Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השווה בין i30 ל i25 מנוע 1.6 בגרסת ה premium

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט ברכישת רכב משפחתית שיתאים לכסא תינוק מאחור ותא מטען מספיק גדול לעגלת תינוק,

התקציב הוא עד 40,000שח לרכב גיר אוטומטי בלבד.

הרכב חייב להיות אמין ומנוע מספיק חזק לעליות של ירושלים בתכיפות לא גבוהה במיוחד.

הרכב מיועד לנסיעה של כ 15,000ק"מ לשנה

צריכת דלק טובה עדיפה אך זה לא פרמט שבגללו אפסול את הרכב.

ההתלבטות הראשונה שלי היא בין i30 בגרסת הפריום 1.6

לגרסת ה i25 פריום 1.6 (שימו לב שזה גרסת ה 1.6 ולא הפופולרית יותר 1.4)

מה ההבדל בינהם האם זה אותו מנוע? אותו כוח סוס?

שניהם אמינים?

תודה לעונים

פורסם

ה I25 היא למעשה מחליפתה של היונדאי אקסנט בארץ,היא גרסת כלאיים (בגודל בין I20 ל I30).

ההפרש מבחינת מנוע על הנייר - 124 כ"ס ב I25 ו 126 כ"ס ב I30 אבל בנסיעה על שתיהן (לי היתה I30 ולו היתה I25, אפילו הוא הודה שהרכב שלי זריז מעט יותר)

לגבי האבזור- ה I30 מעט יותר מאובזרת (בדגמי הפרימיום הרכב מצוייד גם בגלגלי מגנזיום ובגג חשמלי נפתח וה I25 גם בגרסת הפרימיום לא כולן מגיעות מאובזרות כך).

ה I30 מרווחת יותר מאחור ואם תבחר בגרסת הסטיישן (CW) אז תהנה גם מתא מטען גדול במיוחד.

שני הדגמים נפוצים גם בחברות הליסינג וההשכרה,הייתי מוותר על כאלו בסינון הראשוני ומחפש רכב שמור ומטופל מיד פרטית.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לכל ה-i25 פרמיום שנמכרו בארץ יש גג נפתח חשמלי ומגנזיום 16".

בכל מקרה, ה-i30 מרווחת יותר ואיכותית יותר גם מבחינת פלסטיקה וגם מבחינת איכות נסיעה.

ל-i25 יתרון בגודל תא המטען למרות שהרבה פחות פרקטי לעומת רכב האצ'בק.

אז הייתי בוחר ב-i30 צורה חדשה (בארץ מסוף 2012).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לא מעט רכבי יונדאי קיה סובלים מבעיות במערכת ההיגוי, סלילי כריות אויר שמתפגרים, בעיות חשמל שונות, חלקי פלסטיק לא עמידים, חיישני קראנק, לא משהו קריטי חוץ מההגנ שיכול לעלות אלפי שקלים אבל תדע שיש בעיות.

אני הייתי הולך על הונדה סיויק האצ'בק/סדאן (עם עדיפות להאצ'בק כי תא מטען גדול יחסית ומחיר קנייה זול משל הסדאן ברוב המקרים).

יקרה אולי קצת יותר מהיונדאי (למרות שגם הן כבר לא כאלו זולות בכלל) אבל הרבה יותר נעימה לנסיעה ואיכות חומרים עדיפה בהרבה.

ב i25 לא הייתי נוגע בלייזר בגלל תוצאות מבחני ריסוק iihs לא טובים (לא נבחנה כלל במבחן האירופאי) לכן אני מתפלא שהדרישה לבטיחות לא באה בחשבון במיוחד כשמסיעים תינוק.

פורסם

אני בספק אם 40,000 יקנו אחת מודל 2012 צורה חדשה- אולי הדגם שלפני מתיחת הפנים. שוב,חשוב לבדוק הסטורית רכב ולהיות ערים לכל מחלות הילדות- כבל ידית פתיחת דלת נהג,יוניט אור בלם,קופלונג הגה/הגה חשמלי בכללי /חיישן קראנק/סליל כרית אוויר וגם לבדוק עוד לפני מכון הבדיקה ע"י פתיחת פקק שמן שאין בוצה במנוע-נפוץ במיוחד בדגמים ששירתו בציי הרכב.

פורסם

שכחת לציין שההונדה יקרה יותר לאחזקה (ביטוח, טיפולים, חלקים). ולא רק במחיר הקניה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)
שכחת לציין שההונדה יקרה יותר לאחזקה (ביטוח, טיפולים, חלקים). ולא רק במחיר הקניה.

