Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נצל"ש.

האם הצרי גוף החדשים a320neo וה 737max

עדיפים על הדגמים הישנים.

מבחינת נוחות ורעש?

אלעל מתכננת מתישהו להחליף את ה 737-800 הישנים?

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מבחינת נוחות- תלוי בחברה. שוב, מושבים וקונפיגורציית קבינה לא תלויים ביצרן.

מבחינת רעש- עדיפים על הדגמים הקודמים. מנועים חדשים ושקטים יותר וקצת התאמות אווירודינמיות קלות מורידים את הרעש והרעידות בקבינה לעומת הדגמים הישנים.

בסופו של דבר אל על תחליף את ה 738 הישנים, אבל זה לא צפוי בזמן הקרוב. לצערנו אל על באופן סדרתי משאירה מטוסים עד שהם גרוטאות מעופפות של ממש, ומותחת את הסוף ככל הניתן. בעיקרון עוד 3 מטוסי 747 ו 767 היו אמורים לצאת משירות בין אוגוסט לדצמבר 2018, נכון לרגע זה כולם עדיין בשירות (וגילאי 24-25....)

לא הייתי מצפה להוצאה משירות של ה 737 הישנים ביותר לפחות ב 5 השנים הקרובות.

לגבי הטיסות הארוכות - אתה צודק, אבל, בכל זאת, המודל של טיסות ארוכות במטוסים בינוניים הולך ותופס תאוצה. ואני גם לא בטוח אם בסידור הפנים הנוכחי זה משמעותי מבחינת הנוחות, כמובן בקבינה האחורית. מי שמשלם כדי לשבת מלפנים סובל הרבה פחות, אבל בשביל זה צריך להשתייך לקבוצה הנכונה - ואני לא במצב הזה.

אבל, חוויית הטיסה נגזרת מהרבה מאד דברים נוספים. למשל טיב השירות. לפני מספר שנים טסתי לניס עם AF. בדרך הלוך השירות היה זוועתי. בחזור - חלומי. או הנוסעים שאתך - אם תתקל בנוסעי שוקולד בצ'ק אין\מסירת מזוודות החשק לטוס יגמר עוד לפני הביטחון. או, כפי שקרה לאשתי ולי לפני כחצי שנה - דווקא נוסעת שקטה לגמרי שהקשתה עלינו: ישבנו במושבים A ו-B (ב-321) ובמושב C ישבה אשה כבת 80-85, ולא היה לנו נעים לבקש מנה לאפשר לנו לעבור לשירותים. אז התאפקנו בערך 4 שעות, עד שהיא קמה לאותו צורך. וכמובן שכל אלה לא תלויים (כמעט) בחברת התעופה, ולמעשה מדובר במשהו שהוא ממש פיס.

טיסות ארוכות במטוסים צרי גוף זה דבר נדיר ביותר לשדות מרכזיים. אם אתה טס מניוארק/JFK להית'רו לדוגמה, נדיר ביותר להיתקל בדבר כזה. אם אתה טס מלה-גארדיה ללוטון, פה בהחלט יש סיכוי שתמצא את עצמך על 321neo או 737MAX. כמו שהוזכר קודם, בטיסות לשדות מרכזיים פשוט אין אף פעם בעיה למלא מטוס רחב גוף כמו 787/A350, ברוב המוחלט של המקרים גם גדולים יותר, אז אלו תמיד ישרתו את הקו. גם עם מושבים זהים כמובן שנוח יותר לטוס ברחב גוף, תחושת החלל הגדול יותר פשוט נעימה יותר.

לגבי חווית הטיסה- אנחנו קצת בבעיה. קודם כל, הקהל הישראלי. מעבר לזה, השירות הצונן למדי מרוב החברות האירופאיות. למה?

לשמחתי, אין לי שום בושה, אז אני שואל בפתיחות גמורה את הדיילים לגבי הקו. בשיחה עם דיילים של לופטהנזה, איירפראנס וטורקיש, מכולם עולה תמונה דומה: הקו לישראל הוא "עונש", כולם מנסים להימנע ממנו ככל הניתן, ושהם על המטוס, לצאת החוצה להראות את הפרצוף כמה שפחות. הטיסה מישראל לחו"ל לרוב מחזיקה עליה יותר ישראלים מזרים ותהיה ברמת שירות מזעזעת, הטיסה מחו"ל לישראל תאוכלס ביותר זרים מישראלים, והשירות יהיה טוב יותר. זו הייתה בדיוק החוויה שלי אגב בכל טיסה בקטע של ישראל/אירופה עד עכשיו.

