Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בבית פרטי, המוקף חומת אבן.

השכן קנה רכב PHEV כלשהו.

מכיוון שבין הבית שלו לבית שלי מפרידה סמטה קטנה בה משתמשים הולכי רגל וילדים בדרך לבית הספר, הוא ביקש למתוח קו חשמל מהבית שלו, מתחת למרצפות המשולבות, לעלות עם הקו על החומה החיצונית שלי, על מנת שיוכל לחבר את הרכב שלו לטעינה.

המטרה שלו היא להתחשב בהולכי הרגל שלא יצטרכו לדלג מעל כבל חשמל זרוק על הרצפה.

כמובן שהכל יעוגן בהסכם בו אין לו שום זכויות או דרישות, והוא מחוייב לפרק את השקע בכל רגע שאדרוש ממנו, ללא שום הסברים מצידי.

מדובר בשכנים נחמדים, שאין לי איתם שום סכסוך או מריבה. אנשים איכותיים. מצד שני אנחנו לא חברים ולא יוצאים לבלות יחד.

אני לא מבקש כל תמורה עבור זה שהוא יתקין את השקע, ועומד על כך שאין תמורה.

הגישה שלי אומרת "זה נהנה וזה לא חסר".

אישתי היקרה, שיש לה חושים חדים מאוד והיא מאוד מאוד חכמה, אומרת לי שלא בא לה טוב, והיא לא רוצה את השקע הזה. שזה עניין שלו, ושיסתדר. מעבר לבדיחות שאני מתבדח כאן על חשבונה, היא מאוד חכמה וחריפה, והתחושות שלה מדויקות.

מצ"ב שתי תמונות. הרכב שלו חונה על הרחבה המרוצפת, קרוב לבית שלי, בין הסברבן שחונה לסוף הסמטה.

אשמח לתובנות - או כדברי הנודניק "מה אתם הייתם עושים?"

20190409_081141.jpg

20190409_081128.jpg

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי נותן לו בכיף. אולי הייתי מתנה זאת באבטחה לשקע שילדים לא יוכלו לשחק בו ולהתחשמל, איזה ארון נעול או משהו כזה, וכן התחייבות שכל נזק לצד ג' על אחריותו.

מעבר לזה, שיהנה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• אחראי פורום
פורסם

הייתי מאשר לו ומבקש שיסיים את זה על חומת האבן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

למה הוא לא מחווט את השקע לאזור עמוד החשמל? קצת לפני השברולט בתמונה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אישתי היקרה, שיש לה חושים חדים מאוד והיא מאוד מאוד חכמה, אומרת לי שלא בא לה טוב, והיא לא רוצה את השקע הזה

מעבר לזה ש״לא בא לה טוב״ מה הרציונל מאחורי ההתנגדות שלה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

פתח לצרות... אני לא הייתי נותן. שיעשה עמוד קטן עם ארון סגור ליד המיקום של הככב שלו, בלי לערב אותך או את הקיר. גם שהחשמל מחובר השקע תקע חייב להיות סגור בארון שלא יעשו עם זה משהו. שיריץ מתחת לריצוף עוד מטר ויעשה עמוד קטן.

פורסם

מעבר לענין הבטיחותי שבטח אתה מבין.

יש עניין של גניבות: שקע חשוף שכל אדם יהיה ראשי להתחבר לרשת החשמל של השכן.

בנוסף שקע חשמל רגיל, מיועד לעד 16 אמפר. יש היום שקעי הזנה לרכבים חשמלים שהם נותנים הספק קצת גבוה משקע חד פאזי. אמנם עמדה כזו יקרה, אבל לדעתי זו השקעה לטווח ארוך מאוד.

הייתי מציע לך להסביר לו את העמדה הזו ולהמשיך להתנהל איתו על משא ומתן: אם הוא מתעקש, להחתים אותו על נזק של החומה במקרה שיתגלה ע"י שימוש לא נכון בחשמל (שהסיכויים לדעתי נמוכים).

פורסם

זה נהנה ולא לא חסר כלום, ולא שום צרות ושום דבר לא יכול לקרות מזה שיגרום לך בעיה כלשהו, מקסימום תחתים אותו והכל על אחריות שלו.

