Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המאוורר ברכבך אמור להתחיל לעבוד בטמפ' שבין 92-97 מעלות צלזיוס במהירות מספר 1. כאשר הטמפ' מגיעה ל-9-105 מעלות המאוורר מתחיל לעבוד במהירות מספר 2.

כול עוד הטמפ' שאתה רואה בסורק התקלות לא תעלה על 107 מעלות צלזיוס המחוג של השעון בלוח השעונים יעמוד על 90 מעלות צלזיוס וזה תקין.

מהו קוד המנוע או דגם המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
תודה שוב לכל העוזרים

מרק10 - אכן עלו פה כמה דרכים לביצוע העבודה (עם פקק פתוח/סגור). אנסה לפתוח אותו (רק כאשר הנוזל עוד לא חם לחלוטין) ואהיה "עם האצבע על הדופק".

מישהו יודע מה הטמפרטורה הבטוחה שאליה אני יכול להגיע? ומה הטמפ' שבה אני כבר אמור לראות ונטה פועלת?

אם תבצע את התהליך כאשר המיכל פתוח אתה מוריד את טמפ' הרתיחה של נוזל הקירור וגם הנוזל עלול לגלוש מהמיכל כאשר הוא התחמם.

אם אתה עדיין חושד שקיים אוויר במערכת תחזור על השלבים שציינתי בהודעה הקודמת לפחות 3 פעמים כאשר בין כול שלב תן לנוזל קירור להתקרר לפחות 20 דקות ורק אז להניע את המנוע שוב פעם ולעלות סל"ד ל-2000 סיבובים לדקה למשך 3 דקות וכמובן לשים לב שלא חסר נוזל קירור והטמפ' לא עוברת את ה-107 מעלות צלזיוס.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

כול עוד הטמפ' שאתה רואה בסורק התקלות לא תעלה על 107 מעלות צלזיוס המחוג של השעון בלוח השעונים יעמוד על 90 מעלות צלזיוס וזה תקין.

מהו קוד המנוע או דגם המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב ?

מרק10 - לצערי בדגם זה אין שעון חום מנוע בלוח השעונים. והדגם מנוע כמו שמופיע ברשיון הוא CGG

ולעידכון מהשעה האחרונה: עשיתי את כל מה שנאמר כאן - הנעתי את האוטו תוך מעקב אחרי חום המנוע. תחילה הפקק של המיכל היה פתוח (כשהחום לא היה גבוה) והמשכתי ללחוץ על שני הצינורות העבים. ראיתי כמה בועות עולות אבל זה לא הוריד את רמת הנוזל משמעותית. בהמשך כשהחום הגיע לבערך 85-87 מעלות ולא עלה יותר, סגרתי את הפקק, נכנסתי לרכב והתחלתי ללחוץ על הגז - בערך 2000 סל"ד. החום התחיל לעלות אך הונטה לא נכנסה לפעולה באף שלב, וגם לא קיבלתי חום ממיזוג האויר.

כאשר החום הגיע ל-116 מעלות קיבלתי נורית אזהרה בלוח השעונים וכיביתי את המנוע. אחרי זה החום ירד די מהר לאיזור ה-100 מעלות ואני בספק אם נגרם נזק כלשהו, אבל הבעיה מסרבת להפטר!!

למישהו היה נסיון דומה? יודע איפה הבעיה? זקוק לעזרת המומחים

פורסם (נערך)

תנסה שוב, הפעם תנתק את הצינורית הדקה כשהמנוע מונע,

פקק פתוח,

מיכל עיבוי מעבר למקסימום,

תחזיר את הצינורית.

תעסה את כל הצינורות, גם של רדיאטור החימום.

תיגע בצינורית הדקה ותוודא שהיא חמה, זאת אומרת שזורם בה נוזל.

אם לא, תנתק אותה שוב, בזהירות, המערכת כבר תהיה די חמה. תן לה להשפריץ לכמה שניות ותסגור שוב.

