Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד לא סגורים אם נלך עם הלב, ונבחר ביפה (בעיננו) פיאט 500,

או שנקנה רכב פרקטי יותר - קיה פיקנטו או שברולט ספארק.

בכל מקרה הכוונה היא לשנתון 2016 (אולי אם תהיה מציאה אז 2017).

לא מכיר ממש את הספארק, ראיתי שחזקה יותר - אולי גם צריכת דלק פחות טובה לעומת הפיקטו?

בכל מקרה אשמח לכל המלצה או אי המלצה

תודה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

לספארק יחידת ההינע הכי עדיפה מבין השלוש.

החסרון שלה הוא תא מטען קטן יותר.

לפיקנטו מהדור הנוכחי יש את תא הנוסעים העדכני מבין השלושה וגם בלימה אוטונומית.

ל500 יש גיר רובוטי חד מצמדי שצריך להתרגל אליו, וכמובן לראות שהוא לא מחליק או מעביר הילוכים בגסות.

פורסם

הספארק תהיה חזקה בצורה מורגשת מהפיאט עם גיר נעים יותר, הדבר יורגש במיוחד בעיר.

לפיאט 500 יש מחלה של מכסה כרית אוויר מתנפח, אם תיראה רכבים כאלו זה לא תאונה שעברו.

בין הפיקנטו החדשה לספארק היייתי בוחר בספארק, חזקה ונוחה יותר לדעתי.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מכיר ממש את הספארק, ראיתי שחזקה יותר - אולי גם צריכת דלק פחות טובה לעומת הפיקטו?

תודה

הספארק חסכונית יותר עקב גיר רציף.

בשיוט אפשר להגיע איתה למספרים יפים. 1/16.5 ק"מ ליטר.

אני אמנם משוחד אבל מבין ה-3 הייתי לוקח את הספארק. ה-500 דגם שיצא בעשור הקודם אם אני לא טועה ובקושי עבר עדכון מאז.

אחרי שעברתי מגיר רובוטי חד-מצמדי לגיר רציף זה הבדל של שמיים וארץ.

פורסם

לדעתי מבין ה3 ניתן להוריד את הפיאט כי מלבד עיצוב קורץ אין לה מה להציע.

מבין הפיקנטו והספארק -

התא נוסעים של הפיקנטו מרגיש הרבה יותר "אוטו" ופחות פלסטי חלול לעומת הספארק, אך היחידת הנעה של הספארק טובה באופן משמעותי וכנראה גם חסכונית יותר.

אם מוזיקה זה משהו שחשוב בחייכם, כדאי להיות מודעים שהמערכת המקורית איתה מגיעה הפיקנטו היא גרועה (בלשון המעטה).

פורסם

מה השיקולים ברכישת הרכב?

האם מדובר בגרסה אוטומטית או ידנית בכל רכב?

יכול להשוות את הפיקנטו לפיאט 500 הידנית (שאמורה להיות דומה בהרבה פרמטרים לגרסה הרובוטית) מתוך הניסיון שלי, הפיאט הרבה יותר כיפית לנהיגה, סוחבת טוב יותר, חסכונית יותר, זריזה יותר, מאיצה מהר יותר, מומנט זמין יותר בסל"ד נמוך. לדעתי רכב יותר מעניין מהפיקנטו בהקשר של מראה ונהיגה.

לטובת הפיקנטו תא נוסעים איכותי יותר (גם אם מדובר בדור הקודם ולא בנוכחי), גיר אוטומטי סטנדרטי ולא גיר רובוטי והיא פרקטית יותר.

אגב, צוינה כאן נקודה לגביי מערכת מקורית - מהניסיון שלי המערכת המקורית בפיאט נשמעת טוב מאוד יחסית למערכת סטוק וביחס למחיר הרכב, עם זאת, ראוי לציין שבשנתון הרלוונטי לכם, הפיאט כבר זכתה למתיחת פנים, אז המערכת השתנתה ואולי גם השתנתה איכות הסאונד (אני רוצה לקוות שלטובה). רוב הסיכויים שמדובר באותם רמקולים ובאותם טוויטרים.

