Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית שכנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נתקלתי בבעיה בבניין בו אני גר ואשמח לעצתכם.

יש לי שכנה שאני חושב שפשוט נולדה בשביל לריב.

בתחילת השבוע ( יום ראשון - ראש השנה), נשברה הדלת של החדר זבל, לא היה ניתן להכנס פנימה, מה שגרם בעצם לערימה של זבל לצד הכניסה לחדר הזבל ( מעין מערום של זבל).

התקלה בדלת לא נפתרה והיא עדיין שבורה.

היום, ירדתי להוריד זבל, ניסיתי להכנס לחדר זבל ולא הצלחתי אז הנחתי את השקיות במסודר ( כמה שאפשר) על המערום.

עשר דק' אחרי אני עובר ליד החדר זבל ורואה שכנה ( שכבר היו לי בעיות איתה בעבר כאשר הייתי צעיר יותר, אבל חשוב לציין - בשנתיים האחרונות הכל היה בסדר, משלום במעלית עד עזרה שלי אלייה בהרמת העגלת תינוקות במדרגות) בתוך חדר הזבל- הצליחה להכנס ( אני ניסיתי ולא הצלחתי).

אחרי שעתיים שאני בבית אני יוצא ומגלה שעל הידית של הדלת תלויות שתי שקיות הזבל שזרקתי ועל הפעמון עומדת קופסת כדורים עם מרשם ( ככה היא השיגה את השם שלי וידעה שאלו שקיות שלי).

עליתי אלייה ודפקתי בדלת אך לא הייתה תשובה.

האם ניתן לאיים עלייה בפגיעה בפרטיות בגלל החיטוט בזבל או הטרדה בגלל התלייה של השקיות ?

אשמח לעזרה,

אופיר

פורסם

האם היא חילקה לכל דייר את השקית אשפה שלו?

אם דלת חדר האשפה לא נפתח, זה לא אומר שאפשר לערום אשפה ליד הדלת, מי יאסוף את האשפה, לאן, ואיך?

שהרי חסמתם את הכניסה לחדר שבו יש את מיכל האשפה.

נו, באמת אי אפשר לפתוח את הדלת? או שאף אחד לא רוצה קצת להתאמץ, לשבור את המנעול או לעשות משהו.

פורסם

למה אנשים חושבים שאם הפח מלא/דלת סגורה אפשר להניח את השקית על הרצפה וללכת?

מי יאסוף אחריכם? המשרתים?

ברוב המקרים השקית נפתחת והתוכן מתפזר. האם הדיירים האחרים בבניין צריכים לנקות אחריך?

דרך אגב, אנשי ריקון הפחים לא אוספים מה שעל הרצפה, הם רק לוקחים את הפח.

לדעתי, תעשה הפוך, בשביל שלום שכנים (ויום הכיפורים המתקרב, במידה ואתה מאמין), עדיף שתלך תגיד חג שמח ותתנצל שהנחת את השקית בחוץ, תגיד שהידית הייתה מקולקלת ושלא תניח את הזבל יותר על הרצפה.

אני בטוח שגם היא תתנצל על זה שהיא תלתה את הזבל על הדלת שלך, ואם לא, זה בעיה שלה כבר.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אולי גם אתה לא בסדר? למה לשים זבל ליד הדלת?

אני גר באזור קרוב לחנות ירקות, הפח הקרוב אלי (ממש כמה מטרים ליד הבית שלי)

סמוך גם לחנות הירקות שזורקת שם קרטונים עד שזה נשפך על הרצפה. (הר של זבל)

שאני יורד לזרוק זבל ורואה שהפח מפוצץ כולל זבל של שכנים על הרצפה בערמות

למה שאני לא אזרוק שם את הזבל? הרי כולם עושים את זה, מה הבעיה? אז זהו, שלא.

אני הולך עם השקיות לצד השני (די רחוק) וזורק שם את הזבל -כי לא מעניין אותי מה אחרים עושים

אלא איך אני נוהג.

אכפתיות,התחשבות/חשיבה מחוץ לקופסה - מונעת קונפליקטים מיותרים.

פורסם

הייתי הולך לועד הבית ומבקש עצה מה לעשות עם הזבל (כמובן ברוח נעימה), ולא זורק את הזבל בכניסה. אולי לו היה פתרון.

להמציא פתרון נוח בשבילך, הוא לאו דווקא הפתרון הנכון. יש מישהו שאחראי, שמכיר את הדלת יותר טוב משאר הדיירים הוא ועד הבית. לכן הייתי פונה אליו.

