Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש גורם לעייפות יתר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אף פעם לא הייתה לי בעיה עם נסיעות ארוכות, וביצעתי לא מעט עם הרבה רכבים, אפשר להגיד שאני נהנה מהנהיגה.

לאחרונה החליפו לי את הרכב מהעבודה להונדה סיוויק החדשה שנת 2017(1 ליטר טורבו) - הרכב בצבע שחור, פנימית וחיצונית.

ביום א ביצענו נסיעה לא ארוכה מידי לצפון, כשעתיים וחצי 120 ק"מ.

כבר לאחר כשעה הרגשתי עייפות מוגזמת, בדרך חזרה כביש 6 חסך 40 דקות, אז נסעתי דרכו,

למזלי לא היו כלל פקקים, אך עדיין, הייתי עייף בצורה שאני לא רגיל אליה.

בעבר הרחוק עשיתי קורס נהיגה מתקדמת אז לכוון מושב נהג יש לי מושג, ואני תמיד יושב זקוף, לא רחוק, מרחק תקין מההגה וכד'.

למישהו יש עצות ממה יכולה להגרם העייפות הזאת?

האם מישהו נתקל בתופעה זהה בסיויק החדשה?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אני קיבלתי רכב כזה למספר ימים ולא הצלחתי למצוא תנוחת ישיבה נוחה עד רמה שסבלתי מהנהיגה ואני חולה הגה.

לדעתי זה בגלל גובה המושב. הרגשתי כאילו אני יושב בקרטינג בגלל המושב.

גם הויברציה של המנוע 3 לא נעימה למרות שמהירות גבוהה פחות מרגישים את זה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

אל תסיק מסקנות על פי נסיעה אחת, סע עוד כמה פעמים ואז תראה מה אתה מרגיש, ותנסה לשים בכביש 6 קרוז קונטרול עם היגוי אקטיבי ואז לא תצטרך להתאמץ בכלל.

פורסם

הדבר היחידי שיכול לגרום תופעות לוואי ברכב חדש הוא הריח שנוצר מאדי דבק\שאריות כימיקלים שעדיין מתאדים ברכב.

אמרת שנת 2017, לא רלוונטי. כנראה פלסיבו?

פורסם
אל תסיק מסקנות על פי נסיעה אחת, סע עוד כמה פעמים ואז תראה מה אתה מרגיש, ותנסה לשים בכביש 6 קרוז קונטרול עם היגוי אקטיבי ואז לא תצטרך להתאמץ בכלל.

כי אתה מנסה להרדים אותו לגמרי?

הוא לא מתעייף ממאמץ - איזה מאמץ סוחט אנרגיה נדרש בנהיגה במכונית מודרנית? מה שמעייף אותו, אם כבר, זו תחושת חוסר מאמץ.

The older you get, the better you used to be

פורסם

לדעתי האישית, הרכבים החדשים אטומים לגמרי מרעש ואויר ונוצרת איזו בועה כזאת שלא נוחה לכולם.

לא יודע מה באמת הפתרון לכזה דבר.

פורסם

נסעתי על מספיק רכבים חדשים, וגם ה I30 הקודמת הייתה מודל 2016, אז זה לא זה.

את ההגהה כיוונתי כפי שנוח לי.

אכן משהו בישיבה מאוד לא נוח, במיוחד ברגל ימין עם הקונסולה המרכזית.

המערכת שיוט האקטיבית, משום מה מפסיקה לפעול אחרי 20-30 דקות, ופעם אחת דפקה לי בלימה ללא קשר לכלום ממהירות של 60 קמ"ש.

החלטתי לוותר על השימוש בה.

כנראה שנבקש להחליף את הרכב, מבאס כי האופציה השניה זאת קורולה מהדור הישן

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

לי היתה בעיה אחרת עם סיאט איביזה וייתכן שזה יעזור לך -

מיד אחרי שקיבלתי את האוטו, שמתי לב ששורפות לי העיניים.

לאחר בדיקות, ביטלתי את המערכת למניעת-עייפות של הנהג, והבעיה נפתרה.

מבחינתי, המערכת למניעת עייפות, דווקא גרמה לי לעייפות.

ייתכן שהמערכת הזאת בודקת בכל שניה את מצב העירנות של הנהג, ואם היא רואה נפילה - היא מתריעה.

איך היא בודקת? שאלה טובה ואשמח אם מישהו יודע. ייתכן שהיא בודקת ע"י הקרנה של התמונה של פני הנהג , כלומר בתוך האוטו יש עוד ראדאר שמקרין ישר על הפנים של הנהג.