המערכת בפיקנטו גם בדור הנוכחי וגם בדור הקודם לא נשמעת מי יודע מה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

וואו

תודה רבה, נתתם לי המון נקודות שלא חשבתי עליהם!

מדובר ברכב אוטומטי, אשתי מעדיפה כך.

בכוונה מסתכל מ2016, כי אז הפיאט 500 כן עברה מתיחת פנים, וכוללת מערכת מולטימדיה מקורית.

שנים קנינו רכבים פרקטיים, היום פחות חשוב לנו והעיצוב כן משחק תפקיד.

חושב גם שעניין כריות האויר בפיאט זה בדגמים הישנים יותר, לא רואה את זה בחדשים, מקווה בכל אופן.

כנראה שההחלטה תיפול בהתאם להיצע, כי רוצה לקנות עוד החודש.

פורסם

אני ממליץ שתבצעו נסיעת מבחן על ה-500 ותראו שהגיר הרובוטי לטעמכם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

dorsht

מודע לעניין שזה רובוטי חד מצמדי

לכן התעקשתי שאשתי תעשה סיבוב על אקזמפלר כלשהו

עשתה, אמרה שניתן להרגיש את ההחלפה אבל ממש בקטנה, לא מפריע לה

פורסם

כך בחשבון שכל X קילומטרים (אין לי מושג איך זה בפיאט) צריך להחליף את המצמד ומדובר בעלות לא קטנה. החד-מצמדיים רגישים ונשחקים מהר יותר בנסיעות עירוניות/פקקים.

אם אני לא טועה ב-500 יש גם רצועת טיימינג לעומת שרשרת בפיקנטו ובספארק.

אז ככל הנראה שלטווח הארוך הפיקנטו/ספארק יהיו זולות יותר לאחזקה.

פורסם

הטיפולים השוטפים בפיאט די זולים, אז זה יתקזז.

אני שילמתי 380₪ על טיפול בסיסי, על הפיקנטו שילמנו 500₪ בטיפול הבסיסי אחרי הנחה, בלי הנחה זה איזה 600₪.

פורסם

לאשתי יש 500 2015.הנסועה אצלנו ב-500 נמוכה מאד והרכב כל הזמן בחניה מקורה כך שעל אמינות אינני יכול לומר הרבה, הרכב נראה ומרגיש כחדש אחרי 4 שנים, אין אפילו שמץ של התנפחות בדשבורד.לנהג והנוסע מקדימה, הרכב מרווח ונעים, המזגן סביר בהחלט וסה"כ התחושה כייפית.מבחינת נסיעה, לנו יש צמיגים בעלי חתך נמוך (הרכב הוא דגם "משודרג" עם שני צבעים..) והרכב מעט קופצני בכבישים משובשים, בידוד הרעשים כמו בכל הקטגוריה של מכוניות מיני, לא משהו. האחיזה בכביש טובה מאד ומקנה תחושת בטחון ובכלל, הרכב כייפי מאד לנהיגה, ממש.נקודת התורפה לדעתי היא הגיר, אשתי מסתדרת איתו, אני נוהג ברכב רק במצב ידני.. כמו כל גיר רובוטי חד מצמדי, הפעולה לא חלקה, במצב ידני ההעברות טובות בהרבה אם כי לא מהירות מאד (אבל, זהו אופי הגירים הללו להבדיל מהדו מצמדיים).המנוע לא חזק, גם לא חלש, במישור הרכב זריז (יחסית) ומספק, בעליות מרגישים חסרון כוח. בנסיעה סבירה הרכב חסכוני מאד.אשתי מאד מאד אוהבת את הרכב, אם הוא היה ידני, גם אני הייתי אוהב אותו באותה מידה (והרי הייתה לי פיאט פנדה 2014 עם אותו מנוע ששירתה אותי בנאמנות רבה עד שאפילו חשבתי לקנות אחת חדשה שוב פעם...).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...