Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באחת ההודעות כאן פותחת השרשור ציינה ששמו לה במוסך אופל שמן בצמיגות 5-30, צמיגות שהיתה מאושרת למנוע הזה בעבר.

אבל, מכיוון שהיצרן חיפש פתרון למחלות הילדות של המנוע, יצאה הוראה טכנית למוסכי היבואן שאומרת ששמן בצמיגות 5-30 כבר אינו מתאים ויש להשתמש בצמיגות 0-30 בלבד, כמובן שמוסך אופל לא היה מעודכן בעניין הזה...

לגבי העניין של המצתים, אכן היו קמפייני שירות שנעשו להחלפת מצתים. אני אישית חוויתי בעיה של חוסר סחיבה עם מנוע זהה ברכב חדש לחלוטין (100 ק"מ על השעון), אשר נבעה ממצת פגום שלא הוחלף במסגרת קמפיין שירות שהיה אמור להתבצע טרום המסירה.

לסיכום, עם כל הצער שבדבר, אני רק יכול להצטרף לשאר החברים כאן ולומר שהיבואן במקרה הזה לא חייב לכבד את האחריות.

ברכב חדש ובמיוחד בכזה שעושה שימוש ביחידת הנעה חדשה יחסית, עדיף לטפל במוסך מורשה יבואן, או לכל הפחות במוסך מומחה לדגמים של אותו היצרן אשר מעודכן מקצועית.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השבוע שמו לי שמן בצמיגות 5w30 במוסך מורשה, כך שהוראה טכנית בעניין הזה זה כנראה אגדה אורבנית

פורסם (נערך)

ההבדל בצמיגות (0W : 5W ) יורגש ,אם בכלל , בטמפרטורה של מינוס 20 או מינוס 30 . לא משהו שנמדד בארץ בשנים האחרונות. לכן מוסכים בארץ משמנים עם מה שיש להם באותו רגע זמין .

בכל מקרה ,הצמיגות ,כפי שנכתב, פחות חשובה לארצנו. התקן כן )B71 2312 )

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

יש כאן 2שרשורים אחרים שמדברים על נושא השמנים במנוע הזה, אחד בפורום טכני ״שרשור מרוכז לבעיות האמינות של רצועת תזמון במנועי PURETECH״ ואחד בפורום ייעוץ לרכישת רכב ״208 שהוחלפה רצועת טיימינג כמה להוריד ממחירון״.

מה שחשוב זה התקן של PSA ומה שרשום במחשבים שלהם לגבי השירות של הרכב. במוסכים המורשים של לובינסקי שמים גם 0W30 של TOTAL וגם 5W30 של MOBIL. שניהם מתאימים לרכב.

פורסם
^ לא היה קמפיין כזה, בכל מקרה אפשר להשתמש ב2 הצמיגיות אבל מה שחשוב זה התקן של פג׳ו-סיטוראן!
חד משמעית היה, מניסיון עם יותר מרכב אחד.

אני יכול לנסות לחפש לך מכתב שבעבר אבא שלי קיבל מלובינסקי בנושא הזה שקרא לו להחלפת שמן ומצתים ב-c4 שלו.

לגבי הצמיגות של השמן, בשני מוסכים מורשים שאני מכיר משתמשים רק בצמיגות הזו. את המידע לגבי ההוראה הזו מסר לי בעלים של מוסך מורשה ברשת של לובינסקי, אני יכול לנסות לברר איתו שוב, אולי זה רלוונטי רק לשמני טוטאל?

אני לא אכתוב סתם דברים מומצאים או תלושים מהמציאות.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם
אני אישית הייתי מחליף למנוע משומש במחיר שצוין, לאחר מכן כשלפחות יש רכב נוסע הייתי מתחיל לאסוף את כל המידע שצריך מכל המוסכים שהרכב עבר בהם, כולל בקשה והתעקשות מהבעלים הקודם את הקבלות שלו ועם זה עושה הערכת מצב ותובע את מי שצריך בתביעות קטנות - את מוסך האופל שלא טיפל ברכב כנדרש (ואף חייב על דברים לא אפשריים, מה שמראש מעורר אצלי נורה אדומה כי יתכן וזו לו פעם ראשונה ש"מרמים" אותך שם), או את לובינסקי אחרי שהוכחת כי הרכב טופל לפי התקן.

אל תעשה מנושא החיוב מה שהוא לא. חייבו אותה על ארבעה פלאגים בטעות, כי ברב המנועים יש 4 צילנדרים. זו כנראה טעות פקידותית, לא רמאות מכוונת

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אפשר להסיק שתי מסקנות כרגע.