פורסם

תודה על ההערות,

avargel - הוא יחתום על כל מה שאבקש. כמובן שאחריות כלפי כל צד ג'

redroze - למתוח קו לאיפה שאתה מציע זה לעבור שני בתים, והוא לא יכול לחנות שם - חוסם חניות פרטיות. הוא חונה בסמוך לפינת המגרש שלי.

robertf - מבחינתה היא לא רוצה שום קשר לזה. קנה רכב חשמלי, רוצה להטעין - שיטעין מהבית שלו. ההבדל בין חוט חשמל על המדרכה מהבית שלנו, לעומת מהבית שלו זה עוד 2 מטר. היא לא רוצה שום קשר לזה.

vogel - אתה לא יכול סתם לתקוע עמוד טעינה באמצע מדרכה ציבורית.

gbguy - מצידי שיחברו לו את כל חברת החשמל לשקע שלו. לא עניין שלי. השקע הוא לא שקע סטנדרטי אלא שקע אטום, מוגן מים. אם ילד יחליט שבא לו לתקוע מסרגה בתוך השקע - זו בעיה. גניבת חשמל - לא בעיה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא רואה עם זה שום בעיה. תחתים אותו כמו שאמרת על המון דברים שמכסים אותך וגם אם יצוצו צרות אתה יכול לפטור אותם בקלות וללא כאב ראש. אני הייתי מאפשר, אם אין דרך קלה אחרת.

פורסם

גם אשתי חכמה מאד מאד, גם לאשתי חושים חדים (אינני ציני..) אבל אלמלא אני, לא היו לנו חברים ומכרים ושכניינו היו תלויים ומתנדנדים מזמן על עמוד....

עגן הסדר פשוט וקריא בכתב, חשוב שתסיר ממך כל אחריות לתקע ובכלל ושהוא מתחייב לשפות אותך בגין כל נזק ובכך תם ונשלם...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אשה חכמה..

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

ברגע שאתה מאשר אתה לוקח אחריות על עצמך, לא משנה על מה הוא יחתום לך ומה יהיה ההסכם בניכם.

אם הבן שלי ישחק שם ויפגע, אני אתבע את בעל הנכס שעליו יושב השקע,

בעתיד אחרי שיהיו כמה תביעות כאלה, אז שתבוא לבטח את הבית בחברת ביטוח , יהיה שם סעיף לגבי האם קיים שקע לרכב חשמלי.

יתכן שהפרמייה שלך תעלה.

בעוד שנתיים, השכן החמוד ימכור את הבית ואז מה? תרדוף אחרי השכן החדש לחתום שוב שהכל עליו?

תרדוף אחריו לפרק את השקע?

תתייעץ עם עו"ד בתחום ותראה מה הוא אומר

פורסם

המשפט האחרון הוא הנכון. יש גם עניין של חזקה שהשכן עלול לקבל בשטח שלך (כלומר צריך לודא באמצעות עורך הדין שזה לא יקרה).

ניסית לבדוק במרשתת אם יש התיחסות לעניין, או לענייים דומים, בחקיקה, בפסיקה או בהסכמים שפורסמו לציבור?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אשה חכמה..

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

ברגע שאתה מאשר אתה לוקח אחריות על עצמך, לא משנה על מה הוא יחתום לך ומה יהיה ההסכם בניכם.

אם הבן שלי ישחק שם ויפגע, אני אתבע את בעל הנכס שעליו יושב השקע,

בעתיד אחרי שיהיו כמה תביעות כאלה, אז שתבוא לבטח את הבית בחברת ביטוח , יהיה שם סעיף לגבי האם קיים שקע לרכב חשמלי.

יתכן שהפרמייה שלך תעלה.

בעוד שנתיים, השכן החמוד ימכור את הבית ואז מה? תרדוף אחרי השכן החדש לחתום שוב שהכל עליו?

תרדוף אחריו לפרק את השקע?

תתייעץ עם עו"ד בתחום ותראה מה הוא אומר

למה לעזור לזקנה לחצות את הכביש? הרי אם היא תמעד ותיפול תוך כדי היא תתבע את מי שעזר לה...

למה לתת כוס חלב לשכן? אם יקבל קלקול קיבה או התקפת פלוצים, יבוא אליך בטענות...

למה לעזור לאמא טריה להעלות עגלת תינוק לאוטובוס? אתה לא רוצה לחשוב איזו תביעה תחטוף אם תיפול העגלה תוך כדי....

אז זה שאנו ישראלים שקודם כל תמיד נתבע את האחר ללא קשר לתרומתו האמיתית לאירוע זה דבר אחד (כמו שכתבת שתתבע קודם כל את זה שהשקע קבוע על חומתו..) וזה שאנו צריכים להמשיך ולהנתנהל כבני אדם נורמליים, טובים וסבירים, זה דבר אחר.

קצת חבל לי על השינוי שחל בחברה, לפני 40 שנה, דיון כזה כלל לא היה בא לעולם.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...