Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

ידוע שתקציב החינוך גדול מתקציב משרד הביטחון - אך היכן הדבר בא לידי ביטוי?

הייתי מצפה לציונים הגבוהים במדינות המערביות, חינוך "באמת" חינם כולל מכללות ואוניברסיטאות.

אני מסתכל על הצד משרד הביטחון - צה"ל וכוחות ביטחון שונים, משרדי משרד הביטחון גדולים, טנקים, מטוסים, צוללות, מחנות קבע עצומים, שכר של אנשי קבע וכו' וכו'

לעומת זאת, בצד השני, משרד החינוך - בתי ספר מתפרקים, החינוך אינו באמת חינם,מעונות אפילו לא שייכים למשרד החינוך, להיכן מושקע כל התקציב עתק הזה ולא רואים תוצאות בשטח?

מניח שכמות העובדים במשרד החינוך גדולה פי 2 אם לא יותר מעובדי משרד הביטחון, אך בכל זאת, לא נראה לי הגיוני.

מה אני מפספס?

עריכה אחרונה על ידי Opel Astra GSI

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

התקציב למערכת החינוך כאחוז מהתקציב הכולל הוא מהגבוהים בoecd אבל התקציב פר תלמיד הוא מהנמוכים.

בויקיפדיה יש נתונים יותר מפורטים. הפערים בערכים מוחלטים משמעותיים.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אתה מפספס השוואה בין דבברים שונים לגמרי. זה לא תפוחים לתפוזים, זה תפוחים לשניצלים.

סורבאל הזכיר את ההשקעה לתלמיד - גם זו בעיה כין שגם בעניין הזה יש פערים עצומים בין רשויות ומסלולים שונים. והבעיה הקשה ביותר - השקעה לא אפקטיבית בהרבה תחומים לא רלוונטיים.

אם תבדוק את תכנית הלימודים הישראלית - לדעתי היא הרבה יותר רחבה, אבל פחות מעמיקה, ממערכות חינוך במדינות אחרות. אני מדבר על החינוך הממלכתי (הלא דתי) שכן במערכות הדתיות - בעיקר אלה החרדיות - מדובר בפול טורים ניוטרל, השקעה עצומה בלימודים חסרי ערך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אתה יכול לנסות ולבדוק מה התקציב ומה נעשה בו באתר של הסדנא לידע ציבורי (https://www.hasadna.org.il/%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%97-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%91/), אבל כנראה תצטרך להשקיע בזה קצת זמן.

ברמת הניחוש - אני מניח שתקציב הביטחון לא כולל את הסיוע האמריקאי, וצריך גם לזכור שרוב חיילי צה"ל הם סדירים (ולכן העלות שלהם נמוכה מאוד עד שולית), בניגוד למורים שאמנם לא מקבלים משכורות גבוהות, אבל ללא ספק יותר מחייל בסדיר.

מניסיון אישי אנקדוטלי במערכת החינוך - המצב לא כזה גרוע כמו שאתה מדמיין. הבעיה העיקרית נעוצה לדעתי אצל הורים שחושבים שכל התהליך הלימודי מתבצע בביה"ס, ובמקום לעזור לילדים שלהם מעדיפים להאשים את המערכת. שלא לדבר על התהליך החינוכי.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

במבחנים ההשוואתיים אני תמיד תוהה עד כמה הם מייצגים את המציאות. המבחנים האלה בודקים ידע בתחומים מוגדרים, ואם תכנית הלימודים שונה - אפילו ברמה שמה שלומדים בפינלנד בכתה ח' נלמד אצלנו ב-ט' ולהפך - כבר יימצא פער בתוצאות, בהתאם לדגשים שבמבחן.

אם יש ממצא שמטריד אותי הוא הממצא לגבי כישורים לא אקדמיים, כאלה של לבחור בכרטיס הרכבת הנכון מבין כמה אפשרויות, או לאתר מידע במרשתת. העניין הוא שכנראה שתחומים כמו התמצאות בכלכלה לא מעניינים את התלמידים, והם מגלים את המציאות בגיל 30, כאשר הם צריכים לבחור משכנתא.

ויש גם הצד השני - תלמידים שמגלים עניין בתחומים מסויימים אבל תכנית הלימודים העמוסה לא מאפשרת הרחבה. שוחחתי על העניין לפני מספר שבועות עם אשתי, שלימדה אזרחות. התלמידים רצו לדון בענייני דיומא לפני הבחירות, כדי להבין בעד מה ומי הם מצביעים - אבל המחוייבות להשלים חומר מסויים למבחני הבגרות לא אפשר לה את הדיונים. ובכלל, תכנית הלימודים הישראלית עמוסה מאד. הזכרתי את רוחב היריעה הנלמד בארץ, שגדול משמעותית בהשלוואה למדינות רבות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא בטוח שלא לומדים כלכלה כי ילדים לא רוצים.