האחת, למוסך אופל, בו טופל ריכבי, יש יד בדבר, כך או אחרת. גם אם זו טעות פקידותית או לא, בפועל חוייבתי עבור 4 פלגים ובפועל לא נעשה מצידם ניסיון ליצור קשר עם היצרן לפני הטיפול בכדי לוודא האם מה שהם שמים מתאים לסוג המנוע בו הם מטפלים. בבדיקות האחרונות שביצעתי, הבנתי כי מוסכים מורשים (לא יבואן) שעושים עבודה טובה הם מוסכים שבודקים אל מול היצרנים לגבי השימוש של איזה מוצר ואיפה ומה... מה שהוביל אותי להסיק כי כאן בפועל זה לא בוצע. זה גורם לתביעה, לא כך?

והמסקנה השניה שהוסקה, יהיה עליי להחליף למנוע משומש. אין הרבה ברירות. גם משום העלות הכספית שמנוע חדש דורש, דבר שאין באמתחתי וגם לא יהיה... וגם משום שאם אבחר לבצע זאת דרך המוסך יבואן בו ריכבי נמצא כעת, הם יכניסו את עלות עשר שעות העבודה שכבר עשו בתוך מחיר המנוע המשומש... כך שבפועל יוצא לי לשלם על כך 10 אלף שקלים בעצם.

ושתי מסקנות שהופקו ברמה האישית.

מסקנה ראשונה, רכב חדש, יטופל תמיד במוסך מורשה יבואן ולא באף מוסך אחר.

מסקנה שניה, סבלנות מובילה לחוכמה. אם הייתי מחכה אפילו עוד יום או יומיים או לחילופין מתעקשת קצת יותר, אולי הייתי נמנעת מהרבה דברים שהובילו לכך שאחריות היצרן לא יכלה להתממש.

כל שנותר לי הוא לייחל לשני דברים.

הדבר הראשון, שהמנוע המשומש שיכניסו לרכבי יהיה מנוע טוב שכם טיפולים בזמן הוא יחזיק לשנים הבאות בצורה מעולה, לפחות עד לעת מכירתו.

והדבר השני, שסיפורי והמקרה שלי יניב לקחים בעתיד גם עבור אלו שישקלו לרכוש בעתיד רכבים או לטפל ברכבים אל מחוץ למוסכי יבואן (הכוונה לרכבים שיש להם אחריות יצרן. אלו שלו, זו כבר בחירתו האישית של בעל הרכב היכן לעשות, כי אני בטוחה שכן קיימים מוסכים שפועלים ביושרה ותקינות).

תודה לכולם.

פורסם

מה אני הייתי עושה?

ניגש למוסך "אופל" ואומר למנהל המוסך שם לדבר עם מנהל המוסך של פ'גו .

לקוחה נאמנה כמוך מגיע לה .

תופתעי כמה מקרים אני מכיר שנפתרו תחת כנפי האתיקה המוסרית- מקצועית בין מנהלי מוסכים.

• ספונסר פורום
פורסם

היצרן מאפשר שימוש בשמן 5w30 בתקן b71-2297 או בשמן 0w30בתקן b71-2302 ,שהחליף את התקן הישן 2312.

אורן

פורסם
מה אני הייתי עושה?

ניגש למוסך "אופל" ואומר למנהל המוסך שם לדבר עם מנהל המוסך של פ'גו .

לקוחה נאמנה כמוך מגיע לה .

תופתעי כמה מקרים אני מכיר שנפתרו תחת כנפי האתיקה המוסרית- מקצועית בין מנהלי מוסכים.

הרעיון מעולה. השאלה היא, איך זה יבוא לידי ביטוי בפועל.

1- האם כל צד יטען שהוא היה בסדר במקרה הזה? כי אז, לאחר האשמות הדדיות ביניהם הלקוחה תשלם את המחיר.

2- או שכל צד ישלם כמחצית מהתיקון, שזה הדבר לנכון לעשות במקרה הזה. [למרות הסכום האסטרונומי להחלפת המנוע].

3- היבואן, כן,,ייקח את התיקון של הרכב במסגרת האחריות. אפילו לחסוך בהוצאות. כלומר במקום להחליף מנוע, לתקן אותו.

אם כל הכבוד ליבואן, שלפי "החוק היבש" די צודק במקרה הזה, כי אני לא רואה סיבה אמתית של ממש, במקרה הנדון, שהמנוע הלך בגלל טיפול שלא במוסך מורשה יבואן, בכל זאת היה יכול להימנע מלחפש דרכים לא לממש את אחריות הרכב.

