Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשבוע האחרון שמתי לב לירידה בביצועי המנוע, שמתבטאת בתחושה שהמנוע מתאמץ יותר באזור טווח הסלד 1.5K~3K ואולי אף מעבר לכך.
התחושה ניכרת באזור שבו טווח הסלד הוא נמוך, כי אפשר לשמוע את המנוע מתאמץ בכל לחיצה קלה על הגז, מעבר לתחושה הפיזית.

הרכב שנת 2016, מנוע אטמוספרי 1600 ולפני יומיים הוחלפו הצמיגים המקוריים והותקנו במקומם 4 צמיגים - מישלן פרימסי 4 במידה 205/55/16 קוד 91V (ברישיון H).

אחרי ההחלפה שמתי לב לתחושה שהמנוע מתאמץ יותר, אך מכיוון שאני לא בעל הרכב, חשבתי שזה משהו רגעי, אך היום בעלת הרכב פנתה אלי בנסיעה הראשונה שהיא ביצעה מאז שלקחתי את רכבה להחליף צמיגים וסיפרה לי ישר שהיא חשה ירידה בביצועי הרכב, מכאן אני חייב לשאול, הרי שלא הגיוני שגם בעלת הרכב שנוסעת ברכב יום יום ואני (לעיתים), שמנו לב לכך.

* אציין שהרכב צריך לעבור לפי הזמן\ק"מ ויעבור טיפול תקופתי 45K בימים הקרובים.

אך השאלה האם יכול להיות שהצמיגים שנבחרו, שידועים כצמיגים נוחות עם אחיזה טובה, הביאו את המנוע לירידה בביצועיו, כלומר המנוע צריך לעבוד קשה יותר כדי להזיז את הרכב?

האם זה עניין של זמן בצמיגים חדשים או שזה מצב נתון?

ואם כל זה לא הגיוני כיצד ניתן לבדוק?

תודה.

פורסם
לפני 20 שעות, yuvk כתב:

לפני הכל בדוק לחץ אויר בצמיגים ומלא במקסימום לפי היצרן.

כמובן שבוצע, עוד לא ראיתי פנצרייה אחת שדואגת לשים לחץ אוויר לפי היצרן, כולם יודעים לנפח למקס'

פורסם

היום ביצעתי נסיעה נוספת + בדקתי לחץ אוויר.

עדיין ישנה הרגשה מאומצת של המנוע, האם קוד מהירות השונה יכול להיות גורם?

פורסם

המנוע מתאמץ טיפה יותר ממה שאני זוכר וזו תחושה אמיתית.

השאלה היא האם סט צמיגים כדוגמת הפרימסי יכול לייצר גרר שיכול להיות גורם?
האם זה קוד המהירות השגוי?

כמובן שהרכב לפני טיפול(שמן, מצתים ופילטר), לכן אני מנסה לצמצם כדי לאבחן את מקור התחושה הזו.

פורסם

זה נשמע מאוד מוזר, דירוג התנגדות הגלגול של הצמיג הזה הוא c שזה די בסדר. גם בהנחה והצמיגים הקודמים היו a, עדין זה הבדל יחסית זניח מבחינת ביצועים.

פורסם

למיטב הבנתי, לקוד המהירות אין השפעה בנידון.

האם ידוע/זכור מה היה דגם הצמיגים הקודמים? מה היה מצבם טרום ההחלפה? ניתן לראות לעיתים עליה בתצרוכת הדלק/התנגדות לגלגול מאחר וצמיג חדש גמיש יותר (גם במובן של "הקוביות" שגבוהות יותר ומתגמשות יותר תחת התנועה).

באיזה רכב מדובר? האם יש סיכוי שהמידה אינה נכונה או שאינה תואמת את הצמיגים הקודמים?

כמדומני קראתי בעבר על האפשרות שהידוק יתר של הגלגלים עלול להוביל לעיוות של דיסקי הבלמים או חלקים מסתובבים אחרים (מניח שאולי גם תלוי ברכב). האם יש אפשרות לבדוק את התאוריה הזו ע"י הרמת הגלגלים המניעים ובדיקה כי הם מסתובבים תקין?

פורסם
לפני 1 שעה, Tom_22 כתב:

למיטב הבנתי, לקוד המהירות אין השפעה בנידון.

כוונתי אינה לקוד מהירות אלא למבחנים שנעשים עבור נתקינה האירופאית הכוללת בין היתר מבחן התנגדות גלגול. הדירוג די דומה לדירוג צריכת אנרגיה של מקררים ומזגנים (אפילו עיצוב התווית דומה).

לגבי שאר דבריך אני מסכים לחלוטין ואוסיף שאולי כדאי לנסות להרים את הרכב על ג'ק ביתי ולבדוק אם במקרה קיימת התנגדות לגלגול של הגלגלים. (כלומר להרים כל פעם רבע רכב ולבדוק)

פורסם

אני רוצה לעדכן שחוויתי לאחרונה חוויה דומה, אך לא באותה רמה.

החלפתי לאחרונה צמיגים שהיו מאוד יבשים לצמיגים חדשים וטריים. על אף שהצמיגים ששמתי הם בעלי דירוג התנגדות נמוך מזה של הצמיגים הקודמים, התקבל שצריכת הדלק עלתה

בערך ב-3-4%

פורסם

לצמיגים חדשים יש תקופת הרצה של לפחות 500 ק"מ עד שהם מגיעים לאחיזה ולגמישות הרצויה, בזמן הזה התחושות בנהיגה בכל האספקטים הם שונות מהרגיל, בטח בהשוואה לצמיגים הישנים. 

• תוכן חדש...