Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד שפותחת השרשור לא תרשום במסודר את הק״מ של כל טיפול ואת הפרשי הזמן אנחנו נמשיך לשער דברים או לנסות לדוג שבבי מידע מהודעות קודמות.

עד שפותחת השרשור לא תרשום באיזה שמן השתמשו במוסך הלא-מורשה לובינסקי ונבדוק אם הוא מתאים למנועי PURETECH אנחנו נמשיך לשער שהאשמה היא בשמן.

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הודעה 41.. קצת ארוך אבל באמצע מופיע תיאור הטיפולים

המוכר עשה טיפול ב 13 אלף

הקונה ביצעה 2 טיפולים , ב 20 שרכשה את הרכב וב 30 שהתחילו הבעיות.

התקלה הופיע לפני הטיפול השלישי,

לדעתי בפיג'ו התייחסו לטיפול של ה 20 כאילו היה הטיפול הראשון שהרכב עבר.

במשך חודשים חיפשתי בכל מגרש או אתר אפשרי, הגעתי לאדם פרטי שמכר רכב יד ראשונה עם בסה"כ 20 אלף קילומטר על שנתון 2016, הלכתי ולקחתי שלוש הלוואות ואת הסכום ממכירת הרכב הישן שלי, לקחתי למכון בדיקה שנחשב מהטובים והיקרים בארץ, גם כשעלו על בעיה שתיארו "היא מינורית אבל ממליצים לך שיתקן את זה לפני שתרכשי את הרכב וסה"כ הרכב במצב מעולה", התעקשתי מול הבעלים הקודמים שקודם יסע לתקן לפני שארכוש, הבעלים הקודמים נסע למוסך מורשה של פיג'ו בגלל שהתעקשתי על כך, תיקן ושילם, הביא לי קבלות ופירוט, עשיתי העברת בעלות, על אף שציין בפניי המוכר שהרכב עשה טיפול במוסך מורשה (לא בהכרח של פיג'ו) כשהגיע ל13 אלף ק"מ, אני הלכתי למוסך מורשה שלי, מוסך אופל וביקשתי טיפול... רק כדי שאהיה שקטה וללכת על הצד הבטוח. גם משם אספתי את החשבונית, רק למקרה שאצטרך בעתיד. נסעתי עליו 10 חודשים, מרחקים לא קטנים, בפקקים איומים, והכל היה מושלם! ואז התעוררו הבעיות שחשתי, עוד לפני שנדלקו נורות דבר ראשון הלכתי למוסך המורשה שלי... גם אז אמרו לי רק שהפלגים היו שרופים, אז ביקשתי להקדים תרופה למכה ושיחליפו ועל הדרך "בואו נעשה טיפול" כי הרכב על 30 אלף. אפילו שיש לי בעיקרון עוד 5 אלף קילומטר לעשות...

פורסם

למה המוכר היה צריך לתקן ולשלם על רכב שהיה באחריות?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
הודעה 41.. קצת ארוך אבל באמצע מופיע תיאור הטיפולים

המוכר עשה טיפול ב 13 אלף

הקונה ביצעה 2 טיפולים , ב 20 שרכשה את הרכב וב 30 שהתחילו הבעיות.

התקלה הופיע לפני הטיפול השלישי,

לדעתי בפיג'ו התייחסו לטיפול של ה 20 כאילו היה הטיפול הראשון שהרכב עבר.

משהו פה ממש לא מסתדר. למה שמישהו שקנה רכב חדש יעשה טיפול ראשון במוסך לא מורשה יבואן וידפוק לעצמו את האחריות? אני מניח שהוא כן טיפל בלובינסקי. ואז לא מסתדר בכלל האיחור ב- 5000 ק״מ. גם למה התייחסו בלובינסקי להחלפת ממיר קטליטי כטיפול תקופתי?

פורסם

למען הסדר הטוב-

הבעלים הראשון של הרכב טען לפני שרכשתי ממנו את הרכב כי הוא עשה טיפול במוסך מורשה (לא מוסך יבואן).

ולא, לא חשבתי לקחת ממנו את הקבלה.

במכון הבדיקה מצאו שריקה קלה והמליצו רק בשביל השקט כן ללכת לסדר את זה.

הצבנו דרישה וביקשתי שיטפל בזה לפני שאני רוכשת את הרכב.

הוא התקבל במוסך מורשה פיג'ו במודיעין. הביא להם את כל הדו"ח מהמכון בדיקה והם קבעו כי מדובר בממיר קטיליטי.

כל שאני יודעת זה שזה תוקן, שהבעלים הקודם שילם על כך (אפילו התלונן על שנאלץ לשלם אלף ומשהו שקלים) ושלקחתי את החשבונית הזאת.

