Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, חדש פה ובכלל בעולם הרכב וזקוק לעצתכם,

ברשותי ניסאן סאני מודל 94', גיר אוטומט, נסועה של 177000 ק"מ, מטופלת ושמורה היטב (-עברה במשפחה, אצלי יד שלישית).

אני נוסע עם האוטו כל יום מירושלים לפתח תקווה הלוך-חזור כאשר רוב הנסיעה היא בין עירונית והמנוע בערך על 3000 סל"ד כאשר בעליות של שער הגיא הוא מגיע גם לאיזור ה4000 למשך כשתי דקות במצטבר, סה"כ בחודש נסועה של 2,500 ק"מ.

לפני כחודש בדקתי שגרתית שמן במנוע ולחרדתי גיליתי שהמדיד יבש לגמרי, הכנסתי והוצאתי יותר מפעם אחת כדי להיות בטוח אבל פשוט לא היה מה לנגב מהמדיד..... כנראה שהגעתי ברגע האחרון...

כמובן שמיד מילאתי שמן מנוע (- 10W40 חצי סינטטי של LiquiMoly עם התוסף mos2, מהגלון הכסוף של 5 ליטר) ומאז בדקתי את המצב כל יום...

גיליתי בבדיקות שמתחת לאוטו שלש כתמים קטנים של שמן לאחר כל כיבוי מנוע, ובנוסף, מפלס השמן ירד בצורה מדאיגה.

כמובן שפניתי למוסך שלי, והוא גילה "נזילה רצינית" לדבריו מהיוניט לחץ שמן, הוא החליף את החלק והוסיף כי "יש לי נזילה קטנה גם בין הגיר למנוע – אבל לא שווה לטפל בזה ואני צריך לחיות עם זה".

מאז עבר קרוב לחודש ואני עוקב אחרי מפלס השמן כל יום, חשוב לי לציין ששתיים מתוך שלש הכתמים כבר לא מופיעים, וגם כתם אחד קטנצ'יק לפעמים מופיע ולפעמים לא, כעת המצב הוא כזה שמרגע שאני ממלא עד הסף העליון במדיד אני נוסע 1400 ק"מ ואז מפלס השמן מגיע עד הקצה התחתון (L) שבמדיד ואז אני נדרש למלא כליטר שמן מנוע נוסף כדי להגיע שוב לקצה העליון.

המנוע תקין ללא עשן לבן\כחלחל וללא נזילות והשפרצות

עד כאן הנתונים, מכאן השאלות:

1. האם מבחינת צריכת השמן המצב תקין בהתחשב בגיל האוטו \ מצבו \ הנסיעות הארוכות שאני עושה כל יום ?
  2. האם הנזילה "בין הגיר למנוע" דורשת טיפול מיידי וככל שאני משאיר אותה כך היא תגבר ? או שמא אפשר באמת "לחיות עם זה" כדברי המוסכניק ?

המון תודה מראש.

פורסם

אם יש נזילה בין המנוע לגיר,צריך להוריד את הגיר כדי להחליף את המחזיר- החלק עולה כמה עשרות שקלים אבל העבודה לא זולה.

יחד עם זאת,צריך לבדוק אם זו הסיבה האמיתית לחוסר השמן (או שיש תקלה אחרת כמו בלאי גומיות שסתומים שגורם לצריכה מוגבר) או לנסות להבין אם זו צריכה טבעית לתנאי הנסיעה שלך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הירידה במפלס נובעת ככה"נ משריפת שמן במנוע ולא מהנזילות.

כדאי פשוט לעקוב ולמלא באופן תכוף (למשל פעם בשבוע / 1000 ק"מ).

:turn-l:
פורסם

לפני שנים, היתה לי סאני 93, שנרכשה ב-200 אלף ק"מ ונמכרה ב-330 אלף. בכל חייה צרכה שמן ברמה קבועה - אחת לכ-1000 ק"מ הייתי נדרש להשלים מעט. לא עישנה ולא פייחה את המצתים. לא נדרש שום טיפול מלבד מעקב אחרי מפלס השמן.

:turn-l:
פורסם

במידה והנסועה השנתית שלך באמת עומדת על 30000 קמ לשנה, שווה לך לעשות חושבים על שידרוג לרכב יותר חדיש/חסכוני.

אני אגב הראשון שאומר שווה להשתמש ברכב קיים ללא ירידת ערך כמעט.. אך יתכן שבהמשך שווה לך להשתדרג.. זה באמת תלוי כמה הרכב שלך צורך.

תהנו

פורסם

לשאלותיך :

1) סביר ביחס לגיל הרכב והנסועה. זה מכובד מאוד לנסוע עם רכב בן 24 כל יום מירושלים לפ"ת ושאלו יהיו התקלות היחידות..

2) כפי שנכתב, לתקן נזילת שמן בין גיר למנוע דורש עבודה ממושכת ויקרה יחסית של פירוק הגיר מהמנוע כדי להחליף מחזיר שמן שעלותו נמוכה.

אפשר "לחיות עם זה" כמו שאתה חי היום, אולי זה יתגבר ואולי לא, אבל הרכב כולו שווה אולי 3000 ש"ח במקרה הטוב, אין הגיון כלכלי להשקיע בו.

סע בו עד שהוא ימות, תשלים שמן פעם בחודש.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...