אולי החלקים יותר יקרים- בפועל מוסכי יונדאי רחוקים מלהיות זולים,בביטוח מקיף ההפרש סה"כ 200 ש"ח (החזקתי I30 לתקופה של 6.5 שנים ועכשיו יש לי את הסיוויק שבסמלון).

הטסט יקר יותר ב 400 ש"ח לשנה בגלל קבוצת רישוי שונה (היונדאי קבוצה 2 וההוודה קבוצה 3).

בפועל- אם היית קורא את סיכום האחזקה שלי אז רכב בן שנתיים וחודשיים נכנס למוסך יותר ממה שההונדה הנוכחית שלי שהיא בת 5 וטיפה נכנסה.

אז אולי עדיף לשלם טיפה יקר יותר באחזקה ולשלם פחות במוסכים במצטבר על תקלות ?

הבעיה היחידה היא שהונדה שמורה תיכנס בתקציב משנת 2010 וזה כבר רכב בן 9 -יכולות להיות הפתעות כאלו ואחרות אבל אין משהו סדרתי כמו בדגמי ה I החולניים של היונדאי שד"א גם ב I35 היחסית חדישות (2015-16 ) שגם שם מחלת ההגה לא נפתרה והפעם זה לא "רק" קופלונג- היו לא מעט מכוניות שהוחלף מסרק הגה וזו כבר תקלה יקרה למי שיצא מגבולות האחריות.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

אז כאחד שהחזיק ב I20 מ 95 אלף ק"מ ועד 240 אלף ק"מ אומר לך דבר אחד: זו שמועה שמר ישראלי המציא.

החלקים ב I20 יקרים לא פחות מההונדה, אולי פה ושם יקר יותר בהונדה.

בבקשה:

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/3253/%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A9%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%A1%D7%9B%D7%9E%D7%99%D7%9D---6-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-i20?fbclid=IwAR3qEIujMLuWyU2M_isZHNy3hMbQu-r9aJ6cb9inzs1wTDwx5QSm0Loa9fY

בוא תסביר לי למה בורר מצבים מכאני מזורגג ליונדאי עולה 2500 שקל חדש ו 1000 שקל בפירוקיה, שבפולקסוואגן גולף שילמתי בצ'מפיון (!!!) 600 שקל כולל עבודה.

סטארטר, לחבר עם I20 התקלקל, רכב 2010 מטופל מוסך מורשה עם 100 אלף ק"מ, שילם איזה 2000 שקל.

מדחס מזגן, גם רצו ממנו איזה 4000 שקל בסוף הוא הצליח לשפץ אותו בפחות.

ביטוח? היום על הג'אז שהיא הרבה יותר חדשה אני משלם הרבה פחות (בערך 500-600 שקל) ממה שעל ה I20 הייתי משלם כשהיא הייתה בת 4-5.

פורסם

לך תמצא יונדאי i25 שלא נשחטה בליסינג בתור יד ראשונה.

יונדאי i30 פרימיום היתה הרבה אצל פרטיים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני מציע לבדוק טויוטה אוריס, מודל 2011, אולי 2012 עם קצת מאמץ.

מרווחת, אמינה, לא בזבזנית גדולה ועלויות האחזקה שפויות.

פורסם

תודה לעונים,

הטויוטה אוריס נראית לי קצת קטנה, רושם ראשוני,

ההונדה למרות שאני לא מתלהב במיוחב במראה שלה נראה כמו אופציה לא רעה בכלל, ראיתי מודעות ל 2012 ב 43000, אני מאמין שאפשר להוריד ל 40,

ובכלל מנוע 1.8 מאוד מתאים לי גם מבחינת הנסיעות לירושלים,

מה i25 אני יורד במיוחד בגלל מבחני הריסוק - ותודה למי שהאיר את פני לעובדה הזאת.

ה i30 פרימיום חורג מהתקציב לשנתון 2012 ואני לא מוכן לקנות מחחת לשנתון הזה, עדיין לא שללתי לגמרי את האופציה,

ד"א הגג נפתח של ההונדה זה לכל הדגמים?

אשמח לשמוע על עוד אופציות,

מה לגבי הקרוז שנתון 2012 ואלהה? הדעות עליו מאוד חלוקות, אשמח לשמוע ממישהו שיש לו כזה רכב.

פורסם

נסה לבדוק באוטוסנטר יש להם מבחר הונדה סיויק עם ק"מ נמוך, גם אם תשלם קצת יותר אתה תקבל אחריות מסודרת והשבחה טובה / יקזזו לך מהכסף ואתה תיקח להשבחה איפה שאתה רוצה כמו שאני עשיתי.

• תוכן חדש...