Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יד שנייה מהנה עד 70K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תעזוב את הביצועים בצד.

האלפות מכוניות מאוד מיושנות.

ולמעט קצת כוח(פורד 150 הג'ולייטה 170) וסמל לא תקבל מהן הרבה.

מאזדה 2 מכונית טובה,תהווה שדרוג לעומת הספארק.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תעזוב את הביצועים בצד.

האלפות מכוניות מאוד מיושנות.

ולמעט קצת כוח(פורד 150 הג'ולייטה 170) וסמל לא תקבל מהן הרבה.

מאזדה 2 מכונית טובה,תהווה שדרוג לעומת הספארק.

במה מתבטא זה שהאלפות מיושנות? מה יש לאחרות שלהן אין? הסתכלתי על המפרטים ולא מצאתי משהו רציני אם בכלל

פורסם
במה מתבטא זה שהאלפות מיושנות? מה יש לאחרות שלהן אין? הסתכלתי על המפרטים ולא מצאתי משהו רציני אם בכלל

הג׳ולייטה ירדה מהפרק. הייתה בעדיפות אבל היא ארוכה מידי בשבילי. היא כמעט מטר שלם יותר מהספארק (הספארק 3.6 והג׳ולייטה נושקת ל4.5) כרגע ההתלבטות היא אלפא מיטו תלתן ירוק 2015/מאזדה 2 2017 דיינמיק/להשאר עם הספארק הלבנה שלי ולתת לה כמה נגיעות מגניבות (צביעת ג׳נטים לשחור וקליפרים לאדום (אני עם הגרסא שמגיעה עם חישוקים קלים אך קטנים) או להחליף את הג׳אנטים בכלל, השחרת חלונות אחוריים, גג שחור, מראות שחורות ואיזה ליפ נחמד).

פורסם

מיטו תלתן זה רמה אחרת בעלויות אחזקה לעומת הספארק.

טיפולים,תקלות אפשריות, ביטוח,צריכת דלק.

מאזדה 2 תהיה הרבה יותר קרובה לספארק מבחינת עלויות שוטפות.

פורסם (נערך)
כמה נגיעות מגניבות (צביעת ג׳נטים לשחור וקליפרים לאדום (אני עם הגרסא שמגיעה עם חישוקים קלים אך קטנים) או להחליף את הג׳אנטים בכלל, השחרת חלונות אחוריים, גג שחור, מראות שחורות ואיזה ליפ נחמד).

אם זה מה שאתה מחפש, להחליף רכב יהיה בזבוז כסף מוחלט. לא המאזדה ולא המיטו יתנו לך איזה ערך מוסף מטורף. עדיף להישאר עם הספארק ולשבר אותה.

אופציה נוספת, אם ממש בא לך להחליף: פיקנטו gt-line, עם שיבורים ישר מהמפעל.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
מיטו תלתן זה רמה אחרת בעלויות אחזקה לעומת הספארק.

טיפולים,תקלות אפשריות, ביטוח,צריכת דלק.

מאזדה 2 תהיה הרבה יותר קרובה לספארק מבחינת עלויות שוטפות.

לא רוצה להתנגח כן? אבל למעט הביטוח שהוא באמת גבוע יותר - צריכת הדלק ע״ם נתוני יצרן ספארק מול מיטו - המיטו מנצחת. מחוות דעת באינטרנט הרכב נחשב אמין והטיפולים במחיר רגיל למיטו הרגילה (יש הבדל בטיפולים התקופתיים לרכב בגרסא בכירה יותר?). רק רוצה לוודא שזה לא אנטי מכוניות איטלקיות :)

אם זה מה שאתה מחפש, להחליף רכב יהיה בזבוז כסף מוחלט. לא המאזדה ולא המיטו יתנו לך איזה ערך מוסף מטורף. עדיף להישאר עם הספארק ולשבר אותה.

