Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אשמח לעזרתכם בעניין.

מאזדה 3 2009 הצורה החדשה, 150,000 ק״מ מטופלת לפי הספר.

כבר מעל לשנה - יש לי תופעה שלא הצלחתי להבין אותה.

כאשר הרכב עם 3-4 נוסעים (כשאני נוהג לבד - לא קורה), כאשר נוסעים בעליה ומבצעים פניה למשל בכיכר במהירות 15-20 קמ״ש ולפעמים פחות, ישנו מעין צליל חד עם טון קבוע (כאילו שמישהו העביר אצבע רטובה על שפת כוס קריסטל). אני לא מצליח להבין מאיפה הצליל הזה מגיע אבל הוא נשמע דיי חזק בתוך הרכב.

לא מדובר על רעש חריקות של רפידות+אבק. לא מדובר על רעש של נקישות או דפיקות.

טיפול שגרתי, החלפת צמיגים, כיוון פרונט - דברים שהייתי צריך לבצע ללא קשר - לא פתרו את הבעיה.

הסתכלתי על הצלחות בגלגלים ונראה שיש לכולם שפה בולטת של קצת יותר מ 1 מ״מ עם חלודה בבליטה. יכול להיות שזה מקור הרעש?

כשאני מנסה לשחזר את הבעיה עם מוסכניק שיושב לצידי אני לא מצליח (חוק מרפי/חסר משקל כולל ברכב).

מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

אני לא חושב שיש קשר בין הקנטים שנוצרו בצלחות בלימה לרעש ( ממה שהבנתי, הרעש לא בזמן הבלימה ).

לפי התמונות, הרפידות במצב טוב מבחינת השחיקה. בפעם הבא שתחליף רפידות תצטרך להחליף גם צלחות.

תחפש מקור הרעש בציריות/ מיסבים של גלגלים קדמיים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

תודה על התגובה חבר. הרעש הוא עמום כזה ואכן לא קורה בזמן בלימה.

תודה על הכיוון. תוכל לפרט לגבי הציריות והמיסבים בהקשר לרעש?

שאלה נוספת - לגבי הצלחות - מדוע יש להחליף? שואל בשביל ללמוד ולהבין. האם יכול להיגרם איזשהו נזק בהשארתם? שמעתי פעם שיש דבר כזה חריטה לדיסק במקום החלפה. האם מומלץ?

עריכה אחרונה על ידי audiophy
פורסם

אפשר לעשות חריטה, בתנאי שעובי הצלחות מאפשר זאת ( לכל צלחת יש מינימום עובי שמאפשר בלימה בטוחה ). בדרך כלל מדובר על 2-3 מילימטרים שחיקה של צלחת עד למינימום המותר.

לפי התמונות, הרפידות כמעט חדשות ועל הצלחות יש קנטים משמעותיים. כאשר יגיע הזמן להחליף רפידות, הצלחות יהיו שחוקות עוד יותר.

בדרך כלל, על סט צלחות הולכים שני סטים של רפידות. האם כבר החליפו סט רפידות והשאירו את הצלחות?

אולי התמונות מטעות, אבל גם רשמת שכבר נשחק יותר מ- 1 מילימטר של צלחת.

הרכב כבר לא חדש, הרבה רכיבים עייפים ועלולים להשמיע רעשים תחת עומס, שלא היו כאשר הרכב היה חדש.

בסיבובים הופעל יותר לחץ על הציר הקדמי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

התמונות צולמו לפני כשנה. כעת אני צריך לעשות בדיוק טיפול ואכן יש צורך בהחלפת הרפידות. הבעיה נשארה אותה בעיה (רעש). אבדוק לגבי הצלחות מה ניתן לעשות (החלפה/חריטה).

לגבי הרעש - אני מנסה להבין מה אני אמור לבדוק/לראות כשהרכב על ליפט בציריות/מיסבים?

אני מנסה לא לתת למוסך ״לנחש״ מה הבעיה ולהיות יותר מפוקס. בטיפול האחרון המוסך המליץ לבצע כיוון פרונט כדי לפתור את הבעיה - כיוון אכן היה נדרש אבל לא היה קשור לבעיה...

פורסם

נשמע שמדובר במייסב גלגל שמתחיל להתבלות. מאיזה גלגל נשמע הרעש והאם הוא מופיע בסיבוב המנוגד לאותו גלגל? כלומר פנייה שמאלה גלגל ימין או ימינה גלגל שמאל? אם כן שייבדקו את המייסב של אותו גלגל רוב הסיכויים שהבעיה בו.

פורסם
היי חברים,

אשמח לעזרתכם בעניין.

מאזדה 3 2009 הצורה החדשה, 150,000 ק״מ מטופלת לפי הספר.

כבר מעל לשנה - יש לי תופעה שלא הצלחתי להבין אותה.

כאשר הרכב עם 3-4 נוסעים (כשאני נוהג לבד - לא קורה), כאשר נוסעים בעליה ומבצעים פניה למשל בכיכר במהירות 15-20 קמ״ש ולפעמים פחות, ישנו מעין צליל חד עם טון קבוע (כאילו שמישהו העביר אצבע רטובה על שפת כוס קריסטל). אני לא מצליח להבין מאיפה הצליל הזה מגיע אבל הוא נשמע דיי חזק בתוך הרכב.

לא מדובר על רעש חריקות של רפידות+אבק. לא מדובר על רעש של נקישות או דפיקות.

טיפול שגרתי, החלפת צמיגים, כיוון פרונט - דברים שהייתי צריך לבצע ללא קשר - לא פתרו את הבעיה.

הסתכלתי על הצלחות בגלגלים ונראה שיש לכולם שפה בולטת של קצת יותר מ 1 מ״מ עם חלודה בבליטה. יכול להיות שזה מקור הרעש?

כשאני מנסה לשחזר את הבעיה עם מוסכניק שיושב לצידי אני לא מצליח (חוק מרפי/חסר משקל כולל ברכב).

מה יכולה להיות הבעיה?

אולי קפיץ חלש מאחורה וגלגל אחורי נוגע איפשהו.

מה הבעיה לבצע נסיעת מבחן עם עוד שני אנשים מאחורה?

• תוכן חדש...