Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רומניה לנהג המטייל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לואוקוסט לא תמיד משתלם.

חזרתי אתמול בלילה מוינה, טסנו 4 חברים. הלוך חזור עם וויז - ללא מזוודות ובשעות גרועות יחסית, משהו כמו 750-800₪. אוסטריאן עם שירות מלא - ארוחה, מזוודה של 23 ק"ג (וקצת מיילים לחשבון Miles&More שלי) - 230$. תפסתי מושבים טובים והיה די מרווח ונוח. לא רע בכלל.

הלפרין - אכן בגרמניה גם אני קיבלתי רכבים טובים. סיפרתי כאן כבר בעבר על שתי השכרות שלי (מתוך 3) בגרמניה. בפעם השלישית קיבלתי רכב הולנדי עם 45 אלף ק"מ, פג'ו 308SW דיזל, היה בסדר גמור.

אין מה להשוות את המצב של הרכב ההולנדי לדאצ'יה דאסטר שקיבלנו ברומניה עם ק"מ דומה. הדאצ'יה הייתה מלאה בדפיקות, שפשופים, מעיכות, לחץ אוויר לא מאוזן, די מעצבן.

מוזמן להתרשם מהחוויה שלי ברומניה כאן:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600807-%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%A0%D7%94%D7%92-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%93%D7%90%D7%A6-%D7%99%D7%94-%D7%93%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי כ1000 ק"מ בכבישי טרנסילבניה (סיביו, ברשוב, סינאיה והסביבה), נאלץ לחלוק את רגשות האימה מהעקיפות של המקומיים. 90% מהכבישים באזור -נתיב אחד לכל כיוון. תנועה איטית סה"כ. בקיץ במיוחד (עקב עומס תיירים ושיפוצים בכביש)חובה וויז/גוגל מפס על מנת לבדוק מצב פקקים. באחד הימים לקח לנו כשעתיים לעבור 40 ק"מ. לגבי סים, המחיר שציין פות"ש גבוה מאוד. קניתי סים של VODAFONE 50 ג'יגה ב24 ש"ח. עבד ללא בעיות במשך כשבוע, אח"כ נתתי לחבר שטס מיד אחריי, גם אצלו ללא בעיות. עלות המחייה לא כ"כ זולה. נתחיל מהדלק - מחירים זהים לארץ (כ6.4 ש"ח לבנזין, בין 5-7 לסולר). מחירים בסופרמרקט די מזכירים את המחירים בארץ ,אם כי הגבינות המקומיות (קצקבל בעיקר) זולות יותר, וגם הבשר זול בכ20-30 %. אבל בהחלט ראיתי מחירים של 100 ש"ח ומעלה לקילו בשר.קטניות ,פירות וירקות - כמו אצלנו או יקר יותר. דבר נוסף שמאוד הפריע - תרבות נהיגה בתוך העיר, בעיקר מתן זכות קדימה להולכי רגל במעבר חציה- פשוט לא נותנים באופן גורף. בהחלט נראה כי אחרי שנים רבות של שלטון רודני, כל אחד עושה מה שבא לו. מצטרף לדיס המלצה על ארמון "דרקולה" - קודם כל כי הוא לא באמת של דרקולה (תבדקו מידע ברשת), דבר שני כפי שציינו - תור של שעתיים לכל הפחות רק בשביל להכנס, וצפיפות רבתי גם בפנים. לשמחתי עשיתי ש.ב. וקראתי ביקורות בטריפ אדוויזור. לעומת זאת ארמון של קארול ה-1, בהחלט מומלץ. תקחו את הסיור הנרחב יותר שעלותו 60 ליי ומקיף כמעט את כל חדרי הארמון. אם יש שאלות נוספות בנוגע לטרנסילבניה ,אפשר לפנות בפרטי.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

הBMW סדרה 4 שקיבלתי בגרמניה הגיעה עם שפשוף יפה בחלק התחתון של דלת הנוסע.

כל עוד הרכב נקי מבפנים לא אכפת לי מה מצבו החיצוני(אותו דבר גם בארץ עם הרכב הפרטי).

נמנעתי מלקחת דאסטר בכוונה תחילה-המון נסיעות בהרים שהיו מאוד מהנות עם הפוקוס,מערכת סטריאו טובה ומושבים נוחים.

בדלפק נתנו לי לבחור בין מגאן חדשה(גראן קופה בישראלית) לפוקוס.

הרכב היה עם מנוע 1.5 דיזל והיה דיי חסכוני.

עוד דבר לגבי נהיגה,

יש כלל לא כתוב שאסור לשמור מרחק,ואם תשמור מישהו יידחף ויצמצם אותו.

