Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אני מחפש רכב למשפחה (זוג + 1-2 ילדים + כלבה), מבחינת דרישות ואופי השימוש:

- הרכב חייב להיות אוטומטי

- מרווח כך שיהיה אפשר לשים 2 כיסאות לתינוקות + עגלה אבל גם נשמח לא לנהוג על אונייה (:

- משמש בעיקר לנסיעות עירוניות (~70%)

- מבחינת חוויות נהיגה זה לא קריטי לנו, האוטו ישמש לנסיעת קצרות והכי חשוב שיהיה פונקציונאלי.

- אמינות זה אולי הדבר החשוב ביותר, השאיפה היא למלא דלק ולסוע. (להמחשת עניין האמינות על פני נוחות אציין שאנחנו נוסעים כיום על סוזוקי יורוסוויפט 2001 ולא מתלוננים)

- בטיחות גבוהה כי ישמש משפחה

- חסכוני בדלק יהיה נחמד

- שוק אפשרי למכירה פחות קריטי כי השאיפה היא שלא נצטרך להתעסק בלהחליף אותו ב~10 שנים הקרובות.

כרגע אנחנו מסתכלים על רכבים מסביבת 2016 יד 1 פרטית בסביבת מחירים של 40K-60K, הדגמים שראינו ובאים בחשבון הם:

- סקודה פאביה ספייס, מבחינת נוחות, בטיחות ופונקצינאליות היא מעולה אבל אני חושש מתקלות בתיבת DSG שיכניסו אותנו להוצאות גדולות קצת אחרי שנקנה אותה.

- מיצובישי אטראז' נראית מרווחת, יחסית זולה ועם אבזור מכובד.

- סוזוקי בלנו, נראית אופציה טובה אבל בעייתית מבחינת בטיחות.

- כנ"ל לגבי הקיה ריו, נראית אופציה טובה אבל בעייתית מבחינת בטיחות.

- יונדאי i25 גם נראית כאופציה טובה אבל מעט יקרה יותר.

- מאזדה 2 דמיו עוד יותר יקרה ואין הרבה מבחר.

אשמח לשמוע מה דעתכם על הדגמים שציינתי בהתאם לדרישות שצויינו (וכמובן אם יש דגמים נוספים). כמו כן האם הייתם ממליצים לשקול לקנות רכב שהיה בליסינג לעומת רכב מפרטי.

תודה מראש לכל העוזרים!

עריכה אחרונה על ידי Yaher
פורסם

הונדה ג'אז מ-2015 (הדגם הנוכחי) בקצה העליון של התקציב, או טויוטה ספייס וורסו.

הג"אז בטוחה יותר (בטיחות אקטיבית) חסכונית ואמינה.

עדיף לקנות מפרטי, אם מוצאים רכב שמור. לפעמים זה מצריך קצת סבלנות.

לגבי האופציות שהצעת, הבלנו אולי הכי סבירה. לגבי ציון הבטיחות שלה, צריך לבדוק אם הוא נמוך בגלל מחסור בבטיחות אקטיבית או בגלל ציוני ריסוק נמוכים (או גם וגם). מכיוון שבתקציב שלך בין כה וכה לא תקבל המון בטיחות אקטיבית, לא הייתי פוסל את הבלנו על הסף אם ציוני הריסוק שלה טובים.

האטראז' עוד איכשהו סבירה, אבל פחות מוצלחת מהג'אז למשל. הייתי משאיר אותה כאופציה אחרונה.

הפאביה לא מתאימה למי ששם אמינות כאלמנט הכי חשוב, והקוריאניות והמאזדה 2 לא חסכוניות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

לפרט קצל על דברי פו הדוב: צריך לשים לב שבסביבות 2016 ציוני ה-EuroNCAP השתנו, רכב שב-2015 היה מקבל 5 כוכבים יקבל ב-2016 רק שלושה, כיון ששני כוכבים שלמים מוקדשיםלמערכות האקטיביות, בעקר בלימה אוטונומית ובקרת סטיה מנתיב.

המלצתי היא להכנס לאתר EuroNCAP ולקרוא את פירוט הבדיקות לכל דגם רלוונטי, יתכן מאד שדגם מסויים הינו בעל ציוני ריסוק מעולים אבל מקבל רק 3 כוכבים בשל העדר המערכות הנ"ל. כיון ש-2016 היתה שנת מעבר (גם מבחינת ציוני NCAP וג מבחינת יבוא מכוניות מצויידות מערכות החדשות), אתה צריך לבצע השוואה לפי פירוט הבדיקות, ולמעשה להתעלם מהכוכבים. וזאת מעבר להתנהלות המוזרה של יבואן סוזוקי שרק השנה מתחיל להביא מכוניות המצויידות במערכות שמקובלות כבר שנה - שנתיים אצל יבואנים אחרים, גם בדגמים לא יוקרתיים.

עוד דבר חשוב - שים לב להבדלים במפרטים בין הדגמים שנבחנו ב-NCAP לבין אלה שאתה בודק. יכולים להיות עם מבנה שונה (האצ' לעומת סדאן) ובעלי מפרטי בטיחות שונים, לטוב ולרע. חשוב להיות ערני כאשר בודקים זאת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובות.

ההסבר על הכוכבי בטיחות באמת עושה קצת סדר. נראה שהבלאנו לא פחות בטיחותית בצורה משמעותית מהפאביה.

ההונדה בהחלט נראית אופציה טובה אבל מעט יקרה, כנל לגבי הטיוטה. נראה שהן יותר קרובות מבחינת רמת מחיר ל-sx4 קרוסאובר מאשר לשאר הסופר מיני ה"גדולות".

המיצובישי אטראז' זולה בצורה משמעותית, למה היא פחות מומלצת מהשאר אם אפשר לשאול?

תודה!

פורסם

הונדה גא'ז, הרכב הזה פשוט ענק בתוכו. יש בלימה אוטונומית בסיסית, סה"כ רכב טוב למי שלא אוהב מכוניות.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

אחי האופציות שכתבת טובות בעיקר שהדרישות שלך באמת בסיסיות לזוג עם שנים. יכול להרגיע אותך לגבי הקיה ריו ממה שאני מבין ומכיר הדור החדש הגיע לא מזמן ויש בו את כל הבטיחות שצריך. יש גם מנוע טורבו חדש שהכתבות אומרות שהוא מצויין מבחינת כוח וצריכת דלק. מכל האופציות שנתת הייתי הולך על הריו גם מבחינת המחיר שלה בשוק

פורסם

אבל אחינו, תראה מה הדרישות:

- משמש בעיקר לנסיעות עירוניות (~70%)

- מבחינת חוויות נהיגה זה לא קריטי לנו, האוטו ישמש לנסיעת קצרות והכי חשוב שיהיה פונקציונאלי.

- אמינות זה אולי הדבר החשוב ביותר

...

כרגע אנחנו מסתכלים על רכבים מסביבת 2016 יד 1 פרטית בסביבת מחירים של 40K-60K

מה הקשר בין זה, לבין קיה ריו חדשה, עם גיר רובוטי?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...