לומדים גם יותר מדי מקצועות וזה גם לא מייצר שום ערך. בתור אדם שאוהב גם ספרות וגם היסטוריה - לימודי המקצועות האלו בבית הספר לא נתנו כלום לאף אחד. גם במקצועות המדויקים - לא יודע למה כולם צריכים ללמוד ביולוגי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני לא מדבר על כלכלה - אני מדבר על "כישורי חיים", וכלכלת הבית היא רק דוגמא לכישורים חיוניים. לא לומדים לכתוב מכתב, לא לומדים לאתר מידע, וגם לא כיצד להתנהל מול הבנק או מול הביטוח הלאומי. וגם לא כיצד לבצע כל מיני התקנות ותיקונים קלים בבית.

ואכן כפי שכתבתי כבר, תכנית הלימודים הישראלית רחבה מאד כדאי לבדוק בכמה מקצועות נבחן הנער הישראלי לעומת עמיתו האירופי. לא בדקתי זאת, אבל אני די בטוח שהישראלי נבחן ביותר מקצועות (בסיכום של מבחנים פנימיים וחיצוניים).

פורסם

בתי ספר לא מתפרקים והחינוך הוא כן מאוד קרוב לחינם,

קראת יותר מדי כתבות צהובות בתשקורת.

התשובה הנכונה היא כוח אדם - מספר המועסקים עצום,

ואין דבר יקר יותר ממשכורות. כן, זה יקר יותר מטנקים וצוללות מכיוון שמדובר ב"הוראת קבע" עד לפרישה :-)

לגבי החלוקה של המועסקים במערכת - כמו בכל מערכת גדולה יש שכבות לא ברורות של פקידים, תפקידים כפולים וכיו"ב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני לא מדבר על כלכלה - אני מדבר על "כישורי חיים", וכלכלת הבית היא רק דוגמא לכישורים חיוניים. לא לומדים לכתוב מכתב, לא לומדים לאתר מידע, וגם לא כיצד להתנהל מול הבנק או מול הביטוח הלאומי. וגם לא כיצד לבצע כל מיני התקנות ותיקונים קלים בבית.

מסכים לגמרי. אז בוא נקים מסגרת של חוגי העשרה.

אתה תלמד כישורי אינטרנט, בנק וביטוח לאומי.

אני אלמד ניסוח רהוט, תיקונים והתקנות.

יוסי

פורסם

ולמרות מה שכתבתי למעלה ולא בציניות, אין תחליף לחניכה אישית, רצוי הורית אבל גם של שכן, קרוב משפחה וכדומה.

ואך תשכח גם שליכולת אישית יש תרומה עצומה ליכולת הסופית.

אתה יכול לתרגל גיאומטריה ולצלוח מבחן קשה, אבל אין שום אפשרות לכסות את כל המנגנונים הקיימים היום באשר תפנה, אפילו בדלתות הזזה של ארונות.

חניכה לשיטתי בעיקר תפחית מחסומי פחד ורתיעה אבל מי שהעין שלו לא רגישה לפרטים לעולם לא יוכל לתקן באמת משהו מורכב.

יוסי

פורסם

יוסי - מובן שכל אחד לפי כשרונותיו וכישוריו. אבל אין ילד יגלה שהוא מסוגל להתקין ארון של איקאה אם לא יחזיק פעם מברג או מסור או שופין? אני זכיתי לשיעורי "מלאכה" שבהם בנינו כל מיני פרוייקטים קטנים, אבל העיקר היה לגלות שלא כל תיקון קטן מצריך הזמנת בעל מקצוע. הדבר הזה לא קיים היום. לפחות לשניים משלושת הבנים שלי ידי זהב, אבל בעידן שבו כולם מחוברים למקלדת ולעכבר הם לא באמת פיתחו את היכולות. ואני לא מדבר על להיות שיפוצניק - אלא על החלפת אטם בברז.

חוץ מזה, בשביל חניכה אתה צריך הורים בעלי יכולת וזמן פנוי, או חוגים שיקסמו לילד. כמובן שהילד ינהה אחר חוג תכנות או כדורגל, אבל לך תמצא מישהו שירצה לבנות טיסנים בגדנע אויר או מאזני קפיץ במועדון הטכני (סתם, זה מה שהיה בתקופתי. אז היום זה יהיה להרכיב מחשב או מערכת שמע מרכיבים בסיסיים או איזה רהיט לחדר שלו. או איזה חוג שבו ילמדו כישורים לתחזוקת הבית וציודו). הבנים שלי בנו די הרבה בלגו. המיכאנו נותר די מיותם.

פורסם

מצד שני ישראל כן נחשבת למעצמת הייטק, אז לך תבין.

הרי לא מייבאים מהנדסים מסין/הודו/מזרח אירופה, להיפך, יש בריחת מוחות.

אז מערכת החינוך הישראלית (כולל השכלה על תיכונית) היא ברמה גבוהה.

או שמדובר במנטליות ישראלית, שלא דווקא נמדדת בלקבל ציונים גבוהים במבחנים "על יבש" (כאשר אין קשר בין חלקם למציאות), אלא ביכולת מציאת פתרונות יצירתיים לבעיות מורכבות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש בארץ כמה אוניברסיטאות מחקר שנחשבות לטובות מאוד גם ברמה עולמית.

יש את היחידות הטכנולוגיות בצבא.

אבל ההייטק זה לא רוב האנשים בארץ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...