשיתי לאוטו בדיקה קטנה עצמית, כמה יעלה לי לתקן את כל הליקויים?

סוג הרכב: פיאט אונו 70S

נפח מנוע: 1400 סמ"ק

שנת ייצור: 1993

מד אוץ: 108,100

מנוע- לא תקין: לתקן נזילות שמן, להחליף רצועת תזמון, להחליף מכסה הגנת רצועת תזמון.

מערכת קירור- לא תקין: להחליף יוניט חום, לנקות מערכת קירור, נזילה ממשאבת מים ומצינורות מים.

מערכת דלק (קרבורטור)- לא תקין: קשיים כבדים בהתנעות בוקר, קירטועים בנסיעה איטית עם מנוע קר/מזגן פועל, מנוע מתכבה לעיתים בהמתנות, קשיים בסחיבה בעליות, ריח דלק מהאגזוז, צריכת דלק גבוהה מהממוצע, מנוע נשאר דולק לעיתים בעת כיבוי הסוויץ'- תקלה בדיזה חשמלית.

מערכת הצתה (דיג'יפלקס 2)- תקין.

מערכת פליטה- תקין.

מערכת היגוי- תקין.

קפיצים- תקין.

מרכב הרכב- ליקויים בעלי משמעות נמוכה: צבע דהוי, עשרות נקודות חלודה בגג הרכב, נקודות חלודה בודדות בדלתות הרכב, מכת פח קלה בכנף קדמית ימנית, מכות פח קלות מאוד בדלת קדמית שמאלית.

מערכת בלמים- לא תקין: רעשים מבולמי זעזועים קדמיים.

מערכת חשמל, צמיגים ומגבים: תקין.

העברת כח- לא תקין: מצמד מפריד גבוה- לקראת הסוף, חריקות וקשיים בשילוב הילוכים, מצמד מחליק.

מערכת מיזוג- תקין.

פשוט יום שישי אני במוסך לתיקון מע' קירור ונזילות, אולי אני יתקן גם עוד דברים.

תודה מראש.

פורסם

ברצינות - תחליף רכב!

תיקון כל הליקויים יעלה אלפי שקלים.

אני אישית הייתי מתחיל עם הטיימינג, והמערכת קירור.

אח"כ מחליף קלאץ'

אח"כ קרבורטור

אח"כ מתקן את כל נזילות השמן (אם לא נפתרה הבעייה עם החלפת מחזירי השמן של רצועת התזמון)

ולבסוף מחליף בולמי זעזועים קדמיים

צביעה לרכב בעדיפות אחרונה בהחלט.

כל התיקונים הנ"ל יכולים להגיע לאלפי שקלים - אז תחשוב אם זה שווה לך את זה, או שאולי עדיף למכור את הרכב, ולקנות אונו אחרת :-/

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

טיימינג יעלה לך בערך 400 ש"ח, והקופסא בטח עוד 100-200 ש"ח

משאבת מים עולה 200-300 ש"ח + 100 על עבודה. יוניט חום אין לי מושג.

קרבורטור (שיפוץ) תשאל את צביקה....

בולמי זעזועים עולים כ-500 ש"ח לזוג. אגב, יכול להיות שהרעש נובע מאחד (או יותר) מהמשולשים. משולש עולה כ-150 ש"ח אם אני זוכר נכון.

קלאצ' יעלה איזה אלפיה +.

בקיצור תתכונן להוציא בערך 2000-3000 ש"ח לתיקון כל התקלות האלו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

"אח"כ מתקן את כל נזילות השמן (..."

תלוי מהיכן הנזילה עלול להסתכם במעל 2000 שח אם צריך לפרק גיר בשביל זה!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אני מסכים, אבל בוא נגיד שאפילו אם צריך למלא שמן כל בוקר, זו הבעייה האחרונה של הרכב הזה, שיכול לא להניע מחר בבוקר כלל, או יותר גרוע, להחזיר את נשמתו לבורא במהלך אחד הימים החמים הקרובים (ואז כבר לא יהיה מה להציל יותר)...

קודם טיימינג ומערכת קירור, אח"כ קלאץ' (אם הוא יגמור את הרפידות לחלוטין, הנזק יכפיל את עצמו) ואח"כ אפשר להתפנק עם דברים אחרים - מה יותר יקר? למלא שמן כל בוקר, או לעשן דלק מהאגזוז? או הנוחות של הנסיעה (בולמים) וכו' וכו'...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אני מסכים, אבל בוא נגיד שאפילו אם צריך למלא שמן כל בוקר, זו הבעייה האחרונה של הרכב הזה, שיכול לא להניע מחר בבוקר כלל, או יותר גרוע, להחזיר את נשמתו לבורא במהלך אחד הימים החמים הקרובים (ואז כבר לא יהיה מה להציל יותר)...

קודם טיימינג ומערכת קירור, אח"כ קלאץ' (אם הוא יגמור את הרפידות לחלוטין, הנזק יכפיל את עצמו) ואח"כ אפשר להתפנק עם דברים אחרים - מה יותר יקר? למלא שמן כל בוקר, או לעשן דלק מהאגזוז? או הנוחות של הנסיעה (בולמים) וכו' וכו'...

תודה על התשובות. מחר אני נוסע לתקן סופית את מערכת הקירור, ובעוד שבועיים וחצי לשפץ את הקרבורטור.

עד חודש יוני הקרוב כל התיקונים יתוקנו. עדכונים בהמשך.

ו-"הדבר הזה" זה האוטו שלי! נכון שצריך לתקן כמה דברים אבל לפחות מבפנים האוטו כמו חדש! אתמול הסעתי מישהו שיש לו פיאט אונו 94' 45S מוזנחת, הוא נכנס לאוטו והדבר הראשון שהיה לו להגיד לי הוא "מה זה? זה אוטו חדש! פשששש"

• תוכן חדש...