בעת הרכישה ממנו, הרכב עמד על 20300 ק"מ וזה הכי מדוייק שאפשר לפרט.

ביום הרכישה, למען השקט הנפשי שלי, הגדלתי ראש ונסעתי למוסך בו טיפלתי במשך שנים, למוסך מורשה אופל. אמרתי להם שעל אף שהצהיר שעשה טיפול, אני רוצה שיעשו שוב טיפול רק כדי שאהיה שקטה.

זה הוא היה הטיפול הראשון ברשותי.

לאחר עשרה חודשים- כאשר החלו להופיע הבעיות- ניגשתי שוב למוסך שלי, מוסך מורשה אופל, וביקשתי שיבדקו ויעשו טיפול על אף שנותרו עוד כמה רלפים עד הטיפול הבא... ושוב, למען השקט הנפשי שלי.

הרכב עמד על 32000 ק"מ.

למוסך המורשה פיג'ו הוא הגיע על 33,000 ק"מ.

לגבי החשבוניות, המק"טים וסוגי השמנים ששמו-

אומנם אני מרגישה כבר כמו טלפון שבור, אבל אין לי כל מידע על מה שמו. כל שיש אלו החשבוניות שניפקו לי כאשר שילמתי בכל טיפול. לא מצויין הסוג ולא מצויין כל מידע אחר מלבד מילה כללית כמו "החלפת שמן"...

נקודה נוספת חשובה, גם אם הייתי עומדת ליד המכונאי ורואה מה הוא שם או עושה, זה אומר שהייתי מבינה אם זה לפי יצרן או לא???

וזה מוביל אותי לנקודת היבואן-

מבחינת היבואן החשבוניות שיש לי אינן עומדות בחוקים שלהם. וגם כשהצעתי שפשוט אבקש מהמוסך אופל שישלחו לי חשבוניות חדשות עם המקטים שלהם, המנהל ביבואן הסבר לי שמבחינתם אפשר לזייף עכשיו ולכן זה לא יהיה קביל עבורם.

בנוסף, טען, כי עבר על החשבוניות הללו וראה שכן כתוב איזשהו מספר ליד השמות הכלליים וטען כי עשה בדיקה יותר מעמיקה וחקר והבנן ששמו שם דברים שלא מתאימים לפי היצרן! הוא גם טען שיצר קשר עם המוסך המורשה פיג'ו וביקש שיצלמו לו את הפילטר שמן שהיה ברכב שלי ואז ראה שזה פילטר שכלל לא מתאים לרכב שלי...

והטענה השלישית שלו הייתה על כך שהבעלים הקודמים לא עשה טיפול ב15 אלף ק"מ. הסברתי שאני זו שעשיתי ב20 אלף כשרכשתי, אמר שעליי לספק את החשבונית מהבעלים הקודמים... אבל בגלל שתי הדוגמאות הקודמות, החשבונית מהבעלים הקודמים- לא תעזור גם ככה.

אז אין אחריות אבל יש טענה מצד אותו מנהל כי מתוך אמםטיה ינסה לעזור במסגרת התקציב שלו...

אני עדיין מרגישה כי מחפשים פשוט את הפירצות הקטנות ולא משנה מה היו מוצאים סיבה לאחריות.

ולמצב של עכשיו-

הרכב מפורק במוסך פיג'ו.

טוענים שיש בוכנה שבורה בגלל שימון לקוי שנבע משמן לא מתאים במנוע.

מנוע חדש לא יתאפשר לי לרכוש, אלא אם אשדוד בנק או אם היבואן, מתוך המון אמפטיה, יעזור ויסייע ויביא את המחיר מ40 אלף ל10 אלף מקסימום...

לגבי מנוע משומש, מלבד האכזבה שזה יהיה מנוע עם כמעט פי שניים קילומטראז מההווה, גם מי יבטיח ששם לא תהיה אפיזודה אחרי תקופה מסויימת.

הם אומרים שזה מנוע שההיסטוריה שלו ידועה ועשה טיפולים רק במוסכי פיג'ו...

למען האמת, אני כבר לא יודעת מה לעשות.

זה כמו לבחור בין מה תרצו שיקטעו לכם- רגל, יד או בכלל רק את כל האצבעות .

מקווה שזה ענה לכל עסקני השאלות כאן, על אף שאם הייתם קוראים בעיון את כלל מה שכתבתי אז הייתם רואים שכל התשובות הללו כבר קיימות.