זה מציק,מעצבן ומקשה על תכנון הנסיעה.

הרומנים גונבים רמזורים,לא כתום-אדום כמו בארץ אלא אחרי אדום מלא ייצאו עוד 2-3 רכבים לתוך הצומת.

לקחתי מונית פעם אחת בבוקרשט לטרמה(פארק מים) וזו אחת הנסיעות המפחידות שהיו לי.

מהירות מופרזת,2 טלפונים-באחד מדבר בשני SMS,גניבת רמזורים וכו'

כל זה עם דאצ'יה לוגאן ישנה עם כמעט 400,000 ק"מ.

אבל הנהג לא היה חגור אז הנחתי שהוא יודע מה הוא עושה אם הוא עדיין בחיים :D

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

זהו? נהג לא חגור?

אצלי הייתה נהגת מעשנת, הגה רועד מ-10 קמ"ש, ברקסים חורקים, מתעסקת בטלפון בזמן נהיגה, להמשיך?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
זהו? נהג לא חגור?

אצלי הייתה נהגת מעשנת, הגה רועד מ-10 קמ"ש, ברקסים חורקים, מתעסקת בטלפון בזמן נהיגה, להמשיך?

פספסת את כל הפסקה נראה לי.

פורסם

אתמול יצאנו מיאשי ונסענו לאזור מרמורש בצפון. כ 7 שעות נהיגה. הקוגה מתבררת כרכב מעולה למשימה. מושבים נוחים, מתלים יחסית טובים שסופגים ומשככים מהמורות. אין יותר מידי זוויות גלגול אבל הרכב מרגיש מנותק (אולי בגלל שהאיטום מעולה ולא שומעים כמעט רעשי מנוע או כביש). המנוע חזק ועוזר לצמצם זמנים ומרחקים, מאוד קל לצאת לעקיפות.

לגבי הנהגים כאן, עד עכשיו לא נתקלתי במשהו יוצא דופן שלא ראיתי בישראל. סך הכל מהבחינה הזאת מרגיש בבית. ממליץ ביותר על מפלי הסוסים עם עליה ברכבל.

אנשים פה כן מעשנים יותר מבארץ. במסעדות, מי שיושב בחוץ מעשן. הסופרים כאן זולים משמעותית מהארץ. 2 יוגורט , 1 ליטר חלב, שמפו אל דמע, מרכך, זיתים, 2 מעדני חלב, שוקולד, חבילת בייגלה, לחם מלא פרוס , בקבוק מים גדול ועוד כמה שטויות יצא בערך 45 ש"ח. המסעדות גם זולות. אתמול בארוחת ערב לדוגמה, פיצה בינונית, סלט , ומנה של שווארמה בצלחת עם 3 שתיה בפחות מ 60 שח כולל טיפ.

עכשיו אנחנו יוצאים ל 3 שעות נסיעה לאזור קלוז' ומתכננים לבקר במכרות המלח של טורדה.

פורסם

הסופרים זולים, האוכל זול, היי - זה נחמד, אבל בוא לא נשכח מהו השכר הממוצע ברומניה ביחס לשכר הממוצע בארץ.

פורסם

הנדלן שם זול משמעותית.

דירת 3 חדרים בבוקרשט 50-60 אלף יורו.

דאצ'יה לוגאן עולה החל מ8200 יורו לפי האתר שלהם.

ולפי כמות הגרמניות דור קודם/קודם-קודם שנוסעות שם יבוא רכבי יד שנייה מאוד נפוץ.

אמנם השכר הממוצע עומד על 2800 ליי(לפי מקומי ששאלתי) אבל אפשר להסתדר.

מי שמעשן, קופסה של וינסטון עולה באיזור ה16 שקל.

פורסם

השכר הממוצע בארץ הוא כ-10 אלף ש"ח, זה כמעט פי 4 ממה שהרומנים מרוויחים.

אז בבקשה:

דירת 3 חדרים ניתן לרכוש בארץ ב-200-240 אלף יורו, אולי אפילו תוכל לקנות 4 חדרים באיזור סביר מינוס בתקציב הזה, בבאר שבע למשל. אני מניח שבמרכז אפשר להשיג 3 חדרים ישנה במסגרת התקציב.

דאצ'יה לוגאן לא עולה 32 אלף יורו, אלא פחות מזה.

קופסת סיגריות אם אני זוכר טוב (לא מעשן) עולה בארץ בערך פי 2 ממה שעולה ברומניה.

פורסם

אני לא מתכוון לעבור לגור כאן. המשכורת שלי בשקלים ובתור תייר המחיה כאן זולה. מישהו רשם מקודם שהמחירים כאן הם כמו בארץ והם ממש לא.

