Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בהתייחס לאטקה, הנסיון המר והמצפון שלי לא מאפשר לי להמליץ לאנשים לרכוש משהו שמיוצר על ידי VAG ו/או מיובא על ידי צ'מפיון מוטורס (השניים אמנם הולכים יחד, אבל כל אחד מזעזע גם באופן פרטני).

לעניין הגובה, פיאסטה היא רכב קטן ונמוך ואתה ממש לא חייב ג'יפון בשביל רכב עם ישיבה גבוהה יותר. זה יהיה נכון לרוב המשפחתיות המודרניות וכנראה גם לאימפרזה.

משום שכל העולם (ואשתו!) נוהר אחרי ג'יפונים, הדילים היותר טובים הם בגזרת המשפחתיות הלא מאופרות אבל אם האיפור משמעותי גם כאן אז הייתי מסתכל על היונדאי קונה או הפורד קוגה. יש עוד אופציות אבל אני צריך קצת יותר הכוונה לגבי הצרכים שלכם ומה שחשוב לכם.

כבעל סקודה סופרב, גם אני לא מתלהב ללכת על גיר dsg. יחד עם זאת, יש לי גם ספק לגבי האמינות של הגיר הרובוטי של קיה, ובו זמנית חשש מסויים מנהיגה עם הגיר הרציף של סובארו. אנחנו מחפשים רכב שני במשפחה אולם רכב שייסע הרבה (25K ק"מ בשנה), רכב נוח ומרווח בעל ביצועים סבירים ומערכת בטיחות טובה. אכן נושא השטח לא עלה במקור, אולם אהבתי את הערך המוסף הבלתי צפוי מצד ה-XV.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפורד קוגה יש מנוע טורבו ותיבה פלנטרית והיא מכונית מאוד סולידית. היא טיפה מעל המחיר והגרסה שיש בה גם מערכות בטיחות אקטיביות מעט יקרה יותר אבל סביר שאפשר יהיה להוריד אותם קרוב לאיזור שלך. צריכה להיות נוחה ומרווחת.

היונדאי קונה היא טיל טילון. מנוע עם מכונית. פחות נוחה אבל מאוד זריזה. תיבה רובוטית.

הטויוטה c-hr ההיברידית היא גם בטוחה, גם חסכונית וגם מאובזרת אבל לא מאוד זריזה ותיבה רציפה. צפויה להציג אמינות טובה.

הפיאט 500X, קצת קטנה יותר, תא מטען צנום, סחירות בעייתית בעתיד, מנוע מודרני ונמרץ ("יחסית" - עם תיבה רובוטית), אבזור בטיחות מקיף מאוד ומראה חיצוני איטלקי מהזן שעלול לגרום לחובבות איפור וסטילטו לאבד עניין בכל דרישה אחרת ממכונית.

ויש את הXV בגירסת האייסייט עם מנוע ה1600. אתה מפקיר את הביצועים שהם בהחלט בעעע אבל מקבל חבילה כוללת מאוד ומקיפה ואם הרכב נועד לאישה והיא עצמה לא מהזן המודרני/פרוע אז ספק אם היא באמת תשים לב לביצועים.

פורסם

מה אתה מחפש? רוצה רכב שטח או חיסכון בדלק ורכב עירוני? מבחינת נוחות אני מאוד אוהב את הנירו ובגלל החיסכון והאחריות ממליץ לך עליה אבל אתה בכיוון הנכון של לנסות את שני הרכבים ואז להחליט בעצמך. קשה להיות לשם בהחלטה כזאת אבל אחרי שניסית את שני הרכבים תהיה שלם יותר איתה. שניהם מעולים ובטיחותיים מאוד

פורסם
מה אתה מחפש? רוצה רכב שטח או חיסכון בדלק ורכב עירוני? מבחינת נוחות אני מאוד אוהב את הנירו ובגלל החיסכון והאחריות ממליץ לך עליה אבל אתה בכיוון הנכון של לנסות את שני הרכבים ואז להחליט בעצמך. קשה להיות לשם בהחלטה כזאת אבל אחרי שניסית את שני הרכבים תהיה שלם יותר איתה. שניהם מעולים ובטיחותיים מאוד

שאלה טובה, התשובה קצת מורכבת :?. במקור, חיפשתי רכב שני לבית, שנוסע הרבה (כלומר דגש על נוחות וחיסכון בדלק). מבצע חבר קצת הכניס רעש למערכת, כאשר הם יצאו בהנחות משמעותיות על דגמי הסובארו, מה שגרם למחשבה של שני ציפורים במכה אחת, כלומר, רכב נוח (גם אם לא מאד חסכוני) עם יכולת שטח (לגוון קצת את השבתות).

היום נהגתי ב-XV, הביצועים הרגישו סבירים, הרכב קצת רעש (גיר רציף?), אבל מכיוון שעברו כמה ימים בין שתי הנסיעות, קשה לי להגיע למסקנה השוואתית ברורה לגבי נוחות הנהיגה בשני הרכבים. אגב, לאחר הנחת חבר, מחיר שני הרכבים (XV קלאסיק 2 ליטר ונירו) די דומה, בסביבות 130+.