אם אלך על המיטו, חוץ משתי תוספות של אבזור פנימי (מערכת מולטימדיה אחרת ככל הנראה ומוביליי - היא מדהימה ולא הייתי נוגע בה. בגרסאת התלתן ירוק הכל נראה פשוט מעולה ומושקע). המאזדה 2? יש מצב שבעתיד אחליף לה ג׳אנטים אבל אם אלך על המאזדה 2 זה אכן לא יהיה בגלל היופי אלא בגלל איכות של רכב. תא הנוסעים של מאזדה 2 מרגיש איכותי מאד לעומת ספארק.

פורסם

^

קח בחשבון שהנתונים של היצרן הם יכולים להיות רחוקים מהמציאות - ב2 הדגמים(בנוסף - רכב חזק יותר, רצון לנהוג אגריסיב יותר = צריכת דלק גבוהה ברכבים כמו המיטו).

אם בלעשות כל מיני משחקים בעיצוב של הרכב(צביעות, השחרת חלונות וכו') יעשו לך טוב וזה מה שאתה מחפש, אז עדיף שתעשה את זה וזה עדיף מאשר להחליף רכב - בטח שנשמע שהרכב קולע לצרכים שלך.

לגבי העלויות אחזקה, אתה היום עם רכב קטן פשוט וחדיש שרכשת מהיבואן עם אחריות - לקנות רכב שכזה שבוגר יותר אומר סיכוי גבוהה יותר משמעותית בלאי ותקלות, האם הנהיגה במיטו תילתן תהיה מרגשת יותר? כן - האם האחזקה תהיה גבוהה יותר? כן וכנראה משמעותית(בטח ברכבי ספורט מתיישנים).

ואם אתה צריך רכב קטן כי אתה חונה הרבה בכחול לבן גם ככה יכאיבו לך את הלב אם תקנה רכב שיהיה יקר מאוד לליבך - היה לי קיה ריו אהובה וחדשה שהוצאתי מהחברה וחניתי איתה לא מעט בחניות בתל אביב(דמיין שהיא הייתה סדאן - לא היה קל אבל הפכתי למומחה לחניה בזכות זה) וכל פעם שהייתי חוזר לאוטו עוד אחד שחנה לפי שמיעה שפשף לי את הפגוש או שרט לי את הצבע - מספיק ללכת ברחובות תל אביב ולהקשיב בשקט בשקט לבומים של החונים לפי שמיעה שהם הקהל המרכזי באיזור.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

המיטו תלתן תעלה לך חיוך כל בוקר, שים לב שאתה בוחר ברכב שמרווח הטיפולים שלו לא עולה על 15K ק"מ ושטופל בקומות הנכונים ( נכון למיטו וגולייטה).

מעבר לכך הגיר אמין מאוד והאוטו חסכוני יחסית למכונית אירופאית.

פורסם

יש כאן המון בלאגן אולי כדאי לעשות סדר בדברים.

רכב חזק וקל משקל לא בהכרח הוא רכב מהנה, זה לא משנה אם יש לו טורבו או שהוא אטמוספרי.

נדמה שאתה מעוניין ברכב מהנה, קומפקטי ומעוצב, אם אתה מוכן להתפשר בשנתון אז מיני קופר היא החלטה מעניינת למרות עלויות אחזקה השמורות לרכבי פרימיום, גם גרסאת הבסיס אגב מהנה ומיוחדת בנוף הגנרי.

אופציות אחרות לא מבוטלות הן מאזדה 2 וסוזקי סוויפט מהנות לנהיגה, אמינות ובעלות עלויות אחזקה נמוכות.

האלפות אכן מיושנות כפי שציינו כאן, רכבים שתוכננו אי שם באמצע העשור הקודם ועברו מס' מתיחות פנים.

אלטרנטיבה זולה ומיוחדת למראה הינה סיטרואן DS3, הגרסאות האוטו' זולות בשוק המשומשות.

אלו רכבים שעדיין אפשרי למצוא איתן חנייה בת''א.

בתור אחד שגר במשך שנה בדיזנגוף עם בת הזוג שלי כשלכל אחד מאיתנו ישנה מיאטה(5 פסים), זה סיוט לא נורמלי לחיות בעיר הזאת עם רכב, כל הכבוד שטרם הרמת ידיים ובהצלחה!

