Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאבא שלי רכב דיזל והוא מתדלק לא מעט.

הוא שם לב החודש למשהו מוזר (אולי זה התחיל לפני החודש).

מחיר הסולר עבר פתאום את מחיר הבנזין, רק לשם הבהרה אני לא מתכוון למחירים הרישמיים אלה למחיר אחרי הנחות בתחנות זולות.

תמיד זה היה הפוך, ואני שואל את עצמי מה השתנה?

התחלתי כבר לפתח תאוריית קונספירציה שבגלל שהבנזין שבפיקוח הוזל משמעותית עקב הירידה במחירי הנפט תחנות הדלק החליטו להחזיר לעצמם חלק מההפסד דרך הסולר שלא בפיקוח.

אפשר להניח שכמות הליטרים שתחנה מוכרת בחודש לא משתנה יותר מדי. עכשיו אם התחנה מרוויחה אחוז קבוע ממחיר הבנזין שבפיקוח אז כל ירידה במחיר הבנזין היא ירידה ברווחים לא?

מה עושים? סולר.

מה דעתכם? עוד מישהו שם לב לזה? או שזה רק בתחנות שדגמנו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תחנה מרוויחה על כל ליטר דלק סכום קבוע. גם כשהמחיר 10 שקל וגם כש5 אם אני זוכר נכון. היא אדישה למחיר בגלל שהוא בפיקוח. בדיזל זה באמת איש הישר בעיניו יעשה. אולי סתם אחד העלה, אחרים ראו כי טוב והתיישרו לפי השוק.

פורסם

^ זה נכון חלקית לבנזין בפיקוח. ישנו "מרווח שיווק מקסימלי" ותחנות שנותנות הנחה מרוויחות פחות מהמרווח שיווק בפירוש. זה נכון שאם המחיר המפוקח מתעדכן התחנה תרוויח אותו סכום על כל ליטר גם לאחר שינוי המחיר, בתנאי שלא שונה מרווח השיווק.

במקביל יש תוכנית לגריטת דיזלים ישנים יחסית.

המדינה לא רוצה דיזלים. אז יכול להיות שזה מכוון.

לא שמעתי על צעד של המדינה בעניין, מחיר הסולר בתחנות פשוט יצא לחלוטין מפיקוח לפני כמה שנים.

אבל אם צמצמו את מרווח השיווק בבנזין זה כן מסביר חלק מהעניין (הוזלה מכוונת בבנזין).

זה כבר הרבה זמן ככה לא רק חודש וזה כל התחנות אין למצוא סולר במחיר יותר זול מבנזין

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

בתחנות הזולות יותר זה התחיל רק מהחודש כפי שתאר פות"ש. היה מחיר זול יותר בכמה עשרות אגורות מבנזין.

אני נתקלתי בשתי תחנות באזור התעשיה של קניוני מערב ראשון שמוכרות ליטר סולר ב 5.83

נדמה לי שנפתח כבר שרשור אחד או שניים בנושא החודש.

פורסם

אני מתדלק סולר ואני מסתובב בכל איזור המרכז כולל ראשון וכבר כמה חודשים שהסולר יותר יקר מהבנזין ולא רק מהחודש

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

פורסם (נערך)

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=5746556

נכתב כבר בשרשור ההוא :זה קשור לדעתי לכלכלת בחירות. צמצמו את מרווח השיווק של בנזין כדי למנוע עליה חדה במחירי הבנזין. אין וואקום בקטעים האלה ולכן הפיצוי נעשה דרך הסולר. אז האזרח הקטן משלם פחות בתחנה אבל יותר על מוצרי צריכה בהובלה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אני נתקלתי בשתי תחנות באזור התעשיה של קניוני מערב ראשון שמוכרות ליטר סולר ב 5.83

נדמה לי שנפתח כבר שרשור אחד או שניים בנושא החודש.

תדלקתי באחת מהן בשבת. עדיין זול יותר מבנזין.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

הבלו עלה גם מתישהו בשנה-שנתיים האחרונות ו"לא שמנו לב" כי מחיר הנפט נמוך.

בסולר עלה ככה פתאום ו"לא שמנו לב".

בצרפת שרפו את שער הניצחון כמעט כי העיזו לגעת במחיר הדלק.

אני עדיין זוכר שכשטיילתי בצ'ילה/ארגנטינה השביתו את כל המדינה בגלל סיבה דומה.

מה יהיה איתנו? או שאנחנו עוברים ישר לשלב הגליוטינה ברחובות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נראה לי שהשינוי קרה בראשון לנובמבר, אז ירד מחיר הבנזין בכמה עשרות אגורות ואילו מחיר הסולר שהיה אמור לרדת גם הוא, התייקר בכמה עשרות אגורות. המרווח הזה שנוצר הוא רווח נטו לתחנות. אבל בכללי התהליך הזה נמשך כבר כמה שנים מאז יצא הסולר מפיקוח. הדברים ידועים וגם פקידים ממשלתיים הודו בפה מלא כי הסרת הפיקוח על הסולר לא יצרה שוק תחרותי כפי שקיוו והיו טעויות במהלך הזה (ראה כאן: https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3971199,00.html ).

פורסם

הירידה החדה במחירי הבנזין הייתה בדצמבר (מוצאי שבת אחרי 1/12).

בשנים האחרונות התחרות על הסולר הייתה בעיקר בין החברות הקטנות, ואכן קיבלנו מחירים טובים יותר מבנזין.

יש כמובן גם תחרות על ציים גדולים, שאני פחות מודע אליה.

פורסם

כשעברתי לדיזל מחיר הגפמ היה 2.7

מחיר הסולר היה 5.15 (סדש אשדוד)

כבר תקופה ארוכה שהוא במקרה הטוב מגרד את ה6, מלמעלה או למטה.

מתגעגע לגפמ.

פורסם

Shha צודק ומדייק.

בנובמבר הייתה ירידה של כ-12 אגורות בבנזין ועלייה דומה בסולר.

בתחילת דצמבר הייתה ירידה משמעותית יותר בשני הדלקים.

מה שקרה בנובמבר זה שהבנזין המפוקח הפך להיות זול יותר מהדיזל המוזל ביותר, בכל התחנות (פחות או יותר).

• תוכן חדש...