תודה רבה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ --

אז אפשר לסכם את נושא הטיפולים :

- טיפול ראשון נעשה מתי שהוא אבל לא במוסך מורשה יבואן וללא תיעוד וגם זה רק אם נאמין למוכר ("הבעלים הראשון של הרכב טען לפני שרכשתי ממנו את הרכב כי הוא עשה טיפול במוסך מורשה (לא מוסך יבואן)")

- בעת הרכישה, 20,300 ק'מ, הוחלף ממיר קטליטי במוסך מורשה יבואן תמורת תשלום. זה לא טיפול.

- באותו מועד נעשה טפול על ידי מוסך שאינו מורשה יבואן. היקף הטיפול ותכולתו לא ידועים. בכל מקרה ידוע שהטפול חשוד (חיוב על 4 מצתים לדוגמא).

- ב 32,000 ק'מ הרכב שוב הגיע למוסך שאינו מורשה יבואן אבל לא לטיפול אלא לטפול בתקלה.

סה'כ בוצעו ברכב 2 טיפולים, שמהם אחד בספק (אצל הבעלים המקורי), אף אחד מהם לא נעשה במוסך מורשה יבואן (מה שלא היה צריך בעקרון להוות בעייה, אם -) ולאף אחד מהם אין תיעוד של מה שנעשה בו (מה שהופך אותם לבעיתיים).

מישהו חושב שהיבואן חייב לתת שירות באחריות לרכב הזה ?

ולגבי טענת היבואן לשיהוי של 5,000 ק'מ בטיפול, היא מוסברת כאן "הסברתי שאני זו שעשיתי ב20 אלף כשרכשתי, אמר שעליי לספק את החשבונית מהבעלים הקודמים". על פניו נראה שהיבואן אפילו לא ניסה להתחמק ממתן אחריות - הוא התייחס לטפול במוסך אופל (ולכן הטענה על שיהוי של 5,000 ק'מ) וגם היה מוכן להתייחס לטיפול הקודם. אם היו חשבוניות תקינות כנראה המצב היה אחר.

היבואן לא מחפש את "הפירצות הקטנות" כדי לא לעזור. יש כאן פירצה אחת גדולה.

פורסם
-- ^ --

אז אפשר לסכם את נושא הטיפולים :

- טיפול ראשון נעשה מתי שהוא אבל לא במוסך מורשה יבואן וללא תיעוד וגם זה רק אם נאמין למוכר ("הבעלים הראשון של הרכב טען לפני שרכשתי ממנו את הרכב כי הוא עשה טיפול במוסך מורשה (לא מוסך יבואן)")

- בעת הרכישה, 20,300 ק'מ, הוחלף ממיר קטליטי במוסך מורשה יבואן תמורת תשלום. זה לא טיפול.

- באותו מועד נעשה טפול על ידי מוסך שאינו מורשה יבואן. היקף הטיפול ותכולתו לא ידועים. בכל מקרה ידוע שהטפול חשוד (חיוב על 4 מצתים לדוגמא).

- ב 32,000 ק'מ הרכב שוב הגיע למוסך שאינו מורשה יבואן אבל לא לטיפול אלא לטפול בתקלה.

סה'כ בוצעו ברכב 2 טיפולים, שמהם אחד בספק (אצל הבעלים המקורי), אף אחד מהם לא נעשה במוסך מורשה יבואן (מה שלא היה צריך בעקרון להוות בעייה, אם -) ולאף אחד מהם אין תיעוד של מה שנעשה בו (מה שהופך אותם לבעיתיים).

מישהו חושב שהיבואן חייב לתת שירות באחריות לרכב הזה ?

ולגבי טענת היבואן לשיהוי של 5,000 ק'מ בטיפול, היא מוסברת כאן "הסברתי שאני זו שעשיתי ב20 אלף כשרכשתי, אמר שעליי לספק את החשבונית מהבעלים הקודמים". על פניו נראה שהיבואן אפילו לא ניסה להתחמק ממתן אחריות - הוא התייחס לטפול במוסך אופל (ולכן הטענה על שיהוי של 5,000 ק'מ) וגם היה מוכן להתייחס לטיפול הקודם. אם היו חשבוניות תקינות כנראה המצב היה אחר.

היבואן לא מחפש את "הפירצות הקטנות" כדי לא לעזור. יש כאן פירצה אחת גדולה.

תקרא שוב, נעשו ברכב 3 טיפולים.

טיפול ראשון אצל המוכר.

טיפול שני בזמן קניית הרכב - 20300 ק"מ.

טיפול שלישי 32k ק"מ.