אגב, בקטנה, קיה מציעים "מתנה אוכלת" - איתוראן Save (שם קצת אירוני בעיניי) שמגיע בצירוף של קנס חודשי של 30 ש"ח. הסובארו מגיע עם קודנית וכספת.

פורסם

הערה לגבי ה"מתנות", אתה לא באמת רוצה אותן. התקנות מקומיות על ידי חאפרים שלא מסוגלים וגם לא מנסים לעשות עבודה נורמלית.

במקביל יש כבר קבוצה יפה של חברות ביטוח שמוכנות לבטח את הרכבים האלה בלי שום מיגון נוסף. לא קודנית, לא כספת, לא איתוראן ולא כלום.

פורסם

אין שום סיבה לקבל את "המתנות" האלה,קודן/כספת/איתוראן.

כפי שאמרו ההתקנות לרוב מבוצעות ע"י חאפרים וכאן המתכון לעצבים ובאסה לאחר רכישת רכב חדש.

לרוב מדובר על פרמיה די קטנה במחיר ביטוח,לעומת התענוג של להכנס לרכב בלי צורך להקיש קוד או כל שטות אחרת שלא קיימת בשום מקום אחר בעולם.

פורסם

היונדאי קונה היא טיל טילון. מנוע עם מכונית. פחות נוחה אבל מאוד זריזה. תיבה רובוטית.

הטויוטה c-hr ההיברידית היא גם בטוחה, גם חסכונית וגם מאובזרת אבל לא מאוד זריזה ותיבה רציפה. צפויה להציג אמינות טובה.

הפיאט 500X, קצת קטנה יותר, תא מטען צנום, סחירות בעייתית בעתיד, מנוע מודרני ונמרץ ("יחסית" - עם תיבה רובוטית), אבזור בטיחות מקיף מאוד ומראה חיצוני איטלקי מהזן שעלול לגרום לחובבות איפור וסטילטו לאבד עניין בכל דרישה אחרת ממכונית.

כשבדקתי לא מזמן, שמתי לב שלקונה צריכת דלק "על הנייר" גבוהה למדי (יחסית), לפיאט 500 X רק 4 כוכבי בטיחות במבחן הריסוק האירופאי. ב-CHR עשיתי נסיעת מבחן והיא נסעה מצוין (לטעמי) אבל היא מאוד צפופה. ההרגשה שלי היא שהיא יותר צפופה מהיאריס שיש לי.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
כשבדקתי לא מזמן, שמתי לב שלקונה צריכת דלק "על הנייר" גבוהה למדי (יחסית), לפיאט 500 X רק 4 כוכבי בטיחות במבחן הריסוק האירופאי. ב-CHR עשיתי נסיעת מבחן והיא נסעה מצוין (לטעמי) אבל היא מאוד צפופה. ההרגשה שלי היא שהיא יותר צפופה מהיאריס שיש לי.

להורים שלי יש CHR.

מאוד לא מחבב את הרכב הזה,דווקא מבחינת מרווח היא לא רעה בכלל,גם מאחור.

החלק שהכי מפריע לי זאת מערכת ההינע,הרכב פשוט "עגלה" והגיר הרציף מהסוג הפשוט שנותן תחושת "מסטיק" זוועתי.

גם המולטימדיה די "עתיקה" ללא AA/CarPlay ובעלת גרפיקה של סמארטפון מלפני עשור.

מאוד התנגדתי לרכישה ואני עדיין לא רואה שום יתרון שיש לרכב הזה על פני המתחרות (נירו למשל) בייחוד שישנה פרמיה לא קטנה במחיר בשביל ה"סמל".

פורסם

מבין שתי האפשרויות שהעליתי, אני נוטה כעת לכיוון הנירו. למעט יכולות השטח, אותן אני בספק אם אנצל, אינני רואה יתרונות של ה-XV על פני הנירו, כאשר בכיוון ההפוך יש רבים. ברמה השיווקית מעניין לראות שהנירו משווק כדגם יחיד מאובזר היטב, כאשר ה-XV נחלק לחמישה דגמים שונים (שלושה לנפח מנוע 1600 ושניים ל-2000). מזכיר לי (ולזקנים מבינינו) את ה"מיצובישי ויש בה הכל" משנות ה-80, כמדומני.

אגב, ראיתי שבחלק ממערכות המוליטמדיה יש חיבור לאנדראיד אוטו. כמשתמש קבוע בוויז, זה נראה משמעותי, לא?

פורסם

הנוכחות של אנדרואיד אוטו היא משמעותית אבל בקטנה. זה לא מסוג הדברים שבגללם פוסלים רכב.

אין ספק שהנירו מאובזרת וחסכונית יותר מהXV אבל בבסיס שלה (פלטפורמה, מתלים, הנעה, היגוי, בטיחות פסיבית,...) היא מכונית פחות טובה.

אם אתם אוהבים את הנירו ומרגישים שהיא מתאימה לכם אז אתה יכולים ללכת על זה בלב שלם. אין היום (בגזרה הזו) מכוניות גרועות וקשה לי להאמין שהיא תאכזב אתכם.

פורסם (נערך)
אם התכוונת לנירו, אין בדגם שנמכר בארץ אנדרואיד אוטו, יש וויז

איך הוויז מהמערכת מתחבר לרשת?

עריכה אחרונה על ידי Yosssi

• תוכן חדש...