ממליץ בחום על מכרה המלח בטורדה שליד קלוז'.

פורסם

אני רשמתי שיש לא מעט מוצרים שעולים כמו בארץ ואף יותר מכך. דוגמאות ספציפיות : אגוזי פקאן -200 ש"ח לקילו (בסופרמרקט גדול של קארפור), בשר בקר (פילה) כ110 ש"ח לקילו, קממבר תוצרת צרפת (להבדיל מתוצרת מקומית) -כ100 ש"ח לקילו. בקבוק קולה 2 ליטר כ5 ש"ח. ירקות ופירות (פרט לפירות יער) עולים כמו בארץ או יקר יותר. פיצה משפחתית עם תוספות כ30-40 ש"ח (תלוי בפיצריה) ,בארץ 2 מגשים עם תוספות ושתייה, 100 ש"ח. אפשר להגיד שהמחייה שם זולה יותר, אך לא באופן משמעותי. אני מבקר ברוסיה פעמיים בשנה ושם המחייה זולה משמעותית, סתם לצורך הדגמה.

פורסם
אני לא מתכוון לעבור לגור כאן. המשכורת שלי בשקלים ובתור תייר המחיה כאן זולה. מישהו רשם מקודם שהמחירים כאן הם כמו בארץ והם ממש לא.

ממליץ בחום על מכרה המלח בטורדה שליד קלוז'.

אני לא יודע מאיפה אתה בארץ, אבל כנראה שאתה לא קונה במכולת הכי זולה. גם בארץ, יש לא מעט מוצרים שהמחירים עליהם שונים באופן משמעותי בין חנות אחת לאחרת. הפערים מגיעים בקלות ל50% .לדוגמה: חבילת עלי לזניה של ברילה עולה במקום אחד 14 ש"ח, ובאחר 22 ש"ח.

פורסם

פיצות במסעדה הייתי קונה ב20-25 שקל למגש.

בכל עיר שהייתי בה, בקניון משולש בגודל רבע מגש עם מלא תוספות ופחית פפסי עלה 11 שקל.

בארץ בקבוק ליטר וחצי של קולה עולה 6.70.

בקבוק 1.5 שם יעלה סביבות ה4 שקל,הפרש ניכר באחוזים.

המבורגר עם בירה ב35 ליי שהם בערך 33-32 שקל זה לא יקר.

מחירים בארץ סביבות ה60 שקל.

יכול להיות שלא כזה זול שם.

אבל להיכנס לתחנת דלק,לקנות בקבוק קולה קופסת סיגריות ואיזה שוקולד קטן ב20 שקל.

חצי מהמחיר בארץ.

פורסם

פיצות - חשוב לבדוק גם את הגודל. המשפחתית שם , קטנה ממשפחתית של דומינוס, למשל. אבל יחסית הפיצות שם זולות יותר , בעיקר בשל עלות גבינה מקומית נמוכה יותר להערכתי.

פורסם
אני לא יודע מאיפה אתה בארץ, אבל כנראה שאתה לא קונה במכולת הכי זולה. גם בארץ, יש לא מעט מוצרים שהמחירים עליהם שונים באופן משמעותי בין חנות אחת לאחרת. הפערים מגיעים בקלות ל50% .לדוגמה: חבילת עלי לזניה של ברילה עולה במקום אחד 14 ש"ח, ובאחר 22 ש"ח.
אני מראשון.

אישתי עושה את רוב הקניות בבית והיא מאלה שישוו מחירים 100 פעמים.

כרגע חזרתי מסופר בקלוז'

חזה עוף חתוך לשניצל (בכוונה גם בחרתי את מה שנראה הכי איכותי וטרי שהוא גם יקר) ב 23 ליי לקילו.

שוקיים ב 13 ליי לקילו.

ענבים ב 4 ליי לקילו (היה גם ב 2.5 ליי)

גזר בסביבות 3 ליי לקילו. תפוחים ב 4.5 ליי לקילו.

אננס שלם ב 6 ליי לקילו. פרי הדר יקר כאן, 8 ליי לקילו.

שוקולד קיט קט ב 1.5 ליי.

אבל עוד פעם, אני לא מחפש לעבור לכאן. אני גם לא ממש עובר סופר סופר כדי לעשות השוואת מחירים.

בתור מטייל הלינה כאן זולה, האוכל גם די זול, הדלק כמעט כמו בארץ, 5.63 לליטר 95.

הגן הבוטני בקלוז' גם נחמד בשביל הליכה.

מחר מתוכנן טירת קורבין ואז נסיעה לברשוב.

• תוכן חדש...