אגב, זה לא שתמיד הנוסעים זוועה, אבל בממוצע זה המצב, אז גם בטיסות "בסדר" הדיילים לא מתאמצים יותר מדי.

לגבי תקלות בלתי נשלטות כמו שכן לא נעים בטיסה, אין מה לעשות. קורה.

פורסם (נערך)

הדוגמא שלך לטיסה מלה-גארדיה לוטון לא טובה...

אין ולו טיסה אחת ישירה מLGA לאף שדה תעופה אירופאי :)

לגבי הצוותים, לפחות לגבי הצוותים של בריטיש אני יודע אחרת. הם מאוד אוהבים את השהיה בארץ, ואין להם בעיה מיוחדת עם רוב הישראלים שדווקא נוטים להתנהג טוב יותר בחברות זרות מאשר באל-על למשל.

גם ההערה שלך שרוב הנוסעים בטיסות מישראל ישראלים ומחו״ל לארץ זרים לא הגיונית בעליל, אלא אם כן הבנתי אותך לא נכון.

התיירים שמגיעים לארץ מן הסתם גם טסים חזרה הביתה ממנה, והישראלים שטסים מישראל גם חוזרים אליה...

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

לה-גארדיה ללוטון זו דוגמה לטיסה טרנס אטלנטית בין 2 שדות משניים. לא בדקתי אם אכן יש אחת כזו ספציפית, אבל בהחלט קיימות טיסות דומות (לרוב ב A321LR)

אני לא יודע לגבי בריטיש, מעולם לא טסתי איתם אז לא הייתה לי הזדמנות לשאול. יכול להעיד רק מנסיון. אולי אלו שטסים בריטיש מתנהגים קצת יותר יפה מאחיהם על טיסות AF/לופטהנזה. הקיץ טסתי לופטהנזה למינכן, והטיסה די נראתה והרגישה כמו גן חיות- למרות שלא הייתה שום טעות מצד הצוות והמטוס היה די חדש. אני גם לא מבין את הטרנד הזה של לעמוד במעבר כדי לדבר עם חבר שלך ולהפריע לכולם בערך, תזמינו מראש מושבים ביחד לעזאזל.

ברור שאנשים שטסים לפה צריכים לחזור הביתה ולהיפך, אבל אנשים שמגיעים בטיסה אחת לא יחזרו על טיסה אחת- אלא לרוב יפוזרו בין מספר טיסות, כל אחד בהתאם למשך השהות שלו והשעה שהוא בחר בה טיסה (במידה ויש יותר מאחת ליום)

זה נכון יותר לגבי מדינות עם תדירות טיסות גבוהה (צרפת, גרמניה, איטליה וכדומה) אבל באופן כללי, זו המגמה

פורסם

כן אכן שיש טיסות בינלאומיות במטוסים צרי-גוף. סתם הייתי קטנוני לגבי הדוגמא שהבאת...

לא חסרות דוגמאות של קווים בינלאומיים ב757 בעבר למשל. אבל אפשר גם למצוא גם דוגמאות עכשוויות פה ושם משדות גדולים, כמו בריטיש שמטיסים A318 קטנטן מJFK ללונדון סיטי.

פורסם (נערך)

פיקה - כמה הערות.

נתחיל בקוריוז - כנראה שהתכוונת ל-321neo. גרסת ה-LR שלו חדשה לגמרי, לא מצאתי את מספר המטוסים שסופקו, אבל מדובר בבודדים - הראשון סופק לפני פחות מ-3 חודשים, ושניים מהם נמצאים בשירות "ארקיע".

שנית - בהחלט דיברתי על טיסות בצרי גוף בין שדות משניים. זה לא שהקונקשן מת, אבל יש קוים בהם נוצר לו תחליף של טיסה ישירה במטוס יותר קטן.

שלישית - הדוגמא של JFK ו-LCY גרועה משתי סיבות - האחת היא שלונדון סיטי הוא שדה קטן עם מגבלות גדולות (בטיסה הלוך ה-318 לא מסוגל לשאת מספיק דלק וצריך לתדלק באירלנד), והשניה נובעת מכך - אותם 318 הם מטוסים של מחלקות יוקרה בלבד ומחיר הטיסה בהתאם (ואאל"ט גם קו זה צומצם לטיסה אחת ביום).

