Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, משוחרר חצי שנה.

רכב ראשון אי פעם (לא רק שלי, של המשפחה)

המשפחה זה רק אני ואמא.

כלומר, שני אנשים בלבד ינהגו ברכב

אילוצים: אוטומט בלבד

הרכב יסיע אותי יום יום לעבודה (מחולון לראשלצ ובחזרה)

מה חשוב לי: רכב קטן, חסכוני בדלק, ושנראה טוב.

תקציב: 20 אלף גג

מצאתי כבר כמה דגמים שמעניינים אותי, אשמח לשמוע מה דעתכם (בעיקר מבחינת אמינות, חיסכון בדלק וחוזק הרכב?)

פיגו 107, 108, 206, 207? מה ההבדלים בין הדגמים?

מאזדה 2?

יונדאי i10-20-30? מה ההבדלים בין הדגמים?

שברולט ספארק?

קיבלתי המלצות על טויוטה קורולוה וקיה פיקנטו

אבל את שניהם אי אפשר למצוא (אין מבחר, בין אם זה במחיר שלי או זמינות בשוק)

מודה לכם מראש!

עריכה אחרונה על ידי bar201
פורסם

לדעתי, מאזדה 2 (הדגם עם 6 כריות אויר, אאל"ט נקרא דינאמיק, אבל תבדוק). לא מאוד חסכונית, אבל נראה שאתה לא מתכנן לנסוע הרבה. אמינה ויחסית לסגמנט, לשנתון ולמחיר, חזקה.

הייתי מוסיף גם פיאסטה (1.4, עד 2012) לרשימה, ואולי גם סיריון, הכי חדשה שתמצא, עם ק"מ סביר ולא מהשכרה.

יונדאי i20 גם אפשרית, אבל היא לא מצטיינת בכלום ויש לה כמה נקודות כשל מעצבנות מבחינת אמינות.

יונדאי i10 ממש לא נוחה, חלשה ולא כל כך חסכונית. i30 קצת גדולה לצרכים שלכם.

107 ו-108 עם גיר רובוטי פחות נעים שדורש החלפת מצמד לא זולה מדי פעם, 206 כבר קצת עתיקה וה-207 קצת פחות מבטיחה מבחינת אמינות (לא משהו נוראי, אבל לא מושלם).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בדגמי פיג'ו - הספרה האחרונה מתקדמת עם הדגם, כלומר 108 החליף את 107, 207 את 206 וכדומה.

סדרת 100 - זה רכב מיני-עירוני (כמובן יכול לצאת גם מחוץ לעיר, אבל נסיעה יומיומית כזאת יותר נוח לפחות ברכב סופר-מיני)

סדרה 200 - זה רכב סופר-מיני, אורך פחות מ-4 מטר, קצת יותר גדול מרכבי מיני העירוניים.

I10 - רכב מיני, נקרא גם רכב-עירוני

I20 - סופר מיני

I30- רכב קומפקטי משפחתי.

רכבי מיני-עירוני: המנועים מאוד קטנים, מרגישים קצת מוגבלים במהירות מעל 100 קמ"ש, אבל אין מניעה לנסוע במהירות הזאת. חלק מהדגמים מאוד חסכוניים, במיוחד בגיר ידני.

תא מטען מאוד קטן, לפעמים אפילו סמלי. צפוף במושב האחורי, לפעמים לא ניתן לשבת שלושה אנשים מאחור ובכל מקרה זה לא מומלץ ולא נוח.

יונדאי I10 וקיה פיקנטו הם רכבים זהים שנמכרים בשמות שונים ואבזור שונה, הדגם האוטומטי לא מאוד חסכוני בדלק.

רכבי סופר-מיני קצת פחות קטנים, ארוכים בכמה עשרות ס"מ, היצע מנועים מעט יותר חזק ונוח לנסיעות בינעירוניות. קטנים וחסכוניים יותר מרכב משפחתי.

שב ברכבים, במושב הנהג ובמושב האחורי, ופתח תא מטען להתרשמות מהגודל.

כנראה שיתאים לך יותר רכב סופר-מיני.

טויוטה קורולה היא רכב משפחתי. תא המטען מוסיף לה עוד כמה ס"מ, אבל היא מקבילה בגודל שלה (כל מה שנמצא לפני תא המטען) ליונדאי I30, וגם דומה במשקל (יונדאי I30 קיים גם בתצורת סטיישן ארוכה יותר, מקבילה באורך לקורולה ותא המטען הרבה יותר שימושי וגדול. כנראה מיותר עבורך).

פורסם

ה107 תהיה חדשה יותר לעומת סופר מיני וחיסכונית יותר וכמובן קטנה ככה שיקל למצוא חניה.

בעיר הגיר פחות נעים אבל מצד שני הוא תורם לצריכת דלק טובה.

המצמד מחזיק כ 60 אלף ועלות החלפה שלו כ 3.5 אלף בערך.

כלומר אם אתם לא נוסעים הרבה יקח לכם כמה שנים עד להחלפה שלו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יונדאי איי20 מ2012 ואולי אפילו 2013 נכנסת בתקציב.

רכב פשוט ואמין.

הביטוחים והחלפים של יונדאי זולים יחסית(גם לקטגוריה).

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

מילא מרווח, אבל צעיר? מה בדיוק צעיר ב-i30 שאפשר לקנות ב-20,000₪? המנוע העייף? העיצוב הלא אטרקטיבי בעליל (שלא לומר, לקוח מתחום מוצרי הקירור)? ההתנהגות הפושרת?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

האצ'בק זה מראה צעיר ביחס לסדאן.

i30 נחשב לרכב האמין והמומלץ ביותר מכל רכבי יונדאי.

ואם דיברת על מנוע עייף חייבים לפסול את המאזדה 2 שלא סוחבת.

גילוי נאות היו לי את מאזדה 2 ו3 ויותר לא מתקרב.

• תוכן חדש...