Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על פי הנתונים בחוברת איגוד השמאים לשנת 2011:

יש לכאורה ירידת ערך: יש לעיין בעמוד 8, סעיף 4.5

בדיקה מול משרד השמאי יצחק לוי. ושמאי נוסף נאמר לי טלפונית שיש לכאורה ירידת ערך, אך שווה לבדוק מה בדיוק הוחלף (מנוע לבד, או גם רכיבים נוספים) ומה מציעה המוסך, או חברת כלמוביל. זאת, לפני מתן חוות דעת שמאי. יתכן שיתנו פתרון מניח את הדעת.

יחד עם זאת, עלי לציין שהרכב שרכשתי הוא מסוג יונדאי איונייק סופריים.

בגדול מדובר רכב טוב ואני יחסית מרוצה ממנו, יש בו מכלולים שקיימים רק ברכבי יוקרה. החשוב מכול הוא שיש ברכב שמונה אמצעי בטיחות חשובים ו-7 כריות אוויר המגינים על הנהג והנוסעים. אני אישית נוסע איתו בתצרוכת דלק ממוצעת של 5/100 מה שאומר 20 ק"מ לליטר. לא היה לי את זה באף רכב קודם. לא פחות חשוב הוא שלרכב 7 שנות אחריות למערכת ההיברידית והסוללה ו-5 שנות אחריות לרכב.

כלל יסודי - כל מי שנוהג ברכב היברידי כמו יונדאי איוניק חייב לשנות דפוסי נהיגה. רק כך יוכל לחסוך חיסכון מרבי בדלק.

פורסם
אני ממש לא בטוח שהוחלף מנוע שלם, אלא רק בלוק מנוע. שווה לבדוק את זה.

אפשר להביא מהקופסה רק בלוק מנוע ??

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אין בעיה עם מנוע חדש אבל ישנה בעיה גדולה בפירוק המנוע הקיים ופירוק הרבה מאד רכיבים נלווים והרכבת המנוע החדש והרכבת הרבה מאד רכיבים נלווים והכל על ידי מכונאים ״מומחים״ מישראל.

לא הייתי נוגע ברכב שעבר החלפת מנוע בוודאי ברכב יחסית חדש שאיפוס הק״מ שבמנוע החדש לא תורמת למעשה כלום (בוודאי באיפוס של 12 אלף ק״מ בלבד).

זאת שאלה שמצריכה בדיקה, האם האחריות כוללת רק השבה של הרכב למצבו המקורי התפקודי או כוללת גם השבה של הרכב לשוויו המקורי לפני התקלה אם שווי זה נותר מופחת גם לאחר התיקון.

תסתכל על תנאי האחריות, חוק המכר ופסיקה של בתי המשפט בנושא זה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אין שום ירידת ערך בהחלפה ממנוע חדש ואין שום פיצוי קבוע להחזרת ירידת הערך הבידיונית הזאת מבחינת אחריות היצרן.

אם כבר לקחת את הרכב מהמוסך, אז המקום שלך לנהל מו"מ מול היבואן הוא קטן מאוד.

פורסם

כתבו פה לא מעט על כשל בממיר הקטליטי..

השאלה היא האם הכשל אכן היה במנוע?

ואם כן, האם המנוע שהותקן הוא מהרוויזיה החדשה או אותו הדבר?

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חברת כלמוביל הציעה לי הצעה לישוב המחלוקת בתגובה לפנייה בעקבות החלפת מנוע לרכב יונדאי איוניק לפיה:

החברה מתחייבת לשלם לי את מחיר המחירון לרכב בעת שידרוג הרכב כך שלטענתם ירידת ערך לכאורה נופלת.

החברה תעניק לי כפיצוי 2 טיפולים ברכב ללא עלות.

ללא שום קשר, החברה תעביר לידי את הניירת הקשורה בטיפול ברכב והחלפת המנוע בצירוף מכתב מכלמוביל המאשר שמדובר במנוע חדש מהיצרן.

שאלתי, האם ההצעה לישוב הסכסוך הוגנת וממצא את המחלוקת ?

פורסם
חברת כלמוביל הציעה לי הצעה לישוב המחלוקת בתגובה לפנייה בעקבות החלפת מנוע לרכב יונדאי איוניק לפיה:

החברה מתחייבת לשלם לי את מחיר המחירון לרכב בעת שידרוג הרכב כך שלטענתם ירידת ערך לכאורה נופלת.

ללא שום קשר, החברה תעביר לידי את הניירת הקשורה בטיפול ברכב והחלפת המנוע בצירוף מכתב מכלמוביל המאשר שמדובר במנוע חדש מהיצרן.

אילו הייתי במקומך, הייתי שבע רצון.

Sent from my Galaxy Note 9

פורסם

לדעתי יותר מהוגנת.

פורסם

תוודא כמובן שיש לך את כל התחייבויות היבואן בכתב. ותקרא טוב טוב את כל האותיות הקטנות.

• תוכן חדש...