ועניין גיל המטוסים דומה לדיונים שיש לנו על מכוניות: מטוסים חדשים עולים הרבה בהלוואות, ישנים עולים הרבה בדלק ותחזוקה. לכל חברה התחשיבים שלה, וגם בחברות גדולות ומכובדות תמצא מטוסים בני 25-30.

מבחינת התנהגות נוסעים - כנראה לא חסרים גם אירופים שמתנהלים כאילו הם בג'ונגל. לא מזמן בית משפט בריטי פסק פיצויים של כ-100,000 ש"ח שישלם נוסע בריטי שהתנהגותו גרמה לצוות להסיט מטוס בדרכו מאנגליה לאיזה יעד נופש בדרום אירופה, וסיפורי הנוסעים השיכורים מסופרים בתדירות גבוהה מאד. ואלה לא ישראלים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדוגמא של JFK ו-LCY גרועה משתי סיבות - האחת היא שלונדון סיטי הוא שדה קטן עם מגבלות גדולות (בטיסה הלוך ה-318 לא מסוגל לשאת מספיק דלק וצריך לתדלק באירלנד), והשניה נובעת מכך - אותם 318 הם מטוסים של מחלקות יוקרה בלבד ומחיר הטיסה בהתאם (ואאל"ט גם קו זה צומצם לטיסה אחת ביום).

הדוגמא היתה שלי. כוונתי היתה להצביע על קו שמתבצע במטוס צר גוף מ/לה שדה בינלאומי גדול, ובמטוס הרבה יותר קטן מהA321 אפילו. חשבתי שכתבתי שכל המטוס בתצורת ביזנס אבל מסתבר שלא. אגב, קצת OT אבל הנחיתה באירלנד לא כלכך נוראית כי עוברים שם את תהליך ההגירה וכשנוחתים בניו יורק יוצאים כאילו הגעת בטיסת פנים.

וכן, לפני שנתיים הפסיקו את הטיסה היומית השניה, ולמען האמת בהתחשב בהיסטוריה של החברות למינהן שהציעו Business only flights, זה מפתיע שגם זה עדיין קיים.

פורסם

זה מתחדש עכשיו, אאל"ט קתאי מציעה את זה בטיסה ישירה מסינגפור לניו יורק על 350 בעל טווח מוגדל, אבל זה איזוטרי לגמרי. בני תמותה רגילים יוסיפו להצטופף כסרדינים בקופסת אלומיניום.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי חווית הטיסה- אנחנו קצת בבעיה. קודם כל, הקהל הישראלי. מעבר לזה, השירות הצונן למדי מרוב החברות האירופאיות. למה?

לשמחתי, אין לי שום בושה, אז אני שואל בפתיחות גמורה את הדיילים לגבי הקו. בשיחה עם דיילים של לופטהנזה, איירפראנס וטורקיש, מכולם עולה תמונה דומה: הקו לישראל הוא "עונש", כולם מנסים להימנע ממנו ככל הניתן, ושהם על המטוס, לצאת החוצה להראות את הפרצוף כמה שפחות. הטיסה מישראל לחו"ל לרוב מחזיקה עליה יותר ישראלים מזרים ותהיה ברמת שירות מזעזעת, הטיסה מחו"ל לישראל תאוכלס ביותר זרים מישראלים, והשירות יהיה טוב יותר. זו הייתה בדיוק החוויה שלי אגב בכל טיסה בקטע של ישראל/אירופה עד עכשיו.

אגב, זה לא שתמיד הנוסעים זוועה, אבל בממוצע זה המצב, אז גם בטיסות "בסדר" הדיילים לא מתאמצים יותר מדי.

לגבי תקלות בלתי נשלטות כמו שכן לא נעים בטיסה, אין מה לעשות. קורה.

מבחינת התנהגות נוסעים - כנראה לא חסרים גם אירופים שמתנהלים כאילו הם בג'ונגל. לא מזמן בית משפט בריטי פסק פיצויים של כ-100,000 ש"ח שישלם נוסע בריטי שהתנהגותו גרמה לצוות להסיט מטוס בדרכו מאנגליה לאיזה יעד נופש בדרום אירופה, וסיפורי הנוסעים השיכורים מסופרים בתדירות גבוהה מאד. ואלה לא ישראלים.

וואו, איזה הבדלים אני רואה בטיסות ה"אירופאיות" מול ה"ישראליות". לצערי, אין מאיפה שאני גר טיסות ישירות לארץ, אז תמיד יוצא לי לעשות טיסה אחת אירופאית ואחת ישראלית כשאני מגיע לארץ, ההבדל תהומי.