בקיצור, אני מציע לך לכבות מערכות ניטור פנימיות, ואולי זה יפתור לך את הבעיה. ייתכן שגם התדר מהתצוגה של המסך גורם לזה.

בכלל, אני נגד שלל אלקטרוניקה ומסכים עתירי פיקסלים (וקרינה) למיניהם, ברכבים.

גם ככה אנחנו מופצצים כל היום בקרינות למיניהן, ברחוב, בבית מול הטלויזיה, וכמעט בכל זמן מול הסמארטפון.

אז למה צריך את זה גם באוטו?

הייתי מוכן לשלם יותר על רכב שיש בו לוח מכוונים אנלוגי ולא המסכים שהולכים וגדלים ומשתלטים על כל הדאשבורד (כנראה בשלב הבא זה יהיה משולב בתא הכפפות, ומאחורי המושבים הקדמיים, כלומר גם בגב שלנו וגם לפנים של היושבים מאחור).

וכנראה בעתיד הרחוק תהיה פרסומת לרכב (או מה שזה לא יהיה) - "רוצה רמת-גימור שבה כל הרכיבים בפרונט אנלוגיים? שלם יותר".

פורסם

הבחור מרגיש נכון ,בעבר היה לי סיוויק 08 רכב באמת טוב רק מה מושב נמוך תנוחת נהיגה נכונה , רק מה אחרי נסיע כחצי שעה מספיקה בהחלט.

לי אישית כאב הגב לאחר שנה נמכרה.

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם
לי היתה בעיה אחרת עם סיאט איביזה וייתכן שזה יעזור לך -

מיד אחרי שקיבלתי את האוטו, שמתי לב ששורפות לי העיניים.

לאחר בדיקות, ביטלתי את המערכת למניעת-עייפות של הנהג, והבעיה נפתרה.

מבחינתי, המערכת למניעת עייפות, דווקא גרמה לי לעייפות.

ייתכן שהמערכת הזאת בודקת בכל שניה את מצב העירנות של הנהג, ואם היא רואה נפילה - היא מתריעה.

איך היא בודקת? שאלה טובה ואשמח אם מישהו יודע. ייתכן שהיא בודקת ע"י הקרנה של התמונה של פני הנהג , כלומר בתוך האוטו יש עוד ראדאר שמקרין ישר על הפנים של הנהג".

המערכת לא מקרינה שום דבר. המערכת מזהה שאתה סוטה בין הנתיבים ללא איתות, או שהתגובות שלך חדות, או שאתה נוסע על הסימונים של הנתיבים באמצעות המצלמה של המערכת סטיה מנתיב וברגע שהוא מזהה שאתה עושה זאת יותר מדי פעמים הוא מתריע על עייפות.

זה יכול לנבוע מהיסח דעת ( טלפון, מחשבות וכו') , זה יכול להיות כתוצאה מנהיגה לקויה וזה יכול להיות באמת מעייפות.

זאת מערכת די פשוטה שמשתמשת אך ורק במערכת סטיה מנתיב המקורית של הרכב.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

אכן משהו בישיבה מאוד לא נוח, במיוחד ברגל ימין עם הקונסולה המרכזית.

כנראה שנבקש להחליף את הרכב, מבאס כי האופציה השניה זאת קורולה מהדור הישן

קלעת בומבה, בסיביק החדשה לא ניתן להגיע לתנוחת נהיגה נכונה, רגל ימין אכן נלכדת בצד ומתחת הקונסולה המרכזית הצפה. פשוט לא ניתן לקרב את מושב הנהג למרחק הנכון מההגה.

לכן בלית ברירה כדי לשחרר את רגל ימין מהכלא הכואב בו היא נכלאה, אפשר להזיז את מושב הנהג אחורה מדי, דבר שגורם ליישור של הידיים כשמחזיקים את ההגה במקום כיפוף קל שלהם בתנוחת נהיגה נכונה, או שפשוט מכופפים את הגב קדימה בניסיון להגיע למרחק הנכון של הידיים מההגה. בשני המקרים מתאמצים פיזית וזה מעייף.

פשוט רכב שצריך לפסול אותו על הסף.

אני הייתי מחליף את הרכב, תנוחת נהיגה נכונה זה הפרמטר שבשבילי הוא הראשון בחשיבות.

לגבי הקורולה הישנה אני כבר פחות זוכר איך תנוחת הנהיגה למרות שנהגתי בה כמה שבועות. נראה לי שניתן היה להגיע לתנוחת נהיגה נכונה.

בקורולה החדשה דרך אגב ניתן להגיע לתנוחת נהיגה נכונה וללא כל הפרעה לרגל ימין.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...