פורסם

אני אישית הייתי מחליף למנוע משומש במחיר שצוין, לאחר מכן כשלפחות יש רכב נוסע הייתי מתחיל לאסוף את כל המידע שצריך מכל המוסכים שהרכב עבר בהם, כולל בקשה והתעקשות מהבעלים הקודם את הקבלות שלו ועם זה עושה הערכת מצב ותובע את מי שצריך בתביעות קטנות - את מוסך האופל שלא טיפל ברכב כנדרש (ואף חייב על דברים לא אפשריים, מה שמראש מעורר אצלי נורה אדומה כי יתכן וזו לו פעם ראשונה ש"מרמים" אותך שם), או את לובינסקי אחרי שהוכחת כי הרכב טופל לפי התקן.

עברתי לסקייטבורד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תקרא שוב, נעשו ברכב 3 טיפולים.

טיפול ראשון אצל המוכר. התיחסתי לזה. כאמור - אין הוכחה, וגם לדברי המוכר זה לא נעשה במוסך מורשה

טיפול שני בזמן קניית הרכב - 20300 ק"מ. התייחסתי לזה. היקף ותכולה לא ידועים

טיפול שלישי 32k ק"מ. צודק אכן לא שמתי לב שזה היה מעבר למצתים. בכל מקרה גם זה כמו הקודם ללא פרוט

מה שמחזיר למה שאמרתי קודם - "מישהו חושב שהיבואן חייב לתת שירות באחריות לרכב הזה ?"

וגם - "על פניו נראה שהיבואן אפילו לא ניסה להתחמק ממתן אחריות".

פורסם (נערך)

הרכב עבר 3 טיפולים, שלושתם לא במוסכים מורשי יבואן (בהנחה שבוודאות הטיפול הראשון לא נעשה במוסך מורשה יבואן) ובשלושתם לא ברור באיזה שמנים השתמשו.

אם זוכרים את הנושא העדין של LSPI במנועי טורבו וחשיבות השימוש בשמן בתקנים של היצרן אין פלא שנשברה בוכנה במנוע.

אפשר להניח שמוסך אופל השתמש בשמן GM DEXOS 2 (פותחת השרשור, בבקשה תסתכלי מה רשום בחשבוניות מהטיפולים שעשית במידה ויש לך). החפרנים פה מוזמנים לבדוק אם מותר לשים דבר כזה במנועי PURETECH.

עם כמה שזה עצוב היבואן לא חייב פה שום דבר. נלקחו פה מגוון החלטות ע״י בעל הרכב המקורי ופותחת השרשור שלא רק שמסירות כל טענה אפשרית כלפי היבואן, גם כנראה גרמו באופן ישיר לנזק.

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

ברוב המוסכים המורשים, גם שאינם מוסכי יבואן, אמו רלהיות רשום מדוייק וממוחשב של כל החלפים והעבודות שבוצעו בכל טיפול. כולל מק"טים. הכל אמור להיות ברור.

אם ניתן להשיג את הניירת המלאה בהחלט יכול להיות קייס גם נגד היבואן.

אם לא קיים תיעוד, אכן אין הרבה מה שניתן לעשות.

פורסם

אחת המסקנות החשבוות מהשרשור הזה זה לעבור בצורה יסודית על הסטוריית הטיפולים/תיקונים של הרכב שקונים רכב יד 2.

פורסם
ברוב המוסכים המורשים, גם שאינם מוסכי יבואן, אמו רלהיות רשום מדוייק וממוחשב של כל החלפים והעבודות שבוצעו בכל טיפול. כולל מק"טים. הכל אמור להיות ברור.

אם ניתן להשיג את הניירת המלאה בהחלט יכול להיות קייס גם נגד היבואן.

אם לא קיים תיעוד, אכן אין הרבה מה שניתן לעשות.

אבל זה בדיוק המסתורין, זה zero sum game .

1. אם טיפל במוסך מורשה משרד תחבורה אז חייב להיות להם תיעוד, ואז האחריות תקפה.

2. אם המוכר לא "זוכר" אצל מי טיפל, אך אמר שטיפל, אז יש נגדו קייס לשאת בנזק. להערכתי הוא לא טיפל, אלא החליט למכור את האוטו די מהר ורצה לחסוך את הכסף של הטיפול הראשון. זו הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב מדוע הוא לא מרים טלפון למוסך ודואג שפות"ש תקבל פירוט עבודה + מק"ט, חתום בידי מנהל המוסך.

בכל מקרה אין ברירה אלא לנשוך שפתיים וללכת על המנוע משומש. כבר עשיתי 200,000 קמ בפיג'ו ישנה בלי בעיה. טיפולים ותיקונים בבזמן, במוסך טוב. נמכרה במצב טוב מאוד (תמורת חופן מסטיק בזוקה. בכל זאת .. פיג'ו).

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית

• תוכן חדש...