ובנוגע לאירופאים שמתנהלים בג'ונגל - משום מה כמעט תמיד מדובר בבריטים, שהם Notoriously חבורת קקות שיכורים (בלי להכליל :-D ). טוס עם סקנדינבים או גרמנים למשל ולא תראה כאלה דברים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם בני תמותה רגילים יקנו כרטיסי טיסה לא רק לפי המחיר, אלא גם לפי המרווח (ואולי גם לפי איכות החברה חלילה וחס) אז זה ישתנה.

כל עוד השיקול היחיד של 99% מהנוסעים הרגילים (לא חברי מועדון כזה או אחר) הוא המחיר, זה יהיה המצב והוא כנראה עוד יחמיר.

כמה זמן תשרוד חברת ׳איר גלובל׳ הפיקטיבית שתצא במסע פרסום של ׳המרווח שלנו גדול ב 3 אינטש והמחיר שלנו גבוה ב 10%?

למה קיימת ׳תיירים פלוס׳ בכלל? למה היא חלק קטנטן מהמטוס? למה לא כולו בסטנדרט הזה?

הלאו קוסט לוקח זאת לקיצון והחברות הרגילות חייבות להתאים את עצמן.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם (נערך)

בטיסות עם ישראלים ההבדל הוא ביעד - יעדי נופש זול מושכים אוכלוסיה מסויימת, אבל יחד עם ישראלים למקום שאינו הבלקנים וכמה יעדים דומים ולא תחוש בהבדל בין הישראלים לאירופים. אם במקרה אתה במלון עם ישראלים ההבדלים יהיו דומים. הקהל שבא להמר בקזינו ולבלות קניות אינו הקהל שבא לטיול של נופים או תרבות.

דרך אגב, לגבי אותו אנגלי שיכור, טעיתי. זה היה 100,000 ליש"ט, לא ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

יש הבדל מובחן מאוד בהתנהגות הממוצעת של הנוסעים כתלות ביעד. טיסות של סוויס ואוסטריאן, למשל, נראות בד"כ אחרת מטיסות ליעדים קצת יותר דרומיים.

הטיסה הטרנס-אטלנטית הכי נוחה שחוויתי הייתה דווקא ב-757, מאדינבורו לניוארק. בדיוק בגלל אותם גורמים נסיבתיים שספריאל הזכיר. אני ברנש די קומפקטי אז מרווח המושבים לא הזיז לי יותר מדי. הטיסה הייתה חלקה ושקטה ללא טורבולנציה, היה IFE סביר, והכי חשוב, טיסה של שמונה שעות שיצאה בשעת בוקר סבירה (סביב 10 בבוקר למיטב זכרוני) ונחתה בשעת אחה"צ בניוארק. מבחינתי, כמי שלא ישן בטיסות, זה עשה את ההבדל. פעם ראשונה שאחרי טיסה טרנס-אטלנטית לא הרגשתי כאילו אני אחרי תוכנית כביסה אינטנסיבית במכונת כביסה.

חזיר דיזל

פורסם
ובנוגע לאירופאים שמתנהלים בג'ונגל - משום מה כמעט תמיד מדובר בבריטים, שהם Notoriously חבורת קקות שיכורים (בלי להכליל :-D ). טוס עם סקנדינבים או גרמנים למשל ולא תראה כאלה דברים.

מכר אוסטרי שהוא פרסר בבריטיש הכי שונא טיסות עם דרום אפריקאים ואחריהם עם אוסטרלים, בעיקר בגלל הנטיה שלהם לשתות יותר מדי. ישראלים הרבה הרבה אחרי בדירוג הטיסות הקשות.

אמר שבטיסות לדרום אפריקה ואוסטרליה הם מדליקים את שלטי חגורות הבטיחות לפעמים כדי להצליח להשתלט על הנוסעים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
זה מתחדש עכשיו, אאל"ט קתאי מציעה את זה בטיסה ישירה מסינגפור לניו יורק על 350 בעל טווח מוגדל, אבל זה איזוטרי לגמרי. בני תמותה רגילים יוסיפו להצטופף כסרדינים בקופסת אלומיניום.

סינגפור איירליינס לא קתאי.

יש שתי מחלקות. פרימיום וביזנס במטוס.

פורסם

הראש שלי היה במקום אחר. כמובן שאתה צודק

• תוכן חדש...