ברגע שאתה מרגיש שצינור רדיאטור עליון חם, תסגור את הפקק והמתן עם העין על השעון, למאוורר.

במקביל תרגיש שצינורות רדיאטור חימום כבר חמים מאוד.

אם תראה שהחום מטפס מעבר ל-110 תכבה מנוע.

אל תיתן לחום לעלות ככה, זה לא בריא.

מנוע בעייתי לניקוז, כמו שאמרנו בהתחלה.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
מרק10 - לצערי בדגם זה אין שעון חום מנוע בלוח השעונים. והדגם מנוע כמו שמופיע ברשיון הוא CGG

ולעידכון מהשעה האחרונה: עשיתי את כל מה שנאמר כאן - הנעתי את האוטו תוך מעקב אחרי חום המנוע. תחילה הפקק של המיכל היה פתוח (כשהחום לא היה גבוה) והמשכתי ללחוץ על שני הצינורות העבים. ראיתי כמה בועות עולות אבל זה לא הוריד את רמת הנוזל משמעותית. בהמשך כשהחום הגיע לבערך 85-87 מעלות ולא עלה יותר, סגרתי את הפקק, נכנסתי לרכב והתחלתי ללחוץ על הגז - בערך 2000 סל"ד. החום התחיל לעלות אך הונטה לא נכנסה לפעולה באף שלב, וגם לא קיבלתי חום ממיזוג האויר.

כאשר החום הגיע ל-116 מעלות קיבלתי נורית אזהרה בלוח השעונים וכיביתי את המנוע. אחרי זה החום ירד די מהר לאיזור ה-100 מעלות ואני בספק אם נגרם נזק כלשהו, אבל הבעיה מסרבת להפטר!!

למישהו היה נסיון דומה? יודע איפה הבעיה? זקוק לעזרת המומחים

האם עם הפעלת המזגן על קירור מקסימלי לאחר פרק זמן קצר המאוורר מתחיל לעבוד ?

אולי במקרה נתקת איזה קונקטור של המאוורר או של התרמוסווי'ץ ?

פורסם

באיביזות האלה כאשר יש כיס אויר גדול במערכת הקירור כמו במיקרה שלך ניקוז האויר הוא לא פשוט ולכן אני מבצע אותו כך:

מתחבר תחילה עם סורק שקורא טמפרטורה באופן מיספרי. מניע את הרכב שמערכת הקירור סגורה ונותן למנוע לעבוד. כאשר חום המנוע מתחיל לנסוק בין ה 110 ל 120 מעלות כמו שהגעת בניסיון להפעיל את הוונטה אני מכבה את המנוע ולאחר דקה פותח לאט לאט ובעדינות את מיכסה מיכל העודפים. אתה תראה שבכל התקדמות עדינה בפתיחה יתחיל להשתחרר לחץ אויר מכיוון המיכסה עד שבסוף יישאב נוזל לתוך מערכת הקירור כולה ממש בצורה של יניקה חזקה וימלא את כל תכולת המערכת כולל האויר שהיה כלוא.

אז אתה כבר תראה שהמיכל עצמו ייתרוקן ומה שתשלים זה החוסר שהיה לך.

שים לב! את המיכסה אסור בתכלית האיסור לפתוח בפעם אחת...כל פעם קצת קצת ובכל צעד לתת ללחץ להשתחרר ולהמשיך עוד קצת עד שתגיע למצב שהמכסה כולו ייפתח.אני יודע שיש שיגידו שזה מסוכן ולמה אני אומר לבצע כך אבל פה יש כיס אויר לא קטן שכלוא במערכת קירור ללא פתחי ניקוז ובשל הנסיון שלי והידע עם מצבים שכאלה זו הטכניקה שעל פיה אני פועל במצב שכזה ספציפית ולרכב הספציפי הזה!

• תוכן חדש...