פורסם
המיטו תלתן תעלה לך חיוך כל בוקר, שים לב שאתה בוחר ברכב שמרווח הטיפולים שלו לא עולה על 15K ק"מ ושטופל בקומות הנכונים ( נכון למיטו וגולייטה).

מעבר לכך הגיר אמין מאוד והאוטו חסכוני יחסית למכונית אירופאית.

תודה רבה, נהגת על הרכב? יש לך אותו?

^

קח בחשבון שהנתונים של היצרן הם יכולים להיות רחוקים מהמציאות - ב2 הדגמים(בנוסף - רכב חזק יותר, רצון לנהוג אגריסיב יותר = צריכת דלק גבוהה ברכבים כמו המיטו).

אם בלעשות כל מיני משחקים בעיצוב של הרכב(צביעות, השחרת חלונות וכו') יעשו לך טוב וזה מה שאתה מחפש, אז עדיף שתעשה את זה וזה עדיף מאשר להחליף רכב - בטח שנשמע שהרכב קולע לצרכים שלך.

לגבי העלויות אחזקה, אתה היום עם רכב קטן פשוט וחדיש שרכשת מהיבואן עם אחריות - לקנות רכב שכזה שבוגר יותר אומר סיכוי גבוהה יותר משמעותית בלאי ותקלות, האם הנהיגה במיטו תילתן תהיה מרגשת יותר? כן - האם האחזקה תהיה גבוהה יותר? כן וכנראה משמעותית(בטח ברכבי ספורט מתיישנים).

ואם אתה צריך רכב קטן כי אתה חונה הרבה בכחול לבן גם ככה יכאיבו לך את הלב אם תקנה רכב שיהיה יקר מאוד לליבך - היה לי קיה ריו אהובה וחדשה שהוצאתי מהחברה וחניתי איתה לא מעט בחניות בתל אביב(דמיין שהיא הייתה סדאן - לא היה קל אבל הפכתי למומחה לחניה בזכות זה) וכל פעם שהייתי חוזר לאוטו עוד אחד שחנה לפי שמיעה שפשף לי את הפגוש או שרט לי את הצבע - מספיק ללכת ברחובות תל אביב ולהקשיב בשקט בשקט לבומים של החונים לפי שמיעה שהם הקהל המרכזי באיזור.

אין ספק שלחנות בחוץ זה מבאס מאד עם אוטו שאתה אוהב. על הספארק אהובתי בלי עין רעה אין הרבה סימנים אבל פעם מישהו מעך לי את הטמבון ולמזלי השאיר טלפון והעניין טופל במסגרת הביטוח. מוכן כל חצי שנה לצבוע פגוש/טמבון ב500₪ כדי לשמור על היופי של הרכב... זה עוד בקטנה. אני לא מצליח לראות איפה עלויות האחזקה גדולות כלכך אם זה רכב שאני אחזיק בו 2-3 שנים ואנשים מעידים שעלויות הטיפולים הם כמו רכב ממוצע. הביטוח אכן יקר וזה הדבר היחיד ממה שנראה לי. בקשר לנתוני יצרן - השוותי נתוני יצרן של ספארק ושל מיטו. שניהם שקריים כנראה אבל נקווה שבאותה. בכל מקרה, המיטו על הנייר חסכונית יותר מהספארק. הנסיעות שלי בעיקר בסופי שבוע מחוץ לעיר ככה שלא נראה לי ארגיש בשינוי.

יש כאן המון בלאגן אולי כדאי לעשות סדר בדברים.

רכב חזק וקל משקל לא בהכרח הוא רכב מהנה, זה לא משנה אם יש לו טורבו או שהוא אטמוספרי.

נדמה שאתה מעוניין ברכב מהנה, קומפקטי ומעוצב, אם אתה מוכן להתפשר בשנתון אז מיני קופר היא החלטה מעניינת למרות עלויות אחזקה השמורות לרכבי פרימיום, גם גרסאת הבסיס אגב מהנה ומיוחדת בנוף הגנרי.

אופציות אחרות לא מבוטלות הן מאזדה 2 וסוזקי סוויפט מהנות לנהיגה, אמינות ובעלות עלויות אחזקה נמוכות.