אבל, אם זו דרכו, ש-לחפש "תרופות להפרת חוזה", שייבושם לו.

פורסם

אם כל הכבוד ליבואן, שלפי "החוק היבש" די צודק במקרה הזה, כי אני לא רואה סיבה אמתית של ממש, במקרה הנדון, שהמנוע הלך בגלל טיפול שלא במוסך מורשה יבואן, בכל זאת היה יכול להימנע מלחפש דרכים לא לממש את אחריות הרכב.

אבל, אם זו דרכו, ש-לחפש "תרופות להפרת חוזה", שייבושם לו.

מוזמן לקרוא על LSPI במנועי טורבו. זה בהחלט יכול לגרום (וגורם) לשבירת בוכנות. לשמן תפקיד קריטי במזעור התופעה - https://www.oronite.com/about/news/low-speed-pre-ignition.aspx

להערכתי הנזק נגרם ישירות כתוצאה מהטיפול הלא נכון

פורסם (נערך)

להערכתי הנזק נגרם ישירות כתוצאה מהטיפול הלא נכון

וואו... איזה הכרזה חריפה!!

קראת את כל מה שכתוב בלינק שצירפת?

אני אעזור לך בתירגום הפסקה הראשונה שמדברת על השימון.

יש הרבה גורמים שמשפיעים על התרחשות LSPI, תיכנון המנוע, דלק ושמן.

מצד השמן ההשפעה הגדולה ביותר הייתה הכימיה של הדטרגנטים...

כלומר הם לא כותבים שלשמן יש את ההשפעה הגדולה ביותר.. אלה מבחינת השמן יש רכיב מסויים שלו יש את ההשפעה

בתחום השמן.

עדיין LSPI זה בעיקר בעיית תיכנון מנוע, פשוט יש כל כך הרבה מנועים שם בחוץ שמתוכננים כל, וצריך למצוא כל דרך להקטין את היקף הבעיות שלהם, שמן זה רק אחד מהם.

השני זה לא ללחוץ על הגז חזק שהמנוע קר , ובעיקר לא ללחוץ חזק על הגז שהמנוע נמצא בטורים נמוכים.

מכיוון שיש הרבה מכוניות שמטופלות במוסכי היבואן ועדיין חוטפות LSPI , ובטוח יש הרבה מכוניות שמטופלות במוסכי אופל ולא חוטפות LSPI .

נראה לי ממש לא אחראי לפסוק מאחורי המקלדת שהנזק נגרם ישרות מהטיפול הלא נכון...

וגם אף אחד פה בכלל לא יודע מה הוא הטיפול הלא נכון , ואיזה שמן בכלל נכנס לרכב הזה.

זה ממש כמו להגיד לכל מי שהולך לו גיר ברכב שזה נזק שנגרם ישירות מצורת הנהיגה שלו..והוא צריך ללמוד איך לנהוג על הגיר.

מכיוון שאני בטוח שנמצא איפה שהוא מחקר שצורת הנסיעה שמשפיעה על שרידות הגיר...

Many factors have been demonstrated to impact low speed pre-ignition (LSPI), including: engine designs, fuel composition and lubricant composition. On the lubricant side, the most noticeable impact has been from the detergent chemistry. Oils with higher concentrations of calcium, which is found in many detergent systems, have been shown to increase the frequency of LSPI.

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם

מנוע טורבו ״עדין״ טופל במשך 33,000 ק״מ ושלושה טיפולים במוסכים שככל הנראה לא מבינים כלום במנוע הנ״ל. שמו בו שמן מנוע לא ידוע (וכנראה לא על פי התקנים של היצרן, אולי כן, מי יודע). בנוסף, הייתה לו תקלה בהצתה (החליפו פלאגים). בעבר גם הוחלף ממיר קטליטי מסיבה לא ידועה. לי בוכנה שבורה נשמע כמו משהו שקשור לתוצאה מ- LSPI או משהו דומה.

לגבי LSPI - זה עשוי לקרות במנועי טורבו, ברוב המקרים יש רעש מכאני (חפש ביוטיוב) ולפעמים הלחץ כל כך גדול שנשברות בוכנות (מוזמן לקרוא בשרשור אחר שלי שפתוח כאן על אופל שמחכה לתשובה מהייצרן, או על מנועי THP 156).

זאת דעתי, אולי אני טועה, אולי לא. לא הכרזתי שום דבר.

• תוכן חדש...