פורסם
אולי גם אתה לא בסדר? למה לשים זבל ליד הדלת?

אני גר באזור קרוב לחנות ירקות, הפח הקרוב אלי (ממש כמה מטרים ליד הבית שלי)

סמוך גם לחנות הירקות שזורקת שם קרטונים עד שזה נשפך על הרצפה. (הר של זבל)

שאני יורד לזרוק זבל ורואה שהפח מפוצץ כולל זבל של שכנים על הרצפה בערמות

למה שאני לא אזרוק שם את הזבל? הרי כולם עושים את זה, מה הבעיה? אז זהו, שלא.

אני הולך עם השקיות לצד השני (די רחוק) וזורק שם את הזבל -כי לא מעניין אותי מה אחרים עושים

אלא איך אני נוהג.

אכפתיות,התחשבות/חשיבה מחוץ לקופסה - מונעת קונפליקטים מיותרים.

לא הייתה לי אופצייה אחרת חוץ מלשים את הזבל ליד הדלת;

א. הדלת שבורה כבר מיום ראשון - ראש השנה. ועד הבניין היה צריך לטפל בנושא ולקרוא לבעל מקצוע כבר אתמול, יום רביעי, שיבוא לסדר את זה ( השכנה הנ"ל חברת ועד).

ב. לא הורדתי זבל כמה ימים עד שהגיע למצב שאי אפשר כבר להשאיר את הזבל בבית , היו אצלי 5 שקיות מלאות בזבל בבית כי חיכיתי שיסדרו את הדלת.

ג. כל חדרי הזבל מסביב לבניין הם עם קוד כניסה כך שלא יכולתי לזרוק את הזבל במקום אחר.

ד. לא חסמתי את הכניסה לחדר הזבל, זה היה בצד בצורה מסודרת ( שוב - כמה שאפשר) במערום.

ה. אני השכן היחיד ( אולי בגלל שאני בחור צעיר בן 23 אז היא מרשה לעצמה ) שהיא עלתה ושמה שקיות זבל על הדלת שלו. היא פשוט חיטטה לי בזבל וראתה תרופות מרשם עם השם שלי.

ו. הייתי בצד השני של הבית כאשר שמעתי מכה חזקה, ממש בום על הידית של הדלת כשהיא הניחה את השקיות - הייתה יכולה לגרום לנזק.

ז . אני לא יודע איך היא הצליחה להכנס - אני ניסיתי, אולי היא החליפה קוד או משהו כזה, אני ניסיתי גם פיזית לפתוח את הדלת ולא הצלחתי.

המגיבים הקודמים אמרו שלמען שלום בית כדאי לעלות ולהסביר - אני מכיר את סוג הבן אדם, זה לא יעזור, היא מחפשת לריב בכל מקרה. ( שנים שאני עוזר לה עם העגלה של הילדים כל פעם ופעם ומתעניין ועוזר, היא הייתה יכולה לדפוק בדלת ולשאול למה עשיתי את זה ולא להניח בחוזקה על הידית של הדלת).

לשאלותיי הקודמות, האם ניתן לאיים עלייה בפגיעה בפרטיות בגלל החיטוט בשקית הזבל או בהטרדה בגלל הנחת השקיות על ידית הדלת ?

אופיר

פורסם

גם אני חושב שהנחת שקית הזבל בערימה היא לא פתרון.

זה לא נוח להסתובב ברחבי העיר עם שקית זבל גדולה (או ברכב) אבל מערום זה באמת לא פתרון ראוי.

הרבה אנשים כן היו עושים את זה.

אגב, אצלינו יש חצר משותפת לכמה בניינים ולא מזמן השמישו שוב את חדרי האשפה (עם השנים בעקבות הזנחה העיריה פשוט הציבה צפרדע בחוץ).

חדרי האשפה כמובן סמויים, ובשבוע הראשון חלק מהשכנים ואולי הדיירים בשכונה שהיו רגילים לצפרדע, המשיכו לזרוק את שקיות האשפה במקום שהצפרדע הייתה מונחת בו.

מה שאפשר לקחת מהסיפור: תרופות מרשם ומכתבים ממוענים: אני תמיד קורע את השם וזורק בנפרד.

גם העירייה יכולה לתת קנסות לפי השם שלך.

אני גם מפריד נייר וזורק לפחי מחזור. תמיד עובר על הערימה ומפריד מסמכים מזהים (קורע שם ומספרים מזהים).

• תוכן חדש...