האלפות אכן מיושנות כפי שציינו כאן, רכבים שתוכננו אי שם באמצע העשור הקודם ועברו מס' מתיחות פנים.

אלטרנטיבה זולה ומיוחדת למראה הינה סיטרואן DS3, הגרסאות האוטו' זולות בשוק המשומשות.

אלו רכבים שעדיין אפשרי למצוא איתן חנייה בת''א.

בתור אחד שגר במשך שנה בדיזנגוף עם בת הזוג שלי כשלכל אחד מאיתנו ישנה מיאטה(5 פסים), זה סיוט לא נורמלי לחיות בעיר הזאת עם רכב, כל הכבוד שטרם הרמת ידיים ובהצלחה!

המאזדה 2 בהחלט אופציה לא מבוטלת.... אבל ההערות על המיטו רק גורמות לי לרצות אותה. למה? ההתיישנות שלה מתבטאת במערכת מולטימדיה מיושנת בעיקר. שאותה ניתן להחליף בלי הרבה בלגאן. למעט המאזדה 2 עם בלימה אוטומטית, אין לאף רכב באיזור המחיר הזה אבזור משמעותי שאין למיטו. אני טועה?

פורסם
אני הייתי הולך על הסוניק RS במקומך, זה להשאר בבית עם קצת יותר זריזות וכוח.

היא גם גדולה לי וגם לדעתי לא נראת משהו. קצת פחות מהספארק אפילו

פורסם (נערך)

אין לי שום דבר נגד היצרן האיטלקי.

לא טענתי שזו אלפא אז תהיה כל יום במוסך כמו שרבים אוהבים.

הרכבים שלהם מיושנים,המיטו התחילה את דרכה ב2008,

ונשארה מאז דיי אותו הדבר.

לשם השוואה ב2008 הגיעה הקורולה הרובוטית-אנחנו ב2018 והרכב התחלף מאז 3 פעמים וכבר הוצגה הקורולה הבאה.

הג'ולייטה גם איתנו מ2010, ושמועות על מחליפה שתגיע ב2022.

מנוע חזק זה אחלה,אבל רוב היום אתה נוסע בת''א ויש אביזרי נוחות שקיימים ברכבים חדשים שלדעתי יתרמו לך הרבה יותר תוך שמירה על עלויות אחזקה הנוכחיות.

האינטריור של המאזדה 2/ 3 מודרני ואיכותי

האינטריור של המיטו נותן פייט ליונדאי גטס.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

פורסם
אין לי שום דבר נגד היצרן האיטלקי.

לא טענתי שזו אלפא אז תהיה כל יום במוסך כמו שרבים אוהבים.

הרכבים שלהם מיושנים,המיטו התחילה את דרכה ב2008,

ונשארה מאז דיי אותו הדבר.

לשם השוואה ב2008 הגיעה הקורולה הרובוטית-אנחנו ב2018 והרכב התחלף מאז 3 פעמים וכבר הוצגה הקורולה הבאה.

הג'ולייטה גם איתנו מ2010, ושמועות על מחליפה שתגיע ב2022.

מנוע חזק זה אחלה,אבל רוב היום אתה נוסע בת''א ויש אביזרי נוחות שקיימים ברכבים חדשים שלדעתי יתרמו לך הרבה יותר תוך שמירה על עלויות אחזקה הנוכחיות.

האינטריור של המאזדה 2/ 3 מודרני ואיכותי

האינטריור של המיטו נותן פייט ליונדאי גטס.

שוב, איכות החומרים מעולה ברוב המקומות מהביקורות. חוץ ממערכת המולטימדיה המאד קטנה, מה לא נוח בתא הנוסעים? הדגמים שאני ראיתי ביד2 הבעלים קנו גם waze ומצלמת רוורס מהתקנה מקומית בתוספת תשלום. מדבר על המיטו. הג׳ולייטה כבר לא בתמונה... מי שכן נכנסה לתמונה זה מיני-קופר מהצורה החדשה סוף 2014. רק שהביטוח לוחץ טיפה

• תוכן חדש...